Keçən il Sistani ağa bayramı bir gün sonra bildi və onun müqəllidləri ona etimad edərək bir gün sonra bayram namazı qıldılar. Amma burada hər ikisinin namazı düzdür. Çünki hamı öz şəri vəzifəsinə əməl edib. İnsanlar əməl etdikdə öz şəri vəzifəsinə əməl etməlidirlər. Məsələn bu gün sən ayı görsən amma mən görməsəm iki ədalətli şəxs mənə xəbə verməsə sən oruc tutmalısan mən isə tutmaya da bilərəm.
Gardaş Sistani ağa Azərbaycan ücün bayram fətvası verməyib,öz yaşadığı yer ücün vermişdi.Sonrada məlum oldu ki,O,belə fətva verməyib.Məntiqnən fikirləşin ikisinində namazı necə düz ola bilər ki,bütün müctəhidlərin fətvasında var ki,bayram günü haramdır oruc tutmaq.
Birdəki,2 adil şəxs deyəndə yəni kecən il minlərlə milyonlarla adam bayram namazı qildilar onların icində deyirsən 2 adil şəxs olmayıb?
Özüdə bu şeyləri haradan cixarmısız, hansı müctəhid deyir ki,mənim fətvam cixmayınca oruc tutmayın bayram namazı qılmayın?
Onlar deyirlər ki,münəccimində sözünə etina etmək olar,2 adil şəxsin sözülədə,ayı gözünüzlə görəndədə və s.
Сообщение отредактировал Ehli beyt ashigi: 10 августа 2010 - 18:20