A kişi sən mənə denən görüm niyə elm Allahın sifəti oldu ama Əl yox, bax sən mənə bunu izah et,
eşşi,sən nətər insansan.mənim demədiyim şeyləri mənim boynuma qoyursan.
sonra, yazılarım cavabsız qalmağı onun göstərir ki,sən razılaşdın məniynən,
Allahı bu cür sifətlərnən,ya elm sahibi, elmlilərin elmlisi ifadələriylə vəsf etməkdə,buna qarşı bir dəlil gətirə bilmədin,
ancaq 2 ci vəsfə qalanda isə ya Əl sahibi, və ya Əllərin Əli,sən razılaşmadın,
buda onu göstərir ki, sən özün bu sifətləri qəbul etmirsən,ya Əl, ya baldır....
o ki, qaldı
sən dediyin kimi Allah özünü ,həm elm həmdə Əl sifətləriynən vəsf edirsə quranda,onda biz kimiki,bunu qəbul etməyək,sonra deyirsən
siz bir sifəti verib digərini inkar edirsiniz,
əksinə mən qəlbə aydın olan ayələrlə Allahı vəsf edirəm,qəlbə aydın olmayan ayəni isə tilavətini qəbul edir, mənasının isə Allah bilir deyirəm,eynilə ayədə ki kimi
Kitabı sənə nazil edən Odur. O Kitabın bir qismi mənası aydın ayələrdir ki, bunlar da Kitabın anasıdır. Digərləri isə mənası aydın olmayan ayələrdir. Qəlblərində əyrilik olanlar fitnə-fəsad törətmək və istədikləri kimi yozmaq məqsədilə mənası aydın olmayanın ardınca düşərlər. Onun təvilini isə Allahdan başqa heç kəs bilməz. Elmdə qüvvətli olanlar isə deyərlər: “Biz onlara iman gətirdik, hamısı bizim Rəbbimizdəndir”.siz isə bu Əl,göz, ayəsinə mə na verirsiz,halbu ki,bunun təvilini tam mənada ancaq Allah bilir
.hələ üstəlik deyirsiz ki,Əl, göz, Allahın vəsfi sifətlərindır, bu da o deməkdir ki,mütəşşahib ayəni Allahın sifətlərinə aid etdiniz.sizə
kimə izn verdiki bu ayəyə məna verəsiz ?ancaq siz Allahı vəsf edəndə ,tərifləyəndə,bu cür sifətlərdən qaçırsız.bu da ki,ziddiyyət təşkil edir sənin əqidəvə.niyə Allahı vəsf etdiyin sifətlərnən tərifləmirsən ?
sən qəlbə aydın olan ayələridə,möhkəm ayələridə inkar edirsən,
Allah özünü "Əl" "sifətiylə "vəsf edir ,elm sifətiylə vəsf edirsə, onda sən niyə bu sifətlərin 2 sinində rədd edirsən ?
bu sifətlərnən niyə Allahı vəsf etmirsən ?
sonra haqqdan qaçdığın üçün,ölənəcən qəlbin sıxıntı içində olacaq,bu yazıları oxuyub qurtarndan sonra,Allahın qəlbə verdiyi sixintını daha da inşallah hiss edərsən.hələki,ölümün gəlməyib,tövbə elə,və haqqımı sənə halal etməyimi məndən istə, hələki ölməmişəm,
Сообщение отредактировал abdhalim: 01 января 2012 - 23:35