Перейти к содержимому


Фотография

ABŞ-ın İraqdakı cinayətləri


  • Авторизуйтесь для ответа в теме
Сообщений в теме: 7

#1 vusal114

vusal114

    Aqid – Colonel

  • Emir
  • 2 429 сообщений

Отправлено 13 апреля 2010 - 01:13

Kadını parçaladık cesetlerle fotoğraf çektirdik

ABD'li askerlerden insanın kanını donduran itiraflar...

Irak’ta 2003’te başlayan ABD işgalinin karanlık yüzünü ortaya çıkarmak için Amerikalı gaziler tarafından kurulan Truthout (Gerçekler Ortaya Çıksın) Derneği, Bağdat ve çevresinde görev yapan askerlerin akıl almaz itiraflarını yayınladı. Irak’ı yedi yıl önce işgal eden ABD güçleri 2011’de bu ülkeden tamamen çekilmenin hesaplarını yapsa da Iraklılar bölgede yaşanan insanlık dramının yaralarını sarabilmiş değil. İşgal boyunca ölen Iraklı sivillerin sayısı bile kesin olarak bilinmiyor. Iraqi Body Count 103 bin Iraklının öldüğünü savunurken, Lancet 600 bin, Opinion Research Business araştırması ise 1 milyon Iraklının işgal nedeniyle öldüğünü öne sürüyor. Bu kayıplar işgali daha da tartışmalı hale getiriyor. Truthout Derneği’nin yayınladığı itiraflar ise bu tartışmayı daha da alevlendirecek gibi görünüyor: Yasağa uymayanı öldürüyorduk.

Garret Reppehnagen (Er): Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen bir gece, akşam devriyesi sırasına tarlasında toprağıyla uğraşan iki çiftçi gördük. Yanımdaki asker hemen üzerlerine ateş açtı ve emirlerin sokağa çıkma yasağını delen herkese ateş edilmesi şeklinde olduğunu söyledi. Ölen iki çiftçinin hikayesini sonradan öğrendik. Tarlayı sulamak için kullandıkları pompa elektrikle çalışıyormuş. Gündüzleri elektrik olmadığı için gece tarlada iş yapmak zorunda kalmışlar. Onları öldüren askere, “Bunu bilsen yine de ateş eder miydin” diye sordum. Bana, “Emirler böyle” diye yanıt verdi.

Kadını parampaça ettik

Jason Washburn (Onbaşı): Devriyedeyken bir Iraklı kadın karşıdan geliyordu. Elinde büyük bir çanta vardı. Bize doğru ilerlediğini ve bomba taşıdığını varsayarak hemen bomba atar diye “önleyici saldırı” yaptık. Havayı kaplayan toz bulutu kalktığında çantanın içinde bizim için hazırladığı meyveler olduğunu gördük. O bize yemek getirmişti, biz onu parçalara ayırdık. Yanımızda ekstra silahlar taşıyorduk.

Ne zaman masum bir sivili öldürsek hemen cesedinin üzerine bu silahı yerleştirip öldürdüğümüz kişiye direnişçi süsü veriyorduk. Bunu komutanlardan aldığımız talimatla yapıyorduk. Ölenlerin sayısı hesaplanmıyordu. Bu şekilde kaç Iraklı hayatını kaybetti bilmiyorum. Ama inanın sayısı çok fazladır.

Tüm taksileri taradık

Hart Viges (Er): Bir keresinde direnişçilerden birinin bir takside olduğunu söyleyen komutan telsizden gördüğümüz tüm taksilere ateş açmamız emrini verdi. Hazır bekleyen keskin nişancılar şaşırmıştı, “Tüm taksilere mi ateş açacağız? Yanlış duyuyorum heralde” dediler.

Telsizden yarbayın cevabı duyuldu: Beni doğru duydun asker! Sana bütün taksilere ateş etmeni emrediyorum! Bu emir sonrası taksilere mermi yağdırmaya başladık.

Brian Casler (Onbaşı): Bazen Iraklı çocuklara ABD ordusunun bize verdiği hazır yiyeceklerden dağıtırdık. Ama bazı askerlerin bu yemeklerin içine işediğini gördüm. Bazıları da içecek şişelerinin içine işedikten sonra o şişeleri çocuklara fırlatırdı.

Cesetlerle hatıra fotoğrafı

Jason Moon (Er): Kadınlar ve çocuklar konvoyumuzun önüne çıktığında kesinlikle yavaşlamamamız ve durmamamız konusunda kesin emir almıştık. Eğer bir direnişçinin sivillerin arasından konvoya saldırdığına emin olursak saymamız emredilmişti. Sivillerin sayısı 30’un altındaysa ateş açabiliyorduk. Peki ateş altındayken hangimiz “Burada 30 kişiden fazlası var ateş edemem” diye düşünür ki?

Vincent Emanuele (Er): Devriye çevreye gezerken rastgele ateş açar, bir şarjörü boşaltırdık. Yoldan geçen araçlara rastgele ateş ederdik. 8 ay boyunca bu şekilde davrandık. Yoldaki cesetlerin üzerinden Humvee ciplerimizle geçer sonra durup cesetlerle hatıra fotoğrafı çektirirdik.

Beyaz bayraklıları vurduk

Jason Wayne Lamue (Er): Kürek taşıyan (yol kenarı bombası için çukur kazdıkları gerekçesiyle), çatıda cep telefonuyla konuşan ya da sokağa çıkma yasağını ihlal eden herkes, öldürülmesi emredilen kişilerdi. Emin olun bu şekilde hayatını kaybeden çok insan oldu. Subaylar, “Siz insanlara çekinmeden ateş edin biz sizi kurtarmak için gereğini yaparız” diyordu.

Michael Leduc (Onbaşı): 2004’teki yapılan Felluce baskınına katıldım. Bize verilen emir şuydu: Size doğru beyaz bayrak sallayarak yaklaşan birini görürseniz bunun numara olduğundan emin olun ve onu öldürün. Komutanlar sivil kayıpları önemsemiyordu ve kurallara uymadan sivil kayıplara neden olanlara göz yumuyordu. Hatta rastgele ateş açmayı teşvik ediyordu.

Çocuklu binaya bomba

Scott Ewing (Er): Çocuklara şeker vermemizin onları çok sevmemizden kaynaklandığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çocuklar araçlarımızın yanında olduğu zaman direnişçiler bize ateş açamıyordu. Bu nedenle sürekli şeker dağıtarak çocukları “canlı kalkan” olarak kullanıyorduk. Bize dağıtılan uyarı metinlerinde insanlara silahlı olduklarından emin olmadıkça ateş açmamamız öğütleniyordu. Ancak kağıtların son bölümünde “Bu kurallar hayatınızı tehlikeye atmanızı gerektirmiyor” notu vardı.

Cliff Hicks (Er): Amerikalı yarbayın aracına bir apartmandan ateş açıldı. Bir şey olmamıştı ama yarbay çok sinirlendi. Ertesi gece bir C-130 o apartmanı yerle bir etti. Oysa ki daha sabah içinde onlarca ailenin olduğunu görmüştük. http://www.aksam.com..._cektirdik.html

اللهم عجل لولیک الفرج واحفظ قائدنا الخامنه ای


#2 Shemsi

Shemsi

    Muqaddam – Lieutenant Colonel

  • Murid
  • 1 723 сообщений

Отправлено 13 апреля 2010 - 17:16

Allahın lənətinə, bəlasına gəlsinlər!!!

Sormaz ki bilsin,
sorsa bilirdi.
Bilmez ki sorsun,
bilse sorardı.


#3 Hasan_AGA

Hasan_AGA

    in the jail of Kaspersky

  • Murid
  • 1 336 сообщений

Отправлено 17 апреля 2010 - 15:59

Allah lənət eləsün!Ölüsünə də, dirisinə də!!!Amin!!!
"Do not say what you do not understand, because most of the right is in what you deny.
Accept the argument of one against whom you have no argument. It is me (Ali ibn Abu Talib).. Sermon 17"

#4 IBRAHIM NESLI

IBRAHIM NESLI

    Raqib – Seargeant

  • Murid
  • 169 сообщений

Отправлено 17 апреля 2010 - 22:04

allah bele etirafcilarin sayini cox etsin insallah
belke ereb ve diger muselman baci qardaslarimiz gorsede ozu ozluyunde bir qerar verse.
en azindan birdaha COCA COLA icmeyeceyem dese.
ne bilim bu basqa seyde olabiler :flowers1:
allah butun musalmanlari mehdi elihssalamin zuhuru ile sevidirsin insallah
bizlerde onun esakerleri olaq (amin) :rolleyes:
salamat olun insallah

Сообщение отредактировал IBRAHIM NESLI: 17 апреля 2010 - 22:06


#5 Hasan_AGA

Hasan_AGA

    in the jail of Kaspersky

  • Murid
  • 1 336 сообщений

Отправлено 17 апреля 2010 - 22:48

allah bele etirafcilarin sayini cox etsin insallah
belke ereb ve diger muselman baci qardaslarimiz gorsede ozu ozluyunde bir qerar verse.
en azindan birdaha COCA COLA icmeyeceyem dese.
ne bilim bu basqa seyde olabiler :flowers1:
allah butun musalmanlari mehdi elihssalamin zuhuru ile sevidirsin insallah
bizlerde onun esakerleri olaq (amin) ;)
salamat olun insallah

amin,amin,amin!! :rolleyes:
"Do not say what you do not understand, because most of the right is in what you deny.
Accept the argument of one against whom you have no argument. It is me (Ali ibn Abu Talib).. Sermon 17"

#6 vusal114

vusal114

    Aqid – Colonel

  • Emir
  • 2 429 сообщений

Отправлено 18 апреля 2010 - 17:31

"As far back as basic training, we were singing songs as we were marching around, joking about killing women and children," he told the Press TV correspondent in Washington.

I went down to the market where all the women shop
I took out my machete and I began to chop

I went down to the park where all the children play
I pulled out my machine gun and I began to spray http://presstv.ir/de...ctionid=3510203

اللهم عجل لولیک الفرج واحفظ قائدنا الخامنه ای


#7 vusal114

vusal114

    Aqid – Colonel

  • Emir
  • 2 429 сообщений

Отправлено 05 мая 2010 - 18:15

GI ordered to leave children behind
"When I came on the scene I saw the bodies, I could hear a child crying, so the crying was coming from the van so I immediately went up to the van and when I looked inside I saw a girl who's about three years of age, she had a belly wound, and glass in her eyes and in her hair," McCord told Press TV in an exclusive interview on Sunday.

"The team leader who was standing there told me I needed to stop worrying about these motherf$@%ing kids," said McCord, a father of two.



اللهم عجل لولیک الفرج واحفظ قائدنا الخامنه ای


#8 IBRAHIM NESLI

IBRAHIM NESLI

    Raqib – Seargeant

  • Murid
  • 169 сообщений

Отправлено 06 мая 2010 - 00:06

bu gün hamımız amerikanın iraqda və digər müsəlman ölkələrində etdiklərindən danışırıq ancaq gözümüzün qabaginda həyata keçirtdiyi öz mədəniyyətini sırama adına törətdiklərindən heç danışılmır.
məncə elə bunun özü ən böyük təhlükədir müsəlmanlar üçün
bir yandan insanları öldürür digər yandan heç hiss etdirmədən ölkələrin və millətlərin mədəniyyətlərini və beyinlərini ələ keçirdir.
ALLAH ÖZÜ BİZİ QORUSUN

Сообщение отредактировал IBRAHIM NESLI: 06 мая 2010 - 00:09





Количество пользователей, читающих эту тему: 0

0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых пользователей

Рейтинг@Mail.ru