Osman Xəmis deyir: "Quran və Əhli Beytim (ə)" hədisi zəifdir!!!
http://www.youtube.com/watch?v=FFopzzDf0CI&feature=player_embedded
İndi isə mənbələrə baxaq:
ففي سنن الترمذي : 5/663 برقم : 3786 قال رسول الله صلى الله عليه وآله : إني تارك فيكم ما إن تمسكتم به لن تضلوا بعدي أحدهما أعظم من الآخر ، كتاب الله حبل ممدود من السماء إلى الأرض وعترتي أهل بيتي ، ولن يفترقا حتى يردا عليّ الحوض فانظروا كيف تخلفوني فيهما
Mən sizin aranızda elə bir şey qoyub gedirəm ki, ona sarıldıqda heç zaman yolunuzu azmazsınız. Bunların biri digərindən böyükdür. Göydən yerə uzanan bir ip kimi olan Allahın kitabı, digəri isə itrətim, Əhli Beytimdir (ə). Bu iki şey qiyamət günü hovuz başında mənə qovuşmayanadək bir-birindən ayrılmayacaqlar. Bu iki şey haqqında mənə necə itaət edəcəyinizə diqqət edin. (Türk dilində olan Sünən Tirmizidən tərcümə.)
Bu hədisi nəql etdikdən sonra Seyyid əl-Səqqaf وهو صحيح - səhihdir deyir.
Albani "Səhih Sünən Tirmizi" kitabında "səhih" olduğunu qeyd edir. Buyurun MƏNBƏ
إني تارك فيكم خليفتين ، كتاب الله حبل ممدود ما بين السماء والأرض وعترتي أهل بيتي ، وأنهما لن يفترقا حتى يردا عليّ الحوض
Aranızda iki əmanət qoyuram: Göydən yerə uzanan bir ip kimi olan Allahın kitabı və itrətim, Əhli Beytim (ə).
Albani: صحيح Səhihdir.
Albani, "Səhih Cəmi əl-Sağir", 1/842, 2457
عن جابر بن عبد الله الأنصاري رضوان الله تعالى عليه أنه قال : ( رأيت رسول الله صلى الله عليه وسلم في حجته يوم عرفة وهو على ناقته القصواء يخطب فسمعته يقول يا أيها الناس إني قد تركت فيكم ما إن أخذتم به لن تضلوا كتاب الله وعترتي أهل بيتي ) Cabir b. Abdullah deyir: Mən Peyğəmbəri (s) Ərəfə günü həcc edərkən gördüm. O, dəvəsinin - Qəsvanın üzərində oturmuş və xütbə deyirdi: Ey insanlar, sizin aranızda elə şey qoyub gedirəm ki, onlara sarılsanız heç zaman yoldan azmazsınız - Allahın kitabı və itrətim, Əhli Beytim (ə). Albani deyir: Səhihdir. "Silsilə əhədis əs-Səhihə", 4/355, №1761
Bu da ərəb dilində hədisin 16 səhih mənbəsi... DAXİL OL
Сообщение отредактировал master_ier: 10 Октябрь 2010 - 12:13