Mən yazımın əvvəlində Sizə yazdım ki,
O ayənin təfsirinə baxın, görün alimlərinizdən hasnı bu kəlməni şiələrə aid edib? Görün tərcüməçilərdən hansı bunu şiə kimi tərcümə edib?
Niyə təfsirə baxmadan əmin edirsiz ki, bu ayələr şiə təriqəti haqdadır? Görünür Siz havadan, Qurana istədiyiniz təfsiri verirsiz!
men demirem ki,bu aye sizin meshebinize aid olunur.siz ozunuze shia deyirsiz,quranda bu kelme Peygember(s.a.s) ummetini bolen insanlara aid olunur.men size sual verirem ki,o,kelme ile ozunuzu adlandirmagdan gorxmursunuz?
Yenə də yalan deyirsiz, çünki Quranda həmçinin şiə sözü həqiqi müsəlmanlara deyilir (Nuhun şiəsi (37:83) və Musanın şiəsi (28:15))
Şiə - ardıcıl, tərəfdar deməkdir və onun kimin tərəfdarı olmağı cənnət və ya cəhənnəm əhli olduğunu müəyyən edir. Sözün özü heç bir rol oynamır.
Siz özünüz də şiəsiz, Ömərin, Müaviyyənin və s. şiələri.
Siz yenə də mənim sualıma caab vermədiz:
Sizin alimlərinizdən hasnı bu kəlməni şiələrə aid edib? Görün tərcüməçilərdən hansı bunu şiə kimi tərcümə edib?Bu onu təsdiqləyir ki, Siz hava əhlisiz və elmnizi kitablardan yox, havadan alırsız!
Mən gətirdiyim ayənin (37:83) harasında yazılıb ki, İbrahim Nuh kimi peyğəmbərdir? Orada açıq-aydın yazılıb ki, İbrahim Nuhun ardıcılı, tərəftarıdır! onun kimi peyğəmbər yox!
Mənə Siz gətirdiyiniz və mənim gətirdiyim ayələrin Sizin iradınızı sübüt edən təfsirlərini gətirin! Əks halda Siz sadəcə YALANÇISIZ!
37:83. Поистине, Ибрахим (Авраам) был из последователей Нуха, призывая людей к единобожию и вере в Аллаха.
Аль-Мунтахаб фи тафсир аль-Куран аль-Карим
Bu onu göstərir ki, Siz rus dilini pis bilirsiz, çünki yazdığınız mənim yazdığımla eynidir!
Поистине, Ибрахим (Авраам) был из последователей Нуха, призывая людей к единобожию и вере в Аллаха. Поистине, Ибрахим (Авраам) был из шиитов Нуха, призывая людей к единобожию и вере в Аллаха.verdiyim sual hansisa alimin fikri deyil ve men hansisa alimin adinnan danishmiram.bu,ozumde yaranan bir sualdi.men adi insanam,sehf de dushune bilerem,duz de.bunu arashdirmag uchun bu suali verirem.sualda yalan ola bilmez,yalan cavabda ola biler. "Peygember(s.a.s) shiesi" ve "Sunna ehli" eyni mena veren ifadelerdi.ve meni maraglandirir ki,"Peygember(s.a.s) shiesi" ve "Ali(r.a) shiesi" deyen insanlarin arasinda ne fergler var?