bax mene deyin gorum ayetil kurside niye Allah(c.c) deyirki yeri goyu 6 gunde yaratdim sonrada ershe ucaldim.axi niye bele deiyir?
salafi 1 ci mən ayətil kursiyə baxdim
belə bir söz tapmadım 6 gündə yaratdım və ərşə ucaldım
2 si ola bilsin ki, sən bu ayəni qəsd edirdin ?
[color="#0000FF"]Göyləri və yeri altı gündə yaradan, sonra da Ərşə ucalan Odur. O, yerə girəni də, oradan çıxanı da, göydən enəni də, oraya qalxanı da bilir. Siz harada olsanız belə, O sizinlədir. Allah sizin nə etdiklərinizi görür.hadid 4əgər bu ayəni deyirsənsə
ayəni yəhidilər kimi yarımçıq gətirmə ! Ayəni tam gətir !
eyni sualı mən sən verim niyə belə deyir Allahsubhanvətəala ?
siz harda olsanız o sizinlədir bunun bir cavabı var bu ayə mütaşahib ayələrdəndir.yəni sözü olduğu kimi 1 ci mənadan başa duşmək insanı kafir eləyir.
daha sizin kimi demirəm ki,goydən görür və sair..
şübhə yox ki,Allah yuksəklikdədir,
Allahu akbər sözünü gündə neçə dəfə deyirsən ancaq mənasını görünür ki,anlamamısan .
Anlamaqda kı qəlbnən olur.
ancaq o yüksəkliyi insan ancaq qəlbiynən verə bilər Allaha. vəssalam
yəni qəlbində təsdiq eleyirsən ki,
ALLAH yuksəkdədir bu insanın Allahı bənzədməsindən uzaqlaşdırır.
daha ağılnan yox,
ağıl isə nəyinsə isbatını tələb edir ,bu isə artıq bənzətməkdir.
misal verim sənə
sənə deyəndəki , mən indi Misirdəyəm
sən o dəqiqə məsafə ağlıva gətirirsən və fikirləşirsən ,hə Almaniydan ora,,, olarda təxmiynən 2000 km
[b]
Ancaq Allah deyəndə ki, ərşə yüksəldim və sonra deyir ki,mən sizinləyəm . O anda sənin ağlın bunlardan 2 sindən birini seçməyi tələb edir.
bax ağılnan Allahı başa düşmək istəyən bənzədməsinə görə kafir olur.
sən isə 1 ci ayəni olduğu kimi qəbul edib,2 cini isə demək olar ki,rədd edirsən.
ona görə qorxub fikirləşirsən ki,natəmiz yerlərdə Allah məkan verirəm və sair
əslində isə Allah maddi varlıq deyilki hansıda məkanda olsun
bu dunyada qəlbiynən Allaha yaxın olan qiyamət günüdə Allaha yaxın olanlardan olacaq
siz də hamısı məsafəynən ölçülür
eynilədə qədər qəza məsələsindədə insanlar Ağlı xoda salmağnan kafir olduqlarını ortaya qoyur