Siz həyatınızı rahat yaşamaq üçün islamı seçmisiz?
Azərbaycanda rahat, islamla yaşayan var məgər?
Mən sizə vəhhabi deməmişəm ki, mən demişəm ki, vəhhabilər də öz ağıllarınca ayəyə yozum verirlər. Bu baxımdan oxşarsınız. Nənənizə gəlincə isə, namazı necə qılmaq barədə ona vəhy gəlməmişdir hər halda:) O da hansısa alimdən oxumuşdur. Ümumiyyətlə Əhli-beyt(ə.s) məktəbi , şiəlikdə təqlid etmək vacibdir.
Mən axı qeyd etdim belə sadə suallara görə yani qadının maşın sürməsi, avtobusda getməsi, əl yuyanda sabunu hansı əldə tutmağın vacib olması və bu kimi suallarla müctəhidlərin fətvalarına müraciət etmirəm. Daha vacib suallar var ki hə əlbətdə alimin məsləhətinə həmişə ehtiyacımız var.
Nə bilim.. Maraqlı fikirlər çıxır axır vaxtlar ortaya. Hər kəs özünü müctehidlə, alimlə bir dərəcəyə qoyur, hökm verir, adını da mömin və ya möminə qoyur. ALLAHın rizasıdır əsas, insanların, çürük cəmiyyətin düşündükləri deyil.
Elə bil Ayətullah Məkarim Şirazi ağanın adını siz qoymusuz.
Şiraziyə Şirazi demək günahdir? Ok olsun Ayətullah Məkarim Şirazi. Maraqlı fikirlrin olması vacibdir çünki haml sizin düşündüyünüz kimi düşünə bilməz. Bəllkə kiməsə adi 1 şeyin cavabını müctəhiddən öyrənmək çox vacibdirsə mənimçün buna lüzum yoxdur!
Mən özümə möminə deməmişəm hələ.
P.S.Namazın 1 dənə dəqiq qılınma qaydası olsaydı indi hər məzhəb 1 cür qılmazdı
Хорошо быть черепахой – всю жизнь тащишься.