sən mənim yazılarımı anlamaq üçün səndən gərək o qəflət pərdəsini Allah qaldırsın ki, ondan sonra nəsə anlayasan.Sən küfrdən çox danışma. Helə səndən islam sifətinə aid olan bir yazı oxumamışam.Əyər sənə bel xoşdursa, get ölülərə dua et. Amma kitablardakı rəvayətləri istədiyin kimi fırlatma. İbn Kəsirin (Allah ona rəhmət etsin) bu mövzuya aid yazıları var. Əhli Sünnənin əqidəsinə görə ölü ilə təvəssül etmək haramdır. Kim istəyir bu mövzuda kitabları açıb oxuya bilər. Yəni xoruz banlamasa da səhər açılır.babash sənə deyilmədi haqqı ordan qəbul et,sənə deyildi ki, yəqinliyin yoxdu sus,yəqinliy gələndə onda sənin üçün rahat olacaq,çünkü Allahın adından yalan danışmağ əqidə məsələsində küfürdür.
Birincisi əlhəmdulilləh mən haqqı belə internet saytlarında axtarmıram. İkincisi hansı fətva barəsində danışırsan başa düşmədim. Üçüncüsü şeyx Albani sənin gətirdiyin hədisi geniş şəkilda şərh edib.
صحيح من رواية أبي صالح السمان səhih bir sənədlə Əbu Salih əs-Səmən yolu ilə çünki Malik əd-Dar məchul hesab edilib. Əslində bu söhbət dəfələrlə digər forumlarda, və yəqin ki bu forumda da edilib. Qısa şəkildə deyə bilərəm ki Kitab və Sünnə mətnlərinin sübut etmiş olduğu, əməli-saleh sələflərin rəvayət etdiyi, müsəlmanların yekdilliklə qəbul etdikləri və şəriətə uyğun olan təvəssülün növləri bunlardır:
1. Allah-təbarəkə və təalanın adlarından və ya sifətlərindən biri ilə təvəssül;
2. Dua edənin yaxşı əməli ilə təvəssül;
3. Əməli-saleh adamın əməli ilə təvəssül.
GÖSTƏRILƏNLƏRDƏN BAŞQA DIGƏR TƏVƏSSÜL NÖVLƏRI BATIL HESAB OLUNUR.
sən yazılarından görsənir ki,İBN KƏSİR bunu səhih sayıb,və sonra heçnə olmamış kimi az qala deyəsən ki, NƏ olsun ki ?
O olsun ki, ibn kəsir küfrə razılıq verməknən özü kafir olub.və Albani kafir olub ona görə ki, ibn kəsirin səhih saydığını bilə bilə ibn kəsri təkfir etməyib, kafirin küfrünü görüb onu cahilliyi üzündən təkfir etməyən,(dəli və içkili vəziyyət istisna olmaqla) özüdə kafir olur.və sən özündə bilə bilə ki, İBN KƏSİR belə deyib,küfrə razılıq verib, ibn kəsri cahil müsəlman saymağnan kafir olursan.Kafirə kafir deməyən özü kafir olur.
p.s Mənə görə ibn kəsir bunu səhih saymaqnan cahil kafir hökmündədir.Sən isə yapış bu Alimlərdən,ölümün çatanda biləcəksən ki, bu Alimlər düz yolda olmayıblar,ölüm ayağında firon da tovbə etmək istədi........
əgər mən düz demirəmsə, qoy Allah məni zəlil etsin,yox əgər sən Alimləri musəlman saymağnan fitnə eleyirsənsə, onda qoy Allah səni zəlil etsin. Allaha bu cür duaynan muraciət et,əgər səndə yəqinlik varsa.mən artıq bu duanı etmışəm
Nəml 59-64. Oxu bəlkə sən də düşündün.
səndə qəflət pərdəsi olmasaydı görərdin ki,mən bu cür dua etməyi şirk sayıram. və bunu caiz sayan Alim olsun ,fəhlə olsun, kəndçi olsun. kimliyindən aslı olmayaraq cahil muşrük olur.və eyni ilə ibn kəsir və bunu caiz sayan şiyə Alimləridə.əgər maraqlıdırsa niyə cahil müşrük ? bu haqqda istəsən sənə ssılka verərəm
səndə isə ay babaş yəqinlik yoxdur.olsaydı belə çapalamazdın. sadə insanlara şirk edir deyirsən. ancaq Alimlərə çatanda yadırxayırsan. indidə olmasa.. Ölümün çatanda 100 % biləcəksən ki, doğurdanda sən həddivi aşanlardanidin