Перейти к содержимому


Muheqqiq

Регистрация: 18 мар 2012
Offline Активность: Скрыто

#94873 Abu Zeyd

Написано Muheqqiq 09 августа 2012 - 12:28

Məhşur Əbu Zeyd


Изображение

ozudur ki var ) Birbawa batini zahirinde muwahide olunur kafirin ) Hezret Yusif serialindaki weytana oxwamir? )))
  • katala это нравится


#94404 Şalvarın topuqdan yuxarı gödəldilməsi

Написано Muheqqiq 25 июля 2012 - 16:22

Enli geyinmək sünnətdəndir.Cins geyinmək isə haram edilməyib.Allahın halal nemətidir.

Arab, sene dedim axi soz oyunu oynama))) Sohbet enli geyinmekden yox, ENLI CINS WALVAR geyinmeyin sunnet olub-olmadigindan gedir. Bu suala cavab ver. ENLI CINS WALVAR GEYINMEK SUNNETDENDIR YOXSA YOX?
  • tatar. это нравится


#94225 Təqlid

Написано Muheqqiq 19 июля 2012 - 10:14

Mən Qurandan dəlillər gətirməklə sübut elədim ki, insanlar arasında "İslam alimləri" kimi tanınan və məşhur olan insanlar öz yollarını aza bilər.

Necə Allah subhənə və təalə Quranda Əhli Kitabın azmış din alimləri haqqında xəbər verir.

Kor-koranə dəlilini bilmədən alimi təqlid etməyin haram olmasının səbəblərindən biri də budur. Əgər kimsə yolunu azmış alimi təqlid edirsə həmin şəxs də azmışdır. Çox sadə məntiqdir.


Kim deyir kim deyir ki alim aza bilmez? Nece ki buxari, muslim, ebu henife, malik, wafei, henbel, taberi, razi teymiyye ve digerleri aziblar. En widdetli azani ibn ebdulvehhab olub ki, vehabiliyi kewf ederek adini kewf ew-wubahat qoyub ) Bundan bawqa tarix boyu ehli sunnet 4 muctehide teqlid edib. Demeli bunlar da azib birce albaniyle useymin zirek cixib?) Ustelik sizin hedisleri deyerlendiren tedqiqatci alimlerinizin azmadigini haradan bilek? Biz ki onlarin qelbinden agah deyilik. Odur ki butun sehih adlandirdiginiz hedisleri atin bir kenara getsin) Quran ve hedislerden teqlidin haram olmasiyla bagli delillerini gozleyirik. Tebii ki ayeleri nefsi tefsir etmemek wertile ) Yeni ki bu ayeler haqda gorkemli ehli sunnet alimlerinin de reylerini de yazarsan. Vehabilerin yoxaa, heqiqi ehli sunnetin)
  • Arif это нравится


#94223 Təqlid

Написано Muheqqiq 19 июля 2012 - 09:49

Bu məlumatı Mir Mövsum ağa Ziyarətgahının hüquqi şəxs kimi məlumat verdiyi təşkilatların birindən götürmüşəm. Bu çox dəhşətli faktdır, biabırçılıqdır.
İkinci tərəfdən burda orta əmək haqqı yazmışam. Ola bilər 1 nəfər 2000 manat maaş, digəri 200 manat əmək haqqı alır. Orta hesabla adama 1100 manat düşür. Sən ola bilər 200 manat maaş alanı görübsən. Ola bilər 2000 manat maaş alan heç ora işə gəlmir.

Ne melumati veren "tewkilatin", adi var, ne hemin "huquqi wexsin" kimliyi melumdur, ne de menbe gosterilmir))) Henbeli, bu cur namelum ittihamlardan N qeder vehabilere qarwi surmek olar. Sirr deyil ki, baw bilenlerinizin biglarini seuidiyye neftiyle yaglayirlar)) Onda men de deyirem ola biler ki, Qamete ayda 50min goy seudiyyeden gelir, elixanin qonorari bir qeder awagi oldugu ucun qametle yola getmir ve ola biler bu sebebden qamet elixani reqqasenin oglu adlandirmiwdi ve s.ve i.)))) Bunlarin bezisi olub, digerleri de ola biler ) Hele cox wey ola biler istesen davam ederem )


#94116 Təqlid

Написано Muheqqiq 16 июля 2012 - 16:40

Muheqqiq, problem ondadır ki, sən elə fikirləşirsən ki, bilirsən. Sən bilmədiyivi bilmirsən. Sən məsələn bir dənə hədis kitabını başdan-ayağa oxuyubsan?
Əqidə yoldaşın Aı İslamı nümunə götür. Bax gör necə məntiqli və maraqlı müzakirə aparır və suallar verir.
Söyüş və təhqirlərə keçməklə normal müzakirə aparmaq olmaz. Həmçinin belə hərəkətlər müsəlmana yaraşmaz.

Henbeli, gorursen ki qardawin Araba yazmiwam bilmediyim weylere bilmirem deyirem, daha vehabiler kimi yalandan ne geldi yazmiram. Men hedis kitablarini werhiyle birge oxuyuram. Daha sizin kimi nasibi menbelerinin zahirine baxib neuzubilleh Allahi c.c.cism qebul etmirem. Al-islam qardawimiza gelince, Allah c.c.ondan dunya ve axiretde razi olsun, elmini kamil etsin ve cennetiyle mukafatlandirsin. Lakin menim ucun numune ne Al-islam, ne de diger eqide qardawlarim deyil, Peygember s.a.v.a.s.ve Ehli beytidir e.s. O Peygember s.a.v.a.s.ki sizin ecdadinizi vezeq ibn vezeq adlandirib lenetlemiwdi ) Menim soyuw soyduyumu deyib iftira atma, yeke oglansan adam vehabi olmaz))) Men burda hec kimi soymemiwem.


#94103 Abu Zeyd

Написано Muheqqiq 16 июля 2012 - 08:38

Neqsi Cahan
Allah senden razi olsun qardaw. Heqiqeten bu vehabiler hansi dine qulluq etdiklerini ve ne daniwdiqlarini derk etmirler.


#93727 Rəcm "ayəsi"

Написано Muheqqiq 09 июля 2012 - 10:38

Sənə böhtan niyə atırsan? Dəlilini bilmədən niyə iddia edirsən? Bəlkə şiələrin kitabında oxuyubsan? Heç Allahdan qorxursan?
Sən adi fərqə bax. Təqiyyə şiə əqidəsində var, sələfi əqidəsində yoxdur. O ki, qaldı yalandan Allaha and içəsən.

Sələfi əqidəsi ilə şiə əqidəsi arasındakı fərq göy və yer qədərdir. Kim açıq bəsirətlə araşdırsa açıq-aşkar şiə əqidəsinin batil olduğunu görər.
Sən belə böhtanlara meyl etdikcə qəlbin də bağlanır haqqı gormursen

evvela men vehabilerin ve nasibilerin yalandan vallahi and icdiyini mehz sizin menbelerde oxumuwam. Hemin hedisde deyilirdi yeqinin olmadigi meselelerde vallahi and ice bilersen. Lakin menbesini unutdugum ucun bunu siz vehabilere delil kimi yazmamiwam sadece Nun qardawa xatirlatmiwam. Bu ise hec de uzaq goruw deyil cunki yalan siz nasibi vehabilerin damarinda axan qan kimidir. Teqiyye Allahin kitabinda caiz buyrulan bir meseledir. Amma teessuf ki siz vehabiler ucun ibn teymiyyenin sozleri Allahin buyurduqlarindan daha onemlidir. Sizin eqidenin batil olmasini bilmek ucun hec de derin arawdirmaya ehtiyac yoxdur. Cunki derin duwunce umumiyyetle vehabilere yad mefhumdur. Agli bawinda olan her kes etiqadi meseleleri hec derine getmeden, uzden arawdirsa sizin sefehi (selefi) eqidenizin batil olduguna yeqinlik tapa biler.
  • N_ن_N это нравится


#93502 Şiələrə suallar (II hissə)

Написано Muheqqiq 07 июля 2012 - 11:23

Əgər birdən olsa neyniyəcəksən?

Ağaya dua etməkdən tövbə edəcəksən?

Yəni demək istəyirəm ki biləndən sonra ki Nəhcul Bəlağada Əlinin (رضي الله عنه)belə bir sözü var heç olmasa bir faydası olacaq sənə?

Men tercumesine baxdim ele soz yox idi. Tercumede bu cur gedir: Onu (Allahin) bendelerinden bir wey istemek vasitesi etmeyin. Inwe Allah ereb dilini bilen qardawlar gelib aydinliq getirerler sohbete. Duaya da gelince duanin hansi meqamda wirk oldugunu men senden, ustadin qametden, weyxin ibn ebdulvehhabdan ve ulu imamin ibn teymiyyeden daha yaxwi bilirem) Peygembere s.a.v.a.s. Imama e.s.muraciet edib tevessul etmek dinde caiz gorulen beyenilen emeldir ve tovhide hec bir ziddiyyeti yoxdur. Ele mehz dediyin Nehcul belagede var Peygember s vefat etdikden sonra Eli e Peygembere s muraciet edib deyir bizi Rebbinin yaninda xatirla. Her halda ibadetin, duanin, wirkin ve s.ne oldugunu heqiqi islam alimlerinden oyrenirik, sizin sapiq ve muwrik nasibi alimlerinizin cefengiyyatlari bize maraqli deyil))
  • N_ن_N это нравится


#93491 Rəcm "ayəsi"

Написано Muheqqiq 06 июля 2012 - 20:14

حدثنا محمد بن الحسن عن الحسن بن الحسن بن أبان عن إسماعيل بن خالد قال : قلت لأبي عبد الله ع : في القرآن الرجم ؟ قال : نعم قال الشيخ والشيخ والشيخة إذا زنيا فارجموهما البتة فإنهما قد قضيا الشهوة

Arab, sende cin var)))
  • N_ن_N это нравится


#93480 Şiələrə suallar (II hissə)

Написано Muheqqiq 06 июля 2012 - 18:14

[font="Palatino Linotype"][size="3"]


Bismilləh!

Əs-salamu aleykum va rahmətullahi va bərakətuhu!

əxican, inanıram ki, məndən incimədin. Çünki, həqiqətən də aidiyyatı olmayan məsələdə mövzuya aid olmayan suallar çoxaldıqca həmin mövzunun xüsusi mövzu kimi açıılmasının əhəmiyyəti olmur.

2. Mən bildiyim qədəri ilə həmin kitab fiqhi kitabdı. Amma, ola bilər ki, mən yanılmış olum.


Ve aleykum es salam ve rahmetullahi ve beraketuh. Agacan men haqq sozun qarwiliginda hec vaxt incimirem) Etrafli ve geniw cavaba gore tewekkurler qardawim. P.S. "Osman el Xemis" Arabin neinki ozu, nasibi sulalesi kezzebdir)


#93442 Rəcm "ayəsi"

Написано Muheqqiq 05 июля 2012 - 14:20

N_ن_N
Ve aleykum es salam ve rahmetullahi ve beraketuhu. Allah senden razi olsun eziz Qardaw. Bunlarin eqideleri, mezhebleri yalan uzerinde qurulub qardawim. Bir halda ki alimleri, elm telebeleri Allahdan qorxmadan, cekinmeden yalan, iftira esasinda fealiyyet gosterirlerse, bele olan halda Arab kimi "balacalarin" meselelere bu cur munasibeti de tebiidir. Ne ise. Arab ozu de oxuyacaq yazdigin cavabi ve qoydugun linkleri. Eger qelbinde zerre qeder Allah xofu ve iman varsa gedib o biri saytda yazdigini tekzib eder. Allahin nezeri daim uzerinde olsun exi.
  • N_ن_N это нравится


#93439 Rəcm "ayəsi"

Написано Muheqqiq 05 июля 2012 - 13:05



Bunun da həyatının mənası budur )))

Exican necesen? Burdaki fikirlerde ibn hacere istinaden yazilib ki Ellame Hilli r.e. Ibn hacibin El Muxteser eserine gozel werh yazib. Weyx Cavid h. qardawimiz da xutbelerinin birinde bu sohbete toxunub. Bu Arab o biri saytda yazib ki bes Ibn Hacibin umumiyyetle El muxteser adli kitabi yoxdur ve Weyx Cavid h. bunu yalan deyir. Bu meseleye aydinliq getirerdin zehmet olmasa.
  • qulam это нравится


#93419 Rəcm "ayəsi"

Написано Muheqqiq 04 июля 2012 - 22:46

Osman el-xebis. Arab sen qoydugun linklerin hec biri acilmir axi. Hoqqa cixarirsan?))


#93004 Quran təhrİf olunmayıb

Написано Muheqqiq 24 июня 2012 - 10:58

Şeyx Cavidə qulaq asaram.Ancaq mənə deyin görüm o yaşar hansı məsciddə olur.Mən də onun ilə behs etmək istəyirəm.

Arab, telxeylik eleme)))))


#92878 Quran təhrİf olunmayıb

Написано Muheqqiq 20 июня 2012 - 22:07

nə isə sənin ilə danışmaqa dəyməz.Sən adama kömək etmək əvəzinə adamın quyuda ipini kəsərsən.

senin kimi zindiq vehabinin neinki ipini, nefesini kesmek lazimdir.
  • N_ن_N это нравится




Рейтинг@Mail.ru