Bu elə sizin sualıniza gözəl cavab idi. Mən yenə Qurandan misal göstərərəm ki, onu cavablandırmağa sizin elmi səviyyəniz və savadınız çatmaz. Amma görürəm ki, sizin 1 dərdiniz var ki, "fətva sizə ləzzət eləsin". Belə isə təqlid olmaz. Belə şiə olmaz. Qaldi ki, şahmata, niyə günahınızı aşkar edib abrınızı aparırsınız? Biz ki bunu sizdən soruşmadıq.
Nəysə, sizə məsləhətim odur ki, bir az elmi səviyyənizi artırın. Şiə məzhəbi nadanların yox, düşünən beyinlərin məktəbidir. Əks halda dünyanın çoxu şiə olardı. Amma düşüncəsiz beyin şiə məktənindən xeyir götürə bilmir, zəhərlənib dindən çıxır. Ona görə də ehtiyatlı olun. Təqlid məsələsini öyrənin və əhəmiyyəti barədə idrak edin. Siz ki ağıllı insansınız. Əgər mən müctehidin 1 fətvasını bəyənib, digəri xoşuma gəlmədi tərk etsəm, da mənim sünnilərdən fərqim nə oldu? Allah hidayət versin.
Bismillah,bu cür cvb verməyi vəhhabilərdən öyrənmisiz???Qardaşsız,sizlə uzun-uzadı bəhs etmək istəməzdim,amma daa keçdi...Nümunə yazaram yox ee,yazdız cvb verdim ki,onun sübh-şam-xiftəni ucadan,digərlərini alçaqdan oxumağa dəxli yoxdur.Şiə ktabları türkcə yoxdur,bizim təfsirlərdən yazın o ayəni təfsirini ki,məhz fiqhlə bağlıdır.Qurandan vəhhabi əlli dənə misal göstərir ki,zahirindən təvəssül və s batil çıxır,bəs həqiqət necədir,əsas budur!!!Sizin yazdığınız ayənin hansı namazı necə oxumağa dəxlisi yoxdur.
Abrımı aparmıram eee,şahmat oynamağı sadə nümunə çəkdim,siz gedin Azan veriləndə qeybət edən,İmam hüseyn(ə)məclisindən çıxanda naməhrəmlərə baxanlara nəsihət edin.Konkret sual verdim,dastan cvb gəldi,vovalarla o qədər bəhs etmisiz ki,xasiyyət keçib.Müctehid desə ki,naməhrələ maneə olmadan görüşmək olar,amma niyyət təmiz olsun.Sonra da bilməyən qardaş sizdən bunu hökmünü soruşsa NƏ DEYƏCƏKSİZ???Sadə bir sualdır bu...Mən özüm bunu deyərəm:"Müctehid caiz deyib,Allah haram",sizin cvb-ınız nə olacaq????Adi məsəl deyil eee,sələmlə bir şey alıb-verək sanki sadə bir şeydir.Xahiş edirəm,ancaq suala cvb verin,bu hal baş versə nə deyəcəksiz?
Amma görürəm ki, sizin 1 dərdiniz var ki, "fətva sizə ləzzət eləsin". Belə isə təqlid olmaz. Belə şiə olmaz.
Firuqi ağa bir moizədə yaxşı demişdi:"sui-zənn evimizi yıxey".Allah köməyiniz olsun,bu şəri atdız.Mən özümü demirəm,sizin necə şiə olmağınızı o tərəfdə görəcəyik.Ayıbdır eee,Əhli-beyt(ə) onların özlərini təhqir edəndə əxlaqlı cvb verib,özü də necə əxlaq,sizə yox sizin(+bizim) alimin fətvasını müzakirə etmək istədim,bir sual soruşdum,demədiyiniz qalmadı...
P.S suala cvb verin,mənə şəxsən maraqlıdır.