Bismillah,mənə sual verdilər,İnşAllah bilənlər cavab verər.Tutaq ki,mən namaz qılmayan vaxtlar(cahil olan,tam müsəlman olmayan və s.,qısası möminlikdən əvvəl) atam mənə ev alıb,amma haramla,yəni rüşvətlə(haqqa girməklə).Mən evlənirəm köçürəm ora,qalıram orda.Bir müddətdən sonra dinə gəlirəm,hidayət oluram,möminliyə doğru gedirəm,Əhli-beyti(ə) ziyarət və s.Və bilirəm də ki,bu ev haramla alınıb.Bu evdə qalmağın hökmü nədir???
Qardaşım, nə vaxt İslam dövlətində yaşasaq onda bir bu qədər dərinə gedə bilərsən. Zənn edirəm ki, atanız bu evi müsəlmanların (möminlərin) haqqını qəsb etməklə almayıb. Onda hammı rüşvət alıb, o kişi də rüşvət götürüb. Nə bilək, bəlkəm onda atanız rüşvət götürməklə hansısa müsəlmanın canını xilas edib.
Buna qalsa, Sovetlər dövləti dağıldı. Dövlətin mülkiyyəti xalqa kecdi. Hərəsinə bir ədəd "özəlləşdirmə çeki" verdilər, sonra da 1 manata çekləri aldılar. İndi nə edək? Dövr belədir.
Sadəcə demək istədim, Azərbaycanda evlərin 90%-i qeyri-halal yolla yolla alınıb. Cünki, bizdə halal yolla pul qazanıb ev almağa 5-10% əhaliyə şərait yaradılıb.
Bu sualı təqlid etdiyiniz müctəhidə verin. Onda vicdanınız və əqidəniz qarşısında təmiz qalacaqsınız və özünüzü günahkar bilməssiniz.
Soruşmaq ayıb olmasın vaxtlı vaxtında xums, zəkat verirsiniz bu qədər narahatsınız?
Сообщение отредактировал Vey-sal: 22 декабря 2011 - 22:21