Şiələr iddia edirlər ki Allah imamları yer üzündə xəlifə qərar vermişdi və sonrada imamlarının gücsüzlüyünü etiraf edib onları məzlum və zəif göstərirlər.
Sual olunur əgər siz iddia edirsiz ki imam əmr sahibidir bəs onda bu necə əmr sahibidir ki nə caamat üçün hökm verə bilirlər + öz canlarının qorxusundan təqiyyə edirlər?
Bəlkəm sizin əqidənizə görə Allah Təala təyin elədiyi əmr sahibləri dövləti olmayan bir əmr sahibidir? Yəni zəif bir insan başqalarına necə hakim ola bilər?
Sualin asasi yoxdur.
Fransiz inqlabi bitdi,
Komunist harakati cokur,
IMAMAT basda olmaqla islam inqlabi qalib galdi. Yaxin 100 illikda dunya siyasatini o tayin edar.
O ki, qaldi zaifliya, XIII asr kecmasina baxmayaraq Imam Alinin adini dilimizdan eshidanda aqida dusmanlarimiz "shok" halina dushurlar. Bu tasadufu deyil. Burda bir ilahilik var. Rus shia qardasimiz Fazullax Kompaninin "Imam Ali" asarini rus dilina targuma edib. Bu asardan bir parca:
Неустрашимость имама Али (да будет мир с ним!), источником которой была его прочная вера, не существовала ни в одном человеке. Однажды в войне Сиффейн он надел маску на лицо и, будучи неузнанным, потребовал противников из числа сирийских воинов. После того как он убил нескольких сирийцев, Муавие спросил Амр Аса: «Кто этот смельчак?»
Амр ответил: «Или Абдулла ибн Аббас, или сам Али». Муавие спросил: «Как можно отличить их?»
Амр ответил: «Ибн Аббас храбрый воин, но не может противостоять массовой атаке войска. Прикажи всем воинам напасть на него. Если он отступит, станет ясно, что это Ибн Аббас, а если не двинется с места, то это Али, ибо Али не оступит перед всеми арабами, не говоря уж о твоём войске».
Муавие отдал войску приказ об атаке. Всё его войско пришло в движение, однако тот воин остался на своём месте как железная гора. Тогда Муавие: понял, что это Али (да будет мир с ним!) и приказал отступать.
Когда на полях битвы раздавался голос имама Али (да будет мир с ним!), сердца арабских храбрецов останавливались от страха и по их телу пробегала дрожь. В войнах Джамаль и Сиффейн он обычно в одиночку сражался с врагами и рассеивал их ряды.
Bu gun imamat bashda olmaqla Iran Islam R-si tak (Imam Ali kimi) dunya olkalarina (Muaviyanin qoshununa banzar) qarsi durur. Ayilmir. Ali va sunna davamcilari, haqiqi musalmanlar qurur hissi kecirir.
Allahu Akbar
Xəbərdarlıq bu bölmədə rus dilində tərcüməsiz məqalə yerləşdirmək olmaz!
Сообщение отредактировал Omar: 30 сентября 2010 - 14:49