jamaət,səndə səmimilik yoxdur,yazilarin da riyadir
arif ,əgər mən səmimi deyiləmsə Allahsubhanahuvataala mənə lənət etsin, yox əgər səmimiyəmsə Allahsubhanahuvataala sənə LƏNƏT ETSİN. Əmin.
Отправлено 09 сентября 2012 - 13:00
jamaət,səndə səmimilik yoxdur,yazilarin da riyadir
Отправлено 09 сентября 2012 - 14:04
Отправлено 09 сентября 2012 - 14:14
Amin əgər sən səmimi deyilsənsə Allahsubhanahuvataala sənə LƏNƏT ETSİN.AMİN
Отправлено 09 сентября 2012 - 14:35
Отправлено 09 сентября 2012 - 14:44
indi isə səmimi cavab ver yədullah sözü ərəb dilindən necə tərcümə olunur və nə məna verir elə ərəblrin özündə!səmimi cavab ver
verməsən yuxaridaki postuna əsasən səmimiliyin şübhə altina düşür.
Ali İmran 73 ,Maidə 64,Fəth 10,Hədid 29 da yədullah kəlməsi işlədilir bu sözün təbiri əl mənasindadir ya qüdrət ?
gətir tərcümələri tök bura ərəbdən yədullah sözünü tərcümə et
Сообщение отредактировал jamaat: 09 сентября 2012 - 14:45
Отправлено 09 сентября 2012 - 15:33
uzatma jamaat.xain özündən xoflu olar,gəl suallara cavab verəgər səmimiyəmsə ...nə olacaq? ona niyə cavab vermədin. elə isə mən deyim.
əgər səmimiyəmsə Allahsubhanahuvataala Sənə Lənət Etsin.
sənə dedim axi publika toplama özünə,bilən bilir ki,kim kimdir.hiqqana hiqqana gəlib yenə "sonra yazaram " başqa vaxtnə oldu sənə belə birdən birə? niyə cavab vermədin ki? bəs niyə böyük boyük iddia edirdin ki mən riyakaram. təkrar edirəm əgər mən riyakaramsa mənə,riyakar deyiləmsə Allahsubhanahuvataala sənə LƏNƏT ETSİN.ƏMİN. Əgər bu dəfə də Amin deməsən,gələn dəfə məcbur olub övladlarimizi da xanimlarimizi da bu Lənətin ichərisinə gətirəcəm. İndi özün bil. o ki qaldi sənin suallarina mən mütləq hamisina cavab verəcəm.
Сообщение отредактировал Arif: 09 сентября 2012 - 15:38
Отправлено 09 сентября 2012 - 15:48
Отправлено 09 сентября 2012 - 15:52
səni mən vadar edirəmsə adama deyərlər sənə nə gəlib sənin ki aqlin yerindədi,Sən məni vadar etdin. Səninlə bashqa cür mümkün deyil. İndi də Amin de görək necə deyirsən.
Əgər mən publikaya ishləyirəmsə Allahsubhanahuvataala mənə ,yox səmimiyəmsə Sənə LƏNƏT etsin. Əmin.
Сообщение отредактировал Arif: 09 сентября 2012 - 15:54
Отправлено 09 сентября 2012 - 16:13
Отправлено 09 сентября 2012 - 16:20
Отправлено 09 сентября 2012 - 19:29
Hədisi nümunə üçün gətirdim və kitabı və müəllifi tanımırsızsa o demək deyil ki, onlar zəifdir. Söhbət Sizin Allahı maddi/cism saymağınız haqdadır. Bu haqda yetərində hədis və fətvalarınız var.Siz deyəsən iradları qəbul etmirsiniz. Ancaq tərif?
Elə mən də onu deyirəm ki, şeyxeynin kitabında şeyxeynin kitabından dəlil gətir.
Yoxsa gedib hansısa bilinməyən bir kitab bəlkə də ümmətin nəzərində zəif olan bir kitabdan dəlil gətirmək və bununla insanları ittiham etmək düzgün deyil.
Əvvəllər görmüşəm ancaq "Peyğəmbər (s) Allahın ovcunu vəsf edərkən öz əlini açıb yumduğunu" görməmişəm.
Mən də suala cavab verdim ki, "Allah maddidir" demək küfrdür. Deməli "Allahın ovcu maddidir" demək də küfrdür.
فقالوا : لو كان الله يُرى؛ لزم أن يكون جسماً، والجسم ممتنع على الله تعالى ؛ لأنه يستلزم التشبيه والتمثيل.
والرد عليهم : أنه إن كان يلزم من رؤية الله تعالى أن يكون جسماً؛ فليكن ذلك ، لكننا نعلم علم اليقين أنه لا يماثل أجسام المخلوقين؛ لأن الله تعالى يقول: ( لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ وَهُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ)(الشورى: من الآية11) .
Dedilər: Əgər ALlah göz ilə görülsə, cism olmağı lazımdır. Amma cism Allahdan mumtənidir. Çünki cism təşbih və təmsil istilzam edir.
Onlara cavab: Əgər Allahı görmək üçün Allahın cism olmağı lazımdırsa, olsun! Lakin biz yəqin elmi ilə bilirik ki, O, məxluqların cisminə bənzəmir. Çünki Allah buyurur: "Ona bənzər heç bir şey yoxdur. O, eşidəndir, görəndir!"(Şura-11)
"Şərhul- Aqidətil-Vasitiyyə" Muhəmməd Əl-Useymin
Yuxarıda göstərdiyim kimi amilinizə də sual edərkən Allahı görmək üçün onun mütləq cism olması lazımdır deyilir. Mən də əlavə edim ki, Allahı görmək üçün, ya onun nəyisə əlində tutması üçün gərək Allah bir yerdə (həmin əşyanın yerləşdiyi məkanda) olmalıdır. Maddi məkanda dayanmaq üşün gərək dayanan da maddi olsun, necə ki, bunu Useymin də təsdiqləyir.Bu sualı verəndə bir məqamda da səhv edirsən.
1)Deyirsən Allahın ovcu - maddi deyilsə
2) yer - maddidir (aydındır)
3) ovcunda tutmağı - maddi qəbul edirsən (insanın ovcunda tutmağına bənzədirsən)
Burda diqqət yetirmək lazımdır ki, "ovcunda tutmaq" özü də Allaha məxsus ovcunda tutmaqdır və onun keyfiiyəti bizə məlum deyil.
Allahın maddi yeri keyfiyyəti məlum olmayan "ovcunda" keyfiyyəti məlum olmayan "tutmağı" mən necə izah edim?
Allah Quranda yazırsa tutacaq deməli tutacaqdır. Allahın hər şeyə Qadir olmasına şübhə edirsən?
Nə danışdığınızı heç özünüz də bilmirsiz. Alimləriniz Allahın elm, qüdrət, eşitmə, görmə və s. sifətlərini şərh etməyiblər? Vəhhabi alimlərindən savayı digər alimlər "Allahın əli" ayəsini "Allahın qüdrəti" kimi şərh edirlər.Siz gözəl başa düşürsünü mən nəyi deyirəm. Sadəcə söz oyunu oynuyursunuz. Mən yuxarıda ümumi tələbləri dedim.
Mən dedim ki, Allahın sifətləri şərh olunmur. Ancaq ayədə və hədisdə gələn digər məqamlar şərh olunur.
Yalan olmağına sübutunuz var?daha bir yalan. İbn Teymiyyə haqqındakı bu müxtəlif fikirlərdən biri doğru ola bilər də. Dördü də doğru ola bilməz ki?
Deməli üçü mütləq yalandır. Əgər üçü mütləq yalandırsa onda elə dördü yalan ola bilər. Bəs sən bilirsən bu fikirlərdən hansı doğrudur?
"Əhli sünnə alimləri İbn Teymiyyə haqqında nəzərlərinə görə dörd qismə bölünmüşlər:
I qism. İbn Teymiyyə Allahı cism qərar verir nəzəriyyəsindədirlər və bunu İbn Teymiyyənin "Həməviyyə", "Vasitiyyə" və digər kitablarında qeyd olunan fikirlərilə əsaslandırırlar. Məs: İbn Teymiyyə əl, üz, ayaq və baldır sifətlərini həqiqi mənada Allaha nisbət verir. Onun digər bir əqidəsində Allahın zatıyla ərşdə oturduğu qeyd olunur. İbn Teymiyyəyə belə etiraz olundu ki, əgər Allah Təala zatıyla ərşdə oturmuşsa, bu məkana sığmaq və bölünmək deməkdir. İbn Teymiyyə rədd cavabı olaraq belə buyurdu: "Bölünməyin və məkana sığmağın cismin xüsusiyyətlərindən olması fikriylə razılaşmıram!"
II qism. İbn Teymiyyənin zındıq olmasına fətva vermişlər. Bunu İbn Teymiyyənin aşağıdakı sözüylə əsaslandırırlar: "Peyğəmbərə təvəssül etmək haramdır". Bu da Peyğəmbəri (ə.s) alçaltmaq və Ona (ə.s) təzimin qarşısını almaqdır.
III qism. İbn Teymiyyənin münafiq olmasına rəy bildirmişlər. Bu nəzəri Əli ibn Əbu Talibi təhqir etdiyinə görə irəli sürmüşlər. (Həzrət Rəsuləllah (s) Səhihi Müslimdə nəql olunan hədisdə belə buyurur: "Ya Əli, Sənə yalnız mömin məhəbbət bəsləyər, Sənə yalnız münafiq kin-küdurət bəsləyər.")
IV qism. alimlər onu İmamətul Kubranı əldə etmək qəsdilə ittiham etmişlər və uzun müddətli həbsdə qalmasının da səbəbi budur."
İbn Həcər Əsqəlani, "Əd Durarul Kaminətu fi Əyan əl-Miə əs-Saminə" kitabı, c.1, səh. 155
Отправлено 10 сентября 2012 - 00:37
Əl Qazi Ənsari "Əhadisu-ş-şuyuxi-s-siqat" (Məşyəxətu-l-Kubra) kitabı, 1090-cı səhifə,
Peyğəmbərin minbərdə dayanıb Allah haqqında danışdığını gördüm. Dedi: "Qiyamət günündə Allah yeddi göyü və yeddi yeri öz ovucunda cəmləyəcək". Sonra peyğəmbər (ovucunu bağlayıb açaraq) dedi: Sonra bu cür deyəcək: "Mən Allaham, mən Rəhmanam, mən Məlikəm, mən Quddusam.
1. Gördüyünüz kimi sizin peyğəmbər də Allahın əlini vəsf edərkən öz əlini camaata göstərir!!!
http://az.313news.ne...ticle/a-75.html
2. Allahınızın əli maddi əl deyilsə bəs o maddi dünyanı necə öz əlində tutacaq?
وقال : مَن وصَف شَيْئًا مِن ذاتِ اللَّه تعالى وأشارَ إلى شيءٍ مِن جَسَدِه يَدٍ أَو سَمْعٍ أَو بَصَرٍ قُطِع ذلك مِنْه , لِأَنَّه شَبّه اللَّهَ بنَفْسِه
"(İmam Malik) demişdir: Kim Uca Allahın zatından bir şeyi vəsf edərkən, öz vucudundan əl, qulaq, göz kimi bir şeyə işarə edərsə, işarə etdiyi orqan kəsilər.
Çünki o, Allahı özünə bənzətmişdir."
Qaynaq: Qadi İyad Əs Səbti: Əş Şifa: 1053-1054
Darul Kutubil Arabi: 1404/1984
Сообщение отредактировал vusal114: 10 сентября 2012 - 00:38
اللهم عجل لولیک الفرج واحفظ قائدنا الخامنه ای
Отправлено 10 сентября 2012 - 09:58
Sizin kitablar da küfr hədislər ilə doludur. Hədis gətirməklə kimisə ittiham etmək düzgün deyil.
Hədisi nümunə üçün gətirdim və kitabı və müəllifi tanımırsızsa o demək deyil ki, onlar zəifdir.
Söhbət Sizin Allahı maddi/cism saymağınız haqdadır. Bu haqda yetərində hədis və fətvalarınız var.
Deyirsiz ki, bu küfrdi və belə deyən də kafirdi? Onda aliminizi təkfir edin.فقالوا : لو كان الله يُرى؛ لزم أن يكون جسماً، والجسم ممتنع على الله تعالى ؛ لأنه يستلزم التشبيه والتمثيل.
والرد عليهم : أنه إن كان يلزم من رؤية الله تعالى أن يكون جسماً؛ فليكن ذلك ، لكننا نعلم علم اليقين أنه لا يماثل أجسام المخلوقين؛ لأن الله تعالى يقول: ( لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ وَهُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ)(الشورى: من الآية11) .Dedilər: Əgər ALlah göz ilə görülsə, cism olmağı lazımdır. Amma cism Allahdan mumtənidir. Çünki cism təşbih və təmsil istilzam edir.
Onlara cavab: Əgər Allahı görmək üçün Allahın cism olmağı lazımdırsa, olsun! Lakin biz yəqin elmi ilə bilirik ki, O, məxluqların cisminə bənzəmir. Çünki Allah buyurur: "Ona bənzər heç bir şey yoxdur. O, eşidəndir, görəndir!"(Şura-11)
"Şərhul- Aqidətil-Vasitiyyə" Muhəmməd Əl-Useymin
Yuxarıda göstərdiyim kimi amilinizə də sual edərkən Allahı görmək üçün onun mütləq cism olması lazımdır deyilir.
1-cisi Şeyx Useymin bunların heç birini təsdiqləmir. O şərt qoyur ki, "Əgər bu dediklərin doğrudursa"
Mən də əlavə edim ki, Allahı görmək üçün, ya onun nəyisə əlində tutması üçün gərək Allah bir yerdə (həmin əşyanın yerləşdiyi məkanda) olmalıdır. Maddi məkanda dayanmaq üşün gərək dayanan da maddi olsun, necə ki, bunu Useymin də təsdiqləyir.
Sizə bir mənbə göstərdim, orda bu mövzu ətraflı müzakirə olunub: http://313news.net/f...php?/topic/631/ məsləhət görürəm baxasız.
Sələfi alimlər Allahı Özü Özünü vəsf etdiyi kimi vəsf ediblər, məcaza yozaraq özlərindən nəsə uydurmayıblar.
Nə danışdığınızı heç özünüz də bilmirsiz. Alimləriniz Allahın elm, qüdrət, eşitmə, görmə və s. sifətlərini şərh etməyiblər? Vəhhabi alimlərindən savayı digər alimlər "Allahın əli" ayəsini "Allahın qüdrəti" kimi şərh edirlər.
Alimlər arasında belə ziddiyyətlərin olması başa düşüləndir.
Yalan olmağına sübutunuz var?
Siz yazını səhv başa düşdüz. indi tam tərcüməni gətirərəm baxarsız. Sadəcə biz Allahın cism olub olmaması haqda danışdığımıza görə mən yalnız 1-ci qismin nəzərini gətirmişdim. Birdə diqqət edin ki, bu ƏHLİ-SÜNNƏ alimlərinin fikridir:
"Əhli sünnə alimləri İbn Teymiyyə haqqında nəzərlərinə görə dörd qismə bölünmüşlər:
I qism. İbn Teymiyyə Allahı cism qərar verir nəzəriyyəsindədirlər və bunu İbn Teymiyyənin "Həməviyyə", "Vasitiyyə" və digər kitablarında qeyd olunan fikirlərilə əsaslandırırlar. Məs: İbn Teymiyyə əl, üz, ayaq və baldır sifətlərini həqiqi mənada Allaha nisbət verir. Onun digər bir əqidəsində Allahın zatıyla ərşdə oturduğu qeyd olunur. İbn Teymiyyəyə belə etiraz olundu ki, əgər Allah Təala zatıyla ərşdə oturmuşsa, bu məkana sığmaq və bölünmək deməkdir. İbn Teymiyyə rədd cavabı olaraq belə buyurdu: "Bölünməyin və məkana sığmağın cismin xüsusiyyətlərindən olması fikriylə razılaşmıram!"
II qism. İbn Teymiyyənin zındıq olmasına fətva vermişlər. Bunu İbn Teymiyyənin aşağıdakı sözüylə əsaslandırırlar: "Peyğəmbərə təvəssül etmək haramdır". Bu da Peyğəmbəri (ə.s) alçaltmaq və Ona (ə.s) təzimin qarşısını almaqdır.
III qism. İbn Teymiyyənin münafiq olmasına rəy bildirmişlər. Bu nəzəri Əli ibn Əbu Talibi təhqir etdiyinə görə irəli sürmüşlər. (Həzrət Rəsuləllah (s) Səhihi Müslimdə nəql olunan hədisdə belə buyurur: "Ya Əli, Sənə yalnız mömin məhəbbət bəsləyər, Sənə yalnız münafiq kin-küdurət bəsləyər.")
IV qism. alimlər onu İmamətul Kubranı əldə etmək qəsdilə ittiham etmişlər və uzun müddətli həbsdə qalmasının da səbəbi budur."
İbn Həcər Əsqəlani, "Əd Durarul Kaminətu fi Əyan əl-Miə əs-Saminə" kitabı, c.1, səh. 155
Сообщение отредактировал hənbəli_84: 10 сентября 2012 - 10:07
Отправлено 10 сентября 2012 - 10:05
al-Fath, İmam Malikin fikrincə nəuzu billah Peyğəmbərin(s) ovucu kəsilməli idi. Çünki:
Maliki alimlərindən Qadi İyad Əs Səbti (476-544 h/1083-1149 m) "Əş Şifa bi Tarifi Huquqil Mustafa" təkfir məsələsini müzakirə edərkən, Uca Allaha orqan nisbət edənlərlə əlaqəli İmam Malikin bu sözlərini nəql edir:وقال : مَن وصَف شَيْئًا مِن ذاتِ اللَّه تعالى وأشارَ إلى شيءٍ مِن جَسَدِه يَدٍ أَو سَمْعٍ أَو بَصَرٍ قُطِع ذلك مِنْه , لِأَنَّه شَبّه اللَّهَ بنَفْسِه
"(İmam Malik) demişdir: Kim Uca Allahın zatından bir şeyi vəsf edərkən, öz vucudundan əl, qulaq, göz kimi bir şeyə işarə edərsə, işarə etdiyi orqan kəsilər.
Çünki o, Allahı özünə bənzətmişdir."
Qaynaq: Qadi İyad Əs Səbti: Əş Şifa: 1053-1054
Darul Kutubil Arabi: 1404/1984
Hə vahhabilər, indi bunun hansı düzdü? Hər ikisi öz rəvayətlərinizdi.
Сообщение отредактировал hənbəli_84: 10 сентября 2012 - 10:06
Отправлено 11 сентября 2012 - 08:18
öz başinla tərcüməni özün ücün saxla.mənə ərəb lügətindən tərcüməni gətir.5 ci dəfə deyirəm eyni şeyi sənə
özü də qayit mövzuda verilən yerdə cavab yaz.bununla elə bilirsən qurtaracaq ki sənin izahin?düz xütbənin
nöqtəsinə kimi cavab verəcəksən ya da ki etiraf et ki sənin ücün Əli ə.s sözü höccət deyil xətm edək söhbəti
kec sələfilərə suallarda yaz.moder xahiş edirəm nəzarət edəsiz bizə
Отправлено 11 сентября 2012 - 10:16
sən ərəb dilini hələ saxla öz dilini öyrən henbeli !Arif, sən özün də bilmirsən nə danışırsan. Get ərəb dili bilən tanışlarının biri ilə fikirlərivi müzakirə gələrsən müzakirəni davam edərik.
dedin tərcümə elə. Mən tərcümə elədim.
"yədun" əl deməkdir
"Allah" tərcüməyə ehtiyac yoxdur
"yədullah" izafə olur, "Allahın əli" kimi tərcümə olunur.
Bunlar hamısı lüğətdəndir.
Get lüğətdə "yədun" və "Allah" sözlərinin tərcüməsinə bax. İzafə nədir get öyrən.
Hətta Vasim Məmmədəliyev Quranda "Allahın əli" kimi tərcümə edib. Bu da sənə dəlil.
Sən ümumiyyətlə bilirsən izafə nədir?
Сообщение отредактировал Arif: 11 сентября 2012 - 10:17
Отправлено 11 сентября 2012 - 12:27
Отправлено 14 сентября 2012 - 00:46
Ay Rafizilər, Sizin hədis kitablarınız Quranın təhrifi ilə bağlı hədislər ilə doludur, heç olmasa siz danışmayın.
Hədislərin səhih olub olmamasını araşdırmaq lazımdır.
Mən ona görə AL Fath demişdim ki, mühəddislərin bu hədis haqqında rəyini də saytdakı məqaləyə yerləşdirsin.
Bu hədis çox böyük ehtimalla zəifdir.
Отправлено 14 сентября 2012 - 08:37
Təhrif mövzusu danışılıb. Lazımdırsa o mövzuya keç bəhsi davam etdirək(davam etdirəkə xüsusi diqqət et. Yəni eyni rəvayətləri gətirib ürəyimizi bulandırma)
Hədisi mən gətirmişəm zəifliyini sən sübut eləməlisən. Day onu da mən eliyəcəyəmsə bu nə yazışmadır. Siz Allahın, Rəsulunun(s) və Əhli-Beytin(ə) düşmənləri bəyəm gətirdiyiniz rəvayətlərin səhih olduğunu sübut edirsiz?
Сообщение отредактировал hənbəli_84: 14 сентября 2012 - 08:37
Отправлено 14 сентября 2012 - 19:19
Mən də onu izah edirəm ki, hədis gətirməklə deyil.
Hədis gətiribsən Məşhur Əhli Sünnə mühəddislərindən də sitatlar gətir ki, bu hədisə səhih desinlər.
Və ya sübutlar gətir ki, məşhur alimlər fətvalarında bu hədisi dəlil gətirirlər.
Отправлено 15 сентября 2012 - 12:36
Sizin tormoz olduğuvuzu bilirdim amma bu qədər də yox. Sən mühəddislərindən sitat gətir ki, bu rəvayətləri zəif biliblər. Yenə deyirəm bəyəm gətirdiyiniz bütün şiə rəvayətlərinin zəif yaxud səhih olduğunu qeyd edirsiz?
1. Gördüyünüz kimi sizin peyğəmbər də Allahın əlini vəsf edərkən öz əlini camaata göstərir!!!
al-Fath, İmam Malikin fikrincə nəuzu billah Peyğəmbərin(s) ovucu kəsilməli idi.
Сообщение отредактировал hənbəli_84: 15 сентября 2012 - 12:38
Отправлено 17 сентября 2013 - 14:06
Отправлено 23 октября 2013 - 16:37
Отправлено 25 февраля 2014 - 00:25
Salam aleykum.
Bismillah.
Bazan ola bilerki salafilerle diskussiya edesiz ve sadece bu suallari soushmag olar onlardan.
Cavab vermasalar ve sohbati bashga semte aparsalar el cekmakyin goy suala cavab versinler.
1 Rasulliah (s) buyurub mandan sonra 12 nefer emir ve ya imam ve ya xelife olacag onlar kimdi ve adlarlari nedir?
2 Yezid kimdi xelifedir? Eger xelifedirse xalifaya garshi cixmag olar? Yani Imam Huseyn duz edib xelifeye garshi cixib?
3 Shiyalar gardashdi? Eger gardashdirsa ne ucun bazi ahli sunna alimleri yazib ki shiyalar kafirdi? Eger desalarki shiya yox rafiziler kafirdi cunki rafiziler sehabeleri i soyurler. Deyin ki shiyalain 100 faizi deyirki muaviye munafigdir.muaviyeni munafig adlandiran shiya ne sayilir?
4 Sorushun Mir agani ziyaret edan ne sayilir?
5 Goy macidda gabir var va salafiler orada namaz gilir bu duzdu salafi egidesine gore?
6 Ibn bazz deyirki gunash yerin etrafinda dolanir ve bunu inkar edan kafirdi. Bu fitva duzdu?
7 Allahin 2 eli ve ya 2 ayagi var?
8 Shahidlar eshidir?
9 Rasulillah indi eshidir?
10 Rasulillah harada deyib ki novruz bayrami haramdi?
11 Namazda rasulillaha salam veririk rasulillah eshidir?
12 Yezid cannata dusha biler?
Ardi var....
Сообщение отредактировал Umm Maryam: 25 февраля 2014 - 00:26
Отправлено 25 февраля 2014 - 00:33
Salafilerden sorushun.
13 muaviye islama bidet getirb?
14 muaviye oglu yezidi xelife teyin edanda, bashga sehabeler xalifelike layig yox idi?
15 20 yanvar shehidlari sheid sayilir?
16 Shehidler bizi eshidir?
17 Muhammad peygambar bir defe namaz gilanda bezi ayeler yaddan bu duzdu? ( salafiler bu hadisi gabul edirler)
Ardi var.....
Отправлено 25 февраля 2014 - 00:36
20 yanvar shehidler gunu yaxinlashir
Salafiler goresen shehidlerin il donumune neca baxirlar?? Axi onlarin egidesinda shehide il saxlamag haramdi.
Gorasan gamet bu barede deyir???
Отправлено 25 февраля 2014 - 00:43
Отправлено 25 февраля 2014 - 13:17
Ümüd edirem ki,suallariviza cavab vere bildim />
Отправлено 25 февраля 2014 - 14:35
UMM MARYAM13)Selefilere göre bidet getirmeyib.
14)Var idi.Onun oglu hech layiq deyildi.Lakin Muaviya düz etmeyib (Bezileri deyirler ki,Yezidi xelife teyin etmek lie de xeta etmedi)
15)Baxir hansi niyyet ile döyüshüb.Müselman olmayibsa-xeyr
Сообщение отредактировал abdhalim: 25 февраля 2014 - 14:43
Отправлено 25 февраля 2014 - 15:09
Ummu Məryəm bacı, siz özünüz sələfisiz?
Mənə sizin ŞƏXSƏN hansı əqidəyə sahib olmağınız maraqlı deyil. ÜMUMƏN hansı əqidəyə sahib olmağınızı bilmək istəyirəm ki, görüm suallara sələfilərin özləri cavab verir , yoxsa, bir başqa əqidə mənsubu sələfilərin yerinə cavab verir ?
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых пользователей