Salam aleykum bacı və qardaşlar.
Bir müddətdir ki, Əbu Bəkr məscidinin forumunda hamımızın tanıdığı şeyx Qamətin, ona verilən sualları necə cavablandırdığını müşahidə edirəm. Düzünü deyim ki, bu cavablar məni çox təəccübləndirdi və mən bəziləri ilə Sizi tanış etmək istərdim. Həmçinin yaxşı olardı ki, şeyx mənim suallarımı da öz forumunda cavablandırsın, amma nədənsə onları (suallarımı) foruma daxil etmirlər. Buna görə də qərara gəldim ki, onları burada verim, istəsə ya özü, ya nümayəndələri gəlib cavablandırarlar.
SHİYA adlı istifadəçi şeyxə sual verir: (orijinalı)
Budur sualın cavabı?
Mən həmişə sələfilərə məhtəl qalırdım ki, onlar hamısı eyni üsulda danışır və qoyulan suala tamam aid olmayan, primitiv bir cavab verirdilər. İndi aydın oldu niyə...
Şeyxdən soruşmaq istərdim ki:
1. Məgər səhabələri söymək insanı ismandan çıxarır? Əgər çıxarırsa şiənin səhabələri söyməsini və bunun insanı islamdan çıxarmasını hədislərlə sübut edin!
2. Zövcələrinə fahişə demək insanı islamdan çıxarır? Əgər çıxarırsa şiənin belə deməsini və bunun insanı islamdan çıxarmasını hədislərlə sübut edin!
3. Peyğəmbərin demədiyi şeyi necə onun adından deyirsiz? nəinki mən, lap peyğəmbərin (s.a.v.) özü də deyərdi ki, beləsindən heç nə alma.
Xəbərdarlıq edirəm ki, bu temaya özüm ciddi nəzarət edəcəyəm. Burada artıq heç nə yazılmayacaq, yalnız şeyxin sual-cavabları və bizim ona olan sual-cavablarımız.
Chox maragli cavabdir.Nece ola biler,ki xaçperestlerin,yani Allaha sherik qoshanlarin ve yahudilerin kesdikleri eti yemek olar,baxmayarag ki onlar bizim Peygemberimizi yalanchi sayirlar,amma shielerin-yox?Birde ki,Peygemberin xanimlarina hech kim bele demir,auzu biLlah.