Əlbettə, düz başa düşdünDay ərsiz qadının süni mayalanmaya getməyinin hökmü hamıya aydın oldu.Yoo, mücdəhidlərin fikrini bilirəm, sadəcə mənim soruşduğumun məöqzi ondan idi ki,Shemsi yazıb ki, irqimizi,milliyətimizi seçə bilmirik. Diməyim odu ki, cahil ölkələrdə misalçün bir dənə qara dərili yapon, ya da çin milliyətli uşaq istəyir..Bir az düzü aydın yazmağa əlim gəlmir. Yani umumən soruşuram ki, bir dənə (əri olmayan) qara dərili kitay uşağı istədi, getdi həkim suni yolla bunu həyata keçirdi, doğulur "uskoqlazıy" afrikanets)) indi marağlıdı, belə çıxır ki, həmin uşaqların milliyətini, irqini valideyn seçir?? (en azından ərsiz tək arvad)Konkret bütün bu soruşduğlarım möminlərə aid etmirəm, yani cahil ölkələrə, sizcə bir qara dərilinin çinli balası seçməsi nə qədər Allahlılıqdır?yoxsa??
Həsənağa qardaşımız Allahsızlığı yəni süni mayalandırmanın Allahın iradəsindən uzaq olduğunu demək istəmir mən başa düşən, sadəcə Allahdan uzaqlaşan insanların əməli kimi qeyd edib. Burda Allahsızlıq dedikdə yəqin ki, qəlbində Allah qorxusu olmayan adamlar nəzərdə tutmuşdur. Elədü qərdeşim?
Mənim bir əvvəlki postumda mənə qalan qaranlıq deyəsən çoxlarına qalıb. Ona görə yenə soruşuram elm əhlindən,
ALIN YAZISI Qəza və Qədər dediyimiz şeydir, ya başqa?!
Shemsinin yazdıqlarında həqiqət var. Şiənin əqidəsinə görə insan nə tam cəbrdir, nə də tam ixtiyar. Haqq bu 2sinin arasındadır. Düzünü Allah bilir...
İnşaAllah sənə moizə yazaram, orda bu barədə Hacı Əhliman gözəl işarə edib.
P.S. Dərsində olanda dəqiqləşdirərikdəəə, hara qaçırsan??