Bismillah,aydındır,təşəkkürlər...Əgər müsəlmandan alırsınızsa, axtarışa ehtiyac yoxdur. Lakin şəri zibh olunmadığına yəqininiz olduğu halda yeyə bilməzsiniz.
Сообщение отредактировал al-Islam: 24 октября 2011 - 16:41
Отправлено 24 октября 2011 - 01:23
Bismillah,aydındır,təşəkkürlər...Əgər müsəlmandan alırsınızsa, axtarışa ehtiyac yoxdur. Lakin şəri zibh olunmadığına yəqininiz olduğu halda yeyə bilməzsiniz.
Сообщение отредактировал al-Islam: 24 октября 2011 - 16:41
Отправлено 24 октября 2011 - 16:41
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ ۖ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ
"Ey iman gətirənlər, (bütün fərdi və ictimai işlərdə) həmişə Allaha görə möhkəm və mətin dayanan və ədalətə şəhadət verənlərdən olun! Hər hansı bir dəstə ilə düşmənçilik sizi ədalətsizliyə vadar etməsin. Ədalətli olun, ki, o, təqvaya daha yaxındır. Təqvalı olun! Həqiqətən Allah etdiklərinizdən xəbərdardır" ("Əl-Maidə",8)Отправлено 25 октября 2011 - 06:38
Отправлено 26 октября 2011 - 13:01
Сообщение отредактировал RahilMR: 26 октября 2011 - 13:01
Отправлено 26 октября 2011 - 21:14
Harda?Bismillah,Samin bəhs eləməyə adam axtarır...
Отправлено 26 октября 2011 - 22:25
Bismillah,face-də qardaşlar yazmışdı...Harda?
Отправлено 30 октября 2011 - 22:28
Отправлено 31 октября 2011 - 14:13
Salam aleykum gardaş, sozuvuzə quvət ...Sual:
Salam məni bir sual düşündürür. Hacı Piyvəsi deyilən bir şey həqiqətdirmi? Daha doğrusu ola bilərmi ki, piyvəni islam ölkəsində hazırlasınlar və adına da Hacı Piyvə qoysunlar bununla da piyvə halal olsun?
Öncədən sualıma cavab verəcəyinizə görə sizə dərin minnətdarlığımı bildirirəm.
Cavab:
Bismillahir Rəhmanir Rəhim
Hər hansı bir içkinin tərkibində alkaqol olarsa onun içilməsi haram və içki murdar hökmündədir. Baxmayaraq ki, alkaqol içkinin xeyli az faizini təşkil edə. Belə növ işkilərin islami və yaxud qeyri islami dövlətlərdə hazırlanması arasında heç bir fərq yoxdur. Haram Haramdır!
Amma qaldı Azərbaycan Respublikasında Hacı Piyvəsi ilə məşhur olan içkiyə, bu içki arpa suyundan hazırlanır və onun tərkibində heç bir alkaqol yoxdur alkaqol olmadıöına görə onun içilməsinin də maneəsi yoxdur. Lakin yəqin olunarsa onun tərkibində alkaqol var onda onun içilməsi qadağandır. Və belə içkiyə Hacı piyvəsi adın vermək və onun üzərində Hacı Piyvəsi yazmaq dini inanca, etikaya sığmayan bir məsələdir.
Allahım! Peyğənbər və ali Peyğənbərə xatir bizim günahlarımızı bağışla. Və bizi daim halal nemətlərdən istifadə etməkdə müvəffəq et. Amin!
Mənbə:
http://abna.ir/data....ng=13&id=275403
Сообщение отредактировал Rufat 200: 31 октября 2011 - 14:14
Отправлено 03 ноября 2011 - 09:52
Отправлено 03 ноября 2011 - 15:41
Heci pivesi kimi kelmeleri ortaya atanlarda kimlerese leke getirmek ve mesxere etmek ucun bu kimi sozleri cixartmiwlar.ALlah hamimizi hidayet elesin!
Отправлено 05 ноября 2011 - 19:31
Отправлено 05 ноября 2011 - 20:12
Bismillah,yaxşı +60 yaş qadınla,əl verib görüşmək caizdir???Cavan insan üçün,bir də görürsən atanın xalası zad olur
Bir də ət satan,desə ki,Bismillah deyib kəsmişəm,almaq olar?
Və müsəlmanın(bəzən də namazqılanın) aldığı əti yemək olar?Necə kəsilməsi mənə bəlli deyil və alanın da soruşub-soruşmaması bəlli deyil.
Cavab isnadlı olsa super olar(mənim müctehidim Sistani(rə))
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ ۖ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ
"Ey iman gətirənlər, (bütün fərdi və ictimai işlərdə) həmişə Allaha görə möhkəm və mətin dayanan və ədalətə şəhadət verənlərdən olun! Hər hansı bir dəstə ilə düşmənçilik sizi ədalətsizliyə vadar etməsin. Ədalətli olun, ki, o, təqvaya daha yaxındır. Təqvalı olun! Həqiqətən Allah etdiklərinizdən xəbərdardır" ("Əl-Maidə",8)Отправлено 05 ноября 2011 - 21:44
Və müsəlmanın(bəzən də namazqılanın) aldığı əti yemək olar?Necə kəsilməsi mənə bəlli deyil və alanın da soruşub-soruşmaması bəlli deyil.
Отправлено 05 ноября 2011 - 23:20
Bismillah,bir şey var eee,atanın xalası məhrəmdir(eləcə də ananın-DEYƏSƏN bu hissəni dəqiq bilmirəm).Onda onlarla görüşməkdə mən bilən problem yoxdur.Çünki zatən məhrəmdirlər.Eləcə də qayınana ilə.Düzdür?Amma süd bacısı ilə,görüşmək olmaz!Hərçənd evlənmək də olmaz...Bəs süd anası ilə,olar görüşmək?1. Caiz deyil.
Naməhrəmlə əl verib görüşmək caiz deyil, yalnız paltar üstündən eybi yoxdur.
"Minhacus-salihin", "nikah", 16-cı məsələdən istifadə etməklə və İstifta
Naməhrəm qoca qadınların bədənlərinə əl vurmaq caiz deyildir. Amma ərə getməyə şərait və ümid olmayan qoca qadınların saçlarına, boyunlarına və qollarına ləzzət qəsdi olmadan baxmaq caizdir.
2. Əgər müsəlmandırsa, olar.
3. Müsəlman ölkəsindəsinizsə, olar.
Отправлено 05 ноября 2011 - 23:32
Bismillah,bir şey var eee,atanın xalası məhrəmdir(eləcə də ananın-DEYƏSƏN bu hissəni dəqiq bilmirəm).Onda onlarla görüşməkdə mən bilən problem yoxdur.Çünki zatən məhrəmdirlər.Eləcə də qayınana ilə.Düzdür?Amma süd bacısı ilə,görüşmək olmaz!Hərçənd evlənmək də olmaz...Bəs süd anası ilə,olar görüşmək?
"Ey iman gətirənlər, (bütün fərdi və ictimai işlərdə) həmişə Allaha görə möhkəm və mətin dayanan və ədalətə şəhadət verənlərdən olun! Hər hansı bir dəstə ilə düşmənçilik sizi ədalətsizliyə vadar etməsin. Ədalətli olun, ki, o, təqvaya daha yaxındır. Təqvalı olun! Həqiqətən Allah etdiklərinizdən xəbərdardır" ("Əl-Maidə",8)Отправлено 05 ноября 2011 - 23:47
Bismillah,qardaş,süd bacısı ilə də???Məsələn,bibim mənə süd verib.Bu o deməkdirmi bibim və onun qızları mənə məhrəmdir???Yəni əl verib,hətta (üzr istəyirəm-fiqhən bunu soruşuram) üzlə öpüb görüşmək caizdir???Eləcə də süd bacısı mənim yanımda hicabsız gəzə bilər??Qısası,bioloji doğma bacı da olduğu kimidir hökmlər???Məhrəm şəxslərlə görüşməyin eybi yoxdur. Süd vasitəsilə məhrəm olan şəxslərlə də eləcə.
Отправлено 06 ноября 2011 - 00:10
Bismillah,qardaş,süd bacısı ilə də???Məsələn,bibim mənə süd verib.Bu o deməkdirmi bibim və onun qızları mənə məhrəmdir???Yəni əl verib,hətta (üzr istəyirəm-fiqhən bunu soruşuram) üzlə öpüb görüşmək caizdir???Eləcə də süd bacısı mənim yanımda hicabsız gəzə bilər??Qısası,bioloji doğma bacı da olduğu kimidir hökmlər???
"Ey iman gətirənlər, (bütün fərdi və ictimai işlərdə) həmişə Allaha görə möhkəm və mətin dayanan və ədalətə şəhadət verənlərdən olun! Hər hansı bir dəstə ilə düşmənçilik sizi ədalətsizliyə vadar etməsin. Ədalətli olun, ki, o, təqvaya daha yaxındır. Təqvalı olun! Həqiqətən Allah etdiklərinizdən xəbərdardır" ("Əl-Maidə",8)Отправлено 06 ноября 2011 - 00:27
Bismillah,bibinin bildik eee,onda belə çıxır ki,süd bacısının bioloji bacıdan fərqi yoxdur.Evlənmək haramdır,hicabsız gəzə bilər,görüşmək də olar.Təşəkkürlər,burasını bilmirdim mənBibiniz onsuz da sizə məhrəmdir. Süd anasının övladları da sizə məhrəm sayılır.
Отправлено 06 ноября 2011 - 00:57
Отправлено 06 ноября 2011 - 11:39
Bismillah,qəzavü-qədər və bu kimi elmi-fəlsəfi mövzular haqda(bu mütləq olsun,geniş şəkildə) bir kitab deyərdiz zəhmət olmasa...Maraqlı,sağlam dəlilli olsun,bir də azəri dildə.Türkcə də olar
Отправлено 07 ноября 2011 - 00:40
Отправлено 07 ноября 2011 - 01:04
Bismillah,ayədə buyurulur:"Allahın yaratdığı hər şey gözəldir?"...donuzda nə özəllik var?
"Ey iman gətirənlər, (bütün fərdi və ictimai işlərdə) həmişə Allaha görə möhkəm və mətin dayanan və ədalətə şəhadət verənlərdən olun! Hər hansı bir dəstə ilə düşmənçilik sizi ədalətsizliyə vadar etməsin. Ədalətli olun, ki, o, təqvaya daha yaxındır. Təqvalı olun! Həqiqətən Allah etdiklərinizdən xəbərdardır" ("Əl-Maidə",8)Отправлено 07 ноября 2011 - 02:11
Bismillah,yadımda deyil(Hansı ayədədi?
Отправлено 07 ноября 2011 - 02:15
Отправлено 07 ноября 2011 - 11:34
salam aleyke.bayraminiz mubarek. ayeni tapa bilmedim amma yaxshi cavab var suala ,onu tapmisham ))Bismillah,ayədə buyurulur:"Allahın yaratdığı hər şey gözəldir?"...donuzda nə özəllik var?
Отправлено 07 ноября 2011 - 14:23
Bismillah,qardaş,gözəldir bu yazınız,amma bu o demək deyil ki,mən Allahın (haşa!) səhv etmə ehtimalının olması şübhəsinə düşmüşəm.Sadəcə maraqlı gəldi...Heç mən kiməm ki,Allahın səhvinin olması iddiasında olamsalam aleyke.bayraminiz mubarek. ayeni tapa bilmedim amma yaxshi cavab var suala ,onu tapmisham ))
Haqqın sün qələmi xəta yetirməz,
Haqqı görən gözlər xətanı görməz.
Xəta örtən arif gözlərə qurban
Min-min rəng içində bir xəta görməz.
Отправлено 07 ноября 2011 - 23:23
Behs etmey yox artisdiy edib klip cekdirib ozunu reklam eletdirmek isteyir.Bismillah,face-də qardaşlar yazmışdı...
Отправлено 08 ноября 2011 - 19:55
Отправлено 08 ноября 2011 - 20:56
Salam aleykum.Qardaşlar Fəth 2ci ayənin təfsirini hardan tapa bilərəm?
"Ey iman gətirənlər, (bütün fərdi və ictimai işlərdə) həmişə Allaha görə möhkəm və mətin dayanan və ədalətə şəhadət verənlərdən olun! Hər hansı bir dəstə ilə düşmənçilik sizi ədalətsizliyə vadar etməsin. Ədalətli olun, ki, o, təqvaya daha yaxındır. Təqvalı olun! Həqiqətən Allah etdiklərinizdən xəbərdardır" ("Əl-Maidə",8)Отправлено 09 ноября 2011 - 18:06
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых пользователей