İlahdı ilah deyil ? Sənin cavabın nədi ? Nə bizim üçün burda söz oyunu oynayırsan ?
sən ilah qəbul etmirsən ?
Отправлено 05 мая 2012 - 14:09
İlahdı ilah deyil ? Sənin cavabın nədi ? Nə bizim üçün burda söz oyunu oynayırsan ?
Отправлено 05 мая 2012 - 14:11
Sən Allaha ayəni necə nazil edəcəyini öyrədəcəksən? Onun əli üzü ovucu necə şey ola bilər ki Quranda Özü buyurmuşdur ki şeyin yaradıcısı özüdür.məsələn
ذلكم الله ربكم لا اله الا هو هو خالق كل شيء فاعبدوه - bu özündən başqa ilah olmayan sizin rəbbnizdir hər şeyin yaradıcısı odur və ona ibadət edin (ənam 102 )
bəlkə bu ayəni oxuduqdan sonra Allahın əlinin üzünün ovucunun şey olmasından vaz keçəsən.Çünki yazından görürdüm ki sən hələ də Allahin əli uzu və ovucunun şey olması etiqadındasan
فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ
Отправлено 05 мая 2012 - 14:12
sən ilah qəbul etmirsən ?
Отправлено 05 мая 2012 - 14:12
Отправлено 05 мая 2012 - 14:13
yaxşı yaxşı özündən çıxma Allah ilahdır
Отправлено 05 мая 2012 - 14:17
Отправлено 05 мая 2012 - 14:19
bəli bəli mən oyam .iy bilmə qabiliyyətin yaxşıdır .amma heç kimə demə ! yaxşı.müvəqqəti burdayam gedəcəm.
Nə bilirsən ki, "özümdən çıxıram" ? Haqqıma nöşün girirsən ?
Öz aramızdı... Sən "əxlaq"-ından mənə tanış gəlirsən. Bir nasibi var idi burda .. Onu xatırladırsan mənə! Təsadüfən burda bir vaxtlar arab nikiylə yazan nasibi deyiləsn ?
Отправлено 05 мая 2012 - 14:20
Nə isə ... Bəri gəl əəəəə....
Sən dedün ki, "lə iləhə illəllah" sözünü deyərkən Allahı ilah bilirsən və təsdiq edirsən ki, ilahdı. Məgər bu cümlədə deyilir ki, Allah ilahdır ?
Отправлено 05 мая 2012 - 14:33
bəli bəli mən oyam .iy bilmə qabiliyyətin yaxşıdır .amma heç kimə demə ! yaxşı.müvəqqəti burdayam gedəcəm.
Отправлено 05 мая 2012 - 14:35
Ay Allah öldüm gülməkdən .mən də deyirəm bu nə sual verəcək
Отправлено 05 мая 2012 - 14:39
sən hardan bilirsən ki mən Allahın ilah olduqunu bu yazdiqin ayədən öyrənmişəm? bəlkə mən bu ayəni oxuyub Allahın ilah olması qənaətinə gəlmişəm انما الله اله واحد nisa 171
Siz nasibilərə mən dəfələrlə demişəm , yenə də deyirəm.
Əgər siz nasibilər hardasa "öldüm gülməkdən" deyirsizsə bu sizin vəziyyətivizin həqiqətən də çətin olduğunu göstərir )))
İndi sual verilib suala cavab ver !
Bəri gəl əəəəəəəə....
Buyur de görək bu cümlədə bilinir ki, Allah ilahdı ya yox ?
Отправлено 05 мая 2012 - 14:43
sən hardan bilirsən ki mən Allahın ilah olduqunu bu yazdiqin ayədən öyrənmişəm? bəlkə mən bu ayəni oxuyub Allahın ilah olması qənaətinə gəlmişəm انما الله اله واحد nisa 171
Отправлено 05 мая 2012 - 14:45
mən sənin üçün burda molla zadam mənə suallar yağdırırsan.əgər le ilaha illellahin menasinin Allahin ilah olmaması qenatindesense men de sene bele komek ede bilerem ki nisa suresindeki aye Allahin ilah olmasini ərz edir
Sən nə bilirsən ki, mən sənə " sən Allahın ilah olduğunu bu ayədən öyrənmisən" deyirəm ?
Mən sənə deyirəm ki, bu "lə ilahə illəllah" cümləsində Allahın ilah olduğu söylənilir ya yox ?
Yəni, "lə iləhə illəllah" cümləsindən bu qənaətə gəlmək olar ki, " Allahdan başqa ilah yoxdur, təkcə Allah ilahdır" ya yox ?
İndi sən özüvü ağıllı hesab edirsən də həri ?
P.S
SubhanAllah! ))
Hiss eləmişdim ki, sözü belə fırladaceysən )))
Отправлено 05 мая 2012 - 14:51
sən səfehsən və səfehlikdən dəm vurursan, mən Allah c.c-ın nəyi necə nazil etməli olduğundan yox nazil etdiyindən danışıram. Allah c.c deyir ki "onun üzündən başqa hər şey"Sən Allaha ayəni necə nazil edəcəyini öyrədəcəksən? Onun əli üzü ovucu necə şey ola bilər ki Quranda Özü buyurmuşdur ki şeyin yaradıcısı özüdür.məsələn
ذلكم الله ربكم لا اله الا هو هو خالق كل شيء فاعبدوه - bu özündən başqa ilah olmayan sizin rəbbnizdir hər şeyin yaradıcısı odur və ona ibadət edin (ənam 102 )
bəlkə bu ayəni oxuduqdan sonra Allahın əlinin üzünün ovucunun şey olmasından vaz keçəsən.Çünki yazından görürdüm ki sən hələ də Allahin əli uzu və ovucunun şey olması etiqadındasan
قُلْ أَيُّ شَيْءٍ أَكْبَرُ شَهَادَةً ۖ قُلِ اللَّهُ ۖ شَهِيدٌ بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ
de: "hansı şey şahidlikdə ən böyükdür?" De: "Allah mənimlə sizin aranızda şahiddir."
Ənam surəsi 19-cu ayə
Отправлено 05 мая 2012 - 14:52
mən sənin üçün burda molla zadam mənə suallar yağdırırsan.əgər le ilaha illellahin menasinin Allahin ilah olmaması qenatindesense men de sene bele komek ede bilerem ki nisa suresindeki aye Allahin ilah olmasini ərz edir
Отправлено 05 мая 2012 - 14:53
Отправлено 05 мая 2012 - 14:56
sənə uje cavab vermişəm
Özündən niyə çıxırsan ki ?
Mən sənə SIRF ərəb diliylə bağlı bir sual verirəm.
Yenə də təkrar edirəm :
"LƏ İLƏHƏ İLLƏLLAH" kəlməsindən bu qənata gəlmək olar ki, " ALLAHDAN BAŞQA İLAH YOXDUR. TƏK İLAH ALLAHDIR" ? yəni, SIRF bu cümlədən Allahın ilah olduğu anlaşılır ya yox ?
Sənə sual verməyimin məqsədim də sırf budur ...
Yoxsa sən mənim üçün nəinki molla, heç mollanın kəsilib atılan dırnağı qədər də dəyərli deyilsən!
P.S
Öl də gülməkdən ... Niyə öımürsən gülməkdən ? )))
Отправлено 05 мая 2012 - 15:00
sənə uje cavab vermişəm
Отправлено 05 мая 2012 - 15:00
sən səfehsən və səfehlikdən dəm vurursan, mən Allah c.c-ın nəyi necə nazil etməli olduğundan yox nazil etdiyindən danışıram. Allah c.c deyir ki "onun üzündən başqa hər şey"
yəni Onun üzüdə şeydir, əks halda məhv olacaq şeylər sırasından üzü istisna etməyin bir mənası yoxdur. bundan başqa sən o qədər səfehsən ki, hələ "yaraılmış" ilə "şey" ifadəsi arasındaki fərqi bilmirsən. ümumən bu ayə haqqında nə deyə bilərsən:
قُلْ أَيُّ شَيْءٍ أَكْبَرُ شَهَادَةً ۖ قُلِ اللَّهُ ۖ شَهِيدٌ بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ
de: "hansı şey şahidlikdə ən böyükdür?" De: "Allah mənimlə sizin aranızda şahiddir."
Ənam surəsi 19-cu ayə
bu ayə Allah c.c-ın "şey" olduğunu isbat üçün yetərlidir ya yox?
Отправлено 05 мая 2012 - 15:03
bu ayə bu məsələdə mənə qarşı necə dəlil olur ki? əlavə olaraq, sən Allah c.c-ın şey olduğunu qəbul etdin, ayə isə deyir ki "üzündən başqa hər şey məhv olacaq"sən düz deyirsən .qəbul edirəm ki Allah şeydir.Amma sənə Qurandan başqa ayə ilə də cavab verə bilərəm.
nisa 92 ci ayə ilə
وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ أَنْ يَقْتُلَ مُؤْمِنًا إِلَّا خَطَأً ۚ وَمَنْ قَتَلَ مُؤْمِنًا خَطَأً فَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُؤْمِنَةٍ وَدِيَةٌ مُسَلَّمَةٌ إِلَىٰ أَهْلِهِ إِلَّا أَنْ يَصَّدَّقُوا ۚ فَإِنْ كَانَ مِنْ قَوْمٍ عَدُوٍّ لَكُمْ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُؤْمِنَةٍ ۖ وَإِنْ كَانَ مِنْ قَوْمٍ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُمْ مِيثَاقٌ فَدِيَةٌ مُسَلَّمَةٌ إِلَىٰ أَهْلِهِ وَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُؤْمِنَةٍ ۖ فَمَنْ لَمْ يَجِدْ فَصِيَامُ شَهْرَيْنِ مُتَتَابِعَيْنِ تَوْبَةً مِنَ اللَّهِ ۗ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا
Heç bir möminə başqa bir mömini öldürmək yaraşmaz. Bu səhvən (xəta üzündən) olduqda müstəsnadır. Hər kəs bir mömini səhvən öldürərsə, o zaman o, mömin bir qul azad etməli və öldürülmüş şəxsin ailəsi qanbahasını sədəqə olaraq bağışlamadıqda, onlara (ölən şəxsin varislərinə) tam şəkildə qanbahası verməlidir. Əgər (öldürülən şəxsin özü) mömin olduğu halda, sizə düşmən olan bir tayfadandırsa, o vaxt (öldürən şəxs) mömin bir qul azad etməlidir. Əgər (öldürülən şəxs) sizinlə əhd (müqavilə) bağlamış bir tayfadan olarsa, o zaman onun ailəsinə qanbahası verməklə bərabər, mömin bir qul dəxi azad etmək lazımdır. Hər kəs (azad etməyə qul) tapa bilməsə, o, Allah tərəfindən tövbəsinin qəbul edilməsi üçün bir-birinin ardınca (arası kəsilmədən) iki ay oruc tutmalıdır. Allah (hər şeyi) biləndir, hikmət sahibidir!
Отправлено 05 мая 2012 - 15:05
sən düz deyirsən .qəbul edirəm ki Allah şeydir.Amma sənə Qurandan başqa ayə ilə də cavab verə bilərəm.
nisa 92 ci ayə ilə
وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ أَنْ يَقْتُلَ مُؤْمِنًا إِلَّا خَطَأً ۚ وَمَنْ قَتَلَ مُؤْمِنًا خَطَأً فَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُؤْمِنَةٍ وَدِيَةٌ مُسَلَّمَةٌ إِلَىٰ أَهْلِهِ إِلَّا أَنْ يَصَّدَّقُوا ۚ فَإِنْ كَانَ مِنْ قَوْمٍ عَدُوٍّ لَكُمْ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُؤْمِنَةٍ ۖ وَإِنْ كَانَ مِنْ قَوْمٍ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُمْ مِيثَاقٌ فَدِيَةٌ مُسَلَّمَةٌ إِلَىٰ أَهْلِهِ وَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُؤْمِنَةٍ ۖ فَمَنْ لَمْ يَجِدْ فَصِيَامُ شَهْرَيْنِ مُتَتَابِعَيْنِ تَوْبَةً مِنَ اللَّهِ ۗ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا
Heç bir möminə başqa bir mömini öldürmək yaraşmaz. Bu səhvən (xəta üzündən) olduqda müstəsnadır. Hər kəs bir mömini səhvən öldürərsə, o zaman o, mömin bir qul azad etməli və öldürülmüş şəxsin ailəsi qanbahasını sədəqə olaraq bağışlamadıqda, onlara (ölən şəxsin varislərinə) tam şəkildə qanbahası verməlidir. Əgər (öldürülən şəxsin özü) mömin olduğu halda, sizə düşmən olan bir tayfadandırsa, o vaxt (öldürən şəxs) mömin bir qul azad etməlidir. Əgər (öldürülən şəxs) sizinlə əhd (müqavilə) bağlamış bir tayfadan olarsa, o zaman onun ailəsinə qanbahası verməklə bərabər, mömin bir qul dəxi azad etmək lazımdır. Hər kəs (azad etməyə qul) tapa bilməsə, o, Allah tərəfindən tövbəsinin qəbul edilməsi üçün bir-birinin ardınca (arası kəsilmədən) iki ay oruc tutmalıdır. Allah (hər şeyi) biləndir, hikmət sahibidir!
فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ
Отправлено 05 мая 2012 - 15:06
bu ayə bu məsələdə mənə qarşı necə dəlil olur ki? əlavə olaraq, sən Allah c.c-ın şey olduğunu qəbul etdin, ayə isə deyir ki "üzündən başqa hər şey məhv olacaq"
yəni əl, ayaq, baldır, qıvrım saçlar, bədən və s.?
Отправлено 05 мая 2012 - 15:14
bax da deyir ki boyun azad edin .ancaq bütün qul nəzərdə tutulub.Ərəb dilində var da belə qayda .Necə ki Allahın üzündən başqa her şeyin məhv olacaqı deyilir amma üz deyəndə bütün zatı nəzərdə tutulur.Nisa surəsi bunu bizə demeyə imkan verir.özümüzdən demirik ki
Отправлено 05 мая 2012 - 15:19
فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ ۚ وَحَيْثُ مَا كُنْتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَكُمْ شَطْرَهُ
Отправлено 05 мая 2012 - 15:20
bu qədəri kifayətir, sən bu sözünlə onsuzda bizim doğru dediyimizi təsdiq etdin. bizdə deyirik ki, normal danışıq qaydasını bilən hər kəs "əl" sözü ilə güc və qüvvətin, "üz" sözü ilə rızanın və s. qəsd edildiyini bilər. necə ki, Allah c.c Davud a.s haqqında deyir:bax da deyir ki boyun azad edin .ancaq bütün qul nəzərdə tutulub.Ərəb dilində var da belə qayda .Necə ki Allahın üzündən başqa her şeyin məhv olacaqı deyilir amma üz deyəndə bütün zatı nəzərdə tutulur.Nisa surəsi bunu bizə demeyə imkan verir.özümüzdən demirik ki
اصْبِرْ عَلَىٰ مَا يَقُولُونَ وَاذْكُرْ عَبْدَنَا دَاوُودَ ذَا الْأَيْدِ ۖ إِنَّهُ أَوَّابٌ
Onların dediklərinə səbr et və qüdrətli qulumuz Davudu yadına sal! O, daim (Allaha) üz tutardı.
Sad surəsi 17-ci ayə
Сообщение отредактировал Elmeddin.88: 05 мая 2012 - 15:28
Отправлено 05 мая 2012 - 15:27
bu qədəri kifayətir, sən bu sözünlə onsuzda bizim doğru dediyimizi təsdiq etdin. bizdə deyirik ki, normal danışıq qaydasını bilən hər kəs "əl" sözü ilə güc və qüvvətin, "üz" sözü ilə rızanın və s. qəsd edildiyini bilər. necə ki, Allah c.c Davud a.s haqqında deyir:
اصْبِرْ عَلَىٰ مَا يَقُولُونَ وَاذْكُرْ عَبْدَنَا دَاوُودَ ذَا الْأَيْدِ ۖ إِنَّهُ أَوَّابٌ
Onların dediklərinə səbr et və qüdrətli qulumuz Davudu yadına sal! O, daim (Allaha) üz tutardı.
Sad surəsi 17-ci ayə
bu ayədə "qüdrətli" kimi tərcümə edilən söz ayənin ərəbcəsində "əllər sahibi"dir. məgər digər insanlarda əl yoxdur ki, Allah c.c Davudu belə vəsf edir? bu ayədə "əllər" ifadəsi ilə "qüdrət", "qüvvət", "güc" və s. qəsd edilmişdir. eyni ilə Allah c.c haqqındaki ayələrdə belədir, məsələn elə sənin özün dediyin kimi Qəsas surəsindəki "üzündən başqa hər şey məhv olacaq" ayəsidə belədir. ayədə "Onun üzü" deyilir ancaq məqsəd (sənin dediyinə görə) Allah c.c-ın zatıdır. bizdə bunu deyirik, "əl", "üz" və bu kimi digər sifətlərdə məcaz işlədilmişdir, bunu inkar edən və "Quranda məcaz yoxdur" deyənlər isə sizlərsiniz.
Отправлено 05 мая 2012 - 15:30
Bir də ki nisa 92 ci ayə ilə razisanmi ki ərəb dilində belə uslub var ki boyun dedikdə insanın özü nəzərdə tutula bilər ? və buna görə də Allahin üzü dedikdə bütün zati nəzərdə tutula bilər?
Отправлено 05 мая 2012 - 15:35
Отправлено 05 мая 2012 - 15:37
Отправлено 05 мая 2012 - 15:38
0 пользователей, 4 гостей, 0 скрытых пользователей