Zamanın İmamı kimdir ?
Отправлено 28 ноября 2010 - 01:40
اللهم عجل لولیک الفرج واحفظ قائدنا الخامنه ای
Отправлено 28 ноября 2010 - 01:41
Bismillah,qardasin lap evvelden getirdiyi hedisler buxaride muslumde var,Allah yalanciya lenet elesin!Senin menbelerin ister senin en eziz tutdugun buxari,muslum ve ya 4sunen olsun,isterse de basqa sunnu menbesi bize hoccet deyil.Siz onlari muqeddes,moteber sayirsiz.Tak chto demisem,yene de deyirem bize oz kitabinizdan numune getirmeyin.Yer-goy,kim zamanin imamini tanimasa cahiliyyetde olen kimidir,hedisini bilir.Hetta bir az evvel ozun de neql etdin.Seherden emr sahibi deyirsen,Quran ayesi?:"Allaha,Peygembere ve emr sahiblerine itaet edin"Get tefsirinne bax gor kimlerdir.Onsuzda onu da eden deyilsen,hec olmasa cavab ver ZAMANIN IMAMI KIMDIR???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????STAL ,
Mənim yazdığım hədis tamam ayrı hədisdir , səninkilər tamam ayrı ,oxşarlığı görüb cahilliyinə salmısan . Sənin gətirdiyin hədislər onu sübut edir ki sizlərin olduğu məzhəbin banisi zalım xəlifələr olan Əməvi və Abbasilərdir ki, camaatın onların zalımlığına qarşı üsyan qaldırmaqlarından qorxduqları üçün bu cür uydurma hədislər yazdırıblar ,yox əgər elə deyilsə o zaman ən böyük kafir sizin İbn Əbdülvəhhab və İbn Səudunuzdur ki, "səbir etməyib" Osmanlı xəlifələrinə üsyan qaldırıblar ,fitnə yaradıb Ön Asiyada on minlərlə insanın qanının axıdılmasına səbəb olublar !!!
Elə mən də onu demək istəyirəm.Sizin yazdığınız hədis əslən yeri-dibli mövcud deyil. Zato əvəzində mən gətirdiyim hədislər Sunən və Səhihlərdə doludur. Yenə də doğru deyirsiniz camaat üsyan qaldırır, lakin bu camaat tarix boyunca ya rafizi ya da xəvariclər olub.Allah Təalə isə yer üzündə fitnə-fəsad törətməyi və firqə-firqə olmağı məzəmmət edir. Həmçinin əmr sahiblərinə itaət etməyi əmr edir.Yazdıqlarımı diqqətlə oxusaydınız qörərdiniz ki, hətta bu halda olanlara kafir deyilmir. Əgər deyilsəydi onda İslamda çox adam təkfir olunardı.Lakin baxın görün Tusi nə edib.Tusi müşrik monqollarla əlbir olub müsəlmanların qanını axıdıb, minlərlə müsəlman qırdırıb, minlərlə litablar yandırtdırıb, kitab nədir ee, şəhərlər,mədəniyyət və s...Təkfir etmək meylindəsinizsə, birinci elə ondan başlayın. Hələ mən Ubeydiləri, Qadyaniləri, Həşişiləri və s. demirəm.
Buhari və Muslimdə olan hədisləri mən gətirdim.Sizi aldadıblar.Bax Allah həmin yalançılara lənət eləsin!Biz müqəddəs Allahın kəlamnı sayırıq.İftira atmayın!Yer-göy bilir ki, sizin uydurduğunuz imamət mövzusu Allahın dinində yoxdur.Var 12 ədalətli başçı, o da din məsələsi( yəni şəriyət ) deyil, sadəcə digər qeybi xəbərlər kimi bir xəbərdir.Amma şişirtmək ki, dində imamət var, özüdə müqəddəs və büt şeklində, bu Allahın dininə iftiradır. Ələxsusda ki,Quranda bu barədə bir hərf belə mövcud deyildir, o ki qaldı heç kəs tərəfindən taninmayan və bilinməyən, nə zərəri nə də bir xeyiri deyməyən imam özüdə qeybdə.
Отправлено 28 ноября 2010 - 01:49
Bismillah,ay agsaqqal,sen daha hech ne yazma buna cavabdan basqa,bu hedisi qebul edirsen-zamanin imamini tanimayan cahiliyyetde olen kimidir???He ya yox???????????????Basimizi deng eleme sizi aldadiblar-sizi aldadiblar.Qamet oyredib ya ozunden deyirsen???Hedisi qebul edirsen ya yox???Bismillah,qardasin lap evvelden getirdiyi hedisler buxaride muslumde var,Allah yalanciya lenet elesin!Senin menbelerin ister senin en eziz tutdugun buxari,muslum ve ya 4sunen olsun,isterse de basqa sunnu menbesi bize hoccet deyil.Siz onlari muqeddes,moteber sayirsiz.Tak chto demisem,yene de deyirem bize oz kitabinizdan numune getirmeyin.Yer-goy,kim zamanin imamini tanimasa cahiliyyetde olen kimidir,hedisini bilir.Hetta bir az evvel ozun de neql etdin.Seherden emr sahibi deyirsen,Quran ayesi?:"Allaha,Peygembere ve emr sahiblerine itaet edin"Get tefsirinne bax gor kimlerdir.Onsuzda onu da eden deyilsen,hec olmasa cavab ver ZAMANIN IMAMI KIMDIR???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????STAL ,
Mənim yazdığım hədis tamam ayrı hədisdir , səninkilər tamam ayrı ,oxşarlığı görüb cahilliyinə salmısan . Sənin gətirdiyin hədislər onu sübut edir ki sizlərin olduğu məzhəbin banisi zalım xəlifələr olan Əməvi və Abbasilərdir ki, camaatın onların zalımlığına qarşı üsyan qaldırmaqlarından qorxduqları üçün bu cür uydurma hədislər yazdırıblar ,yox əgər elə deyilsə o zaman ən böyük kafir sizin İbn Əbdülvəhhab və İbn Səudunuzdur ki, "səbir etməyib" Osmanlı xəlifələrinə üsyan qaldırıblar ,fitnə yaradıb Ön Asiyada on minlərlə insanın qanının axıdılmasına səbəb olublar !!!
Elə mən də onu demək istəyirəm.Sizin yazdığınız hədis əslən yeri-dibli mövcud deyil. Zato əvəzində mən gətirdiyim hədislər Sunən və Səhihlərdə doludur. Yenə də doğru deyirsiniz camaat üsyan qaldırır, lakin bu camaat tarix boyunca ya rafizi ya da xəvariclər olub.Allah Təalə isə yer üzündə fitnə-fəsad törətməyi və firqə-firqə olmağı məzəmmət edir. Həmçinin əmr sahiblərinə itaət etməyi əmr edir.Yazdıqlarımı diqqətlə oxusaydınız qörərdiniz ki, hətta bu halda olanlara kafir deyilmir. Əgər deyilsəydi onda İslamda çox adam təkfir olunardı.Lakin baxın görün Tusi nə edib.Tusi müşrik monqollarla əlbir olub müsəlmanların qanını axıdıb, minlərlə müsəlman qırdırıb, minlərlə litablar yandırtdırıb, kitab nədir ee, şəhərlər,mədəniyyət və s...Təkfir etmək meylindəsinizsə, birinci elə ondan başlayın. Hələ mən Ubeydiləri, Qadyaniləri, Həşişiləri və s. demirəm.
Buhari və Muslimdə olan hədisləri mən gətirdim.Sizi aldadıblar.Bax Allah həmin yalançılara lənət eləsin!Biz müqəddəs Allahın kəlamnı sayırıq.İftira atmayın!Yer-göy bilir ki, sizin uydurduğunuz imamət mövzusu Allahın dinində yoxdur.Var 12 ədalətli başçı, o da din məsələsi( yəni şəriyət ) deyil, sadəcə digər qeybi xəbərlər kimi bir xəbərdir.Amma şişirtmək ki, dində imamət var, özüdə müqəddəs və büt şeklində, bu Allahın dininə iftiradır. Ələxsusda ki,Quranda bu barədə bir hərf belə mövcud deyildir, o ki qaldı heç kəs tərəfindən taninmayan və bilinməyən, nə zərəri nə də bir xeyiri deyməyən imam özüdə qeybdə.
Отправлено 28 ноября 2010 - 01:58
Bismillah,sen deyesen movzunu evvelden oxumamisan,get evvele bax zamanin imamini tanimagin zeruriliyini-vacibliyini ve tanimayanin cahiliyyetde olen kimi qebul edileceyini qardas BUXARI ve MUSLUM-den neql edib.Adam yalanci olmaz daaa.Ustelik bu kitablar sizin alemde Islama gore Qurandan sonra ikinci ana temel qaynaqdir.Hemde sizinkiler bunlarin icindekilerin hamisini sehih bilir.Indi qebul etmirsen oz problemindir...Bismillah,qardasin lap evvelden getirdiyi hedisler buxaride muslumde var,Allah yalanciya lenet elesin!Senin menbelerin ister senin en eziz tutdugun buxari,muslum ve ya 4sunen olsun,isterse de basqa sunnu menbesi bize hoccet deyil.Siz onlari muqeddes,moteber sayirsiz.Tak chto demisem,yene de deyirem bize oz kitabinizdan numune getirmeyin.Yer-goy,kim zamanin imamini tanimasa cahiliyyetde olen kimidir,hedisini bilir.Hetta bir az evvel ozun de neql etdin.Seherden emr sahibi deyirsen,Quran ayesi?:"Allaha,Peygembere ve emr sahiblerine itaet edin"Get tefsirinne bax gor kimlerdir.Onsuzda onu da eden deyilsen,hec olmasa cavab ver ZAMANIN IMAMI KIMDIR???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????STAL ,
Отправлено 28 ноября 2010 - 02:18
Buhari və Muslimdə olan hədisləri mən gətirdim.Sizi aldadıblar.Bax Allah həmin yalançılara lənət eləsin!
Çox gözəl! Bax sən, sən kimə beyət etmisən?
Bu tip hədislər tək Müslimin kitabında gəlməyib. Bu barədə qardaşım məlumat verib. http://313news.net/f...dpost__p__11264 Düzdür, vaxt itkisi olduğu üçün mənbələri verməyib amma mən sizlərin həyasız olduğunu bildiyim üçün bəzilərini qeyd edirəm:
مَنْ مات بغير إمام مات ميتة جاهلية
مسند احمد ، احمد بن حنبل ، ج4 ، ص96 و مجمع الزوائد ، الهيثمي ، ج5 ، ص218 و مسند الطيالسي ، الطيالسي ، ص295 و الإحسان بترتيب صحيح
ابن حبان ج7 ، ص49 و حلية الأولياء ، ج 3 ، ص22
مَنْ مات وليس عليه إمام جماعة فإن موتته موتة جاهلية
المستدرك على الصحيحين ، ج1 ، ص150
Həkim Nişapuri bu hədisi nəql etdikdən sonra deyir ki, bu hədis səhihdir və Zəhəbi də bunu nəql etmişdir.
من مات ليس عليه إمام فميتته جاهلية
المعجم الكبير ، الطبراني ، ج 10 ، ص298و المعجم الأوسط ، ج2 ، ص317 و ج4 ، ص232 و مسند أبي يعلى، ج6 ، ص251 و كتاب السنة ، ابن
أبي عاصم ، ج2 ،ص489 و مجمع الزوائد ، الهيثمي ، ج5 ، ص224-225
Отправлено 28 ноября 2010 - 04:08
Size hele catmir ki, sizin bu yazma "desti-xettiniz" yehudi "stilidir"? Ya da bizi qefletde sayirsiz?Tarix boyunca görürük ki, rafizilər itaətdən çıxıb camaatı parçalayırlar, firqə-firqə olurlar, hərəsi bir partiyaya mənsub olduğunu deyir, muxalifət yaradırlar. Səhihlərdə İbn Abbasdan zikr olunan hədisdə Peyğəmbər belə demişdir: “Kim öz əmirindən xoşagəlməz bir hal görsə, bu işə səbr etsin. Çünki kim (ixtilaf yaradaraq və əmin-amanlıqı pozaraq) camaatı parçalayır sonra bu halda ölürsə, cahiliyyə ölümü ilə ölür.” Bu hədislər cahiliyyə dövrünü qaytarmamağa çağırır. Çünki cahiliyyə dövründə insanlar qəbilə-qəbilə, firqə-firqə düşür, hər kəsən özü üçün lider, partiya başçısı seçir digərlərinə muxalif olurdular.İslam gəldi bu işlərə son qoydu. Bundan sonra kim belə edirsə, bu işdə o dövrün cahillərinə bənzəyir.
Stal, sizin bu yazdiqlariniz mene, bir xacperestle sohbetimizi xatirlatdi.
Bir dindar xacperest yehudilere qarshi "antisimit" sozler deyirdi. Deyirdi ki, bizleri idare eden ve emirlerimizi verenler onlardir. Men ondan sorushdum ki, bes siz xristianlar birleshib onlarla mubarize apara bilmirsiz?
O, bunu bele cavabladi; Bibliya (Evanqliya) bizleri səbr etmeye çağırır.
Indi sizin bu hedismene xacperestlerin yehudiler terefinden deyishdirdiyi Bibliyani xatirladir.“Kim öz əmirindən xoşagəlməz bir hal görsə, bu işə səbr etsin.
Zehmet cek delillerivi esaslandir ve hedislerin menbelerini deqiqlqşdir.
Elə eyni cavabı sizə də verirəm.Bizdə imamlar barədə hədislər bu şekildədir. Başqalarını axtarmayın! Xaçpərəstin mövzuya nə adiyəti var? Biz Allah Təalənin ayəsini və Peyğəmbərin hədisini yaşayırıq. Allah Təalə yer üzündə fitnə-fəsad etməyin, firqə-firqə olmayın deyir. Həmçinin, sizdən olan(yəni müsəlmanların içindən) əmr sahiblərinə itaət edin. Həmən şeylər Peyğəmbərin bu hədislərində də zikr olunur. Göründüyü kimi hədislər ayələr ilə müvafiq gəlir. Yəni Peyğəmbər əmir sahiblərinə qarşı çıxmağı qadağan edir, çünki Allah Təalə deyir onlara itaət edin. Peyğəmbər əmr sahiblərini müsəlmanlardan olmasını bildirir və deyir "onlar sizə namazı qıldırırlar", Allah Təalə də deyir sizin içinizdən əmr sahibləri.Peyğəmbər bildirir ki, onlara yalnız məruf işlərdə itaət edin və onlara qarşı çıxmaqla camaatı parçalamayın. Allah Təalə də deyir firqə-firqə olmayın.Peyğəmbər yer üzündə fitnə-fəsad törətməkdən çekindirir və bildirir ki, itaətdən əlini üzən çoxlu qan tökülmələrə, fitnələrə səbəb olur.Hətta əmr sahibi zalım olsa, fasiq olsa belə nə qədər ki namaz qıldırır ona qarşı çıxmağın fəsadları islahından çoxdur.Çönki firqə-firqə olmaq,parçalanmaq zahirdir və tarix buna şahiddir. Lakin eyni zamanda Peyğəmbər deyir münkər işlərdə onlara itaət etməyək. Allah Təalə də deyir yer üzündə fitnə-fəsad törətməyin. Həmçinin, bildirir ki, Xaliqə asilik işlərində məxluqa itaət etmək olmaz. Baxın görün Allah Təalə Müşrik valideyinlə rəftarı necə əmr edir.Xoş rəftar edin, onlara asi olmayın, münkər işlərdə isə (şirk və s.) itaət etməyin. Müsəlman başçı müşrik valideyindən daha layiqdir ki, mərüf işlərdə itaət olunsun.
Gələk xaçpərəst söhbətinə.Əgər xaçpərəstlər siz dediyiniz kimidirlərsə, yahudilər mütləq əksidirlər.Yəni yahudilər əmr sahiblərinə qarşı(hətta Peyğəmbərlərə) daima üsyan ediblər.Amma İslam ümməti isə ifrat və təfrit arasında ədalətli mövqedədirlər. Yəni yahudilərə oxşayıb müsəlman əmr sahiblərinə qarşı çıxmırlar və əksinə kafir rəhbərlərə qarşı xaçpərəstlər kimi susmurlar.Birdə ki, itaət yuxarıda qeyd etdiyim kimi məruf işlərdə olur. Yəhudilər hər ikisini(məruf və münkər) zay edir, xaçpərəstlər isə hər ikisinə itaət edir.Haqq isə bu iki yol arasında orta yoldur.Çönki biz İslam ümməti "UmmətulVast" adlanırıq..
Bilmirem azerbaycanlisan, yehudisen ya kimsen milliyetce? Amma onu basha dushdum ki, Azerbaycanimizin tarixini, enenesini, namus-qeyret ve din-imanindan ya bixebersen ya da bilerekden cemmiyeti zeherliyirsen. Dinc xalqi qarshi-qarshiya qoyub, bir-birine vurmaq isteyenler ele senin kimilerdir.
Uzaqa cetmessiz. Az kecmez (burnunuzdan tokuler) ele bu dunyada cavab verersiz, inshallah. Siz onsuzda o dunyaya (axirete) inanmirsiz.
http://quran.az/17/15[/b][/font][/size][/color]
Отправлено 28 ноября 2010 - 16:42
Buhari və Muslimdə olan hədisləri mən gətirdim.Sizi aldadıblar.Bax Allah həmin yalançılara lənət eləsin!
Çox gözəl! Bax sən, sən kimə beyət etmisən?
Bu tip hədislər tək Müslimin kitabında gəlməyib. Bu barədə qardaşım məlumat verib. http://313news.net/f...dpost__p__11264 Düzdür, vaxt itkisi olduğu üçün mənbələri verməyib amma mən sizlərin həyasız olduğunu bildiyim üçün bəzilərini qeyd edirəm:مَنْ مات بغير إمام مات ميتة جاهلية
مسند احمد ، احمد بن حنبل ، ج4 ، ص96 و مجمع الزوائد ، الهيثمي ، ج5 ، ص218 و مسند الطيالسي ، الطيالسي ، ص295 و الإحسان بترتيب صحيح
ابن حبان ج7 ، ص49 و حلية الأولياء ، ج 3 ، ص22مَنْ مات وليس عليه إمام جماعة فإن موتته موتة جاهلية
المستدرك على الصحيحين ، ج1 ، ص150
Həkim Nişapuri bu hədisi nəql etdikdən sonra deyir ki, bu hədis səhihdir və Zəhəbi də bunu nəql etmişdir.من مات ليس عليه إمام فميتته جاهلية
المعجم الكبير ، الطبراني ، ج 10 ، ص298و المعجم الأوسط ، ج2 ، ص317 و ج4 ، ص232 و مسند أبي يعلى، ج6 ، ص251 و كتاب السنة ، ابن
أبي عاصم ، ج2 ،ص489 و مجمع الزوائد ، الهيثمي ، ج5 ، ص224-225
Göstərin görək hanı bu hədislərdə "zamanının imamını tanımaq" barədə bir şey? Görürsünüz? Sizi aldadıblar!!!
Отправлено 28 ноября 2010 - 16:46
Bismillah,ay agsaqqal,sen daha hech ne yazma buna cavabdan basqa,bu hedisi qebul edirsen-zamanin imamini tanimayan cahiliyyetde olen kimidir???He ya yox???????????????Basimizi deng eleme sizi aldadiblar-sizi aldadiblar.Qamet oyredib ya ozunden deyirsen???Hedisi qebul edirsen ya yox???Bismillah,qardasin lap evvelden getirdiyi hedisler buxaride muslumde var,Allah yalanciya lenet elesin!Senin menbelerin ister senin en eziz tutdugun buxari,muslum ve ya 4sunen olsun,isterse de basqa sunnu menbesi bize hoccet deyil.Siz onlari muqeddes,moteber sayirsiz.Tak chto demisem,yene de deyirem bize oz kitabinizdan numune getirmeyin.Yer-goy,kim zamanin imamini tanimasa cahiliyyetde olen kimidir,hedisini bilir.Hetta bir az evvel ozun de neql etdin.Seherden emr sahibi deyirsen,Quran ayesi?:"Allaha,Peygembere ve emr sahiblerine itaet edin"Get tefsirinne bax gor kimlerdir.Onsuzda onu da eden deyilsen,hec olmasa cavab ver ZAMANIN IMAMI KIMDIR???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????STAL ,
Yoooox!!!! Yoooox!!!! Yoooox!!!! Qəbul etmirəm, çünki bizdə belə hədis yooxduur!!Başa düşürsünüz, yooxduur?!
Отправлено 28 ноября 2010 - 17:08
Отправлено 28 ноября 2010 - 17:15
Ey sərdabəni sirdab yazan şəxs, əvvəla Sərdabə mövzusu forumda var və zəhmət çək orada bu boşboğazlığını davam elətdir. İkincisi, gəl sənə İmam Zaman (ə.f) barədə hədislərimizə yönləndirmə verim. http://www.al-shia.o...ahdi-31/007.htm Həm mövzumuz bu barədədir həm də axtar gör sərdabə barədə nə tapa bilirsən. Tapsan bizə də xəbər eliyərsən. Amma qabaqcadan deyim ki, heç bir zad tapa bilməyəcəksən. Çünki bu bir iftiradır ki, sizin "alimlər" bizə atıblar və siz də onların sözlərini təkrar edirsiz. Sərdabə barədə BURA daxil ol.
O zaman ki, siz yalanı dilinizə gətirir, bilmədiyiniz sözü ağzınıza alır və onu kiçik bir şey sanırdınız. Halbuki bu Allah yanında çox böyük günahdır! Nur-15
Sərdab mövzusu forumda var və üstəlik mən dediyim kimidir. Sizin muasir alimlərinizin bəzisi Mehdinin hal-hazırda orada olmasını inkar etsələrdə, onun sərdabda qeybə çekilməsini inkar etmirlər.Hal-hazırda onun orada olub-olmaması barədə sizdə muxtəlif rəvayətlər var. Bura onu zikr etməyin yeri deyil.Gəlin siz mənə yönləndirmə verməyin, amma hədislərin özünü gətirin.
Отправлено 28 ноября 2010 - 17:18
Stal, bəs "imamINI tanımadan" nə deməkdir? Sənin imamın kimdi?
Siz mənə deyin imamın funksiyası nədir, mən də cavab verə bilim. Hal-hazırda sizin imam kimdir və nə funksiyalar yerinə yetirir?
Отправлено 28 ноября 2010 - 17:21
Bismillah,mene ele bu lazim idi.Bu da qardasin lap birinciden getirdiyi hedisler:Yoooox!!!! Yoooox!!!! Yoooox!!!! Qəbul etmirəm, çünki bizdə belə hədis yooxduur!!Başa düşürsünüz, yooxduur?!
Butun ehli sunnenin qebul etdiyi kitabdan.Netice olaraq selefilik acizliyini boynuna aldi.Hetta bu yolda Buxari ve Muslumu de saymadi.Ey camaat sahid olun!!!“Zamanın imamı” hədisi
Məhəmməd ibn İsmayıl Buxari öz kitabında Hz Peyğəmbərdən (s) belə nəql etmişdir :
“Hər kəs hakimdən (imamdan) bir qarış ayrılsa, dünyadan cahil (yəni İslam dinindən qabaq hakim olan şəraitdə ölmüş kafir) kimi getmişdir.”
(Səhihi – Buxari, “Kitabil-fitən, 1281/7053)
Müslim ibn Həccac Nişapuri Hz Peyğəmbərdən (s) bu hədisi rəvayət edir :
“Hər kəs dövrünün imamını qəbul etmədiyi (tanımadığı) halda dünyadan gedərsə, kafir bir şəxs kimi dünyadan getmişdir.”
(Səhihi – Müslim, Kitabul-imarət, 835/1851)
Hafiz Əbu Bəkr Əmr ibn Əbu Asim Hz Peyğəmbərin (s) belə buyurduğunu nəql edir :
“Hər kəs imamını tanımadan dünyadan gedərsə, kafir kimi dünyadan getmişdir.”
(“Kitabus-sunnə”, İbn Əbu Asim Şəybani, 489/1057)
Отправлено 28 ноября 2010 - 17:22
Bismillah,sen boynuna al bizim imami sonra danisaq)))))))))))))))Stal, bəs "imamINI tanımadan" nə deməkdir? Sənin imamın kimdi?
Siz mənə deyin imamın funksiyası nədir, mən də cavab verə bilim. Hal-hazırda sizin imam kimdir və nə funksiyalar yerinə yetirir?
Отправлено 28 ноября 2010 - 17:24
Bismillah,mene ele bu lazim idi.Bu da qardasin lap birinciden getirdiyi hedisler:Yoooox!!!! Yoooox!!!! Yoooox!!!! Qəbul etmirəm, çünki bizdə belə hədis yooxduur!!Başa düşürsünüz, yooxduur?!
Butun ehli sunnenin qebul etdiyi kitabdan.Netice olaraq selefilik acizliyini boynuna aldi.Hetta bu yolda Buxari ve Muslumu de saymadi.Ey camaat sahid olun!!!“Zamanın imamı” hədisi
Məhəmməd ibn İsmayıl Buxari öz kitabında Hz Peyğəmbərdən (s) belə nəql etmişdir :
“Hər kəs hakimdən (imamdan) bir qarış ayrılsa, dünyadan cahil (yəni İslam dinindən qabaq hakim olan şəraitdə ölmüş kafir) kimi getmişdir.”
“Hər kəs dövrünün imamını qəbul etmədiyi (tanımadığı) halda dünyadan gedərsə, kafir bir şəxs kimi dünyadan getmişdir.”
Xahiş edirəm, artistlik etməyəsiniz!
Отправлено 28 ноября 2010 - 17:27
Отправлено 28 ноября 2010 - 17:31
Bismiillah,artist sensen,senin kimileridir.Deyesen size exlaqdan ders zad kecmeyibler??Indi de hedisleri yazdim,deyirsen artistlik???Aciz,cahil,muaviyeperestler,cavab verin deeeeeeeee imaminiz kimdir???Siz olende cahiliyyetde olen kimi olmus hesab olunacaqsiz.Esidin cahiliyyetde olen kimiBismillah,mene ele bu lazim idi.Bu da qardasin lap birinciden getirdiyi hedisler:Yoooox!!!! Yoooox!!!! Yoooox!!!! Qəbul etmirəm, çünki bizdə belə hədis yooxduur!!Başa düşürsünüz, yooxduur?!
Отправлено 28 ноября 2010 - 17:35
Artistliyi sən edirsən, sonra da adını başqalarına qoyursan. Hədis varınızdır ki, zamanının rəhbərini tanımayan cahillikdə ölən şəxs qismindədir? Varınızdır. İndi de görüm sən kimə beyət etmisən?
Sərdabə mövzusunda səni aldadıblar. Gətir bir dənə şiə aliminin sözünü ki, belə demiş osun - İmam Zaman(ə.f) sərdabədə yaşayır. Sənə yönləndirmə verməkdə məqsədim işini asanlaşdırmaq idi. Əslində işini çətinə salmışam. Çünki belə fikir və ya hədis yoxdur. Mollazadə kimi qanmaz alimlərin dediklərini təkrar etmə. Ağıllı ol!
Отправлено 28 ноября 2010 - 17:38
“Hər kəs hakimdən (imamdan) bir qarış ayrılsa, dünyadan cahil(yəni İslam dinindən qabaq hakim olan şəraitdə ölmüş kafir)kimi getmişdir.”
“Hər kəs dövrünün imamını qəbul etmədiyi (tanımadığı) halda dünyadan gedərsə,kafir bir şəxs kimidünyadan getmişdir.”
Deyirəm də, sizi aldadıblar!Bu sözlər Səhih Muslimdə mövcud deyil.
Отправлено 28 ноября 2010 - 17:44
Artistliyi sən edirsən, sonra da adını başqalarına qoyursan. Hədis varınızdır ki, zamanının rəhbərini tanımayan cahillikdə ölən şəxs qismindədir? Varınızdır. İndi de görüm sən kimə beyət etmisən?
Sərdabə mövzusunda səni aldadıblar. Gətir bir dənə şiə aliminin sözünü ki, belə demiş osun - İmam Zaman(ə.f) sərdabədə yaşayır. Sənə yönləndirmə verməkdə məqsədim işini asanlaşdırmaq idi. Əslində işini çətinə salmışam. Çünki belə fikir və ya hədis yoxdur. Mollazadə kimi qanmaz alimlərin dediklərini təkrar etmə. Ağıllı ol!
Qanmaz alimlər rəvayət edirlər ki, sərdaba girib qeybə çekilib.Mən beyəm dedim ki, orada yaşayır? Deyirəm ki,qanmaz mollazadə alimlər rəvayət edir, sadəcə bu sohbətin bura yeri deyil. Belə hədis mövcud deyil.Adama neçə dəfə təkrarlayarlar?!!
Отправлено 28 ноября 2010 - 17:48
Stal,senin exilerin cox yazdilar.Hamisni otuzdurduq yerlerine.Narahat olma senin de "motorun" sonecek.Sene deyirem Imam Zamandan(e.f)hech ne sorusma,qebul ele,boynuna al.Ne sual versen cavab vereceyik.Hedisleri de tekrar etdik,de gorek zamanin imami kimdir?Acizler,yazdilar-yazdilar gorduler bacara bilmirler.Indi de deyirsiz ele hedis yoxdur.BUxari,Muslumu ki,basdan-ayaga sehih qebul edirsiz,deyilenler de hamisi ordandir.
Heçnə soruşmayım? Heç adını da soruşmayım? Aaa? Aydındır! Kim onun adını çekərsə o saat kafir olar...
Отправлено 28 ноября 2010 - 17:52
Bismiillah,artist sensen,senin kimileridir.Deyesen size exlaqdan ders zad kecmeyibler??Indi de hedisleri yazdim,deyirsen artistlik???Aciz,cahil,muaviyeperestler,cavab verin deeeeeeeee imaminiz kimdir???Siz olende cahiliyyetde olen kimi olmus hesab olunacaqsiz.Esidin cahiliyyetde olen kimiBismillah,mene ele bu lazim idi.Bu da qardasin lap birinciden getirdiyi hedisler:Yoooox!!!! Yoooox!!!! Yoooox!!!! Qəbul etmirəm, çünki bizdə belə hədis yooxduur!!Başa düşürsünüz, yooxduur?!
Sizə isə əxlaq dərsi keçə-keçə elə belə danışırsınız, gör keçilməsə necə?
Отправлено 28 ноября 2010 - 17:55
Bismillah,usaq deyilik eee,sohbeti hemise firlatmagin peseniz oldugunu bilirik.Ona gore dedim ki,gel movzunu muzakire edek,sonra.Adini cekmek vaxt olub ki,haram olub.Gorursen hech dunyadan xeberin yoxdur.Ne ise..Stal,senin exilerin cox yazdilar.Hamisni otuzdurduq yerlerine.Narahat olma senin de "motorun" sonecek.Sene deyirem Imam Zamandan(e.f)hech ne sorusma,qebul ele,boynuna al.Ne sual versen cavab vereceyik.Hedisleri de tekrar etdik,de gorek zamanin imami kimdir?Acizler,yazdilar-yazdilar gorduler bacara bilmirler.Indi de deyirsiz ele hedis yoxdur.BUxari,Muslumu ki,basdan-ayaga sehih qebul edirsiz,deyilenler de hamisi ordandir.
Heçnə soruşmayım? Heç adını da soruşmayım? Aaa? Aydındır! Kim onun adını çekərsə o saat kafir olar...
Отправлено 28 ноября 2010 - 18:00
Qanmaz alimlər rəvayət edirlər ki, sərdaba girib qeybə çekilib.Mən beyəm dedim ki, orada yaşayır? Deyirəm ki,qanmaz mollazadə alimlər rəvayət edir, sadəcə bu sohbətin bura yeri deyil. Belə hədis mövcud deyil.Adama neçə dəfə təkrarlayarlar?!!
Hansı alim rəvayət edib axı? Adını yaz bilək də. Yas mollalarından misal gətirmə. Tanınmış və öz sözünü demiş şiə aliminin kitabından sitat gətir. Yeri SƏRDABƏ mövzusudur. Orada davam elətdir. Elətdirməsən bir daha heç harada bu yalanını danışma.
Mollazadə sizin alimdir. Onu niyə təhqir edirsən?
Сообщение отредактировал vusal114: 28 ноября 2010 - 18:06
Отправлено 28 ноября 2010 - 18:08
Hansı alim rəvayət edib axı? Adını yaz bilək də. Yas mollalarından misal gətirmə. Tanınmış və öz sözünü demiş şiə aliminin kitabından sitat gətir. Yeri SƏRDABƏ mövzusudur. Orada davam elətdir. Elətdirməsən bir daha heç harada bu yalanını danışma.
Elə özünüz girib Cafar adlı yuzerin sözlərini diqqətlə oxuyun. Verdiyiniz ssılkaya baxa bilərsiniz.
Отправлено 28 ноября 2010 - 18:26
Elə özünüz girib Cafar adlı yuzerin sözlərini diqqətlə oxuyun. Verdiyiniz ssılkaya baxa bilərsiniz.
Orada yazılıb ki, deyirlər. Demir ki, o orada qeybə çəkilib. Deyir ki, deyirlər. Ümumiyyətlə, İmamın(ə.f) sərdabədə yaxud başqa bir yerdə qeybə çəkilməsi bəyəm şiə əqidəsini alt-üst edir? İmamın(ə.f) 2 qeybəti olub ki, onlardan biri kiçik qeybətdir Qeybəti-suğra adlanır və o uşaq yaşlarından başlayır. İkinci qeybəti isə Qeybəti-kübra adlanır ki, hal-hazırda da davam edir. İmamın(ə.f) haradasa qeybə çəkilməsi mövzusu nəyi dəyişir ki, bu mövzunu belə vay-həşirlə yazırsız?
Sən luçşe bizə cavab ver görək kimə beyət etmisən?
Сообщение отредактировал vusal114: 28 ноября 2010 - 18:27
Отправлено 29 ноября 2010 - 00:24
Orada yazılıb ki, deyirlər. Demir ki, o orada qeybə çəkilib. Deyir ki, deyirlər. Ümumiyyətlə, İmamın(ə.f) sərdabədə yaxud başqa bir yerdə qeybə çəkilməsi bəyəm şiə əqidəsini alt-üst edir? İmamın(ə.f) 2 qeybəti olub ki, onlardan biri kiçik qeybətdir Qeybəti-suğra adlanır və o uşaq yaşlarından başlayır. İkinci qeybəti isə Qeybəti-kübra adlanır ki, hal-hazırda da davam edir. İmamın(ə.f) haradasa qeybə çəkilməsi mövzusu nəyi dəyişir ki, bu mövzunu belə vay-həşirlə yazırsız?
Sən luçşe bizə cavab ver görək kimə beyət etmisən?
Elə məndə deyirəm də, heçnə deyişmir. Lakin sizə lazım oldu sözümə ilişəsiniz vot i vsyo!
Davay luçşe siz cavab verin.Çünki şərt deyil ki beyət edim. Olsun ki edim də..
Отправлено 29 ноября 2010 - 21:14
Elə məndə deyirəm də, heçnə deyişmir. Lakin sizə lazım oldu sözümə ilişəsiniz vot i vsyo!
Davay luçşe siz cavab verin.Çünki şərt deyil ki beyət edim. Olsun ki edim də..
Sözünə ilişməkdən məqsəd budur ki, tarix boyu bu iftiranı əhli-sünnə alimləri şiələrə atıblar. Halbuki, bu sözün heç bir əsası yoxdur.
ŞƏrt deyil? Deməli. cahillikdə ölmüş kimi dünyanızı dəyişmək sizin üçün problem sayılmır?
Biz İmamımızı(ə.f) tanıyırıq.
Отправлено 30 ноября 2010 - 07:42
hansi sozlarimi diqqatla oxuyursan oxu asas odurki sizin imaminiz amerikanin kasfiyatcisi binladendi.
qammaz da onun ardicillaridir.vaxtin olsa ged bir az axlaq oyran.bura forumdu hara oz aqidasini numayis elayir.man ozumdan soz demamisam ki sanin kimi na hadis yazilib hamisinin dalili var.imaminiz binladendi ya prizidident buna cavab ver bos bos danisma. ozunuzu biyabir elamayin onsuzda biyabir olmusuz.
Сообщение отредактировал cafari: 30 ноября 2010 - 07:42
Отправлено 30 ноября 2010 - 23:42
Bismillah,sag ol qardas,Isra suresi 71-ci aye:"Her kes qiyametde oz imami ile cagirilar" Exileri onda benladenle sagiracaqlar.Bizi de Ehli-beyt(e) imami ile.Ne gozeldir eeee...
hansi sozlarimi diqqatla oxuyursan oxu asas odurki sizin imaminiz amerikanin kasfiyatcisi binladendi.
qammaz da onun ardicillaridir.vaxtin olsa ged bir az axlaq oyran.bura forumdu hara oz aqidasini numayis elayir.man ozumdan soz demamisam ki sanin kimi na hadis yazilib hamisinin dalili var.imaminiz binladendi ya prizidident buna cavab ver bos bos danisma. ozunuzu biyabir elamayin onsuzda biyabir olmusuz.
Отправлено 07 декабря 2010 - 14:32
stal ,
Sualıma cavab yazmadın ,sənin mətiqinə görə gərək İbn Əbdülvəhhab və İbn Səud kafirdir ,elə deyil ??
2-si Səhihlərdə Peyğəmbərin təriflədiyi imamlar da olub ,pislədiyi imamlar da ,sən isə fərqi nəzərə almayıb cahilliyinə vurmusan ,həmçinin Peyğəmbər (s) yaxşı imamların tərifində onların sayının 12 olduğunu bildirib. Məhz həmin 12 nəfəri tanımayıb ölən KAFİRDİR !
De görək həmin 12 nəfər kimdir ???
Zillət bizdən uzaqdır !
Количество пользователей, читающих эту тему: 0
0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых пользователей