Baji-qardaş arasında ne dalaşmax ...
sözdü dayna danışırıx
master_ier qardaş, bəzi sözlərinizlə raziyam, Azərbaycanda sidq-ürəklə ibadət edən insanlar çoxdur.
Amma Yenə İrana keçirəm )))
Mənim siyasət haqqında bildiklərimi ölçsək 0-dan aşağıda olacaq. Maraqlanmıram dogrusu, onsuz da bilirəm ki, siyasətdə heç nə göründüyü kimi deyil.
Dinə-imana gəldikdə isə İran dövləti nə etsin axı? Dövlət hamının beyninə bir-bir keçib imanın, əqidəsin dəyiçə bilməz, milləti məcbur imana gətirmək olar sizcə? Bizdə də qanunlar var, hamı əməl edir ki, buna dövlət nə etsin? İran İslam dövlətidir o demək deyil ki, yerləri cənnətin ortasıdır. İmansızı da var, imanlısı da buna dövlət nə etsin?
Baxıram nə qədər gözəl alimər yetişdirib, necə gözəl kitablar çap olunur. Mən İrana tərbiyəsizinə görə deyil, Mütəhhəri və s. kimi dahi alimlərinə görə qiymət verirəm. Sabah Mozambik olsun şiə dövlət mənimçün üstün olacaq))))
Ümümiyyətlə İrandakı müxalifətin başa düşmürəm. 30 il əvvəl bayraqlarından şırı atdılar, indi təzədən bir şir çəkli əlində mitinqə çıxmışdılar))) Bunlara özləri də bilmirlər nə istəyirlər.
Bütün qadınlara hicabı zorla taxdırmaqla, göz zinası aradan qalxmır. İranda iran camaatı çox yaxşı bilir kim hansı çadranın altında hansı işə xidmət edir.
siz istərdiz Azərbaycan şəriətlə idarə olunan dövlət olsun?
Əksinə bizlər iranda olanda deyirlər ki, siz ölkənizin qədrini bilmirsiz. Hər cür azadlığınız var
Mənə elə gəlir bu sözü deyən o insanların azadlıq haqqında anlayışı düzgün formalaşmayıb. Ağızları isti yerdədir)))
Сообщение отредактировал fidan: 26 января 2010 - 16:55