kim dedi ki, mən vəhhabiyəm? mən sələfi və ya vəhhabi deyiləm.
Sizin dildə "vəhhabi deyiləm" deməyiniz mühim deyil. Əməlinizlə "vəhhabiyəm" deyirsiz zatən.
Отправлено 12 марта 2015 - 22:20
kim dedi ki, mən vəhhabiyəm? mən sələfi və ya vəhhabi deyiləm.
Отправлено 12 марта 2015 - 22:22
Ərəb dilində laylatun söz var? Yoxdur axı. Yoxdusa, deməli oxuduğu ayənin mənasını pozur.
Сообщение отредактировал N_ن_N: 12 марта 2015 - 22:26
Отправлено 13 марта 2015 - 02:30
Sən səfeh sən ))))))))
Отправлено 13 марта 2015 - 02:31
Yaxşı bəs dediyiniz söz necə oxunmalıdır?
Отправлено 13 марта 2015 - 10:00
Özüvü reklam eləmə.Bu qədər danışıqdan sonra mənə sübut oldu ki sən səfehlər səviyyəsindəsən! Elə keçmişə əsasəndə.Kimsən axı sən səninlədə bacarılmasın.Allah səfeh sözünü işlədibdir.Sən səfeh ərəb dilini bilsəydin və ləhcələrlə bir az tanışlığın olsaydı belə yekə-yekə danışmazdın.Aydın məsələdir ki özüvü avam oxucu kütləyə göstərməkdir.Öz zəhərli və məkrli təbliğatınla aldatmaq istəyirsən avamları.Ərəb dilini bir az bilən bilir ki sən səfehsən və heçnə bilmirsən.bacarmayanda təhqirə keçərlər?!
Отправлено 13 марта 2015 - 13:57
Özüvü reklam eləmə.Bu qədər danışıqdan sonra mənə sübut oldu ki sən səfehlər səviyyəsindəsən! Elə keçmişə əsasəndə.Kimsən axı sən səninlədə bacarılmasın.Allah səfeh sözünü işlədibdir.Sən səfeh ərəb dilini bilsəydin və ləhcələrlə bir az tanışlığın olsaydı belə yekə-yekə danışmazdın.Aydın məsələdir ki özüvü avam oxucu kütləyə göstərməkdir.Öz zəhərli və məkrli təbliğatınla aldatmaq istəyirsən avamları.Ərəb dilini bir az bilən bilir ki sən səfehsən və heçnə bilmirsən.
Отправлено 13 марта 2015 - 17:37
23-ci postda mən leyl sözünü izah etdim.Sənin ərəbcə səviyyən olmadığı üçün başa düşmədin.Səfeh deməklə mən söyüş söymürəm.Sənin məntiqinə görə Allah (nəuzubillah) söyüş söymüş olur.Çünki Allah Quran da buyurub:Nə olsun ki,Ərəb dilini bilmirəm. Düz söz danışmaq üçün mütləq Ərəb dilini bilmək lazım deyil. Mən soruşuram ki, lüğətdə Laylatun sözü var?! Yoxdusa, deməli, düz oxumur Quranı, mənasənı təhrif edir.
söyüş söymək lazım deyil.
Отправлено 13 марта 2015 - 18:11
leylətun.
Отправлено 13 марта 2015 - 18:12
23-ci postda mən leyl sözünü izah etdim.Sənin ərəbcə səviyyən olmadığı üçün başa düşmədin.Səfeh deməklə mən söyüş söymürəm.Sənin məntiqinə görə Allah (nəuzubillah) söyüş söymüş olur.Çünki Allah Quran da buyurub:
إِنَّهُمْ هُمُ السُّفَهَاءُ
Onlar özləri səfehdirlər. Bəqərə 13
Отправлено 13 марта 2015 - 18:13
Niyə "E"?
Отправлено 13 марта 2015 - 18:16
bacarmayanda təhqirə keçərlər?!
Отправлено 13 марта 2015 - 18:18
təcvid qaydası belədir.
Сообщение отредактировал N_ن_N: 13 марта 2015 - 18:23
Отправлено 13 марта 2015 - 18:19
Отправлено 13 марта 2015 - 20:46
Hansı səhih hədisə görə təcvid qaydası belədir ki, fəthə "e" səsini verə bilər?
Отправлено 13 марта 2015 - 20:46
Söymək sözünün mənası nədir Azərbaycan dilində?sən sözü fırlatma.sən dedin ki söyüş söymə.mən də dedim ki mən söyüş söymədim.sənə görə belə çıxdı ki Allah söyüş söyüb səfeh deməklə.nəuzubillah
Отправлено 13 марта 2015 - 21:43
Sukunlu yə hərfindən öncə gələn ləm hərfi le kimi oxunur. Bəs necə oxunur?
Сообщение отредактировал N_ن_N: 13 марта 2015 - 21:43
Отправлено 13 марта 2015 - 21:44
sən sözü fırlatma.sən dedin ki söyüş söymə.mən də dedim ki mən söyüş söymədim.sənə görə belə çıxdı ki Allah söyüş söyüb səfeh deməklə.nəuzubillah
Сообщение отредактировал N_ن_N: 13 марта 2015 - 21:48
Отправлено 13 марта 2015 - 21:45
Сообщение отредактировал N_ن_N: 13 марта 2015 - 21:47
Отправлено 13 марта 2015 - 23:21
Bu barədə ya Quran ayəsi, ya da peyğəmbərdən (s.a.s) , yaxud hansısa səhabədən səhih sənədli bir hədis gətirin ki, mətnində "sükunlu yə hərfindən öncə gələn ləm LE kimi oxunur" fikri olsun.
Отправлено 13 марта 2015 - 23:22
Qardaşım, o sənin onsuz da nə dediyini başa düşmür. Başa düşməməyi üçün "üzrlü səbəbi" var. Bunlar belədirlər. Özləri əxlaqsaızlıq edərlər. Lakin, başqası əxlaqsızlıq etmədiyi halda onu əxlaqsız hərəkət etməkdə ittiham edərlər.
Отправлено 13 марта 2015 - 23:48
Məndə bu barədə hədis yoxdur.Ərəb dilinin qaydası belədir ki, sakin yə hərfindən öncə fəthəli lə hərfi le kimi oxunur.
bəs siz nə deyirsiniz bu barədə?necə oxunur "A" kimi oxunur?
Сообщение отредактировал N_ن_N: 13 марта 2015 - 23:53
Отправлено 13 марта 2015 - 23:50
Kişidi bu, bığları da var.
Сообщение отредактировал N_ن_N: 13 марта 2015 - 23:50
Отправлено 13 марта 2015 - 23:54
1. Səndə yoxdur, əxilərindən soruş. Bəlkə onlar da var. Ərəb dilinin belə bir qaydasının olması barədə dəlil nədir? Ərəb dilinin belə bir qaydasının olması barədə ya Qurandan ayə, ya da peyğəmbərdən, yaxud , səhabələrdən səhih sənədli bir hədis gətirin zəhmət olmasa!
2. Məsələ bizim nə deməyimizdə deyil. Zatən, söhbət inkar və ya təsdiqdən də getmir. Söhbət ondan gedir ki,"e" kimi oxunmasının dəlili nədir.Bu barədə bir ayə və ya hədis varmı? Sual bu qədər bəsit və başa düşüləndir.
Отправлено 13 марта 2015 - 23:57
lap hesab edə ki E kimi oxunmur. Əsas odur ki A kimi oxunmur. Deməli muctehid sehv oxuyur da
Сообщение отредактировал N_ن_N: 14 марта 2015 - 00:00
Отправлено 14 марта 2015 - 00:44
Lap hesab eləsək ki, "e" kimi oxunmur, onda nəyə görə sizin alimləriniz "e" kimi oxuyurlar? Onda sizin alimləriniz də səhv oxuyur da.
Отправлено 14 марта 2015 - 01:28
"Əxlaqlı, nümunəvi müsəlman" maskasını axıra qədər saxlaya bilmədin deyəsən. Məlum idi zatən.
Отправлено 14 марта 2015 - 10:59
Сообщение отредактировал Ceywullah: 14 марта 2015 - 11:02
Отправлено 14 марта 2015 - 15:07
iftira niyə atırsız? harda tehqir olunmusunuz? kişi demişəm sizə məgər bu tehqirdir? bir də demişəm ki bığları da var.
kişi sözünü özünüzə təhqir hesab etmək ilə əslində özünüz-özünüzü təhqir etdiniz.
""Əxlaqlı, nümunəvi müsəlman" maskasını axıra qədər saxlaya bilmədin deyəsən. Məlum idi zatən.
Сообщение отредактировал N_ن_N: 14 марта 2015 - 15:10
Отправлено 14 марта 2015 - 15:09
təcvid kitablarında e kimi oxunması yazılıb. mənim əlimə bir neçə kitab keçib indiyə qədər. Kirilcə təcvid kitablarında da e kimi yazıldığını görmüşəm.azərbaycanca kitablarda da e kimi yazildiqini gormusem. türkce kitablarda da bele yazilib. A kimi heç bir yerdə yazılmayıb
Сообщение отредактировал N_ن_N: 14 марта 2015 - 15:09
Отправлено 14 марта 2015 - 20:52
Bu videonu montaj edərək düzüb-qoşan xəstə zehniyyət nəzərə almayıb ki, şiələr onların özləri kimi axmaq deyil ki, Osman əl-Xamis kimi tülkünün sözləriylə hansısa məsələdə şübhəyə düşsün. Bu bədbəxtlər hələ də dərk etməyiblər ki, Osman əl-Xamisin timsalında bütün vəhhabi alimləri yalan və etimadsızlığın brendidirlər. Hələ rolikdə bu nasibi əl-Xamisin Seyyid Xoyiylə r.ə. Seyyid Xameneyini h.a. qarışdırmasını, roliki montaj edən səfehin Baqir Sədrlə r.ə. Sadiq Sədri r.ə. dəyişik salmasını, rolikdə düz qiraət edən Alimlərin qiraətini altyazıyla zorla səhv kimi təqdim etməyə olunan cəhdləri nəzərə almasaq belə, mövzuda gedən müzakirədə həyasızlığı öz nasibi şeyxləri şəcərəsiylə Əmr Asa l.ə. gedib çıxan Anti-Rafa profilində yazan varlıq əsasən söhbəti Mərhum Behcətin r.ə. üzərinə çəkməyə çalışıb. Guya Behcət ağa r.ə. Qədr surəsinin qirətində ləylətul sözündəki fəthələri a kimi tələffüz edib. Əvvəla bunu nəzərə almaq lazımdır ki, Ağa Behcətin r.ə. həmin qiraəti zamanı 90 yaşı vardı və bu məsələdə ona irad tutan nasibilər 90 yaşına çatsalar bəlkə də günəşi güləş kimi tələffüz edərlər. Bundan əlavə, ləylətul sözünü düzgün tələffüz etdik belə ordakı fəthələrin dinləyicilərə ə deyil, a təsiri bağışlaması mümkündür. Bunu hər biriniz yoxlaya bilərsiz. Təcvidlə ləylətul-qadr oxunduqda həqiqətdə ə desək də fəthələr sanki a kimi səslənir. Bu baxımdan nasibinin bu cəhdi də sabun köpüyündən başqa bir şey deyil.
0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых пользователей