Перейти к содержимому


Фотография

Əbu Bəkrin xilafəti


  • Авторизуйтесь для ответа в теме
Сообщений в теме: 95

#91 qulam

qulam

    Mulazzim Awwal – 1st lieutenant

  • Murid
  • 501 сообщений

Отправлено 21 января 2013 - 06:06

O geder telesiy yazıb ki, lap Fedek hedidini imametle sehv sslıb..;)/>
Hedis uydurmaq köhne adetinizdi..

Sən çox yuxarıdan getmə! Təvazökar ol! Deyirsən ki:"Əqidənizi almağa gəlmişəm". Bizi Ömər və Əbu Bəkrlə bağlı niyə qınayırsan? Xəlifən Ömər öz dililə iqrar edir ki,Peyğmbərin (saəv) əmisi Əbbas (r a) və Əli (ə s) Əbu Bəkri və məni zalım,yalançı və xəyanətkar bilirlər.Mövzumuzla bağlı olan hissəni deyirəm.Omər deyir ki: "Əbu Bəkr sizə dediki mən Allahın Rəsulunun (saəv) vəlisiyəm onuda yalançı,xəyanətkar və zalım bildiniz.Və məndə Onların vəlisi oldum mənidə yalançı,xəyanətkar və zalım bildiniz". Görürsən bunları oz imamın deyir.Diqqətli ol!!!
Hədisləri buradan oxuyarsan.


http://burhani.info/az-newss/36.html#
Başlığın adı belədir.
"Hz. Əli (ə.s) və Peyğəmbər (s.ə.ə.v) əmisi Abbas (r.a) Əbubəkr və Ömərin yalançı, xəyanətkar, zalım olmaları etiqadındadırlar"


#92 Elmeddin

Elmeddin

    Muqaddam – Lieutenant Colonel

  • Emir
  • 1 687 сообщений

Отправлено 21 января 2013 - 17:57

O geder telesiy yazıb ki, lap Fedek hedidini imametle sehv sslıb..;)/>

düzünü de görüm, sən tələsmisən yoxsa pəltəksən?

Hedis uydurmaq köhne adetinizdi..

hələki dəlillər tam əksini göstərir. buyur, uydurduğunuz bəzi "hədisciklər" ilə tanış ol: hədis analizi
  • qulam это нравится

#93 qulam

qulam

    Mulazzim Awwal – 1st lieutenant

  • Murid
  • 501 сообщений

Отправлено 21 января 2013 - 19:00

Və yaxud başqa təhrifləri

http://az.313news.ne...ticle/r-10.html


#94 Raykard

Raykard

    Arif – Corporal

  • Murid
  • 64 сообщений

Отправлено 14 февраля 2013 - 02:05

O geder telesiy yazıb ki, lap Fedek hedidini imametle sehv sslıb..;)/>/>/>/>/>/>
Hedis uydurmaq köhne adetinizdi..


Əziz tələsiy həzrətləri hədisin türkcə tam versiyasını qoyuram. oxu amma TƏLƏSMƏ

256-....... Bize tmâm el-Leys ibn Sa'd, Ukayl(ibn Hâlid el-Eylî)'den; o da Muhammed ibn Şihâb'dan; o da Urve'den; o da Âi-şe®'den (onun şöyle dediğini) tahdîs etti: Peygamber'in kızı Fâtı-ma aleyhi's-selâm Ebû Bekr'e haber gönderip, ondan Allah'ın, küffâr mallarından kendisine harbsiz olarak verdiği Medîne civarındaki Nadîr oğulları arazîsi Fedek hurmalıkları ve Hayber hurmalıklarının beşte birinin bakıyyesinden isabet eden mallardan Rasûlullah'm mîrâsını istiyordu. Ebû Bekr şöyle dedi:

— Rasûlullah (S): "Biz (peygamberler) vâris olunmayız. Biz ne mal bırakırsak sadakadır" buyurdu. Ancak Muhammed ailesi bu mal­dan yerler (bundan fazla tasarruf hakları yoktur). Vallahi ben Rasû-lullah'ın bu sadaka mallan üzerinde kendi hayâtı zamanında yürürlükte olan işlerden hiçbirşeyi değiştirmem. Ben muhakkak Ra-sûlullah'ın bu mallar üzerindeki muamelesi gibi muamele yaparım, dedi.

Böylece Ebû Bekr, o mallardan Fâtıma'ya herhangi birşey ver­meyi kabul etmedi. Bunun üzerine Fâtıma bu hususta Ebû Bekr'e da-rıldi da, ondan ayrılıp gitti. Vefat edinceye kadar Fâtıma, Ebû Bekr'le konuşmadı. Fâtıma, Peygamber'den sonra altı ay yaşadı. Fâtıma ve­fat edince kocası Alî, onu Ebû Bekr'e bildirmeden geceleyin üzerine cenaze namazı kılıp defnetti. Fâtıma'nın hayâtında insanlar tarafın­dan Alî'ye bir saygı, bir sevgi ciheti vardı (Fâtıma'yı teselli için meş­guliyeti, bey'attan geri kalmasına sebeb sayılmıştı). Fâtıma vefat edince Alî, insanlardan bu saygı cihetini bulamadı da Ebû Bekr'le barışma­yı ve onunla bey'atlaşmayı aradı. Bundan önceki altı ay içinde Ebû Bekr'e bey'at etmemişti. Alî, Ebû Bekr'e haberci gönderip:

— Bize gel, -Umer'in gelmesini istemediği için de- fakat yanın­da başka bir kimse gelmesin! dedi.

Umer de (bu Ebû Bekr'e ulaşınca):

— Hayır, vallahi onların yanına tek başına girmeyeceksin, dedi. Ebû Bekr de:

— Sen Alî ve beraberindekilerin bana ne yapacaklarını sanıyor­sun? Vallahi ben onlara elbette gideceğim, dedi.

Akabinde Ebû Bekr onların yanına girdi. Bunun üzerine Alî, şe-hâdet kelimelerini telâffuz etti de Ebû Bekr'e şunları söyledi:

— Bizler senin faziletini tanımış ve Allah'ın sana verip, sana doğru sevkeylediği hiçbir hayırda sana karşı hased etmemişizdir. Lâkin sen bize karşı bu halîfelik içinde istibdâd ettin (yânî bizimle istişare et-

meyip, kendi bildiğine gittin). Bizler ise Rasûlullah'a yakınlığımız­dan dolayı bu işte müşavereden bir pay görüyorduk!

Alî bunları söyleyinceye kadar Ebû Bekr'in iki gözü yaş akıttı.
Bu sefer Ebû Bekr konuşunca şöyle dedi:

— Nefsim elinde bulunan Allah'a yemîn ederim ki, muhakkak Rasûlullah'ın hısımlarına hizmet etmek bana kendi hısımlarıma hiz­met etmemden daha sevimlidir. Amma şu, Peygamber'in geride bı­raktığı mallardan dolayı sizinle aramda olan çekişmeye gelince, ben o mallarda hayırdan hicbirşey eksiltmedim ve Rasûlullah'ın o mal­larda yapmakta olduğunu gördüğüm herhangibir işi terketmeyip mut-lakaa yapmışımdır, dedi.

Bu konuşma akabinde Alî, Ebû Bekr'e:

— Bey'at için sana va'd zevalden sonradır, dedi.

Ebû Bekr öğle namazını kılınca minbere çıktı, şehâdet kelimele­rini telâffuz etti de Alî'nin durumunu, bey'atten geri kalışını zikretti ve Alî'nin, kendisinden özrünün kabulünü istediği sebeble, Alî'nin özrünü kabul edip gecikmesini bağışladı. Sonra Alî istiğfar ve teşeh-hüd etti de, Ebû Bekr'in hakkını büyüttü (ve onunla bey'atleşti). Ve kendisinin yapmış olduğu şeye, ne Ebû Bekr'e karşı bir hased ve ne de Allah'ın Ebû Bekr'in üstün kıldığı fazîletini inkâr ve tanımamazlık düşüncesinin sevketmediğini söyledi ve şunu ilâve etti:

— Lâkin bu devlet başkanlığı içinde kendimiz için istişareden bir pay görüyorduk. Fakat Ebû Bekr bize karşı istibdâd etti, yânî bize danışmayıp, kendi bildiğiyle hareket etti. Bu sebebden biz de gönül­lerimizde darılmiştık!

Alî'nin bu sözleriyle müslümânlar sevindiler de:

— İsabet ettin (yâ Alî)! dediler ve Alî, bey'at işine böyle güzel­likle döndüğü zaman, müslümânlar Alî'ye yakın oldula




Darulkitap saytı burda "İstibdat" sözünü qəsb kimi yox "öz bildiyi kimi etmək" kimi qələmə vermişdi. Hətta bu cür götürsək belə bir insan ki, kiminsə xəlifəliy işində öz başınalığ edə, Rəsulallahın bu işdə onlara pay verməsində həmən insanları haqqlarını kənara qoyub hər şeyi tək başına etməsi haqqına girməkdir yəni qəsb etməkdir!


Səhih Buxari Məğazi kitabı Ğəvzətə Xeybər babı 256-cı hədis(Türkcə enfal.de saytından onuda xatırladım bu darulkitapın yazdığlarıdır kopysidir.)

Сообщение отредактировал Raykard: 14 февраля 2013 - 02:12


#95 al-Islam

al-Islam

    Forumun Ali məqamlı rəhbəri

  • Emir
  • 1 952 сообщений

Отправлено 15 марта 2013 - 22:50

Qamət Süleymanova yaxın vəhhabi saytlarının birində 1-ci xəlifə ilə Əmirəl-möminin (ə) arasındakı münasibətlərindən bəhs edən məqalə yayımlanıb. Düzdür ki, məqalənin nasibi ruhiyyəli olması təbiidir və açıq şəkildə Həzrəti Əmir (ə) guya hakimiyyət hərisi kimi qələmə verilir (nəuzubillah!). Hər halda ilk dəfə olaraq Əbu Bəkrlə İmam Əli (ə) arasındakı ixtilafların vəhhabilər tərəfində əks olunduğunu görürəm:
http://www.azerislam...cats=1&ids=2079

Сообщение отредактировал al-Islam: 15 марта 2013 - 22:51

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ ۖ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ

"Ey iman gətirənlər, (bütün fərdi və ictimai işlərdə) həmişə Allaha görə möhkəm və mətin dayanan və ədalətə şəhadət verənlərdən olun! Hər hansı bir dəstə ilə düşmənçilik sizi ədalətsizliyə vadar etməsin. Ədalətli olun, ki, o, təqvaya daha yaxındır. Təqvalı olun! Həqiqətən Allah etdiklərinizdən xəbərdardır" ("Əl-Maidə",8)

#96 Murad_Jafari

Murad_Jafari

    Jundi Awwal – Soldier 1st class

  • Murid
  • 17 сообщений

Отправлено 16 марта 2013 - 11:39

Qamət Süleymanova yaxın vəhhabi saytlarının birində 1-ci xəlifə ilə Əmirəl-möminin (ə) arasındakı münasibətlərindən bəhs edən məqalə yayımlanıb. Düzdür ki, məqalənin nasibi ruhiyyəli olması təbiidir və açıq şəkildə Həzrəti Əmir (ə) guya hakimiyyət hərisi kimi qələmə verilir (nəuzubillah!). Hər halda ilk dəfə olaraq Əbu Bəkrlə İmam Əli (ə) arasındakı ixtilafların vəhhabilər tərəfində əks olunduğunu görürəm:
http://www.azerislam...cats=1&ids=2079

elhemdulillah irelileyis var .amma hedisi bezi yerlerde kesibler . hec Xanim Fatimenin abubakra beyet etmemesine toxunmayiblar. kecen gun Yasar Suleymanli dedi ki xanimlar beyetden azaddirlar . siz ne deyirsiz qardaslar ? hercend ki Peygembe buyurub beyetsiz olen cahil kimi oler .
O kəslər ki, sözə qulaq asıb onun ən yaxşısına tabe olurlar, onlar Allahın doğru yola yönəltdiyi şəxslərdir. Ağıl sahibləri də məhz onlardır.(Zumər 18)




Количество пользователей, читающих эту тему: 0

0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых пользователей

Рейтинг@Mail.ru