Hələ heç bir "sələfi" cavab yazmayıb sualıma ))
Hakkani, sən nə deyirsən bu barədə ?))
Men bas acmiram sen niye gulursen? Gulmeli sensen ki, tevessul ve teberrukun ne oldugun bilmirsen get biraz kitab oxu ki, tevessul nedir teberruk nedir! Kecek sualina;
tevessül ve teberrük ayrı şeylerdir Ashabın Resulullah'ın saç telleriyle etdigi teberrüktür
bu tıplı derman istifade etmek gibidir hetta plesebo dahi olabiler
yeni tamamen psikolojik bir rahatlama olabiler
Allahu Alem
Hakkani düzü mən səni tanımasamda yazılarıvı oxuyub,yazılarındakı cahillik və ziddiyyəti görürəm,bir az səndə ciddi olsan,səndə öz cahilliyivi görərsən, və Allahın adından cahilliyindəm yalan danışıb belə sözlər işlədməzdin,,psikolojik bir rahatlama ,v
ə ya plesebo.....
indi çalışacayam sələfilərin sözlərini təbərrük haqqında bura qoyum ki,narazıçılıq olmasın
Təbərrük lüğətdə "əl-Bərəkə" sözü ilə əlaqədar olaraq "bərəkət istəmək", "bərəkət ummaq" anlamındadır. "Əl-Bərəkə" isə "ziyədəh" (artım) və "Nəməə" (çoxalma) kimi izah olunur
Təbərrük barədə Sünnətdə dəlillər boldur və peyğəmbərimizin, səllallahu aleyhi va səlləm, dövründə səhabələr onun təri, tükləri, paltarları, dəstəmaz suyu və digər şəxsi əşyaları ilə təbərrük ediblər və bu sabitdir. Peyğəmbərimizin, səllallahu aleyhi va səlləm, oturduğu, namaz qıldığı, yatdığı və ya toxunduğu yerlər barəsində isə ixtilaf vardır. Lakin İbn Teymiyyə və onun tələbələrinin də qəbul etdiyi rəyə görə belə bir şey caiz deyildir. Əgər peyğəmbərimizdən, səllallahu aleyhi va səlləm, dövrümüzə qədər Ona məxsus əşyaların qalması səhih olsaydı, onlarla təbərrük etmək caiz olardı və bunu edərkən sünnətə tabe olmaq şərtdir. Peyğəmbərin, səllallahu aleyhi va səlləmin, qəbri ilə təbərrük etmək məsələsində də bəzi alimlər caiz hökmünü verdilər, lakin sələfdən bu barədə səhih bir dəlil gəlməyib! "təvəssül", "hər hansı bir şeyə yaxınlaşmaq ücün vasitə qərar vermək" deməkdir.
bunların Allaha şərik qoşmaqda olan oxşarlığı islam dinində odur ki, yuxarıda Ömərə dediyim kimi,
Bu da kı, qeyb aləmindən Allahın heç bir dəlil göndərmədiyi bir şeyə,bir əşyaya və ya kimsəyə zənnlərnən ümüd bağlayıb,şəfa tapmaq, mənəvi cəsarət tapmaq,şücaət tapmaq mənasını verir.sonra isə yazırsan
Ashabın Resulullah'ın saç telleriyle etdigi teberrüktür
bu tıplı derman istifade etmek gibidir hetta plesebo dahi olabiler
yeni tamamen psikolojik bir rahatlama olabiler
nə yazdıqıvın özün fövqündəsən ?
necə yəni rəsul s.ə.v. saçı dərman kimidir ? və rahtlıq gətirir ?
bəyəm hədisdə saçı yeyir ki, maddi rahatlıq gəlsin ona ?
Mənəvi rahatlıq isə ancaq
Allahdan gələ bilər ! siz isə o boyda rahatlıqı buraxıb ,kiminsə saçını üzərivizdə gəzdirməknən mənəvi şücaət tapırsız ! və ya qələbənin , məs saçın sizin yanınızda olduğu üçün gəlməsinə inanırsız. oxu inşallah aydın olacaq
"Xalid ibni Vəlid "Yərmuk" müharibəsində öz dəbilqəsini itirdi və göstəriş verdi ki, onu axtarsınlar. Əvvəlcə onu tapa bilmədilər, lakin yenidən axtardıqda, onu tapdılar və gördülər ki, onun içində köhnəlmiş və nimdaş bir gecə papağı vardır. xalid dedi: Rəsuli-Əkrəm bir il ümrə əməlini yerinə yetirdi. Başını qırxan zaman camaat o həzrətin başının tüklərini yığmağa başladılar. Mən o həzrətin alın tüklərini götürməkdə başqalarından irəli keçdim və öz papağımın içinə qoydum. Indi elə bir müharibədə iştirak etmirəm ki, o papaq mənimlə olduqda, qələbəyə nail olmayım."
"Müstədrəki Hakim", 3-cü cild, səh.299; "Usdul-ğabə" və "Əl-isabə" kitablarında Xalidin tərcümeyi-halı. Bu rəvayət xülasə şəkildə "Kənzül-ümmal"ın "Müsnədi Əhməd"ə olan haşiyəsində, 5-ci cild, səh.178-də və Ibni Kəsirin "Tarix" kitabında da qeyd olunmuşdur.şübhə yox ki,mənə görə bu hədisə inanan, insan şirkdədir.
məs peyğəmbərin saçı olduğu üçün,
və qələbənin məs ona görə gəlməsinə inananlar şübhə yox ki,bu əqidə də ölsə yeri əbədi cəhənnəmdir,
yəni fikir verin burda saçın materialından,keyfiyyətindən söhbət getmir.
məs kiməsə aid olduğundan və güc qüvvə verməsindən gedir.buna aid bir misal verim.
rəsul s.ə.v. sağlığında rəsul s.ə.v. bir qonaqlıqda, ev yiyəsinə deyir ki,
get bayırda olan müsəlmanlarıda yeməyə çağır.ev yiyəsi cağırır,lakin qazanda 5 nefer insan üçün yemək olur.
gelenlərin sayı isə 200 nefrden çox olur.
rəsul s.ə.v. deyir ki, sən o qazanı gətir qoy önümə.
və rəsul s.ə.v. hər dəfə əlini atır,və ordan tikə ət çixardıb müsəlmanlara verirdi.
beləliklə balaca qazandan hardasa 200 neferdən çox adama ət verir,xəndək döyüşündə.
və bundan sonra evin yiyəsi demədi ki, bu qazan bərəkətlidir,buna 1 kq ət atırsan əvəzində 100 kq ət çıxarırsan.eynilədə Yusuf.ə. köynəyi də buna misaldır.
şübhə yox ki, bütün bunlar rəsullara verilən ayələrdir ki, insanlar şübhə etməsin ki, bunlar Allahın rəsullarıdı.
Kimsə rəsul s.ə.v paltarını ,saçını ondan yadıgar saxlaya bilər, lakin onun əşyalarından bərəkət ummaq isə
şirkdir.və onlar isa.ə. səhabələrinin gününə ola bilsin düşüblər.
Mən onlara ancaq Sənin mənə əmr etdiyini: “Mənim də Rəbbim, sizin də Rəbbiniz olan Allaha ibadət edin!”– demişəm. Nə qədər ki, onların arasında idim, mən onlara şahid idim. Sən məni (onların arasından) götürdükdən sonra isə onlara nəzarət edən Özün oldun. Sən hər şeyə Şahidsən. 5.118və yaxud da bütün bu hədisləri KİMİNSƏ adından uydurublar belədə ola bilər.
bunu Allah bilir.
yəndə deyirəm rəsullar sağ oldu, və ya vəfat etdi, kimsə bilə bilməz ki, onların əşyalarında bərəkət,şəfa var !
bu qeybi məsələdir. və bunu Allah rəsullara bildirər ancaq.
daha bu cür yox.kim İSTƏDİ xəstəlikdə,şücaətdə istifadə etsin.
sual bu əqidədə olanlaradır VƏ əsasəndə sələfilərədir.şiyələrin mövqeyi mənə artıq aydındır.
sizdə rəsul s.a.s. saçı olsaydı sizdə xalid ibn valid kimi edərdiz ? ( sizin dediyivizə görə guya ki, o belə edib !) yəni təbərruk alardız ?
hə ya yox !
1 şeyi də qeyd edim ki, indiki zamanımıza gəlib çıxıb həmin saçlar,
səhv etmirəmsə biridə Türkiyədir.Siz yaşadığınız yerdən Türkiyə təbərrük almağa gedərsiz? bəlkə ola bilsin ki, "cəsarət "gəldi sizə və ya qələbə
ibn valid kimi ? ( sizin dediyivizə görə guya ki, o belə edib !)
İNŞALLAH buna cavab verəndən sonra başqa sual gələcək.
Сообщение отредактировал ahmed: 02 октября 2010 - 14:44