Peyğəmbərin (saas) həyatına baxsaq, xanımlarından biri elə öz bibisi qızı olub, hz Əli də özünün əmisi oğlu olub, qızını verib ona. Bu da elə ən güclü qan qohumluğudur. Sora səhv etmirəmsə, imamlarımızın da həyatında qohum evliliyi çox olub.
Tibbi cəhətdən ziyanına gəldikdə isə, bu hələ sübut olunmayıb. Ehtimal olunur ki, qohum evliliyində genetik xəstəlik varsa, evlənmələri məsləhət deyil. Amma irsi xəstəlik 2 yadın da evlənməsindən keçə bilər. Ona görə də, bu sadəcə bir ehtimaldır.
Bibisi qızı yox xalası qızı Hz Zeynəb ... nə isə ki, bunun sünnət olmasına dair dedim ki bilmirəm ,mən durub Allahın halal elədiyini haramdi demərəm, sadacə öz fikrimi bildirirdim ,sadəcə kor kor gör gör nə qədərdə Şair desə ki,
"doxtur, qohum qeyri qohum fərqi yoxdur xəstəlik məsələsində. Konkret əmim oğlu və əmim qızımın izdivacından nur kimi bir oğlan əmələ gəlib, sap sağlam. Amma bibim qızı ilə yadın izdivacından xəstə uşaq anadan olub (Allah şəfa versin). Yəni onun fərqi yoxdur."
mən dediyimi deyəcəm taaaa ki, mənə statistik məlumat gətirəsiz ki, qohumluğ izdivacinda şikəst uşaqlar az doğulur ya cox onan sora fikrimi deyişərəm.