'Vey-sal' сказал(а) 15 Апр 2011 - 20:52:
'3_Rengli_HeyaT' сказал(а) 15 Апр 2011 - 08:17:
P.S
1.Əzizlərim, vahabilər ilə sünnilər arasında fərq var!
Qardaş, siz fərq var deyəndə az dediniz!
1-ci fundamental fərq ondan ibarətdir ki, sünni kimi doğulursan, yəni valideynlərin etnik sünni-müsəlmanlardır. Amma vəhabiliyin təsiri altına bu dünyada düşürsən. Bu, təriqətdən çox, həyat-tərzidir, diktə altında qəbul olunmuş həyat-tərzi. Yəni 1-ci növbədə azad deyilsən.
Məsələn 15 il bundan əvvəl mən Azərbaycanda bilmirdim vəhabilik nədir, vəhabilər varmı, kimlərdir. Amma, bu gün bilirəm ki, əfsuslar olsun ki, hansısa dostum ya qohumum vəhabi, ya da sələfi olub. Mən çalışaram bu qohuma salam verməyəm, qoy desinlər ki, mən ağlımı itirmişəm...
Bədbəxtçiliyimiz bundadır ki, belə getsə vəhabi vışe-balalar, idmançılar, top-menecerlər, şou-biznes adamları, uğurlu biznesmenləri bizləri tapdalayarlar. Çünki, onlara yaşıl ışıqlar yanır.
Onlar bizim qohum və keçmiş dostlarımızdan ibarətdirlər, özü də zəngin. Söz də demək olmaz. Bizə gülüb, bizi məsxərəyə qoyarlar, əsəblərimizlə oynayarlar.
Axı bu açıq rəqabət deyil, axı belə kişilikdən deyil.
Biz şiyələr ya da müsəlman-sünnilər nəyə görə öz vətənimizdə diskriminasiyaya uğramalıyıq.
Vəhabilər bu günümüzü "komsomolçülari"dır. Fərqi bundadı ki, komsomolçunun əsıl insaniyyəti olanlar idilər. Bu tolerant vəhabilər isə...
O, ki qaldı sunnə əhlınə (sünnilərə), yəni etnik sünni olub sünni qalanlara onlara can qurban. Onlar qeyrətlı oğullardır. Əqidəsini satmadılar, bir qismı şıyə oldu.