mənim əqidə qardaşimla mənim fikrim üst üstə düşməyə bilər.xeyr o mənim sözümə zidd hec nə deməyib.Allahin Quran barədə elmi əzəlidir.lakin sən söz oyunu oynayirsan bu da münafiqliyin əlamətidir haqqi araşdirmağin yox.bütün elmlər insanin özündədir ,lakin ancaq məsum movhumu olan kəslər bundan tam istifadə edə bilir.Əli ə.s kimi.günahkarlar isə yalniz xaricdən elmi alanda yadina düşür yəni elmi artmir əslində,təkrarlayib yadina salir (elmi dildə ifadə etsək insan elmi öyrənəndə şuuraltindan şuuruna yazilir.şuuraltinda isə bütün elmlər əvvəldən var.)həmcinin insanin bədənində butun dunyada olan viruslar və elementlər var .insan xəstələnəndə kənardan virus qazanmir daxilindəki virus coxalir və ya sagalanda həmcinin.elm də onun kimidir.insanin qəlbində bütün elmlər əvvəldən var.qaz otaranlar bunu başa düşməz.Allahi Allahla taniyarlar,bunun ücün kim olmaq lazimdir halimcik ?
cahilliyin gün kimi aydındır.yavaş yavaş özünd\ bilmədən mən dediyimə gəlirsəm ! Allah insanı yaratdı !və ona elə bir şey qoydu ki, onu tanımaq üçün ! buna fitrətdə deyilir.
Xatırla ki, bir zaman Rəbbin Adəm oğullarının bellərindən (gələcək) nəsillərini çıxardıb onların özlərinə (bir-birinə) şahid tutaraq: “Mən sizin Rəbbiniz deyiləmmi?” – soruşmuş, onlar da: “Bəli, Rəbbimizsən!” – deyə cavab vermişdilər. (Belə bir şahidliyin səbəbi) qiyamət günü: “Biz bundan qafil idik deməyin.əraf 172 yəni ayədə olduğu nəin ki, təkcə imam Əlidə , hər bir insanda bu şey qoyulub, və çoxları bu elmi,yəni Allahaı tanımağı unudur,dunyanı üstün tutmaları bir səbəb ola bilər.ancaq quran ,rəsulllar gəlir bunu xatırladmağa, bu zahirir hüccətdir
batını hüccət isə Rəbbimin ayələrdir ki, insanı onu tanımağ üçün ona xatırladır.
sən yuxarıda dediklərivi promoy anlasaq Allahı ədalətsizlikdə ittiham edərsən ! hər bir insana ayədə gördüyün kimi ,Allah özünü tanıdır ! məgər mən deyilləmmi sizin rəbbiniz !onlarda bəli ! sonra deməyin ki, bilmirdik!
2.sən demək istəyirsən ki,Allahın sənin haqqda olan elmi sonradan yaranıb?