Bismillah,Əhməd qardaş,sən də bu vaxalar kimi eləmə dəəə.Sənə konkret sual verdim(izah zad lazım deyil).7-10 yaşından meşəyə düşən 20 yaşına kimi orda qalıb öləm birisinin hökmü nədir???
1.suala cavab:Hər kəsi Allah hidayət edir,amma vasitə istənilən adam ola bilər.Məsələn,birinə moizə edərəm,İslamdan xoşu gələr.Yenə də Allah hidayət elədi,amma mənim vasitəmlə.Məsələn,biz təvəssül edirik,dua qəbulul edir.Qəbul edən Allahdır,amma övliya vasitəsilə.Burda incə bir məqam var,bəs bunlar şirk deyil və ya məgər Allahın ehtiyacı varmı kiminsə köməyinə?Cavabı budur ki,burda kömək yox vasitədən söhbət gedir.Allah istənilən yolla duanı qəbul edə bilir və ya kimisə hidayət,amma bu yolu da səhv görmür.Maidə 35:Allaha vasitə ilə yaxınlaşın.
Ümumiyyətlə isə,üsulda bilməməzlik üzürlüdür,çünki sənin gətirdiyin ayədən belə çıxır ki,heç Peyğəmbər(s)-nəbi də gəlməsə idi,Allah bizi sorğu-sual edəcəkdiki,bəs mən donuzu haram etmişm niyə yedin??Nə isə..Sən mənim birinci sualıma konkret cvb ver,hökmü nədir,kafir????
kənan və ehli beyt tam mənada təsdiq etmədiz mənim sözlərimi.Mən dedim axı Allahın ən böyük ayələri
insanın batinində göstərilir.bu peyğəmbərlərin gəlişindəndə böyük bir ayədir,məs bu ayələrnən Allah özünü tanıtdırır.
tələsmə,səbrli ol, içindəkişeytanıvı qoy qırağa,Allaha dua eləyə eləyə oxu yazıları.bəlkə,bir şey anladın və hidayət oldun.
Allah bizi sorğu-sual edəcəkdiki,bəs mən donuzu haram etmişm niyə yedin??Nə isə..Sən mənim birinci sualıma konkret cvb ver,hökmü nədir,kafir????
1 ci mövzu usuldan gedir ! içki,donuz əti yemək furuya aiddir.və bunu bilməməzlik üzündən edən,kafir olmur.
bunu hətta bilə-bilə edən belə kafir olmur.bununda öz şərtləri var.Mövzudan yayınma !
Allahsubhanvətəala usulda bilməməzliyi bağışdamayacaq,və yazıları diqqətlə oxu.Məsələləri qarişdirma.yaşda səndən ola bilsin ki, çox böyüyəm,ona görə,hörmət elə qarşı tərəfə,və yazıları diqqətlə oxu,cavab verilən sualları tezdən verməyəsən.!
Bismillah,Əhməd qardaş,sən də bu vaxalar kimi eləmə dəəə.Sənə konkret sual verdim(izah zad lazım deyil).7-10 yaşından meşəyə düşən 20 yaşına kimi orda qalıb öləm birisinin hökmü nədir???onun hökmü cahil kafirdir.və ona qiyamət kimi üzrü qəbul olunmayacaq, bunu Allah deyir quranda,əraf 172.173
Xatırla ki, bir zaman Rəbbin Adəm oğullarının bellərindən (gələcək) nəsillərini çıxardıb onların özlərinə şahid tutaraq: “Mən sizin Rəbbiniz deyiləmmi?” – soruşmuş, onlar da: “Bəli, Rəbbimizsən!” – deyə cavab vermişdilər. (Belə bir şahidliyin səbəbi) qiyamət günü: “Biz bundan qafil idik”;
Və ya: “Atalarımız daha əvvəl şərik qoşmuşdular, bizi də onlardan sonra gələn bir nəsil idik (onların izi ilə getdik). Məgər bizi batilə uyanların törətdikləri əməllərə görə məhv edəcəksən?” – deməməniz üçündür.ALLAH DEYİR Kİ,qiyamət günü bilməməzlik üzündən şirk edən,Allahı tanımayan insana üzr olmayacaq.
yəqin ki, deyirsən ki, necə ola bilər? Əslində ayədə gördüyün kimi,Allah insanları yaratmamışdan qabaq bütün insanları vicuda yetirir,və Özünü tanıtdirir.
Səndə,bütün insanlar kimi şübhə yox ki, buna şahidlik etmisən.
Sonra hər bir kəs dünya ya gəlsə belə,Allahın hüccətinin ardı arası kəsilmir.Ən aydın,ayələr insana yetkinlik yaşında gəlir qəlbinə.
Allahın HƏR bir İNSANA Göndərdiyi xəbərdalıq
Sənin dediyin o meşədə yaşayan o adamada,Allah bu hüccəti çatdırır qəlbinə.
Salman əl farisi məs o kəslərdən idi ki,huccəti ört basdır etmir,və çıxır haqqı axtarmaqa.
yəni Allah bütün insanlara göndərir, lakin insan (kafir) ört basdır etmirsə, Allah ona haqqa gedən yolu göstərir.
yəni insanlar salman əl farisi kimidir,yəni nə salman əl farisini insanlardan üstün yaratdı,nə də ki,insanları(qadınları ,kişiləri) ondan əksik yaratdı.Kim desəki Salman əl farisinə hüccəti çatdırdı, bizə isə çatdırmadı onda Allahı ədalətsizlikdə itdiham edir.Allah hər bir insana hüccəti batinində göstərir,ayələrini göstərir.
bu haqqda hədis gətirim,şiyə kitablarında da var bu hədis
abu hureyra deyir ki, bir gün biz rəsul sas -nan bir yerdə oturmuşduq.O günü < al -cumə > surəsi nazil olmuşdu, o bizə onu oxuyurdu. O vaxt ki, (resul sas) çatdi o ayəyə ki, orda deyilir < onlardan sonra gələn və onlara qoşulmamiş olanlarada........ > (cumə 3 )
Mən soruşdum :" ya allahin rəsulu onlar kimlərdi ?," ancaq o cavab vermədi, sualli 3-cü dəfə təkrarladim.O vaxti bizim aramizda salman el farisi oturmuşdu, allahin rəsulu əlini salmanin dizinnə qoyub dedi "" əgər iman ulduzda olsa bu cür (xususiyyətdə olan) insanlar haqqa çatacaqlar ! ( buxari 4897)sən isə deyirsən ki, meşədə tək 20 il yaşayan necə olacaq ?
meşə hara ulduz hara ? ulduza hələ gedib çıxamayıblar meşə isə ....
Səncə rəsul.s.ə.v bunu deyəndə bilmirdi ki,ulduz belə uzaqdadır ?(nəuzu billəh) Ora
gedib necə imana sahib olmaq olar ?yəndə deyirəm insanlar yarananda,xəbərdarlıq olunanda Salman əl FARİSİ
kimi xəbərdarlıq edilir.indi qisa yazım sənə Salmanan hardan hara gəlməsindən.
atəşpərəstlərin içində doğuldu,məbəddə oda qulluq edən iştəyir, sonra isə Allahın göndərdiyi hüccəti görərək çıxır haqqı axtarmaqa,Milyonlarla insan isə hücətti ört basdır edib yaşayır.
sənin məntiq elmin səni
həlak edəcək.
bir dənə misal gətirim sizə kənan və ehli beyt.deyirsən ki, peyğəmbərlər gəldi bunları aydın etdi bizlər üçün, onlar olmasaydı kim bizə Allahı tanıtdıracaqdı ?
yəni peyğəmbərlər Allahın rəhmətidir,kimki,onları görüb eşitdi,deməli Allah onlara rəhm etdi ?!
kimki onları sağlığında görməyib,sənin kimi,və ya mənim kimi deməli Allah bizə az rəhmət edib ?nəuzubilləh!
çünkü baxırsan kı, peyğəmbərlərin adından elə şeylər uydurub gətirirlərki,və insanların çoxu buna inanır,və azır.
sənin məntiqnən fikirləşsək, belə çıxır ki, peyğəmbər sağ olsaydı, və insanlar onun özündən eşitsəydilər yolunu azmayacaqdı?
yəndə deyirəm, Allahın ən böyük ayələri
insanın batinində göstərilir.bu peyğəmbərlərin gəlişindəndə böyük bir ayədir,məs bu ayələrnən Allah özünü tanıtdırır.
.Allahdan başqa insana Allahı heç kim tanıtdıra bilməz.peyğəmbərlər sadəcə zahirən xəbərdarlıq edə bilər,və sonra
yer üzündə haqq ədaləti bərqərar edə bilər,1 ci söznən dəvət
edirlər,sonra isə cihadnan.quranda deyilir ki, peyğəmbər sadəcə xəbərdarlıq edəndir.batini xəbərdarlıqı Allah eleyir.
sözlərimi cəfər sadiqin sözləri ilə bitirirəm,və oda deyir ki,hər bir insana
Allahdan
hüccət gəlir,səndə deyirsən ki,
meşədə yaşayana hüccət necə gələ bilər ?!
“ Allah-taala Həzrət Adəm əleyhissalamı yaratdığı gündən Qiyamətə qədər yer üzü heç vaxt hüccətsiz olmamış və olmayacaqdır. İstər zahiri və aşkar hüccət olsun, istərsə də qeybdə və gizlində olan hüccət. Əgər yer üzündə ilahi bir hüccət olmasa, Allaha sitayiş olunmaz”
Bihərul -Ənvar,c 52,səh.92