Bismillah,bəli,qardaş,qane etdi..Xüsusən,bu hissəCavab qane etdi ya necə?
Bundan əlavə İmamlar(ə) bəzən insanlara onların əqlləri qədər cavab veriblər.
Отправлено 01 октября 2011 - 16:21
Bismillah,bəli,qardaş,qane etdi..Xüsusən,bu hissəCavab qane etdi ya necə?
Bundan əlavə İmamlar(ə) bəzən insanlara onların əqlləri qədər cavab veriblər.
Отправлено 01 октября 2011 - 16:25
Bismillah,qardaş,nəyi deyirsiz??Mənbəni axı mən qeyd etdim...Deməli nəzərə alan olmadı...Heç nə...Uzun ömür,can sağlığı...
Bismillah,qardaş,mənə maraqlı budur ki,deyibsə niyə deyib səhihdir??Hətta bütün alimlər də desə(məsələn) dünya balinanın üstündədir,mən qəbul etməyəcəm...Mənə bunu bir vəhhabi yazmışdı.Onlarda çox iftira olur,maraqlı bu idi ki,səhih deyib,ya yox.Deyibsə də,səbəbi varmı???İzahınıza görə tşk-lər....3rəngli həyat nikli qardaş(səhv etmirəm adınız Nicat idi),mənbə təəssüf ki,verə bilməyəcəm,çünki onu yazan vova verməmişdi.Onu da "ali zülfüqar" nikli abubakr saytındalı vəhhabi hazırlayıb,onun "məqalələrinin" linki var məndə,orda da eyni ilə idi...
Salam aleykum
Отправлено 01 октября 2011 - 17:29
Отправлено 01 октября 2011 - 18:09
Bismillah,sən bunu sübut et ki,sonra bizə niyə haramı halal bilirsiz sualını verə biləsən,kim dedi haramdır??shekil haqda sual vermishdim,bele basha dushdumki shiyelerde resm,foto halaldir. bes islamda bu haramdur axi.bunu aciqlaya bilersiniz?
Отправлено 02 октября 2011 - 00:23
Bismillah,qardaş,nəyi deyirsiz??Mənbəni axı mən qeyd etdim...
Отправлено 02 октября 2011 - 13:36
Bismillah,canınız sağ olsun,qaldı ki mənbəyə,"Ali Zülfüqar" nikli abubakr saytında vəhhabi var,onun məqalələri var(məndə ssılkası da var).Bunu mənə yazan baxın ordan copy edib,oxudum gördüm eyni ilə idi
Aleykum salam!
Üzr istəyirəm əxi, görməmişəm.Vahabi mənbə haqqında ətraflı məlumat verməyib?
SubhanAllah! Adı zikr olunan kitab neçə cilddi.vahabi özü bilmir hardan nə yerləşdirib?
Отправлено 02 октября 2011 - 14:18
shekil haqda sual vermishdim,bele basha dushdumki shiyelerde resm,foto halaldir. bes islamda bu haramdur axi.bunu aciqlaya bilersiniz?
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ ۖ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ
"Ey iman gətirənlər, (bütün fərdi və ictimai işlərdə) həmişə Allaha görə möhkəm və mətin dayanan və ədalətə şəhadət verənlərdən olun! Hər hansı bir dəstə ilə düşmənçilik sizi ədalətsizliyə vadar etməsin. Ədalətli olun, ki, o, təqvaya daha yaxındır. Təqvalı olun! Həqiqətən Allah etdiklərinizdən xəbərdardır" ("Əl-Maidə",8)Отправлено 02 октября 2011 - 14:31
Bismillah,canınız sağ olsun,qaldı ki mənbəyə,"Ali Zülfüqar" nikli abubakr saytında vəhhabi var,onun məqalələri var(məndə ssılkası da var).Bunu mənə yazan baxın ordan copy edib,oxudum gördüm eyni ilə idi
Отправлено 03 октября 2011 - 00:48
Şəkil İslamda halaldır. Dünyada "Vəhhabiyyət" adlanan 1 azğın din var ki, onlarda qadağandı. Amma vəhhabiyyət Allahın haramlarını halal, halalllarını da haram bilir. Bunlar nasibiliyin 1 qolu hesab olunur.
İndi sənə dedim də İslamın bu haqda nəzərini.
Отправлено 03 октября 2011 - 08:29
hədisin mənbəsini də yazsan haqqında bir şey deyə bilərik."Qiyamət günü ən şiddətli əzab görən insanlar rəsm çəkənlərdir." "İçərisində surət və ya it olan evə mələklər daxil olmazlar."
bu hedis haqda ne deye bilersen?
Отправлено 03 октября 2011 - 16:41
"Qiyamət günü ən şiddətli əzab görən insanlar rəsm çəkənlərdir." "İçərisində surət və ya it olan evə mələklər daxil olmazlar."
Отправлено 05 октября 2011 - 22:36
Отправлено 06 октября 2011 - 01:34
Bismillah,çoooox xahiş edirəm bunun cavabını DƏQİQ bilən yazsın.Sistani ağa(rə) arxadan yaxınlığı kəharətli məkruh bilir,yaaa haram??Mənbə ilə olsa lap yaxşı,hər-halda 100%bilən yazsın,xahiş olunur...
Отправлено 06 октября 2011 - 01:50
Bismillah,mən 70-80% kəharətli məkruh bilirəm,amma mənə 100% lazımdır,risaləsində belə şey yoxdur,fiqhi yaxşı eləcə də dəqiq bilənlərdən xahi.im var mütləq cvb olsun,amma 100%-li.Kəharətli məkruh,yaaa haram?Mən biləni haram saymır. Amma yenə dəqiqləşdirmək lazımdır.
Отправлено 06 октября 2011 - 10:47
Bismillah,mən 70-80% kəharətli məkruh bilirəm,amma mənə 100% lazımdır,risaləsində belə şey yoxdur,fiqhi yaxşı eləcə də dəqiq bilənlərdən xahi.im var mütləq cvb olsun,amma 100%-li.Kəharətli məkruh,yaaa haram?
Отправлено 06 октября 2011 - 19:28
Bismillah,çox sağ olun,Allah razı olsun!Şiddətli məkruhdu. http://www.alulbayt.com saytından ingilis dilində oxudum.
Отправлено 07 октября 2011 - 22:17
Отправлено 08 октября 2011 - 22:54
Отправлено 08 октября 2011 - 23:06
Bismillah,al-islam nik qardaş dedi qumardır.Amma siz bir az tam dəqiq başa düşməmisiz.Burda təkbətək oyundan söhbət getmir.Bir qrup adam oyunu təşkil edir.Giriş 7manatdır.Qrup mərhələsi üzrə yarış olur,əgər qrupda qalsan oyundan çıxmış olursan,yəni istəsəndə oynamaq daha olmaz.(futbol çempionlar ligası kimi)Kanan_313N , qardash, boyuk ehtimalnan qumardir. Chunki bir iki defe udduqca nefsin deyir yene. Birde ayilirsan ki hamiya borcun var
Отправлено 08 октября 2011 - 23:10
Bismillah,çoooox xahiş edirəm bunun cavabını DƏQİQ bilən yazsın.Sistani ağa(rə) arxadan yaxınlığı kəharətli məkruh bilir,yaaa haram??Mənbə ilə olsa lap yaxşı,hər-halda 100%bilən yazsın,xahiş olunur...
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ ۖ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ
"Ey iman gətirənlər, (bütün fərdi və ictimai işlərdə) həmişə Allaha görə möhkəm və mətin dayanan və ədalətə şəhadət verənlərdən olun! Hər hansı bir dəstə ilə düşmənçilik sizi ədalətsizliyə vadar etməsin. Ədalətli olun, ki, o, təqvaya daha yaxındır. Təqvalı olun! Həqiqətən Allah etdiklərinizdən xəbərdardır" ("Əl-Maidə",8)Отправлено 08 октября 2011 - 23:18
Отправлено 08 октября 2011 - 23:47
Bismillah,qardaş,bu şəkildə oynamaq qumardır eeee,sadəcə mən başqa şey dedim,sizin sözə.Kanan_313N , beyem qumari qrup halinda oynamaq olmur ki? kazinolarda da daha cox qrup sheklinde oyunlardir. Qardash momin her ishde ehtiyatin elden vermemelidir. Shubhelisense ehtiyata gore qumardi demek.
Orda belə şey olmur,bir dəfə giriş üçün pul verirsən vsyo,mən bu sözünüzə irad dedim.Yəni mümkün deyil kii,kiməsə borcun ola.Chunki bir iki defe udduqca nefsin deyir yene. Birde ayilirsan ki hamiya borcun var
Отправлено 09 октября 2011 - 00:22
Salamun aleykum.shekil haqda sual vermishdim,bele basha dushdumki shiyelerde resm,foto halaldir. bes islamda bu haramdur axi.bunu aciqlaya bilersiniz?
Отправлено 09 октября 2011 - 03:05
shekil haqda sual vermishdim,bele basha dushdumki shiyelerde resm,foto halaldir. bes islamda bu haramdur axi.bunu aciqlaya bilersiniz?
"Qiyamət günü ən şiddətli əzab görən insanlar rəsm çəkənlərdir." "İçərisində surət və ya it olan evə mələklər daxil olmazlar."
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص): إِنَّ جَبْرَئِیلَ أَتَانِی فَقَالَ إِنَّا مَعْشَرَ الْمَلَائِکَة لَا نَدْخُلُ بَیْتاً فِیهِ کَلْبٌ وَ لَا تِمْثَالُ جَسَدٍ وَ لَا إِنَاءٌ یُبَالُ فِیه
Mənbə:
الکافی، ج3 ، 393، باب الصلاة فی الکعبة و فوقها و فی البیع و الکنائس و المواضع التی تکره الصلاة فیها ..... ص 387
الکافی، ج3 ، 395، باب الصلاة فی ثوب واحد و المرأة فی کم تصلی و صلاة العراة و التوشح ..... ص393
بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار ،ج56، 177، باب 23 حقیقة الملائکة و صفاتهم و شئونهم و أطوارهم ..... ص144
وَ قَالَ الصَّادِقُ(ع): لَا تُصَلِّ فِی دَارٍ فِیهَا کَلْبٌ إِلَّا أَنْ یَکُونَ کَلْبَ صَیْدٍ، وَ أَغْلَقْتَ دُونَهُ بَاباً، فَلَا بَأْسَ، وَ إِنَّ الْمَلَائِکَة لَا تَدْخُلُ بَیْتاً فِیهِ کَلْبٌ وَ لَا بَیْتاً فِیهِ تَمَاثِیلُ
وَ لَا بَیْتاً فِیهِ بَوْلٌ مَجْمُوعٌ فِی آنِیَة
Mənbə:
من لا یحضره الفقیه، ج1 ، 246 ، باب المواضع التی تجوز الصلاة فیها و المواضع التی لا تجوز فیها ..... ص240
اللهم عجل لولیک الفرج واحفظ قائدنا الخامنه ای
Отправлено 15 октября 2011 - 21:38
Сообщение отредактировал Aqil 313: 15 октября 2011 - 21:45
Отправлено 15 октября 2011 - 22:55
Bismillah,ölün yerə girin dəəə,onu oxuyanın şiə olmasına dəlil nədir??Şər atmayan HARAMDIRaxırda da belə bir video yerləşdiririlir.Şiələrin Quran oxumasına dairdir
Отправлено 15 октября 2011 - 23:00
Отправлено 15 октября 2011 - 23:01
Bismillah,bax bu mənə də maraqlıdır...http://www.youtube.com/watch?v=974-5--9HgE
Xaiş edirəm elimli qardaşlardan buna cavab versinlər. 5:30-dan sonra.
0 пользователей, 3 гостей, 0 скрытых пользователей