Перейти к содержимому


Muheqqiq

Регистрация: 18 мар 2012
Offline Активность: Скрыто

#92868 Quran təhrİf olunmayıb

Написано Muheqqiq 20 июня 2012 - 21:33

der
Ay qardaş onun bu videoda dedikləri yalandır yoxsa yox? Məni maraqlandıran budur .Doğurdanmı bizim etiqadımıza görə mehdi anasının budundan doğulub sonra mağaraya çəkilib .Var bizdə belə etiqad?Onun şiənin hədis elmi barəsində söylədikləri sözlər həqiqətə uyqundur yoxsa yox? Bax məni bu maraqlandırır.Mən hal hazırda elə vəziyyətə düşmüşəm ki siz mənim halımı çətin başa düşərsiniz.
Arab! Zindiq toremesi, xeyiri yoxdur ne nikle gelsen de yene taninacaqsan) Cunki emr asa xas olan veleduzzina xisletinden ireli gelen werefsiz uslubun daim seni ele verir, verecek de))))))


#92610 Şiələrə suallar (II hissə)

Написано Muheqqiq 12 июня 2012 - 12:10

hənbəli_84

Muheqqiq

Sən niyə İslamı bu forumdan öyrənirsən. Bəlkə bu forumda məsələlər birtərəfli işıqlandırılır. Bəlkə Əhli sünnə tərəfdən bu forumda elmli şəxslər iştirak etmir və ya iştirak etsə də məsələləri kifayət qədər izah etmirlər.

Haqq-hesab günü Allahın qarşısında nə cavab verəcəksən? Deyəcəksən dini forumdan öyrənmişəm?

Sene kim dedi ki men islami yalniz bu forumdan oyrenirem?)))) Men bu foruma bir nece ay olar gelmiwem amma islami artiq nece ildir oyrenirem elhemdulilleh. Ve dediyin kimi mehz her iki terefin kitablarini ve goruwlerini mutalie ederek oyrenirem. Bele de ki forumdan islam oyrenmek "zapadlodur" meger?)))) Exilerin butun gunu saytlarda, forumlarda propaqandayla mewguldur hec onlari demirsen)) Savadlilarinizi da gormuwem hem virtualda hem realda qeti narahat olma))) Bu forumda ise elhemdulilleh kifayet qeder elmli qardawlar var ve onlarin suallara verdiyi cavablar realda ustadlarin verdiyi cavablarla demek olar ki ferq etmir. Sene de meslehet gorurem ki dinini abu zeyd kimi kezzeblerden oyrenmekdense bu forumdaki qardawlardan oyrenesen. Inan ki uduzmazsan.
  • N_ن_N это нравится


#92573 Şiələrə suallar (II hissə)

Написано Muheqqiq 11 июня 2012 - 17:05

henbeli_84. Ebumekr omer ve osmanin fasiq ve munafiqliyi tekzibolunmazdir ve Peygember s hec vaxt bu 3 munafiqle dost olmayib bu oz yerinde. Diger suallarinla bagli forumda geniw muzakireler var maraqlansan tapib oxuya bilersen.


#92387 Onların Qurandan dəlili nə idi ?

Написано Muheqqiq 31 мая 2012 - 16:11

As salamu aleykum ve rahmetullahi ve beraketuh. Meger Maviye l.e. Qurana iman getirmiwdi ki Quranada esaslanaydi? Ustelik Maviye ne vaxtdan muctehid olmuwdu ki ictihad da edeydi? Ve en nehayet nassa qarwi ictihad ne vaxtdan icazeli olub? Bir halda ki ehli sunnet ozu Ehli beyti e.s.nassin aciq terefi olaraq qebul edir. Men bele duwunurem ki Maviyeni munafiq ve zindiq hesab etmeyen insanin aglinda ve imaninda problem var.


#91163 Hacı Səxavət (Moizələri)

Написано Muheqqiq 30 апреля 2012 - 13:27

Allah Heciye komek olsun tezlikle azadliga cixsin. Amin.


#90192 Sələfilərə suallar

Написано Muheqqiq 10 апреля 2012 - 13:48

'N_ن_N'
inwaAllah tapsan qoyarsan burda baxariq)) tebii ki butun vehabiler bu cur sifetlerden xali deyil lakin hansi bolgede yawadigindan asili olaraq muxtelif yerlerin vehabilerinde bu menfi sifetlerin daha qabariq nezere carpmasi mumkundur. Meselen yaxin kecmiwde dagistanda yawayan heqiqi sunni qardawlarla ordaki vehabilerin arasinda baw veren ixtilaf ve behsler haqqinda bir diske baxdim. Dagistanin sunni muftisi deyirdi ki bizim dagistanli vehabilerle seudiyyedeki vehabiler arasinda hec bir ferq yoxdur, bu wertle ki dagistanli vehabiler seudiyyelilerden daha yalancidir)) goresen bizim vehabiler seudiyyeli qardawlarindan hansi qabariq xususiyyetleriyle secilirler?)))
  • N_ن_N это нравится


#90190 Sələfilərə suallar

Написано Muheqqiq 10 апреля 2012 - 12:40

'N_ن_N'
duz buyurdun exi. Bunlarda ne cur sifet desen movcuddur. Tebii ki omere muaviyeye ebu hureyreye ibn teymiyyeye ibn ebdulvehhaba albaniye xas olan seciyyevi imansizliq, munafiqlik, hiylegerlik, yalanciliq ve exlaqsiz mexsusi sifetleride oz yerinde. Saytlara gelince bir nece ildir virtualdayam ele vehabi sayti yoxdur orda olmayim desem yanilmaram. Hamisindada bir balaca nefslerine agir gelen sohbet yazdinsa ban verirler. Nefslerine ona gore yazdim ki bunlarin dinleri ve eqideleri yalniz nefslerinden ibaretdir bunu sen mendende yaxwi bilirsen)))))
  • N_ن_N это нравится


#90172 Şiələrə suallar

Написано Muheqqiq 09 апреля 2012 - 19:58

'N_ن_N'

Va Aleykum əs-salam va rahmətullahi va bərakətuhu qardaşım. Cavab yazmışam. Əgər qane etməsə, daha ətraflı məlumat əldə etmək istəsəniz söyləyin!
oxudum cavabini qardaw cox sag ol. Allahin nezeri uzerinden eskik olmasin.
  • N_ن_N это нравится


#90171 Əlinin(ə) Əbu Bəkrə və Ömərə münasibəti

Написано Muheqqiq 09 апреля 2012 - 19:35

[quote name='N_ن_N' timestamp='1333977936' post='90167']
[font="Palatino Linotype"][size="3"]

Üzr istəyirəm. Anlaşılmazlıq olub. Biiznilləhi xətamda Düzəliş etdim.

Allah sizdən razı olsun ki, diqqət yetirmisiz . Tewekkurler qardaw. Allah senden razi olsun ki bizleri melumatlandirirsan. Cox sag ol ki xahiwimizi cavabsiz qoymadin. Allah seni muveffeq etsin ve daim batil ehlinin qarwisinda sozun keserli olsun. Amin.
  • N_ن_N это нравится


#90010 Şiələrə suallar

Написано Muheqqiq 03 апреля 2012 - 21:35

Selefi Turan. Bu baximdan nezere al ki qarwindaki senin eqideni hec de senden zeif bilmeyen biridir. Muxtelif esassiz eqidevi ittihamlar yazmisan mene yazdigin fikirinde uzunculuq olmasin deye onlara toxunmuram, hem de qardawlar bu forumda hemin ittihamlara kifayet qeder etrafli cavablar yaziblar. Wexsen ozume aid olan fikirlerine qarwiliq deyirem ki men artiq 4 ildir muxtelif virtual mekanlarda, forumlarda ve s oluram ve bunlara selefilere mexsus saytlarda daxildir. Ve hemiwede o mekanlarda sizinkilerin esassiz bohtan ve yalanlarindan bawqa hec ne gormemiwem. Behsdede en elementar meselelerde ele ciddi noqsanlara yol verirsiz ki azaciq tefekkur sahibi olan insan hec vaxt bu cur qusurlu eqideni haqq hesab ede bilmez.
  • N_ن_N это нравится


#90009 Şiələrə suallar

Написано Muheqqiq 03 апреля 2012 - 21:21

[quote name='Selefi_Turan' timestamp='1333452471' post='90001']
Bismilləh,

Haqq yolu ilə gedənlər salam olsun.

Mən sizə öz fikirlərimi yazmaq istəyirəm ki, xəbərdar olasınız.
aleykum salam ve rahmetullah. Allah razi olsun qardaw fikirlerini oxudum. Amma her halda tanimadigin birine qarwi bu cur ittiham dolu fikirler yazmagini meqbul hesab etmirem. Cunki mende uzun muddetli arawdirmalardan sonra wieliyi haqq bilib qebul etmiwem. Ehli sunnenin buxari, muslim ve bir cox hedis, tefsir, fiqh kitablarini oxumuwam. Sizin alimlerden ibn ebdulvehhabin kitab et tevhid, kewf ew wubahat kitablarini albaninin sehih hedisler silsilesini, azeri selefi telebelerin rawidi xelifeler, selef eqidesi ve bir cox kitablari mutalie etmiwem.
  • N_ن_N это нравится


#89971 Şiələrə suallar

Написано Muheqqiq 02 апреля 2012 - 19:10

'N_ن_N'



Qardaşım, bunların sözlərindən belə çıxır ki, alimə filan fikir verməyə ehtiyac yoxdur! Onda qoy zəhmət çəkib töksünlər hədisləri ortalığa özləri araşdırsınlar! Duzdur qardaw. Bes bu qeder yazilar ki yaziblar bunlar goyden duwmeyib ki hamisini oz nasibi alimleri erseye getirib de. Men bele duwunurem ki xalis avamdan bawqa hec kes alimleri inkar etmeye curet etmez.
  • N_ن_N это нравится




Рейтинг@Mail.ru