Перейти к содержимому


Фотография

İmam Hüseyni kim öldürüb


  • Авторизуйтесь для ответа в теме
Сообщений в теме: 193

#31 JAFAR

JAFAR

    Raid – Major

  • Emir
  • 1 496 сообщений

Отправлено 23 ноября 2008 - 23:07

Знаешь напором ты ничего не докажешь. Статью с АА я читал, мне ее не раз показывали ваши пакистанские братья. Не убедительно. А чистосердечное признание от Муттахари (кстати один из ваших самых толковых ученых) впечатляет.

Не надо задавать мне вопросов, если можешь объясни эту цитату от Муттахари.

Знаешь Эфенди, вырыванием какой-то фразы из общего контекста ты тоже ничего не докажешь. Ты приводишь скан? А ты прочти все с абзаца.

«Emeviler ele bir iş gördüler ki, İslam leyaqetini müselmanlar arasında öldürdüler. Küfe İslam ordusunun merkezi olub. Eger İmam Hüseyn (a) Küfeye getmeseydi, bu gün bütün dünya tarixçileri onu mezemmet ederdiler ki, İraq İslam ordusunun merkezi olub ve onlar da seni Küfeye deved edibler ve on sekkiz min nefer de senin Küfede ki nümayendene beyet edibler ve sene on iki min mektub gönderibler, bütün bunların qarşısında sen ne üçün Küfeye getmedin? Meger İraqdan da yaxşı ve üstün yer var idimi? Ümumiyyetle, Küfe Peygemberden (s) sonrakı döyüşlerde Ömer ibn Xettabın gösterişi ile İslam goşununun yerleşmeyi üçün salınmış bir şeherdir ve Küfe ehlinden daha şücaetli ve cengaver olan yox idi. Eyni zamanda on sekkiz min beyet eden ve on iki min mektub gönderen bir camaat, ibni Ziyadın üzünü görmekle, hamısı qaçırlar. Niye?»

Şehid Mürteza Mütehheri - «Hemaseye Hüseyni», 1-ci cild, seh. 91-92


Поправь очки и внимательно читай ответ на вопрос "Niye?"

«Çünki Ziyad ibn Ebih illerle Küfede hakimiyyet sürmüşdür, o geder göz çıxartmışdı, o geder el-eyaqlar kesmişdi, o geder qarınlar yırtılmışdı, zindanlarda o geder adamlar öldürülmüşdü ki, onlar tamamile öz leyaqetlerini elden vermişdiler.»

Şehid Mürteza Mütehheri - «Hemaseye Hüseyni», 1-ci cild, seh. 92


Сразу же, после твоей любимой вырванной из контекста цитаты идут хорошие слова:

"Çünki Emeviler müselman milletinin leyaqetinin elinden almışdı, artıq heç kes ozünde o İslami hissleri görmürdü."

Şehid Mürteza Mütehheri - «Hemaseye Hüseyni», 1-ci cild, seh. 92


П.С. Радует, что хотя бы работы Шахида Мутаххари (ра) ценишь.

По какой причине возникло шиитское движение "тавабин"?

Я уже писал про состояние населения Куфы до Карбалы.
http://313news.net/f...t...post&p=3769

Насчет "таввабин".
Allame Mamqani yazır:

«İmam Hüseyn eleyhissalamın İraqa gelmesinden qabaq, ibni Ziyad şielerden dörd min beş yüz neferini zindana salmışdı. Onların arasında Süleyman ibni Süred de var idi. Onlar qaranlıq quyu zindanlarında dörd ilden artıq qaldılar. Buna esasen bezilerinin dediyi ve ibni Esirin neql etdiyi kimi onlar canlarının qorxusundan imam Hüseyni himaye etmemeleri ve imam Hüseyn eleyhissalamın şehid olmasından sonra tövbe ederek tevvabin adı ile meşhur olan ve Süleymanın rehberliyi ile qoşun teşkil ederek, evvelki işlerin evezini çıxmaları meselesi heç cür sehih deyildir.»


«Tenqihul meqal», 2-ci cild, sehife 63.


*Ayetullah Mehemmed Mehemmedi İştihardi elave ederek deyir:

Eger ferz etsek ki, onların arasında şie adlı bir neçe nefer qalmış olsaydı, onları da şienin hesabına yazmaq olmazdı. Çünki, bele olan halda onlar zeif imanlı, her hansı azacıq bele siyasi dünya görüşüne malik olmayan şexsler olmuşdur. Onları çox asan yolla aldatmaq, qorxutmaq, yaxud mal-dövlet vermekle İmam Hüseynin eleyhine müharibeye göndermek olardı. Lakin haqqı batilden tamamile ayırıb seçenler, güclü siyasi dünya görüşüne malik olanlar ve şielerin Kufede ekseriyyetini teşkil edenler, heç vaxt hetta bir nefer olsun bele imam Hüseynle (a) müharibeye getmemişdiler. Buna esasen heç vaxt demek olmaz ki, şieler imam Hüseyni (a) qetle yetirmiş, sonra peşman olaraq «tevvabin» qurupunu teşkil etmişdiler. Tebiidir ki, bu cür yanlış fikrleri tarixde islah etmek lazımdır ve tarixi tersine cilvelendiren hiyleger ellerin tarixe nüfuz etmesinin qarşısını almaq lazımdır.

Buna esasen İmam Hüseyn eleyhissalamın qatilleri Kufe şieleri deyil, eksine İmam Eli ve İmam Hesen eleyhemesselamın hökumet aparatından işden çıxarılan münafiqler, mürtedler ve xevaricden ibaret olmuşlar.



Продолжу пост словами Иштихарди...

İmam Mehdi (ə.f): "Yer üzü heç vaxt höccətsiz qalmayacaq. İstər o höccət gizli olsun, istər - aşkar."
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم


#32 al-Fath

al-Fath

    Amid – Brigadier General

  • Naib
  • 3 239 сообщений

Отправлено 23 ноября 2008 - 23:09

Ну зачем ты врешь?


Не стоит переходить к оскорблениям. Продолжишь в таком тоне, разговор будет окончен.

Наши оппоненты утверждали, что шииты Куфы писали письма Имаму Хусейну(а) приглашая его присоединиться к ним в Куфе.


То есть Харранди это ваш оппонент?
Харанди целую главу своей книги назвал следующим образом: «Приглашение имама шиитами города Куфы» (Харанди «Ашура» стр 75) .

Или может Кашани был вашим оппонентом?
Кашани пишет: «...шииты и особенно жители города Куфы, заявили о своей готовности помочь семейству пророка (да благословит его Аллах и приветствует). При встречах с уважаемыми людьми из семейства пророка (с.а.с), они говорили о своей готовности в восстанию, но когда надо было действовать они покинули их. Сперва это произошло с имамом Али, затем с Хасаном, и Хусейном (а.с)» (Кашани «Гиямлар» стр 162) .

То, что со слов Шабс ибн Раби передавались какие-то хадисы, ничего не значит. Со слов Аббана ибн Таглиба тоже передавались хадисы, от этого он суннитом не стал.

Повторю вопрос, который ты пропустил:

По какой причине возникло шиитское движение "тавабин"?


Я ничего не пропустил. Я написал 3 поста. Это ты пропустил, поэтому задаешь вопросы на которые я уже отвелит в этих 3-ех постах.
«Приглашение имама шиитами города Куфы»
и что?
я же написал (в статье даже скан Табари есть) что этих шиитов Ибн Зияд уничтожил. Остались единицы.
Вот смотри:
Кашани пишет: «...шииты и особенно жители города Куфы,
Вот это правильно. Правильно разделил шиитов и других жителей Куфы.

Ты прочитай мои посты и ответь на вопросы.

При встречах с уважаемыми людьми из семейства пророка (с.а.с), они говорили о своей готовности в восстанию,

Кто они? Шииты? Нееет! жители Куфы!
Пархаю как бабочка , жалю как пчела (Мухамед Али)

#33 Malik Ashtar

Malik Ashtar

    Mulazzim Awwal – 1st lieutenant

  • Naib
  • 551 сообщений

Отправлено 24 ноября 2008 - 15:16

Шиитов обвиняют в том, что они убили Имама Хусейна(а). На первый взгляд неразбирающийся в истории и в особенностях того времени поверит в эту ложь. Кто такие шииты и почему их они так назывались? Потому что были сторонниками Имамов. Разве может сторонник Имама убить Имама? Остается ли он шиитом если убивает своего Имама? Почему наши оппоненты не задаются этими логическими вопросами? Азербайджанец остается азербайджанцем, если убежит с поля боя, араб остается арабом, немец немцем, русский русским, но шиит перестает быть шиитом если предаст Имама или пойдет против него. Шиит это не национальность, которую нельзя изменить или скинуть с себя, шиизм это вероубеждение и идеология. Поймите наконец разницу.

Лично у меня появляются следующие вопросы. Где были сунниты, когда шииты убивали своего Имама? На чьей стороне были те кто называет себя ахли сунна? Били ли шиитами те, кто погиб рядом с Имамом Хусейном(а)? Суннитами они не были точно, так как не признавали халифат первых трех халифов, а те кто убивал их как раз признавал халифат первых трех халифов и считал их праведными. Кем были те, кого ибн Зияд убивал и сажал в темницы? Кому подчинялся ибн Зияд? Кто дал ему такой приказ? Разумеется Йазид. Чьим он был сыном? Муавийи. Чьих убеждений придерживался Муавийа? Убеждений тех, кого мы сегодня считаем ахли сунна. Кто такой Абдуллах ибн Омар? Он уважаемый человек у ахли сунны. Он присягнул Йазиду, а Имам Хусейн(а) нет. Так на чьей стороне были уважаемые суннитами люди? Они были на строне Йазида(а), так как считали его законным халифом.

#34 Malik Ashtar

Malik Ashtar

    Mulazzim Awwal – 1st lieutenant

  • Naib
  • 551 сообщений

Отправлено 24 ноября 2008 - 16:16

Еще один вопрос ахли сунне. Вспомним бой при Ухуде. Куда побежали сподвижники Пророка(с)? Куда они побежали при Хунайне? Струсили? Предали? Как это назвать? Куда побежали Омар, Осман, Абу Бакр? Скажете Аллах их простил покаялись они? Скажите так и мы скажем, что те шииты, что не смогли оказать помощи Имаму Хусейну(а) тоже покаялись и создали таввабун. Во всяком случае рядом с Имамом Хусейном(а) в Кербале было больше шиитов, чем сподвижников рядом с Пророком(с) в битве при Ухуди и Хунайне, после того как суннитские "тяжеловесы" убежали оставив Пророка(с) в окружении нескольких сподвижников среди которых был и Имам Али(а).

#35 Omar

Omar

    Muslim

  • Emir
  • 1 140 сообщений

Отправлено 07 декабря 2008 - 20:38

İnşallah bu yaxınlarda Qum tələbəsi MirKazımın bu barədə moizəsindən bir parça yerləşdirəcəm.Kişinin oğlu iqrar edir ki imam Hüseyn(ra) öldürən şiyələr olub.
Факты не перестают быть фактами, когда их игнорируют

#36 JAFAR

JAFAR

    Raid – Major

  • Emir
  • 1 496 сообщений

Отправлено 07 декабря 2008 - 22:11

İnşallah bu yaxınlarda Qum tələbəsi MirKazımın bu barədə moizəsindən bir parça yerləşdirəcəm.Kişinin oğlu iqrar edir ki imam Hüseyn(ra) öldürən şiyələr olub.

Salam Aleykum.
1. Sen müeyyen bir parçanı yox, bütün moizeni yerleşdir.
Siz bele “parçalarnan” da Şehid Mutehherinin (rehmetullahi aleyh) kitabından sözleri konteksden çıxardıb camaatı “melumatlandırırsız”. İnanmırsansa hele bu mövzuya diqqet yetir. Ruslar demişken bu cür “poddelkaların” bariz nümunesin göstermisiz.
2. Ayetullah İştihardinin, Allame Eskerinin (rehmetullahi aleyh), Allame Mamaqaninin (rehmetullahi aleyh) ve s. alimlerin yanında her hansı bir telebenin sözleri sence bizim üçün delil hesab oluna biler? :loool:
3. Bir balaca eziyyet çekib mövzuda qoyulan sualları cavablandırın.

İmam Mehdi (ə.f): "Yer üzü heç vaxt höccətsiz qalmayacaq. İstər o höccət gizli olsun, istər - aşkar."
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم


#37 Omar

Omar

    Muslim

  • Emir
  • 1 140 сообщений

Отправлено 12 декабря 2008 - 19:10

Mürtəza Mütəhərinin bu barədə daha maraqlı fikirləri var!
___________.jpg
____________001.jpg
____________002.jpg

Al-Fath və Subhani sizin iradlarınız yersizdir! Şiənin görkəmli alimi və müttəffəkiri Mütəhhəri öz kitabında açıq aşkar yazır ki imam Hüseyni(ra) öldürən elə şiələr olub!

Сообщение отредактировал Omar: 12 декабря 2008 - 19:16

Факты не перестают быть фактами, когда их игнорируют

#38 vusal114

vusal114

    Aqid – Colonel

  • Emir
  • 2 429 сообщений

Отправлено 12 декабря 2008 - 19:26

Omar, o boyda kitabdan gor neyi ozun ucun exz elemisen? orda wie dedikde kimi nezerde tutduqunu da yazir Mutehheri aqa. hemcinin diger weyler de yazir ki, onlardan da faydalansan e`la olardi.

Сообщение отредактировал vusal114: 12 декабря 2008 - 19:29

اللهم عجل لولیک الفرج واحفظ قائدنا الخامنه ای


#39 Omar

Omar

    Muslim

  • Emir
  • 1 140 сообщений

Отправлено 12 декабря 2008 - 20:15

vusal oxuduqalrim bu idi bunu necə başa düşmək olar ki?
M.M:Onlar şiə və Ali-Əli(ə) sevənlər kimi tanınmışdılar və doğurdanda Əli(ə) övladını çox sevirdilər!
Факты не перестают быть фактами, когда их игнорируют

#40 JAFAR

JAFAR

    Raid – Major

  • Emir
  • 1 496 сообщений

Отправлено 12 декабря 2008 - 23:31

Omar

Al-Fath və Subhani sizin iradlarınız yersizdir! Şiənin görkəmli alimi və müttəffəkiri Mütəhhəri öz kitabında açıq aşkar yazır ki imam Hüseyni(ra) öldürən elə şiələr olub!

Sen mövzuya deyesen teze girmisen. Senin bu tipli skanlarıvı Abu Ali'de getirmişdi ve men de cavab vermişdim. Niye oxumamısan?

«Emeviler ele bir iş gördüler ki, İslam leyaqetini müselmanlar arasında öldürdüler. Küfe İslam ordusunun merkezi olub. Eger İmam Hüseyn (a) Küfeye getmeseydi, bu gün bütün dünya tarixçileri onu mezemmet ederdiler ki, İraq İslam ordusunun merkezi olub ve onlar da seni Küfeye deved edibler ve on sekkiz min nefer de senin Küfede ki nümayendene beyet edibler ve sene on iki min mektub gönderibler, bütün bunların qarşısında sen ne üçün Küfeye getmedin? Meger İraqdan da yaxşı ve üstün yer var idimi? Ümumiyyetle, Küfe Peygemberden (s) sonrakı döyüşlerde Ömer ibn Xettabın gösterişi ile İslam goşununun yerleşmeyi üçün salınmış bir şeherdir ve Küfe ehlinden daha şücaetli ve cengaver olan yox idi. Eyni zamanda on sekkiz min beyet eden ve on iki min mektub gönderen bir camaat, ibni Ziyadın üzünü görmekle, hamısı qaçırlar. Niye? Çünki Ziyad ibn Ebih illerle Küfede hakimiyyet sürmüşdür, o geder göz çıxartmışdı, o geder el-eyaqlar kesmişdi, o geder qarınlar yırtılmışdı, zindanlarda o geder adamlar öldürülmüşdü ki, onlar tamamile öz leyaqetlerini elden vermişdiler.»

Şehid Mürteza Mütehheri - «Hemaseye Hüseyni», 1-ci cild, seh. 91-92

Bu sözlere de fikir ver - "Emmar Yasır demişken, müselman cildine girdiler, lakin müselman olmadılar."

İmanlarını bu cür zorakıliğdan sonra itirmiş şexsler Yezidin ordusunun heç 2% teşkil elemirdiler. Esl şielerin bir hissesi qetle yetirilmişdi, bir hissesi ise zindanlara salınmışdı. Bu barede mövzuda kifayet geder deliller getirmişem. Qalanları ise Yezidi xelife sayan, Yezidin xelifeliyini destekleyen ve özlerini heqiqi müselman sayan Yezid “şieleri” (terefdarları) idiler. Mütehheri özude qeyd edib ki, Kufeden çağırış İmam Hüseyn (a) qiyamının ilkin sebebi deyildi, çünki qiyam hele çağırışdan qabağ başlamışdı. Sen ondansa mövzuda qoyulmuş suallara cavab ver. Eger bunu şieler edibse, bes siz sunniler hardaydız? Yoxsa bizik Yezidi “emirel-möminin sayan”? Yoxsa bizik Yezidin küflerini, fasiqliyini ve menfur emellerini ört-bastır etmeye çalışan? Belke “Yezidin ve Muaviyyenin feziletleri” kimi kitabları bizim müellifler yazılar? İnsaf yaxşı şeydi...

P.S Vusal demişken, o boyda kitabı oxuyub bele skanlar getirmek doğurdan da gülmelidir. Mütehheri (rehmetullahi aleyh) qiyamin ve qiyamçıların hetta psixoloji tereflerini de xırdalayıb. Bir oxu gör qiyamdan boyun qaçılaranlar neye göre boyun qaçırıblar, Übeydullah ibn Ziyadin ve atasının dehşetli emellerine diqqet yetir, İmam Hüseynin (a) qehremanlığına dair qeydlere diqqet yetir, Emevilerin mekrli siyasetleri barede oxu...ne bilim vallah...adama bezen gülmeli gelir ki, gedib kitabın bir hissesini “skan” eleyib qoyurlar, amma sehifenin o terefinde bu sözlerin 3-4 sehifelik tefsiri gelir.

İmam Mehdi (ə.f): "Yer üzü heç vaxt höccətsiz qalmayacaq. İstər o höccət gizli olsun, istər - aşkar."
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم


#41 Omar

Omar

    Muslim

  • Emir
  • 1 140 сообщений

Отправлено 12 декабря 2008 - 23:57

Subhani deyəsən kor tutduğunu buraxmadığı kimi səndə tutduğuvu burxamırsan! Diqqətli ol gör Mütəhərri nə yazıb!

Onlar şiə və Ali-Əli(ə) sevənlər kimi tanınmışdılar və doğurdanda Əli(ə) övladını çox sevirdilər!

Bu sözlere de fikir ver - "Emmar Yasır demişken, müselman cildine girdiler, lakin müselman olmadılar."

Bu statı isə mənə niyə göstərirsən başa düşmədim.Bu cümlə Əməvilərə aid edilir orda Kufə əhlinə yox!

Daha diqqətli olsan elə həmin kitabda Mütəhəri sual qoyur:Necə oldu ki müsəlman və şiyə olan xalq İmam Hüseynin(ə) qatili oldu?
Факты не перестают быть фактами, когда их игнорируют

#42 JAFAR

JAFAR

    Raid – Major

  • Emir
  • 1 496 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 00:25

Omar

Daha diqqətli olsan elə həmin kitabda Mütəhəri sual qoyur:Necə oldu ki müsəlman və şiyə olan xalq İmam Hüseynin(ə) qatili oldu?

Sonra 5 sehife bu sualın cavabını her terefli qeyd edir. Kitab elindedirse aç oxu da...Bu sözleri de oxu - “Teşeyyo” (şielik) adlı qeyri-müteşekkil ve sistemsiz bir qüvve Emevi hakimiyyetine qarşı daim fealiyyetde idi.” O 30 minlik ordunun kiçik bir hissesini bele insanlar teşkil edirdiler:

“Küfelilerin Hüseyni (a) sevdikleri halda ona qarşı döyüşmelerinin bir sebebi, Ziyad ve Muaviyenin zamanında üreklerinde qalmış qorxu ve dehşet idi. Deger terefden Übeydullah Meysemi, Rüşeydi, Müslümü ve Hanini öldürmek onları qorxuya salmışdı. Başqa sözle desek camaat qadınlı-kişili vehşiliye uğramış ve iradesiz olmuş, öz ağılları ile qerar qebul ede bilmirdiler.
Übeydullah Kerbela meselesinde qecikmiş bir döyüşçü destenin boynunu vurdurdu, başqaları öz işlerini bildiler. Diger sebe ise Ömer Səd kimilerin mal-dövlete ve dunyavi meqamlara olan herisliyi ve tamahı idi.”


Şehid Mürteza Mütehheri - «Hemaseye Hüseyni», 1-ci cild, seh. 367


Kiçik bir hisse qorxudan beyet edib döyüş meydanına çıxmışdı, diger bir neçe nefer ise rüşvet alıb qarınlarını doydurmuşdular, lakin defelernen qeyd etdiyim kimi, esas şie qüvvesinin bir hissesi qetle yetirilmişdi, digeri ise zindanda idi. Mövzunu kenara aparma ve suallarıma cavab ver!

İmam Mehdi (ə.f): "Yer üzü heç vaxt höccətsiz qalmayacaq. İstər o höccət gizli olsun, istər - aşkar."
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم


#43 Omar

Omar

    Muslim

  • Emir
  • 1 140 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 00:37

Mövzu İmam Hüseyni kim öldürübdür və məndə bu barədə danışıram!Sənin sualların isə artıq mövzudan kənardır.
1.Əzizim sən türkün məsəl ayağa qalx və kitabı diqqətlə oxu.Heç bir yerdə Kufə əhlinin şiyə olmadığımı qeyd edilməyib.Əksinə onlar şiyə idi amma qorxularından İbni Ziyada tabe oldular.Və daha sonralar bu əməlıərindən tövbə edib Təvvabin üsyanı baş verdi.
Факты не перестают быть фактами, когда их игнорируют

#44 JAFAR

JAFAR

    Raid – Major

  • Emir
  • 1 496 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 01:09

Omar

Mövzu İmam Hüseyni kim öldürübdür və məndə bu barədə danışıram!Sənin sualların isə artıq mövzudan kənardır.
1.Əzizim sən türkün məsəl ayağa qalx və kitabı diqqətlə oxu.Heç bir yerdə Kufə əhlinin şiyə olmadığımı qeyd edilməyib.Əksinə onlar şiyə idi amma qorxularından İbni Ziyada tabe oldular.Və daha sonralar bu əməlıərindən tövbə edib Təvvabin üsyanı baş verdi.

1. Men ise deyirem ki, orda şie yox idi. İmam Hüseyn (a) terefdarı ona qarşı nece çıxa biler? Eger çıxıbsa demeli bu terefdan deyil. Orduda Yezid ve onun terefdarları idi. Bunlar ise indi ki, siz - sunnilersiz. Küfe ehlininde böyük bir hissesi sizden ibaret idi ve Küfe Omar terefinden yaradılıb ve düz Yezide geder orda esas herbi güvve yerleşirdi. Beli, şeherde şieler var idi ve ümumi şielerin boyük bir hissesi bu şeherde yaşayırdı, amma boyük bir hisse xilafeti destekleyen siz sunniler olmuşduz. Nece texminen 14 esr bundan qabağ Yezidi desteklemişdiz ve “Emirel-muminin” saymışdız, indi ki güne kimi de bunu davam edirsiz. Nece ola biler ki, Übeydullah vali teyin edilenden sonra ve bir neçe nefernen gelib sakitcesine Kufede hökmranlıq etsin? Nece? Onu orda şieler yox, mehz siz can-feşanlıqnan qarşılamışdız. O gelen kimi sizi yox, sizin kömekliyiniz ile mehz şieleri qırıb, zindana basdırmışdı. Bunu yadda saxla...
2. “Tevvabin” barede men artiq alimlerimizin fikirlerini getirmişem. Özümden onu deye bilerem ki, oxuyub gördüyüm bir sıra kitablarda deyilir ki, onlar Hüseyne (a) kömek etmeyib kenara çekilmeklerine göre tövbe edibler, Hüseyne (a) qarşı vuruşduqlarına göre yox.
3. İmam Hüseyni (a) Küfeye çağıranlar arasında Peygember (s) sehabeleri de olub ve sonralar onlar “tevabbine” başçılıq edibler. Misal üçün, Süleyman ibn Sured, Müssayib ibn Necebe ve s. İndi nedi bu sehabelere deyeceksen ki, pis insan olublar? İmamı (a) “ayağa veribler”?

P.S. Sualları düz mövzuya aid qoymuşam. He, bir şeyi unutmuşdum ... Yezide lenet! :)

İmam Mehdi (ə.f): "Yer üzü heç vaxt höccətsiz qalmayacaq. İstər o höccət gizli olsun, istər - aşkar."
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم


#45 Omar

Omar

    Muslim

  • Emir
  • 1 140 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 01:23

1. Men ise deyirem ki, orda şie yox idi. İmam Hüseyn (a) terefdarı ona qarşı nece çıxa biler? Eger çıxıbsa demeli bu terefdan deyil.

Sən belə pis çıxmasın kimsən ki sənin dediyində nə isə olsun :) Sənin alimlərin deyir ki Kufə əhli şiyə olub.
Mütəhhərinin kitabında səhf 327-də oxuyuruq:İmam Kufə caamatı ilə söhbət etdiyi vaxt,süsləmiş,zəifləmiş şiyələrə dedi.......
Bax Sübhani kitabı oxuyanda biraz diqqətli ol.İbni Ziyadın qoşununda əsasən şiyələr idi!Bunu mən yox sənin alimin deyir.Niyə tərslik edirsən? :)


Qalan yazdığların isə boş-boş şeylərdir əzizim.Ən azı məntiqnən götürəndə əgər biz Yezidin tərəfkeşiyiksə onda necə ola bilər ki siz şiyələri biznən qardaş olmaq istəyirsiz? :)
Məlum məsələ TƏQİYYƏ! Maskan qəşəng açıldı təbrik edirəm :)))))))))))
Факты не перестают быть фактами, когда их игнорируют

#46 JAFAR

JAFAR

    Raid – Major

  • Emir
  • 1 496 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 01:48

1. Men ise deyirem ki, orda şie yox idi. İmam Hüseyn (a) terefdarı ona qarşı nece çıxa biler? Eger çıxıbsa demeli bu terefdan deyil.

Sən belə pis çıxmasın kimsən ki sənin dediyində nə isə olsun :) Sənin alimlərin deyir ki Kufə əhli şiyə olub.
Mütəhhərinin kitabında səhf 327-də oxuyuruq:İmam Kufə caamatı ilə söhbət etdiyi vaxt,süsləmiş,zəifləmiş şiyələrə dedi.......
Bax Sübhani kitabı oxuyanda biraz diqqətli ol.İbni Ziyadın qoşununda əsasən şiyələr idi!Bunu mən yox sənin alimin deyir.Niyə tərslik edirsən? :)


Qalan yazdığların isə boş-boş şeylərdir əzizim.Ən azı məntiqnən götürəndə əgər biz Yezidin tərəfkeşiyiksə onda necə ola bilər ki siz şiyələri biznən qardaş olmaq istəyirsiz? :)
Məlum məsələ TƏQİYYƏ! Maskan qəşəng açıldı təbrik edirəm :)))))))))))

Men sene söhbet hansı “şielerden” getdiyini dedim. Mehşur aliminiz Abdul-Eziz Dehlevi umumiyyetle deyir ki, Eliye (a) beyet elemiş bütun müselmanlar şie idiler, lakin sonradan biz özümüze qulatlardan ve s. ferqlenmek üçün Ahli-Sunne vel Camaat adını götürdük. Nedi? Belke bir iradın var?
http://islam-news.ru..._ashari_p19.jpg
http://islam-news.ru..._ashari_p27.jpg

Burda deyirlerde, nesibi ne bilir zeferan nedir. A kişi, bu saniye menim seninle qardaş olmağım ilk növbede vahid düşmene qarşı bir olmağıma göredir. Sen hele bilirsen, bizim bele Yezidperest, Muaviyyeperest insanlardan üreyimiz gedir. Sevinersiz. Bu saniye “teqiyye” size xas olan bir xüsusiyyetdir eee...Gezzada Nasrullah Haled Maşalın yox ee, Haled Maşal Nasrullahı qucaqlayıb bağrına basır. Biz sizi ölümden qurtarırıq, siz bizi yox...Olmasaydiq yahudiler Hemasın üstünden ve ümumiyyetle Felestinin üstunden basıb çoxdan keçmişdirler.
P.S Heccde olan 1-2 qardaşların fikri olmasaydı, men senin maskanı çoxdan cırmışdım. :)

İmam Mehdi (ə.f): "Yer üzü heç vaxt höccətsiz qalmayacaq. İstər o höccət gizli olsun, istər - aşkar."
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم


#47 Omar

Omar

    Muslim

  • Emir
  • 1 140 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 01:57

Əzizim mənim üçün Abdul-Eziz Dehlevinin sözü höccət deyil.Biz elə əvvəldən əhli sünnə kimi tanınmışıq.Sən isə sadəcə söz fırladırsan.
Yaxşı iddia edirsən ki İmam Hüseyn(ra) şiyələr öldürməyib.Səbədə Kufədə şiyələrin demək olar ki olmadığından.Yaxşı bəs təvvabində vuruşanlar kimlər idi əhli sünnə ya Əli şiyələri? Nəzərivə çatdırım ki təvvabində 4000 adam var idi.Və onlar hamısı demək olar ki şiyə idi.Mənə maraqlıdır.Aşuradan sonra bu şiyələr göbələk kimi hardan çıxdılar?
Факты не перестают быть фактами, когда их игнорируют

#48 Omar

Omar

    Muslim

  • Emir
  • 1 140 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 02:01

Həmasa qaldıqda isə mən onları ümumiyyətcə kafir kimi bilirəm!Dindən sui istifadə edənlərdir.Ona görə iki dəq bir Həması gözümə soxma.Sizin vəhdətinizi görmüşəm mən saman altından su yeridənlər.Allah hidayət eləsin.
Факты не перестают быть фактами, когда их игнорируют

#49 JAFAR

JAFAR

    Raid – Major

  • Emir
  • 1 496 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 02:17

Əzizim mənim üçün Abdul-Eziz Dehlevinin sözü höccət deyil.Biz elə əvvəldən əhli sünnə kimi tanınmışıq.Sən isə sadəcə söz fırladırsan.
Yaxşı iddia edirsən ki İmam Hüseyn(ra) şiyələr öldürməyib.Səbədə Kufədə şiyələrin demək olar ki olmadığından.Yaxşı bəs təvvabində vuruşanlar kimlər idi əhli sünnə ya Əli şiyələri? Nəzərivə çatdırım ki təvvabində 4000 adam var idi.Və onlar hamısı demək olar ki şiyə idi.Mənə maraqlıdır.Aşuradan sonra bu şiyələr göbələk kimi hardan çıxdılar?

Allah seni güldürsün. Peyğemberin (a) vaxtında belke Ahli-Sunne vel Camaat var idi? Niye demirsen ki, bu ad Muaviyyenin hakimiyyetde olduğu bir dövrde yayılmağa başlayıb ve mehz Muaviyye hakimiyyetinin ilk ilini “camaat ili adlandırmağa” başlayanda, öz terefdarlarını Ahli-Sunne val Camaat adlandırıb ? Birde ki, sen menim suallarıma cavab verdin ki, hele sevine-sevine mene sual verirsen?
1. Sunniler Kerbela faciesinde harda idiler? Hansı qoşunun terefinde.
2. Muaviye ve Yezidi “Emirel-mumunin” sayan bizik, ya siz? Yezidi destekleyen ve ona beyat yığan sehabeleri biz sevirik, yoxsa siz?
3. Eger şieler çoxluq teşkil edirdilerse, nece ola biler ki, Übeydullah bir sıra kömekçisi ile Küfeye daxil olub şieleri qırmağa başlayıb? Qırılıb, zindanlara salınan Yezide beyet etmeyen şieler idiler, yoxsa sunniler?
4. Tevvabine başçılığı Peygember (s) sehabeleri edibler. Belke sen onları qorxaq ve yaxud İmam Hüseyn (a) qatili sayırsan? Buyur etiraf ele...

Həmasa qaldıqda isə mən onları ümumiyyətcə kafir kimi bilirəm!Dindən sui istifadə edənlərdir.Ona görə iki dəq bir Həması gözümə soxma.Sizin vəhdətinizi görmüşəm mən saman altından su yeridənlər.Allah hidayət eləsin.

Senin kimileri hele ölüm ayağına vermek yaxşıdır. Çöx sağ ol buna deyirler...
Bu il Seudiyye-de şielere qarşı 10.000.000 kitab buraxılib. Yaqin sizin “vehdetiniz” de bundan ibaretdir.

İmam Mehdi (ə.f): "Yer üzü heç vaxt höccətsiz qalmayacaq. İstər o höccət gizli olsun, istər - aşkar."
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم


#50 Omar

Omar

    Muslim

  • Emir
  • 1 140 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 11:45

1. Sunniler Kerbela faciesinde harda idiler? Hansı qoşunun terefinde.

Deyəsən özüvü korluğa vurmusan.Bu sualın cavabını mən əvvəldı verişəm.Mövzunu başdan ayağa oxu.Bizim əqidəmizə görə İmam Hüseyn(ra) Kufəyə getməklə səhv iş gördü.Böyük səhabələrdə İbni Abbas və Mühəmməd Hənəfiyyə kimi insanlara imam nəsihət elədilər ki Kufə şiələri əhdə vəfasızdırlar.Lakin İmam Hüseyn(ra) ictihad edib Kərbəlaya getməyə üstünlük verdi.

3. Eger şieler çoxluq teşkil edirdilerse, nece ola biler ki, Übeydullah bir sıra kömekçisi ile Küfeye daxil olub şieleri qırmağa başlayıb? Qırılıb, zindanlara salınan Yezide beyet etmeyen şieler idiler, yoxsa sunniler?
4. Tevvabine başçılığı Peygember (s) sehabeleri edibler. Belke sen onları qorxaq ve yaxud İmam Hüseyn (a) qatili sayırsan? Buyur etiraf ele...

Bu cavablara isə söhbət fırlatmaq deyirlər.Əzizim sənə açıq aşkar sual verdim.Təvvabin şiə qiyamında iştrak edən 4000 şiə hardan peyda oldu? Bəs deyirdin ibni Ziyad onları hamısını qırmışdı.Bəs necə ola bilər ki 4000 şiə Kufədə bir neçə il sonra peyda olsun?
Факты не перестают быть фактами, когда их игнорируют

#51 JAFAR

JAFAR

    Raid – Major

  • Emir
  • 1 496 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 13:26

Omar

Deyəsən özüvü korluğa vurmusan.Bu sualın cavabını mən əvvəldı verişəm.Mövzunu başdan ayağa oxu.Bizim əqidəmizə görə İmam Hüseyn(ra) Kufəyə getməklə səhv iş gördü.Böyük səhabələrdə İbni Abbas və Mühəmməd Hənəfiyyə kimi insanlara imam nəsihət elədilər ki Kufə şiələri əhdə vəfasızdırlar.Lakin İmam Hüseyn(ra) ictihad edib Kərbəlaya getməyə üstünlük verdi.

Hansı bir sualıma cavab vermisen? Men İmam Hüseynin (a) ictihad edib-etmemesini soruşmamışdım, sunnilerin harda olmağını soruşmuşdum. Harda idi sunniler: Yezidin qoşununda, yoxsa - İmam Hüseynin (a)? Oyun oynama, suala cavab ver!

Deyirem eqideviz bundan artıq olmaz ki...Birincisi, İmam Hüseynin (a) qiyamı ve hereketi Kufe camaatinin mektub yazmasından qabağ başlamışdır. İkincisi İmamin (a) Kufe ehalisine arxayın olması, esla düzgün fikir deyil (Mutehheri de bu barede qeydler aparıB). Sen İbni Abbasın (ra) mentiqini ve İmam Hüseynin (a) mentiqini bir tutursan? A kişi, İbni Abbas (ra) deyirdi ki, İraqlılara qarşı siyaset işlet. Eger İraqlılar seni sevirlerse, qoy qiyam edib düşmenleri şeherden qovsunlar. Eger öldürurlseler sen istiqameti deyişersen, amma eger qalib gelseler sen de onlara qoşularsan. Sence İmam Hüseyn (a) bu mentiqle işleye bilerdi? O İmam Hüseynki (a) defelernen buyurmuşdu ki, menim yolum menfeetperest ve hiyle yolu deyil. O heç vaxt iraqlılarnan bu cür reftar ede bilmezdi. Eziyyet çekib, ciliz dünya görüşüvu bir-az işe sal...

Bu cavablara isə söhbət fırlatmaq deyirlər.Əzizim sənə açıq aşkar sual verdim.Təvvabin şiə qiyamında iştrak edən 4000 şiə hardan peyda oldu? Bəs deyirdin ibni Ziyad onları hamısını qırmışdı.Bəs necə ola bilər ki 4000 şiə Kufədə bir neçə il sonra peyda olsun?

Sen menim sözlerimi yozma ve söhbeti firlatma. Men dememişem İbni Ziyad hamısını qırmışdı, men demişem ki, İbni Ziyan bir hissesini qırıb, diger bir hisessini ise zindana salmışdı. Gözlerivi aç ve diqqetle oxu:

Allame Mamaqani (rehmetullahi aleyh) yazır:

«İmam Hüseyn eleyhissalamın İraqa gelmesinden qabaq, ibni Ziyad şielerden dörd min beş yüz neferini zindana salmışdı. Onların arasında Süleyman ibni Süred de var idi. Onlar qaranlıq quyu zindanlarında dörd ilden artıq qaldılar. Buna esasen bezilerinin dediyi ve ibni Esirin neql etdiyi kimi onlar canlarının qorxusundan imam Hüseyni himaye etmemeleri ve imam Hüseyn eleyhissalamın şehid olmasından sonra tövbe ederek tevvabin adı ile meşhur olan ve Süleymanın rehberliyi ile qoşun teşkil ederek, evvelki işlerin evezini çıxmaları meselesi heç cür sehih deyildir.»


Allame Mamaqani- «Tenqihul meqal», 2-ci cild, sehife 63.


*Ayetullah Mehemmed Mehemmedi İştihardi elave ederek deyir:

Eger ferz etsek ki, onların arasında şie adlı bir neçe nefer qalmış olsaydı, onları da şienin hesabına yazmaq olmazdı. Çünki, bele olan halda onlar zeif imanlı, her hansı azacıq bele siyasi dünya görüşüne malik olmayan şexsler olmuşdur. Onları çox asan yolla aldatmaq, qorxutmaq, yaxud mal-dövlet vermekle İmam Hüseynin eleyhine müharibeye göndermek olardı. Lakin haqqı batilden tamamile ayırıb seçenler, güclü siyasi dünya görüşüne malik olanlar ve şielerin Kufede ekseriyyetini teşkil edenler, heç vaxt hetta bir nefer olsun bele imam Hüseynle (a) müharibeye getmemişdiler. Buna esasen heç vaxt demek olmaz ki, şieler imam Hüseyni (a) qetle yetirmiş, sonra peşman olaraq «tevvabin» qurupunu teşkil etmişdiler. Tebiidir ki, bu cür yanlış fikrleri tarixde islah etmek lazımdır ve tarixi tersine cilvelendiren hiyleger ellerin tarixe nüfuz etmesinin qarşısını almaq lazımdır.

Buna esasen İmam Hüseyn eleyhissalamın qatilleri Kufe şieleri deyil, eksine İmam Eli ve İmam Hesen eleyhemesselamın hökumet aparatından işden çıxarılan münafiqler, mürtedler ve xevaricden ibaret olmuşlar.


İnan mene kenardan baxanda mövzuda emelli-başlı sökülmüsen, amma yene de öz dediyivi deyirsen. Suallar hele de qalıb:
1. Sunniler Kerbela faciesinde harda idiler? Hansı qoşunun terefinde.
2. Muaviye ve Yezidi “Emirel-mumunin” sayan bizik, ya siz? Yezidi destekleyen ve ona beyat yığan sehabeleri biz sevirik, yoxsa siz?
3. Eger şieler çoxluq teşkil edirdilerse, nece ola biler ki, Übeydullah bir sıra kömekçisi ile Küfeye daxil olub şieleri qırmağa başlayıb? Qırılıb, zindanlara salınan Yezide beyet etmeyen şieler idiler, yoxsa sunniler?
4. Tevvabine başçılığı Peygember (s) sehabeleri edibler. Belke sen onları qorxaq ve yaxud İmam Hüseyn (a) qatili sayırsan?

İmam Mehdi (ə.f): "Yer üzü heç vaxt höccətsiz qalmayacaq. İstər o höccət gizli olsun, istər - aşkar."
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم


#52 Omar

Omar

    Muslim

  • Emir
  • 1 140 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 17:24

1. Sunniler Kerbela faciesinde harda idiler? Hansı qoşunun terefinde.

Heç bir qoşunun tərəfində deyildi.Əhli sünnə əqidəsinə görə bu bi fitnə idi.Əhli sünnə Allah Rəsulu(səv) vəsiyətinə əməl edib səbr etmişdilər.

2. Muaviye ve Yezidi “Emirel-mumunin” sayan bizik, ya siz? Yezidi destekleyen ve ona beyat yığan sehabeleri biz sevirik, yoxsa siz?

Müaviyyə(ra) Əmirəl möminin idi və hətta Hz Həsən(ra) ona beyyət etmişdi.

3. Eger şieler çoxluq teşkil edirdilerse, nece ola biler ki, Übeydullah bir sıra kömekçisi ile Küfeye daxil olub şieleri qırmağa başlayıb? Qırılıb, zindanlara salınan Yezide beyet etmeyen şieler idiler, yoxsa sunniler?

Kufə əsasən şiələrdən ibarət olub.Tarixədə baxanda oranı əhli sünnənin məkanı kimi qeyd edən heç bir məlumata rast gəlmirik.Ona görədə iradın yersizdir.

4. Tevvabine başçılığı Peygember (s) sehabeleri edibler. Belke sen onları qorxaq ve yaxud İmam Hüseyn (a) qatili sayırsan?

Təvvabinə başçılıq edənlərlə mənim nə işim var?Mənim sözüm budur ki təvvabində olan şiələr bəyəm hamısı zeklər idi??
Факты не перестают быть фактами, когда их игнорируют

#53 vusal114

vusal114

    Aqid – Colonel

  • Emir
  • 2 429 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 18:48

1. Sunniler Kerbela faciesinde harda idiler? Hansı qoşunun terefinde.

Heç bir qoşunun tərəfində deyildi.Əhli sünnə əqidəsinə görə bu bi fitnə idi.Əhli sünnə Allah Rəsulu(səv) vəsiyətinə əməl edib səbr etmişdilər.


demeli, Peyqemberin(s) eziz nevesi, Cennet cavanlaerinin Aqasi, her bir cirkinlikden uzaq olan wexs fitnede idi, elemi?
yadima Abu Musa Ewerinin Aliynen Muaviyenin doyuwu barede dediyi sozler duwdu lap

2. Muaviye ve Yezidi “Emirel-mumunin” sayan bizik, ya siz? Yezidi destekleyen ve ona beyat yığan sehabeleri biz sevirik, yoxsa siz?

Müaviyyə(ra) Əmirəl möminin idi və hətta Hz Həsən(ra) ona beyyət etmişdi.


Hansi wertlerele beyet etmiwdi? o wertler yerine yetirildimi? imam Heseni(a) sunnu revayetlerine gore kim zeherledi?

3. Eger şieler çoxluq teşkil edirdilerse, nece ola biler ki, Übeydullah bir sıra kömekçisi ile Küfeye daxil olub şieleri qırmağa başlayıb? Qırılıb, zindanlara salınan Yezide beyet etmeyen şieler idiler, yoxsa sunniler?

Kufə əsasən şiələrdən ibarət olub.Tarixədə baxanda oranı əhli sünnənin məkanı kimi qeyd edən heç bir məlumata rast gəlmirik.Ona görədə iradın yersizdir.

bir weherinin ki, kokunu Omar qoyub a, o weherden bundan artiqini gozlemeye deymezdi.

4. Tevvabine başçılığı Peygember (s) sehabeleri edibler. Belke sen onları qorxaq ve yaxud İmam Hüseyn (a) qatili sayırsan?

Təvvabinə başçılıq edənlərlə mənim nə işim var?Mənim sözüm budur ki təvvabində olan şiələr bəyəm hamısı zeklər idi??


tevvabini deye bilmerem amma Muxtarin qiyaminda Muxtar, Ibrahim ibn Malik Ewter 100% Imam Huseyn(a) wehid edilende turmede idiler.

اللهم عجل لولیک الفرج واحفظ قائدنا الخامنه ای


#54 Omar

Omar

    Muslim

  • Emir
  • 1 140 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 19:59

bir weherinin ki, kokunu Omar qoyub a, o weherden bundan artiqini gozlemeye deymezdi.

ona qalsa gərək İranlılara lənət deyəsən ki B) Nəzərivə çatdırım ki İran Ömər(ra) səyi nəticəsində müsəlman olub.
Факты не перестают быть фактами, когда их игнорируют

#55 Shemsi

Shemsi

    Muqaddam – Lieutenant Colonel

  • Murid
  • 1 723 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 20:52

1. Sunniler Kerbela faciesinde harda idiler? Hansı qoşunun terefinde.

Heç bir qoşunun tərəfində deyildi.Əhli sünnə əqidəsinə görə bu bi fitnə idi.Əhli sünnə Allah Rəsulu(səv) vəsiyətinə əməl edib səbr etmişdilər.



Bəyəm Allah Rəsulu (saas) vəsiyyət etmişdi ki, hz Hüseyni öldürəndə ümmət səbr etsin??
Cinayətə göz yuman kəs o cinayəti törədənlə günahda şərikdi



Сообщение отредактировал Shemsi: 13 декабря 2008 - 20:54

Sormaz ki bilsin,
sorsa bilirdi.
Bilmez ki sorsun,
bilse sorardı.


#56 Omar

Omar

    Muslim

  • Emir
  • 1 140 сообщений

Отправлено 13 декабря 2008 - 22:44

Bəyəm Allah Rəsulu (saas) vəsiyyət etmişdi ki, hz Hüseyni öldürəndə ümmət səbr etsin??
Cinayətə göz yuman kəs o cinayəti törədənlə günahda şərikdi

Xanım məntiqnizlə o dövrdə yaşayan ümmətin hamısı imam Hüseyn(ra) öldürüb? B)
Факты не перестают быть фактами, когда их игнорируют

#57 JAFAR

JAFAR

    Raid – Major

  • Emir
  • 1 496 сообщений

Отправлено 14 декабря 2008 - 00:25

Omar

Heç bir qoşunun tərəfində deyildi.Əhli sünnə əqidəsinə görə bu bi fitnə idi.Əhli sünnə Allah Rəsulu(səv) vəsiyətinə əməl edib səbr etmişdilər.

Müselman - İmam Hüseyn (a) kafir hökmdara itaet etmir ve ona qarşı qiyama qalxır. Mene fitneni göster. Kim idi fitnenin başında? Neye esasen sen bunu fitne sayırsan? Belke sen İmam Hüseyni (a) fitnekar sayırsan? He, senin mentiqini yavaş-yavaş başa düşmeye başlayıram. Demek isteyirsen ki, İmam Hüseyn (a) öz dövrünün imamına (size göre bu Yezid idi) beyet etmeyib ve cahiliyyetle dünyadan köçüb. Utanma, etiraf ele. Yezid size göre dövrün imamı idi, İmam Hüseyn (a) ise ona qarşı çıxmışdı. İmam Hüseyn (a) size göre cahil kimi dünyadan köçüb?

Deyirsen Hüseyn (a) sehv edib, amma bu senin eqidene bir başa ziddir. Çünki Hüseyn (a) ilk növbede Peyğember (s) sehabesi olub, amma Yezid ise heç Peyğemberi (a) bele görmeyib. Haqq kimin terefinde idi, sehabe ve müselman Hüseynin (a), yoxsa cahil ve heç sehabe bele olmayan Yezidin? Size göre bütün sehabeler edaletlidirler. Yani hem size göre İmam Hüseyn (a) haqq idi, hem de bize göre. Xeyir ola bes İmama (a) xeta nisbeti verirsen? B) Sen sözlerivin altından çıxa bilmeyeceksen.

Eger şieler İmam Hüseyni (a) öldürüblerse, siz sunniler harda idiz? Niye İmam (a) kömek etmediz. Şieler Yezidi xelife saymayıb qetle ve zindana meruz qalmışdılar, o Yezide beyet eden ikinci bir qrup müselmanın adı ne idi? O Muaviye terefdarlarının adı ne idi? Onlar da şie idiler? :) İndi bu saniye 14 esr bundan qabağ kı kimi Yezidi xelife sayan qövmün adı nedir? Übeydullahı şehere buraxan destenin adı ne idi? Abdullah ibn Omari siz gözel sehabelerden biri sayırsız, o sehabeni ki Yezide beyet yığıb ve Yezid kimi menfur şexse beyeti Allaha ve Peyğembere (a) beyet kimi qeleme verib. Hedis “Sehih Buxari”dendir. Getire bilerem. Yani İbn Omara göre İmam Hüseyn (a) Allahın ve Peyğembere (a) itaet etmeyıb. Ela söhbet alınır he, ay Omar. :)

Müaviyyə(ra) Əmirəl möminin idi və hətta Hz Həsən(ra) ona beyyət etmişdi.

Şertleri yaz bura, şertleri. İsteyirsense men yazım. :) Söhbeti firlada bilmeyeceksen.

Kufə əsasən şiələrdən ibarət olub.Tarixədə baxanda oranı əhli sünnənin məkanı kimi qeyd edən heç bir məlumata rast gəlmirik.Ona görədə iradın yersizdir.

Şeher 2-ci xelife Omar terefinden yaradılıb ve xilafet ordusunun merkezi olub. Sonralar bu şeherin bir hissesini şieler de teşkil etmeye başlayıb, amma Beni-Ümeyyenin xilafeti dövründe bu şeherin şielerinin böyük bir hissesi ya qetle yetirilib, ya zindana salınıb, yada ki sürgün edilib. İbni Ziyad heç bir şieni boş buraxmayıb. Tarixi faktlar N gederdir. Misal üçün:
http://islam-news.ru.../tabari_p38.jpg

Təvvabinə başçılıq edənlərlə mənim nə işim var?Mənim sözüm budur ki təvvabində olan şiələr bəyəm hamısı zeklər idi??

İbni Esire göre tevvabinde olan şieler zindan olan vaxt İmam Hüseyne (a) kömek ede bilmemişdiler, sonra ise azadlığa çıxıb qiyam etmişdiler. Bu qiyama kenar vilayetlerden cüzi sayda olsa da başqa şieler de çağırılmışdı.

İmam Mehdi (ə.f): "Yer üzü heç vaxt höccətsiz qalmayacaq. İstər o höccət gizli olsun, istər - aşkar."
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم


#58 Omar

Omar

    Muslim

  • Emir
  • 1 140 сообщений

Отправлено 14 декабря 2008 - 01:06

Şeher 2-ci xelife Omar terefinden yaradılıb ve xilafet ordusunun merkezi olub. Sonralar bu şeherin bir hissesini şieler de teşkil etmeye başlayıb, amma Beni-Ümeyyenin xilafeti dövründe bu şeherin şielerinin böyük bir hissesi ya qetle yetirilib, ya zindana salınıb, yada ki sürgün edilib. İbni Ziyad heç bir şieni boş buraxmayıb. Tarixi faktlar N gederdir

Bu yalanlarıvı gedib aşura günü məsciddə minbərdə deyərsən (necə ki indidə deyirsiz).Tarix qey edir ki Kufə əhalisninin əksəriyyətini şiələr təşkil edib.

Алиаскар Саффар Харанди пишет: «..большинство населения (этого города) состояло из друзей ахле-байта( то есть из шиитов)» .
Стоит отметить тут также слова аятуллах Мухаммадатаги Тустари: «…Куфа, с самого момента своего основания, была центром шиитов…» .

Nə oldu əzizim Müaviyyə(ra) və İbni Ziyad bütün Kufə əhalisni bəyəm qırıb?Sənin məntiqinlə Kufədə həbsxanadakıları saymasan şiə qalmamışdı ki.
Nə isə mən belə başa düşürəm ki sənin ya gözündə problem var yada inadkarlıq edirsən.
Сообщение #42 Mən sübut dəlilimi gətirmişəm.İstəyirsən qəbul et istəyirsən inkar öz işindir.

Mürtəza Mütəhhəri:İmam Hüseyni öldürənlər:Onlar şiə və Ali-Əli(ə) sevənlər kimi tanınmışdılar və doğurdanda Əli(ə) övladını çox sevirdilər!

Ya siz yalan deyirsiz yada sizin alim başqa yolu yoxdur.


1.Kufə şiyələrdən təşkil olunmuş idi.
2.Fərz etsək ki İbni Ziyad onları hamısını qırıb onda məntiqlə Yezidin qoşununda olanlar kim idi? Cavab Kufə əhli.Kufə əhlinində əksəriyyətinin şiə olması haqqında yuxarıda qeyd elməşəm.
3.Mütəhhərinin kitabında səhf 327-də oxuyuruq:İmam Kufə caamatı ilə söhbət etdiyi vaxt,süsləmiş,zəifləmiş şiyələrə dedi.......
p.s Burda söhbət rafizilərdən gedir.
Факты не перестают быть фактами, когда их игнорируют

#59 JAFAR

JAFAR

    Raid – Major

  • Emir
  • 1 496 сообщений

Отправлено 14 декабря 2008 - 03:11

Omar

Bu yalanlarıvı gedib aşura günü məsciddə minbərdə deyərsən (necə ki indidə deyirsiz).Tarix qey edir ki Kufə əhalisninin əksəriyyətini şiələr təşkil edib.

Ay qardaş, ay müselman, ay ne bilim kim, men sene deyirem ki, bu şeherde şieler olub ve ümumi şielerin bir hissesi bu şeherde meskulnaşmışdı. Lakin İbni Ziyad ve ümumen hakimiyyet terefinden şielere o geder işkence ve zülm etdiler ki, o geder şie aileleri başçısız, şie körpeleri anasız qaldı ki, sen heç tesevvürüve getire bilmezsen! Minlernen insanı sadece inanlarına göre qetle yetirirdiler, zindana basırdılar, sürgün etdirirdiler. Öldürülenlerin arasına böyük sehabeler de var idi! Bu 1-2 insanin söhbet deyil, bu minlernen insanın qetli demekdir. Bunu gizletmek ve yaxud başqa terefe yozmaq qeyri mümkündur. Yaxşı ki, sizin alimlerinizin bir çoxu heç buna can da atmayıblar, çünki bunu etmek qeyri-mümkündür. Sen misal üçün delil kimi, Teqi Tüsterinin sözlerini getirirsen, lakin sözleri tam getirmirsen.

“Küfe şeheri yarandığı ilk dövrden bele, şie merkezi olmuş ve zalım hakimler tarix boyu şielerin kökünü ordan kese bilmemişdiler.”

Ayetullah Tüsteri - “Emirel-möminin Eliyyibni Ebitalibin (a) qezavetleri”, seh. 179


Ayetullah Tüsteri düz qeyd edib ki, Küfe şielerin merkezi olub, yanı ümumi götürende şielerin böyük bir ekseriyyeti bu şeherde yaşayıb, lakin sonra qeyd edib ki, zalım hakimler şielere qarşı hemişe amansızcasına davranıblar. Yani öldürübler, zindana basıblar, lakin kökünü kese bilmeyibler. Bunu mene getirmeyin menası ne idi?

Nə oldu əzizim Müaviyyə(ra) və İbni Ziyad bütün Kufə əhalisni bəyəm qırıb?Sənin məntiqinlə Kufədə həbsxanadakıları saymasan şiə qalmamışdı ki.

Şieler esla bütün ehalini teşkil elemirdiler. Şieler Beni-Ümeyye terefdarları qarşısında qat-qat azlıq teşkil edibler. İbni Ziyad qırdığını - qırıb ve bu ekseriyyeti teşkil edib. Diger bir hisse ise zindanda olub. Teberi deyir ki, o heç bir şieni boş buraxmırdı, ya zindan, ya qetl, ya zorakılıq, ya sürgün. Yerde qalanlar ise bax bele insanlar idi:

«Emeviler ele bir iş gördüler ki, İslam leyaqetini müselmanlar arasında öldürdüler. Küfe İslam ordusunun merkezi olub. Eger İmam Hüseyn (a) Küfeye getmeseydi, bu gün bütün dünya tarixçileri onu mezemmet ederdiler ki, İraq İslam ordusunun merkezi olub ve onlar da seni Küfeye deved edibler ve on sekkiz min nefer de senin Küfede ki nümayendene beyet edibler ve sene on iki min mektub gönderibler, bütün bunların qarşısında sen ne üçün Küfeye getmedin? Meger İraqdan da yaxşı ve üstün yer var idimi? Ümumiyyetle, Küfe Peygemberden (s) sonrakı döyüşlerde Ömer ibn Xettabın gösterişi ile İslam goşununun yerleşmeyi üçün salınmış bir şeherdir ve Küfe ehlinden daha şücaetli ve cengaver olan yox idi. Eyni zamanda on sekkiz min beyet eden ve on iki min mektub gönderen bir camaat, ibni Ziyadın üzünü görmekle, hamısı qaçırlar. Niye? Çünki Ziyad ibn Ebih illerle Küfede hakimiyyet sürmüşdür, o geder göz çıxartmışdı, o geder el-eyaqlar kesmişdi, o geder qarınlar yırtılmışdı, zindanlarda o geder adamlar öldürülmüşdü ki, onlar tamamile öz leyaqetlerini elden vermişdiler.»


Şehid Mürteza Mütehheri - «Hemaseye Hüseyni», 1-ci cild, seh. 91-92


“Küfelilerin Hüseyni (a) sevdikleri halda ona qarşı döyüşmelerinin bir sebebi, Ziyad ve Muaviyenin zamanında üreklerinde qalmış qorxu ve dehşet idi. Deger terefden Übeydullah Meysemi, Rüşeydi, Müslümü ve Hanini öldürmek onları qorxuya salmışdı. Başqa sözle desek camaat qadınlı-kişili vehşiliye uğramış ve iradesiz olmuş, öz ağılları ile qerar qebul ede bilmirdiler.
Übeydullah Kerbela meselesinde qecikmiş bir döyüşçü destenin boynunu vurdurdu, başqaları öz işlerini bildiler. Diger sebe ise Ömer Səd kimilerin mal-dövlete ve dunyavi meqamlara olan herisliyi ve tamahı idi.”


Şehid Mürteza Mütehheri - «Hemaseye Hüseyni», 1-ci cild, seh. 367


Omar, men sene bir defe dedim axı, sen mövzunu kenara apara bilmeyeceksen. Boş-boşuna söz güzeştirmeyi sevirsense, nezerine çatdırım ki, biz bu cür meselelerden qaçan oğlanlardan deyilik. Düz axıra kimi seninle söhbet edecem! Sen menim bu postuma hele cavab ver. B) Men qoyduğum bir suala bele cavab vermemisen. Eger cavab vere bilmirsense, vallahi deyirem ki, narahat olma men seni zeif saymaram. Onsuz mövzu açıqdır isteyen şexs gelib cavab vere biler. Sen menim diger postlarımı görmemezliye vurdun, amma bu postumu diqqetnen oxuyub - cavab yaz:

Müselman - İmam Hüseyn (a) kafir hökmdara itaet etmir ve ona qarşı qiyama qalxır. Mene fitneni göster. Kim idi fitnenin başında? Neye esasen sen bunu fitne sayırsan? Belke sen İmam Hüseyni (a) fitnekar sayırsan? He, senin mentiqini yavaş-yavaş başa düşmeye başlayıram. Demek isteyirsen ki, İmam Hüseyn (a) öz dövrünün imamına (size göre bu Yezid idi) beyet etmeyib ve cahiliyyetle dünyadan köçüb. Utanma, etiraf ele. Yezid size göre dövrün imamı idi, İmam Hüseyn (a) ise ona qarşı çıxmışdı. İmam Hüseyn (a) size göre cahil kimi dünyadan köçüb?

Deyirsen Hüseyn (a) sehv edib, amma bu senin eqidene bir başa ziddir. Çünki Hüseyn (a) ilk növbede Peyğember (s) sehabesi olub, amma Yezid ise heç Peyğemberi (a) bele görmeyib. Haqq kimin terefinde idi, sehabe ve müselman Hüseynin (a), yoxsa cahil ve heç sehabe bele olmayan Yezidin? Size göre bütün sehabeler edaletlidirler. Yani hem size göre İmam Hüseyn (a) haqq idi, hem de bize göre. Xeyir ola bes İmama (a) xeta nisbeti verirsen? Sen sözlerivin altından çıxa bilmeyeceksen.

Eger şieler İmam Hüseyni (a) öldürüblerse, siz sunniler harda idiz? Niye İmam (a) kömek etmediz. Şieler Yezidi xelife saymayıb qetle ve zindana meruz qalmışdılar, o Yezide beyet eden ikinci bir qrup müselmanın adı ne idi? O Muaviye terefdarlarının adı ne idi? Onlar da şie idiler? İndi bu saniye 14 esr bundan qabağ kı kimi Yezidi xelife sayan qövmün adı nedir? Übeydullahı şehere buraxan destenin adı ne idi? Abdullah ibn Omari siz gözel sehabelerden biri sayırsız, o sehabeni ki Yezide beyet yığıb ve Yezid kimi menfur şexse beyeti Allaha ve Peyğembere (a) beyet kimi qeleme verib. Hedis “Sehih Buxari”dendir. Getire bilerem. Yani İbn Omara göre İmam Hüseyn (a) Allahın ve Peyğembere (a) itaet etmeyıb. Ela söhbet alınır he, ay Omar


P.S Çox yerde qeyd edilir ki, İmam Hüseyne (a) şielerden 18 min mektub gelib ve bununla camaatı çaşdırmaq isteyirler ki, Küfe camaatanın düz 18 mini şie olub, amma heç xeberleri yoxdur ki, Omer terefinden inşa edilmiş tekce Küfenin esas mesçidi 40 min adam üçün nezerde tutulmuşdu :) Bele mesçidlerden ise bir neçe olub. İndi yaqin tesevvür eleye bildiz ki, şieler şeherin heç yarısının yarısını bele teşkil elemirdiler. İndi gelib deyecekler ki, Omar bu cür mesçidleri ekseriyyeti şie olmuş millet üçün tikmişdi. :) Ne bilim vallah...mövzü her cüre üzdedir, lakin yene teesübkeşlik, teesübkeşkil ve teesübkeşlik...ne ise ... Allah hidayet elesin!

Сообщение отредактировал Subhani: 14 декабря 2008 - 03:18

İmam Mehdi (ə.f): "Yer üzü heç vaxt höccətsiz qalmayacaq. İstər o höccət gizli olsun, istər - aşkar."
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم


#60 Shemsi

Shemsi

    Muqaddam – Lieutenant Colonel

  • Murid
  • 1 723 сообщений

Отправлено 14 декабря 2008 - 11:23

Bəyəm Allah Rəsulu (saas) vəsiyyət etmişdi ki, hz Hüseyni öldürəndə ümmət səbr etsin??
Cinayətə göz yuman kəs o cinayəti törədənlə günahda şərikdi

Xanım məntiqnizlə o dövrdə yaşayan ümmətin hamısı imam Hüseyn(ra) öldürüb? B)


Xeyr, her zamanki kimi siz yene sehv netice cixarmisiz. Ya da ki, size bele serf edir suala sualnan cavab verib heqiqi cavabdan yayinmaq siyaseti.
Sizin cavabinizi Subhani verib artiq lazimi seviyyede.
Bu gun de Ehli Beytin haqqini tapdalamaqla, haqqi danmaqla, cinayetkarlara ve qatillere radiyallah demekle Siz o cinayetlere yene sherik olursuz, bu haqda bir az dushunun.
Ehli beyti sevmekden qorxmayin, o sevgi insanin gozunu achir ve hidayet olmasina sebeb olur.

Сообщение отредактировал Shemsi: 14 декабря 2008 - 11:23

Sormaz ki bilsin,
sorsa bilirdi.
Bilmez ki sorsun,
bilse sorardı.





Количество пользователей, читающих эту тему: 0

0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых пользователей

Рейтинг@Mail.ru