Bismillah,əxi,sünnü mənbəsi ilə siz sünnünü bəhsdə uda bilərsiz,amma bu onun haqlığına dəlalət etmir.Məsələn,sünnüyə deyə bilərsiz ki,Xanım Aişə pozğun-zinakar olmayıb,amma əxlaqsız birisi olub,Peyğəmbərin(s) namusunu qorumayıb,dəlil də deyərsiz ki,səhiheynizdə var ki,Xanım Aişə pərdə arxasından kişilərə qüslü başa salırdı və ya başqa bu tip hədislər.Bununla siz sünnünü udduz,amma bu onun haqlığına dəlalət eləmir.Çünki Buxarinin o hədisini sünnülər qəbul edir,öz-özlüyündə isə səhih deyil!Eləcə də zəhəbinin hədisi,bu onlara görə düzdür,amma haqlığına dəlalət etmir!!!
Bismillah,Zəhəbi sünnü alimi deyil???Əgər sünnü alimidirsə(mən bilən elədir),onun sözü mənə lazım deyil.İkincisidə ki,məşhur olan bu deyilmi ki uşaq Xanım(sə) qapı-divar arasında qalanda sidq olub??
Qardaşım, şiə mənbələrində Fatiməyə (s.a.s) edilən zülmlər haqqında dəlillər mövcuddur.
Bəli! Məşhur olan budur! Amma, müşahidə etdiyin kimi sünni mənbələrində Ömərin təpiklə vurması da qeyd edilib.Hər halda, bu rəvayətlər bir-birinə zidd gəlmir!
Bir az səbr elə! İnşaAllah şiə mənbələrindəki dəlilləri də yazacağam!
Biz bəhs ediriksə,sərf edən "lyüboy" sünnü hədisini deyə bilərik,çünki onlara höccətdir.Amma haqqı göstəririksə,burda ancaq səhih hədisdən söhbət gedə bilər,sünnünün qəbul edib-etməməsi rol oynamır!!!
Mən də qəbul edirəm..Amma şillə vurmaq,küçədə döymək,təpik vurmaq bunları qəbul etmirəm.Qardaşım, şiə mənbələrində Fatiməyə (s.a.s) edilən zülmlər haqqında dəlillər mövcuddur.
Ömərin təpik vurmasını şiə mənbəsindən gətir,amma ardınca "uşaq sidq oldu" yazılmasın!!Çünki uşaq Xanım(sə) qapı-divar arasında qalanda sidq olub