Перейти к содержимому


Rinat

Регистрация: 14 мар 2009
Offline Активность: 22 мая 2009 19:51

Мои темы

Əbu Bəkr, Ömər, Osman möminlərdir

15 марта 2009 - 00:27

aasalamun aleykum son iller sie camaat hz ebu bekr omer ve osman(RA)kafir adlandirirlar ve cehennem ehli oldugularin qeyd ediler allah bu deyenlere hidayet versin bu temanin acmak sebebi bu forumda bu sahabelerin tam sucsuz olduglarin qeyd etmek isterdim ilk once bu camaat rasullah devrinden yasayan insnalara dil uzadilar oysa hz eli gorun ne deyir...Eli (r.a.) demişdir: «Men Mehemmed peyğemberin (s.a.s.) eshabmı gördüm. İçinizde onlara benzer bir adam bele görmürem. Onlar saçları dağılmış, toz-torpağa bulanmış bir halda sabahı açar, gecelerini namazla keçirerdiler. Kimi alnını torpağa sürterdi, kimi üzünü, qiyameti xatırlayanda köz kimi yanardılar. Alınları secde etmekden keçinin dizlerine dönmüş, qabıq bağlamışdı. Allahı yada salanda ezab qorxusundan, savab ümidinden göz yaşı tökerdiler. Hetta ele ağlayardılar ki, yaxaları islanar ve yelin esdirdiyi ağac kimi titreyerdiler». «Nehcu-l-Belağe» seh: 143 (tercümede seh.257, Tehran çapı, 1995).
bu sahabelerin feziletine baxin...) Uca Allah buyurur:
«Eger Peyğembere qarşı bir-birinize kömak etseniz, (bilin ki) Allah onun hamisi, Cebrail, emelisaleh möminler ve bunlardan sonra (bütün) melekler de onun kömekçileridir!» (et-Tehrim 4)
İbn Abbas (r.a.) İbn Mesud (r.a) İbn Ömer (r.a.) ve başqaları bu ayedeki emelisaleh möminlerin Ebu Bekr (r.a.) Omer (r.a.) Osman (r.a.) Eli (r.a.) ve başqalarının olduqlarını tefsir etmişler. (Tefsir ıbn Kesir, 4/500)
2) UcaAllah buyurur:
«Allahdan qorxub pis emellerden çekinen ise ondan (ateşden) uzaqlaşdırılar. O kimse ki, malını (Allah yolunda) verib (günahlardan) temizlener. O şexsin boynunda heç kesin bir minneti yokdur ki, onun evezi veril- sin. O ancaq en Uca olan Rebbinin rizasını qazanmaq üçün bele eder. And olsun ki, o (öz Rebbinin cennetde ona vereceyi nemetlere göre) razı olacaqdır» (el-Leyl, 17-21)
Ekser tefsir alirnlerinin reyine göre bu ayeler Ebu Bekr (r.a.) üçün nazil olub ve Ömer (r.a.) da daxil olrnaqla bütün möminlere.) şamil edilir. (Tefsir İbn Kesi, 4/762.)

faziletleri cokdur bu sahabelerin insallah ama men qisaca bildirdim MENE DEYIN INDI HZ EBU BEKR OMER HZ OSMANA HZ ELI KAFIR DEYIB?YOKSA PEYGAMBER KAFIR DEYIB?CAVAB...?INSALLAH BIR INSANA MOMUNE KAFIR DEYEN HELE OZUDUR KAFIR?

Рейтинг@Mail.ru