vovka sənə sual verirəm yenə də təkrar,eşşəyə bu qədər suali təkrarlasaydim dil acib danişmişdi.get yig alimləruvu başuva gəlun hamuvuzu optovoy yollayim gedər gəlməzəHəri? Onda diyan mən səni iki daş arasında qoyum səndə bax. Davay mənə dəlil gətir ki, "əl" həqiqi mənada başa düşülməməlidir. Kim deyib bunu? Peyğəmbərimiz? Yoxsa Məsum İmamlar? Davay denən görüm kim deyib bunu, ya deyəcəksən kim deyib ya da ki, məlum olacaq ki, sən bunu öz batil əqlin ilə eləmisən, yəni ayə xoşuva gəlmiyib deyə və ya ayə sənin əqlin ilə düz gəlmir deyə ayəni həqiqi mənasından çıxartmısan. İndi davay sualıma cavab ver.
indi cavab yaz,firlatma.Allahin əli var deyir sən və alimlərin ( yəni alimlərin deyir SAD 75 bir başa başa düşülməlidir ,sən də ləbbeyk deyirsən ) əl varsa demək ki əlin məhdud sərhədləri var,sərhəd varsa demək boşluqla ( fəza,kosmos,kainat,hava,mustəvi və s necə istəyirsən elə adıandir) əhatə olunub ,məntiqlə sizin allahiniz 1 deyil və yaxud da onu (allahini)kiminləsə muqayisə edirsən cunki hər bir zatin ( cismin,bədənin və s ) sərhədi varsa demək ki onun məkani var 1! saya ehtiyaci var 2 !muqayisə etmək olar 3!.indi get fikirləş və suala cavab gətir Allahin əli var həqiqi mənada ? öz problemli əqidəni Allahin nə deməyi ilə müqayisə etmə,problem əqidəndədi mənim balam.ona görədi ki "əl"i sən hərfi mənada başa düşürsən! sən əl deyirsənsə həqiqi mənadadi və yaxud Allahin Özünə məxsus əli var və s . küfr edirsən.sual niyə?ona görə ki ,əlin məhdudlaşmiş sərhədləri var və əgər zatda sərhəd varsa onda hansisa bir fəza ilə əhatə olunub!onda səndən dərhal sual edəcəm ki mənə istiqmət göstər Allah hardadir! sənə catir yoxsa xeyri yoxdu ,yoxdusa de arpadan yoncadan gətirib qabaquva tökək
Сообщение отредактировал Arif: 05 января 2012 - 13:58