İmaməddin Nəsimi
Отправлено 28 ноября 2009 - 21:57
Şəxsən mən konkret bir söz deyə bilmirəm....sadəcə şerlərin oxuyanda adama kafir kimi gəlir
.
Отправлено 30 ноября 2009 - 22:44
"Məcməül-füsəha"da bu günahın necəliyini belə şərh etmişlər: "Nəsiminin iştirak etdiyi bir məclisdə "Yasin" surəsini yazaraq onun ayaqqabısının altında gizlətdilər. Sonra camaat arasında dedilər ki, əgər kimsə "Yasin" surəsini ayaqqabısının altına qoyarsa, cəzası nə olacaqdır?" Nəsimi macəradan agah olmadan tələsik cavab verdi ki, onun bədəninin dərisi soyularaq rüsvay edilməlidir" (Hidayət, c.IV/55). http://odlar-yurdu.r...php?newsid=1420
Bar-İlaha, əfv qıl kim, tövbəkaram doğrusu.
Nə çoxdur ibrətlər. Nə azdır qəbul edənlər.
Отправлено 30 ноября 2009 - 23:57
Zeyd, məsəl üçün hansı şeirində?
«Kəpənəkpuş Nəsimini edib Fəzlillah,
Onda həm cənnəti, həm huriyi-qılman tapdım»
basqa bir beyt
«Meraca çıxdı ruhi Nəsimi Buraq ilən»
.
Отправлено 02 декабря 2009 - 15:36
Namaz möminin meracıdır. Sufiliyə haqq vermirəm, amma çox ola bilər ki, Nəsimi namazlarında, haqqı tanımaqda çox yüksəkdə olub[
«Meraca çıxdı ruhi Nəsimi Buraq ilən»
Отправлено 02 декабря 2009 - 15:41
Отправлено 02 декабря 2009 - 17:15
Şəxsən mən konkret bir söz deyə bilmirəm....sadəcə şerlərin oxuyanda adama kafir kimi gəlir
Отправлено 02 декабря 2009 - 19:51
Şəxsən mən konkret bir söz deyə bilmirəm....sadəcə şerlərin oxuyanda adama kafir kimi gəlir[/b][/color]
Eger onun seirlerini adi oxucu kimi oxusan elbette o sene kafir kimi gelecek. Amma sufi noqteyi-nezerinden baxsan tamamile bashq menzere alinar.
Отправлено 04 декабря 2009 - 18:09
Şəxsən mən konkret bir söz deyə bilmirəm....sadəcə şerlərin oxuyanda adama kafir kimi gəlir[/b][/color]
Eger onun seirlerini adi oxucu kimi oxusan elbette o sene kafir kimi gelecek. Amma sufi noqteyi-nezerinden baxsan tamamile bashq menzere alinar.
Sufiliyin ozunu arasdirsan gorersenki daha cox maddiyatcilara benzeyirler...
.
Отправлено 04 декабря 2009 - 23:04
ЛАББЕЙК ЙА ХУСЕЙН!!
www.youtube.com/watch?v=ebPCpKIL_cs&list=PL897F31D2FFF56549
Отправлено 05 декабря 2009 - 17:38
Real sufii ila sohbat elamisham, cox dahshata galdim, onlarin dialektikasina
Nəsə çox insan sufiliklə irfanı ayırd edə bilmir...Haqqı tanımaqda bəzən irfanda insana tək kömək edə bilmir..və ona görə insana haqqı tanımaqda həm əqli dəlil həmdə məhəbbət (irfan) lazım olur
.
Отправлено 05 декабря 2009 - 17:42
birdə dialektika demişkən ,maddiyatçıların insanları məhz dialektika yolu ilə azdırirlar....məsələn:şüur ,idrak,təfəkkür kimi anlayışları özlərinə sərf etdiyi kimi təbir edirlər
.
Отправлено 14 декабря 2009 - 12:37
Tmamile raziyam. Sufilik haqqinda kitab oxudum. Oxudugum kitabin 40%-ni basha dushe bildim.
Количество пользователей, читающих эту тему: 1
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых пользователей