Hansi vahabiden sorusuram atir gormemezdiye ya da utanir cavab vermeye
![:rolleyes:](http://313news.net/forum/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Отправлено 26 сентября 2011 - 22:26
Отправлено 27 сентября 2011 - 00:09
İmam Xomeynini bilmirəm amma Xamenei 100% deyib
Allah islah eləsin.... Budurda sizin əqidəniz.
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ ۖ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ
"Ey iman gətirənlər, (bütün fərdi və ictimai işlərdə) həmişə Allaha görə möhkəm və mətin dayanan və ədalətə şəhadət verənlərdən olun! Hər hansı bir dəstə ilə düşmənçilik sizi ədalətsizliyə vadar etməsin. Ədalətli olun, ki, o, təqvaya daha yaxındır. Təqvalı olun! Həqiqətən Allah etdiklərinizdən xəbərdardır" ("Əl-Maidə",8)Отправлено 27 сентября 2011 - 08:55
mən deyirdim axı. o Əfəndidən kopyalayır. bir halda ki, Əfəndi heç öz doğma dilimizi bilmir.Xəcalət çəkirsən heç? Nə gündəsən sən, heç bura qoyduğuvu oxumusan, ay yazıq insan?
![]()
Отправлено 27 сентября 2011 - 10:06
Gör özün nə günə düşmüsən ki adi azəri dilindədə başa düşmürsən... Əgib olsun sənə.Xəcalət çəkirsən heç? Nə gündəsən sən, heç bura qoyduğuvu oxumusan, ay yazıq insan?
![]()
Отправлено 27 сентября 2011 - 10:11
sən gücən və bizə "Əli Allah deyil lakin heç ondan da geri qalmır" sözünün mənasını anlad. necə və nə mənada? bu nə deməkdir? biz bundan bir şey başa düşə bilmədiyimiz üçün cavabı belə veririk: əgər qəsd edilən Əli a.s-ı ilah bilmək və s.-dirsə bu küfürdür, şirkdir. yox əgər məqsəd Əli a.s-ı ilah bilmək deyilsə bu şirk deyil amma yenə küfürdür.Gör özün nə günə düşmüsən ki adi azəri dilindədə başa düşmürsən... Əgib olsun sənə.
Sual: 321. Bir firqə var ki, özlərini Əliallahı adlandırırlar və dеyirlər ki, Əli Allah dеyil, lakin hеç Ondan da gеri qalmır. Bunların hökmü nədir?
Gücən bidənə izah ver.
Отправлено 27 сентября 2011 - 10:19
Fətva sizindin mən nəyə görə əziyyət çəkib fikirləşməliyəm əvəzinizə.İndi hər sapık fətvanıza görə durub baş sındırmalıyam ?sən gücən və bizə "Əli Allah deyil lakin heç ondan da geri qalmır" sözünün mənasını anlad. necə və nə mənada? bu nə deməkdir?
Отправлено 27 сентября 2011 - 10:43
deyəsən səndə qardaşın Əfəndi kimi həyasızsan ha. sənə deyirəm ki, o sapıqların dilindən siz anlayarsınız. çünkü sizdə də bənzəri sapıq sistem var. biz isə bu sözün nə anlama gəldiyini bilmədiyimiz üçün məcburən şərtə bağlı olaraq cavab qoyrurq. əgər vəhhabi olmasaydın sən orada rahatlıq ilə "əgər şirk qoşmurlarsa müşrik hökmündə deyillər" sözlərini oxuya bilərdin.Fətva sizindin mən nəyə görə əziyyət çəkib fikirləşməliyəm əvəzinizə.İndi hər sapık fətvanıza görə durub baş sındırmalıyam ? Siz şiələr ki fəlsəfə ilə göyləri fəth edirsiz bəs nə oldu adi bir şeyi izah edə bilmirsiz... Allah deyil amma Allahdan geri qalmır nə deməkdir ???
Əbu Bəkr, Ömər, Osman, Aişə, Həfsə, Talha, Zübeyr, Muaviyə, Əmr b. As, Busr b. Ərtad, Əbu Hureyrə, Muğirə b. Şubə, ibni Ömər və bu kimi kafirlərə.Vay olsun...
Сообщение отредактировал Omar: 27 сентября 2011 - 10:55
Отправлено 27 сентября 2011 - 11:10
Сообщение отредактировал Omar: 27 сентября 2011 - 11:13
Отправлено 27 сентября 2011 - 11:13
bəllidir ki, sən Şiə əqdisəindən, Şiəlikdə ağlın yerindən xəbərsizsən. əks halda belə gülünc söz işlətməzdin. əgər Şiələrin kitablarına baxsan görərsən ki, ağıl haqqında nələr var. Quran kifayət qədər ağlın önəmini vurğulamışdır, Şiə hədis mənbələridə həmçinin. sadəcə bu kifayətdir ki, Şiənin əsas hədis mənbəyi olan "əl-Kafi"nin Usul haqqında olan hissəsi "Ağıl kitabı" ilə başlayır.Moderi təhqir elədiyivə görə hələlik sənin reytinqivi qaldırım gələn dəfə yazanda biraz ağıllı ol.
Отправлено 27 сентября 2011 - 11:16
Şikayət üçün xüsusi bölmə var orda sözüvü deyə bilərsən.Həyasız sözü sənə görə təhqir deyil?"moder" sözü ilə özünü nəzərdə tutursansa göstər görüm səni harada təhqir etmişəm. əlavə olaraq verdiyin faizin götürülməyini tələb edirəm.
Отправлено 27 сентября 2011 - 11:20
hə, doğrudur bu mənim səhvim.Şikayət üçün xüsusi bölmə var orda sözüvü deyə bilərsən.Həyasız sözü sənə görə təhqir deyil?
Отправлено 27 сентября 2011 - 12:53
Сообщение отредактировал Omar: 27 сентября 2011 - 14:54
Отправлено 27 сентября 2011 - 20:59
Bismillah,bu iddiaya cvb zəhmət olmasaşiə mənbələrində yer kürəsinin balina üzərində olması məsələsi
Səhih hədis: Məhəmməd Əhməddən, o ibn Məhbubdan, o Camil ibn Salihdən, o Əban ibn Təğlibdən, o isə Əbu Abdullahdan (ə.s) soruşmuşdur: “Yer nəyin üzərində dayanıb? Abu Abdullah: Balinanın üzərində.
İbn Təğlib: Bəs balina nəyin üzərindədi?
Abu Abdullah: Suyun üzərində.
Ibn Təğlib: Bəs su nəyin üzərindədi?
Abu Abdullah: Qayanın üzərində.
Ibn Təğlib: Bəs qaya nəyin üzərindədi?
Abu Abdullah: Öküzün buynuzu üzərində.
Ibn Təğlib: Bəs öküz nəyin üzərindədi?
Abu Abdullah: Torpağın üzərində.
Ibn Təğlib: Bəs torpağ nəyin üzərindədi?
Abu Abdullah: Bu nə sualdı?
(əl-Kafi, 8/89)
Məhəmməd Baqir əl-Məclisi “Miratül uqul” əsərində bu hədisi səhih adlandırmışdır.
Отправлено 27 сентября 2011 - 21:23
Bunun cavabını abusuyfanordusu vermişdi,sadəcə dəqiqi bilmirəm,yaaa zəif olduğunu deyib,ya da ümumiyyəttə olmadığını-iftiradır yani..tapan olsa yazsınTusi, Məhəmməd Bağırdan (ə) belə nəql edir: “Mən İmamdan soruşdum: “Mümkündürmü kişi qardaşına müvəqqəti nigah yolu ilə öz arvadını versin?”. İmam belə cavab verdi: “Əgər qardaşı onun üçün icazə verirsə heç də qorxusu yoxdur.” (Ət-Tusi. əl-Istibsar. 3 cill, səh 136).
Отправлено 27 сентября 2011 - 21:55
Bsmillah Bunu tapdım,bundan əvvəlkinə cvb verin,zəhmət olmsa,Bunun cavabını abusuyfanordusu vermişdi,sadəcə dəqiqi bilmirəm,yaaa zəif olduğunu deyib,ya da ümumiyyəttə olmadığını-iftiradır yani..tapan olsa yazsın
Отправлено 28 сентября 2011 - 19:17
Bismillah,bunun cavabını kimsə verə bilər,zəhmət deyilsə??Bismillah,bu iddiaya cvb zəhmət olmasa
P.S al-fath hardadır??
Отправлено 28 сентября 2011 - 21:35
Bismillah,bunun cavabını kimsə verə bilər,zəhmət deyilsə??
Отправлено 29 сентября 2011 - 11:17
Bismillah,yox ee qardaş,ikinci dəfə yazanda mən al-fatın harda olmasını soruşmurdum)))Buna cvb:Bismillah, Kənan Qardaş güldürdün bizləri,
"aı-fath haradadır" sualıyla. Hər halda, Moskvada deyil mən bilən.
Əgər azadlıqdadırsa, hər yerdə inet vardır, girib bizlərə baş çəkərdi. Birdən bizim admini dindarların yanına göndərərlər.(Zarafatdır!) Diktatura və represiyadır. Bir az ehtiyatlı olun, qardaşlar.
Məsləhət bilirəm bu barədə "forumun inqilabi qərərgahı" mövzusunda yaz.
şiə mənbələrində yer kürəsinin balina üzərində olması məsələsi
Səhih hədis: Məhəmməd Əhməddən, o ibn Məhbubdan, o Camil ibn Salihdən, o Əban ibn Təğlibdən, o isə Əbu Abdullahdan (ə.s) soruşmuşdur: “Yer nəyin üzərində dayanıb? Abu Abdullah: Balinanın üzərində.
(əl-Kafi, 8/89)
Məhəmməd Baqir əl-Məclisi “Miratül uqul” əsərində bu hədisi səhih adlandırmışdır.
Отправлено 30 сентября 2011 - 22:45
Отправлено 30 сентября 2011 - 23:03
bele bir sualim var- shekilin,shekil cekdirmeyin,ister foto,ister resm,isterde bashqa shekiller, umumen shekilin hokmu shiyede necedir? bilenler yazsin.mumkunse hansi mucdehid nece gorub...
Отправлено 30 сентября 2011 - 23:12
Bismillah,bunun cavabını kimsə verə bilər,zəhmət deyilsə??
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ ۖ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ
"Ey iman gətirənlər, (bütün fərdi və ictimai işlərdə) həmişə Allaha görə möhkəm və mətin dayanan və ədalətə şəhadət verənlərdən olun! Hər hansı bir dəstə ilə düşmənçilik sizi ədalətsizliyə vadar etməsin. Ədalətli olun, ki, o, təqvaya daha yaxındır. Təqvalı olun! Həqiqətən Allah etdiklərinizdən xəbərdardır" ("Əl-Maidə",8)Отправлено 01 октября 2011 - 00:39
Bismillah,cvb-a görə çox sağ olun,mən hədisin cavabını amma istəyirdim)) PS əlavə olaraq getdi(sitat yazanda o da var idi,niyyətim ona deyildi)...Bu hədisi Məclisi(rə) səhih deyib,hər-halda iddia olsa da,doğrudurmu?Admin, işlə əlaqədar foruma daxil ola bilmir. Qısa müddətdən sonra olacaq inşallah.
şiə mənbələrində yer kürəsinin balina üzərində olması məsələsi
(əl-Kafi, 8/89)
Отправлено 01 октября 2011 - 00:53
Bu hədisi Məclisi(rə) səhih deyib,hər-halda iddia olsa da,doğrudurmu?
اللهم عجل لولیک الفرج واحفظ قائدنا الخامنه ای
Отправлено 01 октября 2011 - 01:30
Отправлено 01 октября 2011 - 06:56
Bu hədisi Məclisi(rə) səhih deyib,hər-halda iddia olsa da,doğrudurmu?
Отправлено 01 октября 2011 - 12:55
Bismillah,qardaş,mənə maraqlı budur ki,deyibsə niyə deyib səhihdir??Hətta bütün alimlər də desə(məsələn) dünya balinanın üstündədir,mən qəbul etməyəcəm...Mənə bunu bir vəhhabi yazmışdı.Onlarda çox iftira olur,maraqlı bu idi ki,səhih deyib,ya yox.Deyibsə də,səbəbi varmı???İzahınıza görə tşk-lər....3rəngli həyat nikli qardaş(səhv etmirəm adınız Nicat idi),mənbə təəssüf ki,verə bilməyəcəm,çünki onu yazan vova verməmişdi.Onu da "ali zülfüqar" nikli abubakr saytındalı vəhhabi hazırlayıb,onun "məqalələrinin" linki var məndə,orda da eyni ilə idi...Konkret nə maraqlandırır səni? Niyə səhih deyib ya nə?
Отправлено 01 октября 2011 - 13:04
Отправлено 01 октября 2011 - 13:05
Bismillah,qardaş,mənə maraqlı budur ki,deyibsə niyə deyib səhihdir??Hətta bütün alimlər də desə(məsələn) dünya balinanın üstündədir,mən qəbul etməyəcəm...Mənə bunu bir vəhhabi yazmışdı.Onlarda çox iftira olur,maraqlı bu idi ki,səhih deyib,ya yox.Deyibsə də,səbəbi varmı???İzahınıza görə tşk-lər....
Отправлено 01 октября 2011 - 13:30
0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых пользователей