Перейти к содержимому


tatar

Регистрация: 05 июл 2008
Offline Активность: 17 июн 2009 14:45

#10825 Hz Osmanin fezileti

Написано tatar 12 июня 2009 - 16:39

Size eger desamki hz Osmani sevmirem mana kafir kimi baxarsiz?
samimi cavab veriz xahish edirem

Eger dushmenchilik etmesez yalniz sevmesez kafir kimi baxmaram.
Ammaki dushmenchilik etsez(feziletlerini inkar ederek ve yaxud tehqir ederek)onda Rafizi kimi baxaram.

Amma bu sualinin movzuya ne dexli oldugunu anlamadim.

O cox gozel.
Bas kafir kimi baxmirsizsa ne kimi baxarsiz?
Cunki Abuzar kimi shaxsi Osman surgun edib(bu da faziletdir?)
Ibn masudun masalasinide bilirsiz(bu da faziletdir)
Xalife Osmana garshi galxan camaat musalmanlardi ya kafirler?
Cavaba gore cox sagolun
  • REHIM это нравится


#10292 Allahın nazil olması haqda Şeyx Mühəmməd Useymi...

Написано tatar 28 мая 2009 - 15:55

Goyleri ve yeri alti gunde xelq eden,sonra ersi yaradib hokmu altina alan odur.O,yere gireni de,yerden cixani da,goyden eneni de,goyden qalxani da bilir.siz harda olsaniz, O sizinledir.allah sizi ne etdiklerinizi gorendir!(hedid.Fikir verin,bu cur ayelerin sonunda allah bizimledir,elm ile,amma ozu Erse istiva edib.

Useyminin isə fətvasında deyir ki, Allah Özü nazil olur, elmi yox. Söhbət bu haqdadır.

Birincisi seyx useymi burda Abu hureyranin (ra)delilin getirir allah nece gece nazil olmasi hakta,burda burda allah hansi sifetinden nazil olmasi i bize melum deyil allah ozu deyilenden hansisa bir sifeti nazil olmag demekdir.

Siz Türkiyədə çox oxuduğnuza görə azəri dilini yaddan çıxarmısız dəyəsən. Useyminin sözlərinə fikir verin:
Əgər kimsə desə “Allah nazil olur” və bunu zahiri mənadan başqa bir mənaya aid etsə, o şəxs yalnız peyğəmbəri elmsizlikdə ittiham etmiş olur. Məsələn əgər desə: məqsəd əmri ilə nazil olmaqdır. Cavabında biz ona deyərik: sən Allahı Onun rəsulundan yaxşı tanıyırsan?! Peyğəmbər buyurur: “Rəbbimiz nazil olur”, sən isə deyirsən: “Rəbbimizin əmri nazil olur”. Sən daha yaxşı bilənsən ya rəsulallah (s)?! Yaxud ona töhmət vurursan ki, peyğəmbər xalqın nəsihət olunmasını istəməyib, çünki onlarla mubhəm (üstü örtülü) danışıb, bu sözü deyərkən başqa bir şeyi nəzərdə tutmuşdur. Aydındır ki, bir insan camaata bir şeyi desə, amma fikri başqa bir şey olsa, bu camaata nəsihət edilməsi kimi sayıla bilməz.
Yaxud biz ona deyərik: sən indi rəsulallaha töhmət vurdun ki, “o fəsih deyil” (təmiz danışmır). Bəlkə danişiği naqisdir? Dediyi sözdən iradə etdiyi ifadəni çatdira bilmir? Demək istədiyi budur ki, “Rəbbimizin əmri nazil olur”, lakin deyir: “Rəbbimiz nazil olur”? Peyğəmbər bu ikisinin arasında fərqi bilmir? Sənin bu kəlamın peyğəmbrin şəninə ləkədir. Gərək sən Allahdan qorxasan və peyğəmbərin dediyinə iman gətirəsən ki, həqiqətən Allah təala Özü nazil olur.
O konkret deyir ki, Allah Özü nazil olub. Bunun əksini deyən peyğəmbərə töhmət vurur!


ola biler alim peygamberden(sav) delil getiri deyir burda allah sifetlerinden getimir bizat ozunden gedir.ozu enir buda qebul edilesidir o demek deyil ki,allah ersi yaratdi istiva etdi hemiselik yox ele deyil tutalim sen deyirsen ki,men evimde qalacam o demekdir hemislik? yox bir muddeten sonra cixacaqsan yani allahin yere enmesini peygamber ummetine deyir ki qoy bu vaxti cok dua etsin ersden endiyine gore bu gecenin feziletinden danisir.seyx useymede(rh)bunun sifeti deyil ozunun enmesini qeyd edir.

Bas o neca enir suretle ya yavash yavash??


#3690 Посвящается мученической смерти имама Садыка (а.с.)

Написано tatar 26 октября 2008 - 20:28

Посвящается мученической смерти имама Садыка (а.с.)

Была глубокая ночь. В Медине царило неясное и тревожное молчание. Силуэт женщины спешно передвигался по улицам города. Она постучалась в двери нескольких домов. Прошло много времени, прежде чем она вернулась домой. Придя в дом, она увидела своего мужа, бледного и изнеможенного. Она сказала ему, что передала его послание всем, тем, которым он велел. Через несколько минут дети и близкие сподвижники имама Садыка (мир ему!) собрались вокруг изголовья его кровати. Имам открыл глаза. Он хотел многое сказать собравшимся. Помедлив несколько секунд, он произнес последнее свое наставление: «Те, которые пренебрегают намазом, не смогут приблизиться к нашему ходатайству.»

В ту ночь имам Садык (мир ему!), преданный мученической смерти, вознесся к своему Создателю. На рассвете 25 числа месяца шавваль 148 года по хиджре кладбище Баки вобрало в себя тело еще одного великого человека, являвшегося одним из непорочных потомков святого Пророка ислама (ДБАР).

http://muntozor.net/...l...cles&id=304
  • tatar. это нравится


Рейтинг@Mail.ru