Ermənistan Respublikası yarananda Osmanlı imperiyasından fərqli olaraq çar Rusiyası sadəcə olaraq artıq mövcud deyildi...
Məsələ, kimin orada Ermənistanın maraqlarına iş gördüyüdür. İndi siz Ermənistana Rusiya tərəfdən edilən bütün yardımları inkar edirsiz? İnsana gülərlər.
<FONT color="#000080">mənim hansı postumda rusların ermənilərə yardım etdiyini inkar etdiyimi oxumusunuz?!
Mən nə deyirəm siz nə deyirsiniz?
bu günkü gəncliyin leksikonunda olan ən zərərli vərdişlərindən biri də söz tapa bilməyəndə " gülməkdən " dəm vurmasıdır.</FONT>
Keçən dəfə Pyoturun erməniləri köçürməsini qeyd etdim, cavab gəlmədi. İndi keçək digərinə... Azərbaycan xanlıqlarının işğalı. Bir söz soruşum, nə üçün Rusiya Quba xanlığının cənubi Azərbaycana yol tapmasını qısqanırdı? Burda sadəlövh yoxdur, deməyin ki, İranla arasını açmaq istəmirdi
<FONT color="#000080">tarixi hadisələri xronloji qaydada sıralamaq çətin deyildir, əsas həmin hadisələrin baş verdiyi dövrlərin mahiyyətini başa düşməkdədir. Siz gənclər isə bu mahiyyətə diqqət yetirmədiyiniz üçün keçmişə qiymət verə bilmirsiniz.
Keçmiş zamanların öz şərtləri var idi. Və bu şərtlər daxilində imkanı olan hər bir hökmdar yeni torpaqlar uğrunda mübarizə aparırdılar...</FONT>
Siz "qocalar" da söz tapmayanda gənclərin gəncliyinə görə savadsızlığından danışır. Bax konkret olaraq belə danışacam, mən bugünün gənciyəm. Mən və mənim kimilər Nə Rusiyanın nə ABŞın nə Türkiyənin nə də İranın hökmü altında olan Azərbaycanı görmək istəmirik. Siz öz vaaxtınızda yaşamısız, sizə bəsdir.</P>
İnkar etmirsizsə yardımları, nə üçün yenə də Rusiya rusiya deyirsiz. Qarabağ rusların əlindədir. hamı bunu bilir.
</P>
Erməniləri yerləşdirməkdə məqsədi nə idi? Azərbaycanı tabe etməkdə məqsədi nə idi? Pyoturdan bu yana, həmişə Azərbnın strateji mövqeyinə və resurslarına görə xammal bazası hesab olunub. Həmişə qanımız sorulub. Bizim nefti SSRİ yeməsəydi indi asfaltsız yollarımız, qızıldan olardı

</P>