Перейти к содержимому

Фотография

Təvəssul və onun hokmləri

• Закрытая тема Тема закрыта
Сообщений в теме: 1479

#691 Kanan_313N

Kanan_313N

Raid – Major

• Murid
  • 1 351 сообщений

Отправлено 14 апреля 2011 - 16:47

Salam Aleykum.
Əziz bacı və qardaşlarım. Mən bir dəfə demişdim ki, Əhli- Beyti sevirəm ancaq ALLAHa xatir. Mən hacətimi istəyərkən aşağıdakı kimi istəyirəm:
ALLAHı müxtəlif gözəl adları ilə çağıraraq. Mən alimlərimizdən birinin saytında oxumuşdum ki, ALLAHın adları ilə təvəssül ən üstün təvəssüldür.
ALLAHa xatir 2 rəkət namaz qılıram. Daha sonra həmin namazı Peyğəmbər salavatullaha və ya hər hansı İmam əleyhissalama pay erirəm. Üzü qibləyə durub ALLAHdan hacətlərimi istəyirəm.
Ya da ALLAHdan Əhli-Beytə xatir hacətimi yerinə yetirməsini diləyirəm. Mən bu zaman həmin əleyhissalamların saleh əməllərini vasitə tuturam. Əhli_beyt əleyhissalamlar bütün günahlardan kənardırlar. Onlar ALLAHa daima itaətkar qul olmuşlar və onların saleh əməlləri ilə hacətimi diləməyimdə qəba hədd görməyirəm.
Bəzən üzümü qibləyə tutub Əhli-Beytə salam göndərirəm(necə ki hər dəfə namazdan sonra Peyğəmbər salavatullaha salam deyirik) və daha sonra özümün də onları ALLAHa xatir sevənlərdən olduğumu deyib, ALLAHdan hacətimi istəyirəm.
Amma əsasən ALLAhın adları ilə təvəssül edirəm.
Əlbətdə ki, hər dəfə dua etməzdən əvvəl və sonra Muhəmməd (s)-a və Məsum Əhli-Beyt əleyhissalamlara salavat deyirəm.

Mən İnşaALLAH Əhli-Beyt əleyhissalamların qəbrini ziyarət edəcək və bu şəkildə təvəssül edərək ALLAH təaladan dünya və Axirət hacətlərimi diləyəcəyəm.
ALLAH hər birinizə yardım etsin. AMİN...
ALLAH amanında.

Bismillah,yazınızdan cəfəriyə oxşayırsınız.Amma onu bilirəm ki,elə etdiyiniz ən gözəl təvəssüldür.Sizə bir qardaş məsləhəti Əhli-beyt(ə) salamı bəzən yox,elə həmişə verin.Saffat 130:Ali Yasinə salam olsun(qiraətçilər bucür də oxuyub).Yasin isə Rəsuallahın(s) adlarından biridir,Yəni Muhəmməd(s) ailəsinə salam olsun,bir də salavata aid ayə də var,düzdür yalnız Peyğəmbərin(s) adı gedir,amma sünnü-şiə hədislərində Peyğəmbər(s) buyurur ki,yalnız mənə salam deməyin,ailəmə də deyin.Allah hamımıza Əhli-beyt(ə) ziyarəti qismət etsin,mən də içində olmaqla)

#692 abdhalim

abdhalim

Raid – Major

• Murid
  • 1 267 сообщений

Отправлено 14 апреля 2011 - 21:48

Bismillah,furqanlı əhməd meydanda!Sən nə yazmısan xəbərin var???Məgər təvəssül edəndə övliyanı eşidirlər???Övliya səni eşidir.Bunun izahı necədir belə deyim,necə salavat deyəndə gedir Peyğəmbərə(s) çatır,eləcə də təəssül edəndə.Ağacla-daş məni eşitmir axı!Heç hənanın yeridir??

bismilləh
kənan söhbət eşidib,danışmaqdan getmir. Allah istəsə ağacda,daşda eşidər insanı,və Allah elə eləyir ki, ağac adamnan danışsın.
belə hadisə olub rəsul s.ə.v. müşrükləri dəvət edəndə.
eynilədə, vəfat etmiş insanıda danışdırar,Allah subhanvətəala.
ancaq sənin etdiyin dua isə, elə bir qeybə tərəf daş atmaqdı,
deyirsən ağaca,və ya vəfat etmiş saleh bir insana ,O da dilə gəlir və Allahdan sənin üçün şəfa istəyir ! və sən bunu hardan bildin ki,eşitdi,və sonra o dilə gəlib Allahdan sənin üçün şəfa istədi ?!
sən bunda necə yəqinliyə düşürsən izah elə.hardan bilirsən ki. dedin eşitdi. və oda Allaha dedi !
mən məsəl üçün deyirəm ki,"ey kəbə səndən kimlər gəldi kimlər keçdi !"
1.bunuynan bəyəm mən iddia edirəm ki, kəbə məniynən danışır,eşidir ?
2.və ya mən kəbəyə deyirəmki,Allahdan mənim üçün şəfa istə ?

Сообщение отредактировал abdhalim: 14 апреля 2011 - 21:49

bir nəfər sourşdu: «Allah qiyamət günü bu qədər çox və hesabsız olan insanların hesabına necə yetişəcək?»İmam Əli buyurdu: « necə ki,Allah onların hesabına yetişər bir halda ki, onlar Allahı görmürlər!» «Necə ki, onlara ruzi verir(dünyada) bir halda ki, onlar onu görmürlər.»

#693 abdhalim

abdhalim

Raid – Major

• Murid
  • 1 267 сообщений

Отправлено 14 апреля 2011 - 21:56

ahmed,olmadı ki!
Sən yenə də "furqanınla" danışırsan.
Uzun -uzadı quranla üst-üstə düşməyən fəlsəfəvi burda niyə zorla yeritməyə çalışırsan ?
Əgər iddia edirsənsə ki, dediklərivi Quranla əsaslandıra bilərsən o zaman buyur!
O boyda mətn yazmısan cəmi üç ayə gətirmisən üçü də sənin sözlərivi sübut eləmir.
1.İlk gətirdiyin ayənini mövzuya yaxından dəxli yoxdur .
2.İkinci gətirdiyin ayəni sizə izah elədim ki, orda ÇAĞIRMAYIN -İbadət etməyin qəsdi ilədir ki, təvəssül -Allahdan başqasına ibadət etmək deyil.Bunun üçün sənə Bəqərə surəsi 260-cı ayəni dəlil yazmışam
3.Sonuncu gətirdiyin ayə də təvəssülün batil olduğunu, şikr olduğunu,küfr olduğunu sübut eləmir!
Buyur mövzuya uyğun tutarlı dəlillər gətir sonra məsələylə nə qədər əlaqəli olduğu göstər izah elə!
Öz "furqanın" yaxud sənin öz "fürqanınla" icad elədiyin " təfsir" kimin nəyinə lazımdı ?
Buyurun!
İnşaAllah,cavab gözləyəcəyəm!
Zəhmət olmasa dediyiniz sözlərdə Qurana əsaslanın! :rolleyes:
Təşəkkür edirəm!

sən nəyə görə ziddir mənim dediklərim onu yaz.nəyi bəyənmirsən ?
hansı ayə hansı ayə yə zidd gedir onu yaz.
fəlsəfə olsaydı sənin ağlına tez batardı.
ancaq mənim dediklərim fəlsəfə yox, quranın batini diliylə danışdığım üçün, sənin qəlbivə çatmır.qəlbin dərinliyi ağlın dərinliyindəndə dərindir.sən cahilsən belə şeylərdən.
bir nəfər sourşdu: «Allah qiyamət günü bu qədər çox və hesabsız olan insanların hesabına necə yetişəcək?»İmam Əli buyurdu: « necə ki,Allah onların hesabına yetişər bir halda ki, onlar Allahı görmürlər!» «Necə ki, onlara ruzi verir(dünyada) bir halda ki, onlar onu görmürlər.»

#694 Zerger

Zerger

Raqib Awwal – Master Seargeant

• Murid
  • 200 сообщений

Отправлено 14 апреля 2011 - 22:29

Salam ehmed.Senin Kebeye bu cur xitabin sirkdir?
Baxiram yollara.....

#695 abdhalim

abdhalim

Raid – Major

• Murid
  • 1 267 сообщений

Отправлено 14 апреля 2011 - 22:51

yox. şirk niyə olur ki? burda şirk olan bir əməl sənə görə ola bilər, !
insan oturub dərdən,başına gələn bəlalardan, daşnan danışa bilər, evnən danişa bilər, və danışan adam bilir ki, onu daş eşitmir, və danışmır.bu cür xitabları adətən sairlər işlədir,
hətta qırağdan kimsə, belə bir adamı görsə, daşnan danışır adətən fikirləşir ki, ya bu insan havalanıb, ya da dərdən
fikirdən ,belə eləyir !
ancaq sizin etdiyiniz isə,...
siz yəqinliknən deyirsiz ki, həmin saleh insanda eşitdi,və oda Allaha dua etdi bizim üçün.?! buna ayələrnən isbat edə bilərsiz ?

Сообщение отредактировал abdhalim: 14 апреля 2011 - 22:53

#696 N_ن_N

N_ن_N

Liwa – Major General

• Murid
  • 4 204 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 00:14

ahmed,olmadı ki!
Uzun -uzadı quranla üst-üstə düşməyən fəlsəfəvi burda niyə zorla yeritməyə çalışırsan ?
Əgər iddia edirsənsə ki, dediklərivi Quranla əsaslandıra bilərsən o zaman buyur!
O boyda mətn yazmısan cəmi üç ayə gətirmisən üçü də sənin sözlərivi sübut eləmir.
2.İkinci gətirdiyin ayəni sizə izah elədim ki, orda ÇAĞIRMAYIN -İbadət etməyin qəsdi ilədir ki, təvəssül -Allahdan başqasına ibadət etmək deyil.Bunun üçün sənə Bəqərə surəsi 260-cı ayəni dəlil yazmışam
3.Sonuncu gətirdiyin ayə də təvəssülün batil olduğunu, şikr olduğunu,küfr olduğunu sübut eləmir!
Buyur mövzuya uyğun tutarlı dəlillər gətir sonra məsələylə nə qədər əlaqəli olduğu göstər izah elə!
Öz "furqanın" yaxud sənin öz "fürqanınla" icad elədiyin " təfsir" kimin nəyinə lazımdı ?
Buyurun!
Təşəkkür edirəm!

sən nəyə görə ziddir mənim dediklərim onu yaz.nəyi bəyənmirsən ?
hansı ayə hansı ayə yə zidd gedir onu yaz.
fəlsəfə olsaydı sənin ağlına tez batardı.
ancaq mənim dediklərim fəlsəfə yox, quranın batini diliylə danışdığım üçün, sənin qəlbivə çatmır.qəlbin dərinliyi ağlın dərinliyindəndə dərindir.sən cahilsən belə şeylərdən.

1.Oyun oynama! Yekə oğlansan! İndi burda elə bir səhnə düzəltmək istəyirsən ki, guya mən ayə ayəyə ziddi demişəm fikrini camaata alışamaq istəyirsən ? :rolleyes:
2.Yox əgər bu sənin əqidəndirsə ayə ayəyə zidd ola bilməz.Təbii ki, sənin də qəlbin möhürləndiyi üçün bunu başa düşə bilməzsən.
3.Sənin ayələri izah eləməyin zahirən məbaları bir-birinə zidd gətirir.Bu da təbiidir.Çünki, sən quranı müsəlmanların başa düşdüyü kimi yox,şeytanın sənə vəsvəsə elədiyi kimi başa düşürsən.
4.Sən fəlsəfə də danışşan başa düşərəm, Quran ayəsi də desən başa düşərəm.Axı sən heç birini demirsən.Həm fəlsəfənin adını şəkirsən, həm quran ayəsi yazırsan .Sonra Quran ayəsi qalır kənarda sən başlayırsan öz "fürqanıva" görə nağıl danışmağa!
5.Bizim şükür Allaha Quran qəlbimizə çatıb ona görə də müsəlmanıq.Sənin nə başıva çatır,nə qəlbivə çatır.Ona görə də bax bu gündəsən .Özüvü "süçilmişlərdən" hesab edirsən.Müsəlmanları təkfir edirsən , özüvü hamıdan ağıllı hesab edirsən.Qaldı ki, sənə tutduğum nəyə etirazım olmasına,bir öncəki səhifədə yazmışam.Ayələr gətirmişəm,sənə göstərmişəm ki, ayələri zahirən oxuyur, sonra xəvaricin təhrif elədiyi kimi Allahın ayələrini təhrif eləyirsiniz.GƏTİRDİYİVİZ AYƏLƏRİN HEÇ BİRİ MÜSƏLMANLARIN ETDİKLƏRİ TƏVƏSSÜLÜN ƏLEYHİNƏ DEYİL.QURAN AYƏSİ İLƏ DANIŞMIRSAN ? BUYUR SƏNƏ QURAN AYƏSİ İLƏ CAVAB VERMİŞƏM.BUYUR OXU! SƏN QURANDA HEÇ BİR AYƏ TAPA BİLMƏZSƏN Kİ, MÜSƏLMANLARIN BAŞA DÜŞDÜKLƏRİ,SAHABƏNİN,TABEİNİN İCRA ETDİKLƏRİNİ TƏVƏSSÜLÜN ƏLEYHİNƏ OLSUN! ƏGƏR VARSA ELƏ BİR AYƏ BUYUR YAZ ,TƏFSİRİNİ DƏ YAZIB İZAH ELƏ! Buyur bir əvvəlki səhifəyə çevir diqqətlə nəzərdən keçir cavab yaz! :rolleyes:

Сообщение отредактировал 3_Rengli_HeyaT: 15 апреля 2011 - 00:21

"Nun. And olsun qələmə və qələmə alınanlara!
Məhz Rəbbinin mərhəmətinə görə sən dəli deyilsən.
Şübhəsiz ki, sənin üçün tükənməz bir mükafat hazırlanmışdır.
Həqiqətən də, sən böyük əxlaq sahibisən!
Sən də görəcəksən, onlar da – hansınızın dəli olduğunu.
Şübhəsiz ki, Rəbbin Onun yolundan azanları və haqq yolda olanları daha yaxşı tanıyır.
Elə isə (haqqı) yalan sayanlara güzəştə getmə!
Onlar istəyirlər ki, sən (onlara) güzəşt edəsən, onlar da (sənə )güzəşt etsinlər.
İtaət etmə hər tez-tez and içənə, alçağa, qeybət edənə,söz gəzdirənə, xeyrə mane olana, həddi aşana, günahkara, daş ürəkliyə,(anlamaza və eyni zamanda) əsli-nəsəbi bilinməyən haramzadaya – o (adam) var-dövlət və oğul-uşaq sahibi olsa belə!"
Qələm : 1 - 14.

#697 N_ن_N

N_ن_N

Liwa – Major General

• Murid
  • 4 204 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 00:16

əhməd , ey "furqan" sahibi!
Bununla Allah bilir neçə mövzuda neçə sualımı cavabsız qoymusan!
Novruz bayramı mövzusunu bir cür yarım saxladın, digər mövzuları bir cür yarım saxladın.Axı, dedim ki, bütün mövzuların üstünə gedəcək, səndən konkret cavablar gözləyəcəyəm.Odur ki, buyur , əgər ,həqiqətən sənin " furqanın" varsa, bir öncəki səhifəyə çevir sənə verdiyim suallara cavab ver !
Suallardan yayınma! :rolleyes:
Sənə şeytan hansı vəsvəsələri pıçıldayıbsa sən də ancaq o mövzular ətrafında nala-mıxa vurmağı bacarırsan.Elə ki, qarşıya çətin sual çıxır ya belə artistlik edirsən, ya da özüvü vurursan görməməzliyə.Sən əvvəlki səhifəni çevir.Əgər yenə də suallarımı,iradlarımı görməsən .Mən onları sənin üçün yenidən yazaram :rolleyes:

Сообщение отредактировал 3_Rengli_HeyaT: 15 апреля 2011 - 00:19

Şübhəsiz ki, Rəbbin Onun yolundan azanları və haqq yolda olanları daha yaxşı tanıyır.
Onlar istəyirlər ki, sən (onlara) güzəşt edəsən, onlar da (sənə )güzəşt etsinlər.
İtaət etmə hər tez-tez and içənə, alçağa, qeybət edənə,söz gəzdirənə, xeyrə mane olana, həddi aşana, günahkara, daş ürəkliyə,(anlamaza və eyni zamanda) əsli-nəsəbi bilinməyən haramzadaya – o (adam) var-dövlət və oğul-uşaq sahibi olsa belə!"

#698 Vey-sal

Vey-sal

Шиит-джафарит

• Murid
  • 1 154 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 00:42

insan oturub dərdən,başına gələn bəlalardan, daşnan danışa bilər, evnən danişa bilər, və danışan adam bilir ki, onu daş eşitmir, və danışmır.bu cür xitabları adətən sairlər işlədir,
hətta qırağdan kimsə, belə bir adamı görsə, daşnan danışır adətən fikirləşir ki, ya bu insan havalanıb, ya da dərdən
fikirdən ,belə eləyir !
siz yəqinliknən deyirsiz ki, həmin saleh insanda eşitdi,və oda Allaha dua etdi bizim üçün.?! buna ayələrnən isbat edə bilərsiz ?

Birincisi, isbatı (ayələrlə və ayələrsiz) o, adama edərsən ki, "isbat" terminin nə olduğunu başa düşsün.

İkincisi, insan fiziki cəhətdən ölür, bədəni çürüyür, ruhu qalır. Biz insanların arasında keşmiş əcdalarımızdan başlayaraq ta ki, ata-babalarımıza qədər biz bunların ruhunu hiss edir, sanki onların bu dünyada qoyub-getdikləri əşyalar, təcrübələrlə daim iltimasdayıq və s..
Qəlbi daşlaşmışlardan fərqlı olaraq, biz bu dünyada vasitə rolunu oynamalıyıq. Yəni, hər birimiz keçmişin indinin təcrübəsini gələcək nəsillərə ötürməliyik. Bu bizim ölməzliyimizin bir formasıdır. Təvəssülün, daşın-abidənin burda rolu cox böyükdür. Bizimlə, yəni qədim Avropa (və şərq xalqları ılə) müasir Amerikanlar arasında bir fərq olmalıdır ya yox? Bax, məncə Amerikanlar robot kimi yaşayırlar, elə də ölüb gedirlər. Bizim isə tariximiz var, ənənəmiz var, dinimiz-imanimiz var, əqidə-təriqətimiz var. Biz amerikanlardan mənəvi cəhətdən 10 dəfə zəngin yaşayırıq. Bunun səbəbi də təvəssüldür, Allahın ipindən yapışmadır.
Əhməd, deyək ki, sən günahlar işlətdin. Sənin Allahın səndən razı deyil və sənin qəlbivə təzə heç bir şey salmadı, furqnıvı kəsdi. Sonra da qəlbivi möhürlədi və daşlaşdırdı. Kimə müraciət edərsən? Kimi köməyə çağırarsan?
Müəlımlərivi? Valideynlərivi? Müqəddəs bildiyin nəyi?
Axı pak və sağlam qəlblı (furqanlı) insanlar üçün mütləq müqəddəs nəsə də olmalıdır.

Сообщение отредактировал Vey-sal: 15 апреля 2011 - 00:44

İman qəlb ilə tanımaq (etiqad bəsləyərək inanmaq), dil ilə iqrar etmək və (əl, ayaq, göz, qulaq, dil və bu kimi) üzvlərlə əməl etməkdir. "İmam Əli əleyhis-salam. Nəhcül-Bəlağə"

http://quran.az/17/15[/b][/font][/size][/color]

#699 abdhalim

abdhalim

Raid – Major

• Murid
  • 1 267 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 00:48

Novruz bayramı mövzusunu bir cür yarım saxladın, digər mövzuları bir cür yarım saxladın.Axı, dedim ki, bütün mövzuların üstünə gedəcək, səndən konkret cavablar gözləyəcəyəm.Odur ki, buyur , əgər ,həqiqətən sənin " furqanın" varsa, bir öncəki səhifəyə çevir sənə verdiyim suallara cavab ver !
Sənə şeytan hansı vəsvəsələri pıçıldayıbsa sən də ancaq o mövzular ətrafında nala-mıxa vurmağı bacarırsan.Elə ki, qarşıya çətin sual çıxır ya belə artistlik edirsən, ya da özüvü vurursan görməməzliyə.Sən əvvəlki səhifəni çevir.Əgər yenə də suallarımı,iradlarımı görməsən .Mən onları sənin üçün yenidən yazaram :rolleyes:

əhməd yox,abdhalim !müsəlmanlar məni bu adnan tanıyır.
novruz bayramı mövzusundan bi izni Allah xırdaladım ki, bu novruzun dinnən heç bir əlaqəsi yoxdur,
və camaat bu bayramda küfürlərini dahada artırır.
. sən görmürsən mən nə edə bilərəm.
birdə deyirsən yaz, yazıram deyirsən ki, yox kitablardan təfsir gətir !
burda da yazdım.ayələr gətirdim təfsir gətirdim.əgər mənim gətirdiyim təfsiri bəyənmirsənsə, onda buyur bir- bir izah elə ki, niyə bəyənmirsən ! yoxsa kı, boş şeydi ,sən kimsən, sənə inanmıram söhbəti burda keçməz.
buyur isbat elə mənim gətirdiyim ayələri ki, niyə! "təvəssülə"ziddir?!

Özüvü "süçilmişlərdən" hesab edirsən.Müsəlmanları təkfir edirsən ,

ayəə ,mən müsəlmanı yox,cahil müşrükləri təkfir edirəm,Allah müsəlmanları təkfir edənə lənət etsin !
razıcan bunynan ?
az baxda bu amerkanski kinolara, matriça,nə bilim seçilmiş insanlar axtarırsan ki, arxasıcan gedəsən.
ancaq onu bilki, sən bu cür halnan nə ÖLÜM AYAĞINDA, nə də qiyamət günü heç bir seçilmiş kömək eləyə bilməyəcək,
indidən halıvı dəyiş.

#700 Ehli beyt ashigi

Ehli beyt ashigi

Raid – Major

• Murid
  • 1 300 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 01:16

Buna qulaq asın bəlkə ağıla qəldiz.

Hələ ki,əhli sünnə alimidir bu.

[media][media][/media][/media]

Сообщение отредактировал Ehli beyt ashigi: 15 апреля 2011 - 01:17

Hüseynə yerlər ağlar göylər ağlar
Bətuli Mürtəza, Peyğəmbər ağlar"
Hüseynin nuhəsin Dilriş yazanda
Müselman sehlidir ki, kafər ağlar"

#701 abdhalim

abdhalim

Raid – Major

• Murid
  • 1 267 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 01:23

Əhməd, deyək ki, sən günahlar işlətdin. Sənin Allahın səndən razı deyil və sənin qəlbivə təzə heç bir şey salmadı, furqnıvı kəsdi. Sonra da qəlbivi möhürlədi və daşlaşdırdı. Kimə müraciət edərsən? Kimi köməyə çağırarsan?
Müəlımlərivi? Valideynlərivi? Müqəddəs bildiyin nəyi?
Axı pak və sağlam qəlblı (furqanlı) insanlar üçün mütləq müqəddəs nəsə də olmalıdır.[/b]

vey sal yuxarıda yazdıqlarıvın axırətnən heç bir aidiyyatı yoxdu,ona görə divara çırpılmalı sözlərdi ..
ALLAH ƏGƏR göndərdiyi yəqinliyi,geri alsa, yəndə getməyə yerim yoxdur...ona görə ki, hara gedəcəyəm? nə qədər yaşacayam ? 30 il ? ondan sonra əbədi cəhənnəm !
itirilmiş cənnət !(cənnət fəsfi sənə aid deyil, ona görə ki,cənnətidə,cəhənnəmidə Allah insanın qəlbində tanıtdırır bu dünyada,sən isə bu şeydən məhrumsan hələki)
ziddiyyətlərnən dolu dünya həyatı ! ancaq axmaq insanlar bunu seçə bilər !
yəni alsa belə ,bu dünyada (aavatarımdanda görsənir)zindanda olduğum üçün, getməyə yerim olmadığı üçün,
yəndə üz tutmalıyan aləmlərin RƏBBİNƏ.bəlkə qəlbimin sıxıntısını qaldırdı.Mənim üçün duanın qəbul olması üçün vasitəçiyə ehtiyacım yoxdu.Allah yaradanda insanı bu cür yaratdı.çətinlikdə,ən böyük çətinlikdə qəlbin sıxıntısıdır ki,insanın batınıdə baş verir,( yəni fiziki ağrılar heçnədir,mənəvi əziyyətin yanında)yəni çətinlikdə, qəlbin sıxıntısında insan çönür Allahı köməyə çağırır,vasitəçisiz.
buna aid ayələr gətirdim, yəni Allah insanı yaradanda bu cür yaratdı, bu tövhidin şərtlərindəndir.
sonra Allah bu sıxıntıdan insanı qurtarandan sonra,tovhidi anlayan insan, birdə qeyb aləmindən başqa varlığı köməyə çağırmır.

ətrafına kölgə salan uca dağlar kimi dalğalar bürüdüyü zaman onlar dini Allaha məxsus edərək yalnız Ona dua edərlər. Allah onları sağ-salamat quruya çıxartdıqda içərilərindən bəziləri(mötədil) orta mövqe tutar. Bizim ayələrimizi yalnız çox xain, nankor olanlar danarlar!31/32
bu ayədə,aydın olur ki,Allah ayələrini insanların hamısına göstərsədə, çox az adam elədiyinin üstündə dayanır. Allahı tanıyan, daha çönüb qeybdən başqa varlığı çağırmır.

#702 abdhalim

abdhalim

Raid – Major

• Murid
  • 1 267 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 01:37

ehli beyt aşiqi
bu sunni bədbəxtdən soruşmaq lazımdır ki, o Allahı haçan tanıyıb ?
Allahın hər şey qadır olduğunu haçan bilib ?
onun qəlbi sıxıntıya düşdüyü zaman ,o sıxıntını aradan qaldırmaq üçün vasltəçiyə üz tutur, yoxsa bir başa qəlbindən Allaha dua edir ?
soruş ondan dənizdə başına belə hadisə gəlsəydi kimə dua edərdi ?
cavabı hazırdır. Allah quranda deyir ki, uydurduqları şeylər yox olub gedər ! uca dağlar kimi dalğalar bürüdüyü zaman onlar dini Allaha məxsus edərək yalnız Ona dua edərlər
dinə, tovhidə qayıdır ,
sonra çox az bir insan, bu elədiyi duanın üstündə durur.bunlardan biri ikrima abu cahildir.

Сообщение отредактировал abdhalim: 15 апреля 2011 - 01:38

#703 Ehli beyt ashigi

Ehli beyt ashigi

Raid – Major

• Murid
  • 1 300 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 01:58

ehli beyt aşiqi
bu sunni bədbəxtdən soruşmaq lazımdır ki, o Allahı haçan tanıyıb ?
Allahın hər şey qadır olduğunu haçan bilib ?
onun qəlbi sıxıntıya düşdüyü zaman ,o sıxıntını aradan qaldırmaq üçün vasltəçiyə üz tutur, yoxsa bir başa qəlbindən Allaha dua edir ?
soruş ondan dənizdə başına belə hadisə gəlsəydi kimə dua edərdi ?
cavabı hazırdır. Allah quranda deyir ki, uydurduqları şeylər yox olub gedər ! uca dağlar kimi dalğalar bürüdüyü zaman onlar dini Allaha məxsus edərək yalnız Ona dua edərlər
dinə, tovhidə qayıdır ,
sonra çox az bir insan, bu elədiyi duanın üstündə durur.bunlardan biri ikrima abu cahildir.

Peyğəmbər(s.ə.v.)məgər uydurmadır?O,ayədə söhbət bütlərdən gedir.Yaxşı belə sual verim:Sünnülərdə səhv deyir şıələr də,bəs kim düz deyir?Vəhabilər? yoxsa kimlər de biləkdə.

Əsrlər boyu İslam yaranandan bu günə kimi şiə olub birdə sünnü,bu iki məzhəbin ikisi də, təvəssülü caiz bilirlər.

İndi isə qondarma məzhəblər ortaya cıxıb deyirlər ki,yox bu şirkdir.Yaxşı onda elə cıxır ki,bütün bu günə kimi Səhabələr mömin və müsəlman olan insanlar Allahı tanımayıb şirk edib və cəhənnəmə gediblər,amma nova məzhəblər Allahı dərk edib 5-10 nəfər cənnətə gedib kehf edəcəklər?

Sən dediyin məsələyə qalanda isə: insan yaranandan ölənə kimi məgər can verir yoxsa dənizdə batır?

Сообщение отредактировал Ehli beyt ashigi: 15 апреля 2011 - 02:00

#704 Vey-sal

Vey-sal

Шиит-джафарит

• Murid
  • 1 154 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 02:37

Sən dediyin məsələyə qalanda isə: insan yaranandan ölənə kimi məgər can verir yoxsa dənizdə batır?

Qardaş, onun qəlbi möhürlənib. O, bizi də özü kimi zillətdə görmək istəyir.
İman qəlb ilə tanımaq (etiqad bəsləyərək inanmaq), dil ilə iqrar etmək və (əl, ayaq, göz, qulaq, dil və bu kimi) üzvlərlə əməl etməkdir. "İmam Əli əleyhis-salam. Nəhcül-Bəlağə"

#705 Vey-sal

Vey-sal

Шиит-джафарит

• Murid
  • 1 154 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 02:53

yəni alsa belə ,bu dünyada (aavatarımdanda görsənir)zindanda olduğum üçün, getməyə yerim olmadığı üçün,
yəndə üz tutmalıyan aləmlərin RƏBBİNƏ.bəlkə qəlbimin sıxıntısını qaldırdı.Mənim üçün duanın qəbul olması üçün vasitəçiyə ehtiyacım yoxdu.Allah yaradanda insanı bu cür yaratdı.çətinlikdə,ən böyük çətinlikdə qəlbin sıxıntısıdır ki,insanın batınıdə baş verir,( yəni fiziki ağrılar heçnədir,mənəvi əziyyətin yanında)yəni çətinlikdə, qəlbin sıxıntısında insan çönür Allahı köməyə çağırır,vasitəçisiz.

cənnət fəsfi sənə aid deyil, ona görə ki,cənnətidə,cəhənnəmidə Allah insanın qəlbində tanıtdırır bu dünyada,sən isə bu şeydən məhrumsan hələki

Yazıklar olsun sana.
Mən çox-çox uşaq ikən Əhlı-beyti sevməyə başladım. Bu uşaq sevçisi, mənəvi duyğular bir ömür məni cənnətdə yaşadır. Harda ömrüm kəsilər, əməllərimə görə cavab verəcəm. Sənin, əstaqfrula "geydirmə məbudununa" mən heç vaxt iman gətirmərəm. Axı o, necə məbuddur ki, sənin qəlbivi furqanla doldurur, bizimkini boşaldır? Yoxsa faşıstlık edir? Yoxsa sən yəhudilər kimi özünü seçilmiş sayırsan?

ziddiyyətlərnən dolu dünya həyatı ! ancaq axmaq insanlar bunu seçə bilər !

Nəhayət gəldin mənim sözlərimin üstünə. Şükür Allaha!

Сообщение отредактировал Vey-sal: 15 апреля 2011 - 02:55

#706 abdhalim

abdhalim

Raid – Major

• Murid
  • 1 267 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 08:00

ehli beyt və 3 rəngli həyat

siz mənə deyirsiz ki, Allahın sənə göstərdiyi ayə bizim vecimizə deyil, yəni sizin üçüm maraqsızdır.
ancaq bir sual çıxır ortaya ki, bəlkə bizə kitab çatmayıb, və biz ada da yaşayırıq.
və mən dənizdəyəm , birdən o boyda dalğaların üstümə gəlməsini görüb,əvvəl ibadət etdiyim bütləri unudub tək Allaha dua edirəm(əslində nəyin ki, dənizdə,ölüm ayağındada belədir,hər bir insan qayıdacaq o halə ki, Allah onu onda yaratmışdı)yəni anlayıram ki, bu boyda quvvə ola bilməz ki, bir varlığln hökmündə olmasın,
və Allah qəlbimin içində keçirtdiyim o duanı eşidib, batmaq üzərində olarkəm ,dalğaları 1 saniyə içərisində sakitləşdirir.
və mən gəlib sizə deyirəm ki, ay ey ehli beyt mən gördüyümü gördüm qəlbimdə,və birdə Allahdan qeyrisini köməyə çağırmayacayam qeyb aləmindən,sizdə belələrdən olun !
sən isə deyirsən ki, sənin gördüyün mənə maraqsızdır.
ziddiyyət burdadır ki, o ayədə tövbə edənlərin çoxu belə edir.sən isə deyirsən bu dəlil deyil. kitab olmasa belə əlimdə mən sizi rədd edib gedəcəydim.
indi isə əlimizdə quran var, mən sənə bu ayənin quranda da olduğunu yazıram, deyirsən ki, mən belə təfsiri qəbul edə bilmərəm.
bir az qıraqdan özüvə bax, hər şey aydın olar inşaallah.

Сообщение отредактировал abdhalim: 15 апреля 2011 - 08:03

#707 N_ن_N

N_ن_N

Liwa – Major General

• Murid
  • 4 204 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 11:13

əhməd yox,abdhalim !müsəlmanlar məni bu adnan tanıyır.
novruz bayramı mövzusundan bi izni Allah xırdaladım ki, bu novruzun dinnən heç bir əlaqəsi yoxdur,
və camaat bu bayramda küfürlərini dahada artırır.
. sən görmürsən mən nə edə bilərəm.
birdə deyirsən yaz, yazıram deyirsən ki, yox kitablardan təfsir gətir !
burda da yazdım.ayələr gətirdim təfsir gətirdim.əgər mənim gətirdiyim təfsiri bəyənmirsənsə, onda buyur bir- bir izah elə ki, niyə bəyənmirsən ! yoxsa kı, boş şeydi ,sən kimsən, sənə inanmıram söhbəti burda keçməz.
buyur isbat elə mənim gətirdiyim ayələri ki, niyə! "təvəssülə"ziddir?!

Özüvü "süçilmişlərdən" hesab edirsən.Müsəlmanları təkfir edirsən ,

ayəə ,mən müsəlmanı yox,cahil müşrükləri təkfir edirəm,Allah müsəlmanları təkfir edənə lənət etsin !
razıcan bunynan ?
az baxda bu amerkanski kinolara, matriça,nə bilim seçilmiş insanlar axtarırsan ki, arxasıcan gedəsən.
ancaq onu bilki, sən bu cür halnan nə ÖLÜM AYAĞINDA, nə də qiyamət günü heç bir seçilmiş kömək eləyə bilməyəcək,
indidən halıvı dəyiş.

1.Əlhəmdulillah sənə Novruz bayramı mövzusunda sübut edildi ki, siz Aşura günü oruc tutmaqla yəhudilərə,cahiliyyə dövrünün müşriklərinə tabe olursuz,utanmadan öz əməlivizə haqq qazandırmaq üçün Allahın rəsulunun (s.a.s) adına hədis də uydurursuz.Sizə sübut edildi ki,Novruzu keçirmək küfr deyil, keçirdənləri küfrdə iddiham eləməklə şeytanla olan beyetivizi bir daha təkrar edirsiz.
2.Mən sənə demişəm ki, nəyiki yazmağımı istəmisən mən sənə digər sehifədə cavab yazmışam ehmed.Başa düşmürsən ? nə dildə danışanda sən başa düşürsən ? :rolleyes:
3.Razıyam.Başda sən olmaqla bütün müsəlmanları təkfir eləyənlərə Allah lənət eləsin! Təbii ki, sən müsəlmanları müsəlman bilsən təkfir eləməzsən.Təkfirivə haqq qazandırmaq üçün onları müşrik adlandırırsız.Odur ki, Allah sənə və sənin əqidədə olan hamıəya lənət eləsiN! razıyam!
4.Yenə də qabaqdan gəlmişlik eliyirsən ))) Matriçadan zaddan danışırsan ))) Yəqin baxmasan danışmazsan )) Sən az da baxsan, çox da baxsan onun təsirinə düşmüsən )) Ona görə özüvü seçilmiş hesab edirsən .AYƏƏƏƏƏƏ, ağluvu işlət az bax. bu yəhudi istehsalı filmlərə ))
5.Oyun oynama! Çevir o biri səhifəni yazdıqlarıma cavab ver ! KOnkret! :rolleyes:
6.Sənin gətirdiyin ayələr niyə təvəssülə ziddi , bir öncəki səhifədə izah eləmişəm.Buyur aç oxu!

Сообщение отредактировал 3_Rengli_HeyaT: 15 апреля 2011 - 11:14

#708 N_ن_N

N_ن_N

Liwa – Major General

• Murid
  • 4 204 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 11:30

ehli beyt və 3 rəngli həyat

siz mənə deyirsiz ki, Allahın sənə göstərdiyi ayə bizim vecimizə deyil, yəni sizin üçüm maraqsızdır.
ancaq bir sual çıxır ortaya ki, bəlkə bizə kitab çatmayıb, və biz ada da yaşayırıq.
və mən dənizdəyəm , birdən o boyda dalğaların üstümə gəlməsini görüb,əvvəl ibadət etdiyim bütləri unudub tək Allaha dua edirəm(əslində nəyin ki, dənizdə,ölüm ayağındada belədir,hər bir insan qayıdacaq o halə ki, Allah onu onda yaratmışdı)yəni anlayıram ki, bu boyda quvvə ola bilməz ki, bir varlığln hökmündə olmasın,
və Allah qəlbimin içində keçirtdiyim o duanı eşidib, batmaq üzərində olarkəm ,dalğaları 1 saniyə içərisində sakitləşdirir.
və mən gəlib sizə deyirəm ki, ay ey ehli beyt mən gördüyümü gördüm qəlbimdə,və birdə Allahdan qeyrisini köməyə çağırmayacayam qeyb aləmindən,sizdə belələrdən olun !
sən isə deyirsən ki, sənin gördüyün mənə maraqsızdır.
ziddiyyət burdadır ki, o ayədə tövbə edənlərin çoxu belə edir.sən isə deyirsən bu dəlil deyil. kitab olmasa belə əlimdə mən sizi rədd edib gedəcəydim.
indi isə əlimizdə quran var, mən sənə bu ayənin quranda da olduğunu yazıram, deyirsən ki, mən belə təfsiri qəbul edə bilmərəm.
bir az qıraqdan özüvə bax, hər şey aydın olar inşaallah.

Bir insan ki, imanını əldən verdi,o hər bir şeyini əldən verə bilər :rolleyes:
Odur ki, səni qınamıram ehmed!
2.Biz sənə harda demişik ki, ALLAH SƏNƏ GÖSTƏRDİYİ ayə bizim vecimizə deyil ? Allah ayələri sənə də göndərib.Amma, sən ayələrə kor olmusan.Görməmisən.Ona görə də ayələri olduğu kimi yox, təsəvvür elədiyin kimi başa düşmüsən :rolleyes: Biz məgər sənin kimi kafir olmuşuq ki, ayə vecimizə olmasın ? Biz sənin kimi kafir olmadığımıza görə ,ayəni öz "ağlunla" ,öz "furqanınla" təfsir eləmə deyirik vəssəlam! Ayəni başa düş, sonra yaz! Yoxsa, dindən çıxan xəvaric də sənin kimi ayələri yazıb öz çirkin əqidələrinə alət edirdilər .Eynilə sənin kimi :rolleyes:
3.Sual ortaya çıxmır.Sual sənin ağluva çıxır.Sənin ağluva çıxan sual da çiban kimi bir şeydi.Bizim üçün təhlükəsi yoxdu.Olan sənə olur :rolleyes:
4.İndi bu qədər adam da sənə deyir ki, ay ehmed, bir yaxınım ağır xəstələnmişdi, onun üçün də məsələn, imam Rızanı Allah qatında şəfaətçi qərar verdim.Onun məqamı xatirinə Allahdan istədim ki, ilahi filan xəstəmə şəfa ver.Allah -təala da həmin xəstəmə şəfa verdi.GƏlib sənə desələr ki, ay "furqani" , təvəssül eləmək şirk deyil! Çünki, istədiyin Allahdır,yalnız ona ibadət edir, yalnız ondan istəyirsən, sən də durub deyirsən ki, İmam Rızadan (ə) istədin, İmam Rıza da büt kimi bir şeydi ( nəuzubillah). Bax, sənin müşrikliyin də budur ki, müsəlmanları şirkdə qınayırsan.Halbuki, müşriklər ləilahə illəllah kəlməsinə iman gətirməmişdilər,təvəssül edən müsəlmanlar isə gətiriblər.Təvəssülün yaxından -uzaqdan şirklə əlaqəsi yoxdur.Gətirdiyin ayələri də sənə keçən səhifədə izah eləmişəm.Üstəlik sənə sual da vermişəm ki, bir insan atasının yanında səhv iş görüb sonra üzünü atasına tutub " YA RƏBBİM, BAĞIŞLA MƏNİ!" desə müşrikdi ya yox ?
Təbii ki, sən Novruz bayramı mövzusundakı suallarımı cavabsız qoyduğun kimi, sonra burda çıxıb "XIRDALADIM" dediyin kimi, yəqin hər bir mövzu haqqında bu fikirdəsən ki, "MƏN XIRDALAYIRAM" )) Halbuki, sualları cavabsız qoymaq, özünün görməməzliyə vurmaq, mövzudan yayınmaq xırdalamaq deyil ayə ))) :rolleyes:
Sən yazdığın ayələrin nəinki ətraflı təfsirini, heç səthi mənasını da başa düşmürsən.Niyə ?
Keçən səhifədə Bəqərə surəsinin 260-cı ayəsini yazıb sənə sübut eləmişəm ki, bu ayə sən dediyin ayə ilə ziddiyət təşkil eləmir.Ancaq , sən dediyin mənaya yozanda ziddiyyət təşkil edir.Amma, müsəlmanların başa düşdüyü ,Allah rəsulunun (s.a.s) və imamların (ə) izah elədəyi mənada təfsir edəndə ,anlayanda heç bir ziddiyyət olmu8r.Təbii ki, sən öz sözlərində Allah rəsuluna (s.a.s) ,imamlara (ə) , alimlərə əsaslanmadığına görə , "furqanınla" izah elədiyinə görə ( xəvaric kimi) müsəlmanları təkfir də edirsən, qanlarını da halal bilirsən, üstəlik əqidədə də sapıdırsan.BU da azmış kimi elə bilirsən düz yoldasan! Sən şeytanın sənə vəsvəsə etdiklərini haqq bilmisən,elə bilmisən ki, sənə Allah tərəfindən furqan verilib .Təbii ki, çox yolunu azanlar , bilsələr ki, zəlalətdədilər haq yoluna dönərlər.Sən şeytana tabe olduğuvu bilsən , bu yoldan dönərsən inşaAllah!
5.İNdi buyur, söhbəti fırlatma! Bir öncəki səhifədə sənə qarşı gətirdiyim dəlillərə münasibət bildir!
Mən orda sənin dəlil kimi gətirdiyin ayələri düzgün başa düşmədiyivi , başqa quran ayələri ilə izah eləmişəm.Buyur münasibət bildir! :rolleyes:

Сообщение отредактировал 3_Rengli_HeyaT: 15 апреля 2011 - 11:33

#709 N_ن_N

N_ن_N

Liwa – Major General

• Murid
  • 4 204 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 11:38

ahmed( sənin dediyivə görə ABDhalim ) ,sən çox nala-mıxa vuracaqsan deyə , o biri səhifədə yazdığmı burda təkrar yazıram ki, daha sənin bundan sonra bəhanə yerin qalmasın .Buyur :

Copyright və ahmed,
Siz ikiniz də xəvaricin dediyini deyirsiz!
1.Onlar da öz batil əqidələrini sübut eləmək üçün Quran ayələrinidən dəlil gətirib, mənası təhrif edirdilər siz də
2.Siz ikiniz də Quran ayələrini təhrif edib , müsəlmanları müşriklikdə iddiham etdiyiniz üçün kafir olmusunuz ! :rolleyes: İNşaAllah tövbə edib İslama girin!
Copyright , indi isə gətirdiyin ayəyə nəzər salaq və sənin Allahın ayəsini təhrif eləməyinə fikir verək.Yazırsan :
"Necədi xoşuna gəldi ayə?? Allah təala ayədə bildirir ki وَالَّذِينَ يَدْعُونَ مِن دُونِهِ"O kəslər ki Allahdan qeyrisini" Burda "Qeyrisi" sözü qeyri müəyyənlikdədir və bütün Allahdan başqa nə varsa hamsını şamil edir. Əgər nəsə istisnan varsa buyur gətir bizdə oxuyaq."
1.Əvvəla, ayədə "ALLAHDAN QEYRİSİNİ ÇAĞIRMAQ" sözündə qeyd edirsən ki, burda "QEYRİSİ" deyərkən hamı nəzərdə tutlur.O zaman bu "QEYRİSİNDƏ" ölü ilə diri arasında fərq yoxdur.Deməli, siz diriləri də çağırdığınıza görə müşrik olmusuz!
2.Ayədə "ÇAĞIRMAQ" sözü ibadət etmək mənasındadır ki, "ALLAHDAN BAŞQASINA İBADƏT ETMƏYİN" mənasındadır.
3.Təvəssüldə isə ALLAHDAN BAŞQASINA İBADƏT EDİLMİR Müşriklərdən fərqli olaraq.
4.Yox desən ki, ÇAĞIRMAĞIN fərqi yoxdur, o zaman Allahdan başqasını nə niyyətlə olursa olsun ÇAĞIRSAN Müşriksən.O zaman sən kimi DƏVƏT EDİRSƏNSƏ ( ÇAĞIRIRSANSA) fərqi yoxdu nəyə və nə üçün çağırırsan , ( HƏTTA İSLAMA ÇAĞIRSAN BELƏ) MÜşriksən ( SƏnin əqidəvə görə)
5.Yox, əgər niyyətin və çağırmağın mənaları arasında fərq varsa, o zaman bu ayədə deyilən DƏVƏT ( çağırmaq) ibadət qəsdi ilədir.
6.Əgər bu DƏVƏTİN HƏR FORMASI ŞİRKDİRSƏ O ZAMAN SƏNİN ƏQİDƏVƏ GÖRƏ ALLAH İBRAHİMİ ŞİRKƏ DƏVƏT EDİB ( nəuzubillah) !
Allah (c.c) Quranda Bəqərə surəsinin 260-cə ayəsində buyurur :
وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ أَرِنِي كَيْفَ تُحْيِي الْمَوْتَىٰ ۖ قَالَ أَوَلَمْ تُؤْمِنْ ۖ قَالَ بَلَىٰ وَلَٰكِنْ لِيَطْمَئِنَّ قَلْبِي ۖ قَالَ فَخُذْ أَرْبَعَةً مِنَ الطَّيْرِ فَصُرْهُنَّ إِلَيْكَ ثُمَّ اجْعَلْ عَلَىٰ كُلِّ جَبَلٍ مِنْهُنَّ جُزْءًا ثُمَّ ادْعُهُنَّ يَأْتِينَكَ سَعْيًا ۚ وَاعْلَمْ أَنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ
Bir zaman İbrahim: “Ey Rəbbim, ölüləri necə diriltdiyini mənə göstər!”– dedi. (Rəbbi ona): “Məgər sən inanmırsan?”– dedi. (İbrahim) dedi: “Əlbəttə (inanıram!) Amma (istəyirəm ki,) qəlbim rahat olsun”. (Allah) buyurdu: “Quşlardan dördünü tut və onları özünə tərəf çəkib tikə-tikə et. Sonra hər dağın başına onlardan bir parça qoy, sonra da onları çağır, tez sənin yanına gələcəklər. Bil ki, Allah Qüdrətlidir, Müdrikdir!”
Gördüyün kimi bu ayədə də ÇAĞIRMAQ (dəvət) sözündən istifadə edilib.Eynilə sən dediyin ayədəki kimi.Amma, mənaları başqadır.
Necədi ayə xoşuva gəldi ? :rolleyes:
Deməli sən dediyin ayədə ÇAĞIRMAQDAN məqsəd İBADƏT ETMƏKDİR ki, ALLAHDAN BAŞQASINA İBADƏT ETMƏYİN qəsdi ilə deyilib.Ləbbeyk! Biz də zatən Allahdan başqasına ibadət etmirik.
Odur ki, müsəlmanar əleyhinə müşriklər üçün nazil olan ayələri gətirib kafir olduğuvuz üçün tovbə edib İslamı qəbul edin! :rolleyes:

P.S
Sən heç öz nikivi düz yaza bilmirsən.Yəqin bu niki də öz "furqanıva" görə götürmüsən. odur ki, Quran ayələrini də yalnış izah elədiyivə görə səni qınamıram :rolleyes: :rolleyes:

Сообщение отредактировал 3_Rengli_HeyaT: 15 апреля 2011 - 11:46

#710 N_ن_N

N_ن_N

Liwa – Major General

• Murid
  • 4 204 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 11:48

sonra yazmışam :

ahmed,olmadı ki!
Buyurun!
Təşəkkür edirəm!
P.S
ahmed,əgər bir kimsə atasının yanında səhv edib, sonra üzünü atasına tutub desə ki :
"Ya rəbbim,bağışla məni!"
BU adam müşrikdir ya yox ? :rolleyes:

#711 Zerger

Zerger

• Murid
  • 200 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 12:56

fikirdən ,belə eləyir !

burda bu ayeni De: “(Ey insanlar, ey tövbəkarlar! İstədiyinizi) edin. Allah, Onun Peyğəmbəri və möminlər əməllərinizi görəcəklər. Siz qeybi və aşkarı bilən Allahın hüzuruna qaytarılacaqsınız, O da sizə nə etdiklərinizi xəbər verəcəkdir!”Tovbe 105 getirmisdim.
Beli men inaniramki Peygemberler ve imamlar Allahin izni ile gorurler ve eshidirler.Yeni ay ebdulhelim,Allah kimi oz qudretleri ile deyil,Allahin inayeti ile esidib ve gorurler.Ve bundanda sirkle ne yaxindan ne uzagdan elaqe yoxdu.
Bizede lazim olan mehz budur.Yeni onlarin esitmesi Allahin izni iledir.
Eger Allah istemese onlar tebikii esitmeyecek.Ama ayenin dediyi kimi Onlar bizi esidib gorurler Allahin izni ile.Onuda deyimki onlarin esidib gormekleri o demek deyilki,mutleq bizim ucun Allahdan nese isteyecekler
.
Baxiram yollara.....

#712 abdhalim

abdhalim

Raid – Major

• Murid
  • 1 267 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 15:52

Rızanı Allah qatında şəfaətçi qərar verdim.Onun məqamı xatirinə Allahdan istədim ki, ilahi filan xəstəmə şəfa ver.Allah -təala da həmin xəstəmə şəfa verdi.GƏlib sənə desələr ki, ay "furqani" , təvəssül eləmək şirk deyil! Çünki, istədiyin Allahdır,yalnız ona ibadət edir, yalnız ondan istəyirsən, sən də durub deyirsən ki, İmam Rızadan (ə) istədin, İmam Rıza da büt kimi bir şeydi ( nəuzubillah). Bax, sənin müşrikliyin də budur ki, müsəlmanları şirkdə qınayırsan.Halbuki, müşriklər ləilahə illəllah kəlməsinə iman gətirməmişdilər,təvəssül edən müsəlmanlar isə gətiriblər.Təvəssülün yaxından -uzaqdan şirklə əlaqəsi yoxdur.

IMAM RZANI NİYƏ ŞƏFAİTÇİ TUTURSAN ? NİYƏ DEYİRSƏN Kİ, EY Allah mənə şəfa ver imam rzaya xatır ?
və yaxud ey Allah filan müqəddəs daşa görə və ya kəbəyə görə mənə şəfa ver
ey Allah imam rzaya xatir bu dalğaları dəf elə !
sonra nə olur ? şəfa gələdə bilər, gəlməyədə bilər !
xristianlarda sizin kimidir,isa.ə. dinində ona görə qalırlar ki,isa.ə. adını zikr edib deyirlər ki, ey isa.ə.
şəfa ver !
sonra şəfa gəlir Allahdan. gəlib o adama deyəndə ki,niyə islamı qəbul etmirsən ? deyir ki, mən xəstəydim, isanı köməyə çağırdım şəfa tapdım.indi mən bunda yəqinliyim var ! hələ üstəlik mənədə deyir ki, tövbə et, keç nəsrani ol.
indi sizdə bu cür şübhəli təcrübələrnən yəqinliyə çatırsız !bu cür təcrübələri
çox qəbirlərdə etmək olar.bir nəfər var idi, illərnən ətağanın qəbrinə gedirdi şəfa tapmırdı,
sonra,yarı ümüd, bibiheybətə gedir dua edir !
və şəfa tapır ! mənə sonra deyir ki, mənə ətağanın qəbri düşmür. bibiheybetpiri düşür.
hə indi bu adama Allah əlac tapmırdı ? şəfa verə bilmirdi ? ancaq bibiheybetdən dua etməsiylə verə bilərdi şəfanı ? (nəuzubilləh)əsla yox! Allah mərhəmət göstərirdi o insana ki,duaların qəbul edilməsi üçün seçdiyi məkan batil bir əqidədir ! Allah möhtac deyil ki, hansısa yerə və ya vəfat etmiş insana ki, onuynan duanı qəbul etsin!
bu isə kor tutduğundan əl çəkmədiyi kimi, getdi başqa bir qəbir tapdı dua etmək üçün.

#713 abdhalim

abdhalim

Raid – Major

• Murid
  • 1 267 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 16:36

burda bu ayeni De: “(Ey insanlar, ey tövbəkarlar! İstədiyinizi) edin. Allah, Onun Peyğəmbəri və möminlər əməllərinizi görəcəklər. Siz qeybi və aşkarı bilən Allahın hüzuruna qaytarılacaqsınız, O da sizə nə etdiklərinizi xəbər verəcəkdir!”Tovbe 105 getirmisdim

bu sən gətirdiyin ayə qiyamət gününə aidir,və münafiqlərdən bəhs edir.
onların əməllərini görəcək yəni, gələcək zamandan bəhs edir !
bir şeyi gətirnədə bir özün oxu, sonra gətir.ayədə deyilmir ki, peyğəmbər sizin əməllərinizi görür!
və sən zərgər belə vəziyyətdə ölsən,doğurdanda ayədə olduğu kimi,peyğəmbər s.ə.v. qiyamət günü sənin yalandan cənnət və cəhnnəmə inandığını görəcək !yəni qəlbin təsdiq etmədiyin şeyi dili təsdiq etdiyin üçün,kafirlərdəndə artıq cəza gözdəyir səni !şübhə yox ki, münafiqlərin cəzası daha da şiddətli olacaq !
qiyamət günü Allah kimə izn verəcək o da şəfaətçi duracaq.və buda kı axirətnən bağlı bir haldır.və bilinmir sənin üçün şəafaətçi duran olacaq,çünkü birdən bu cür öldün, onda heç kimin şəfaətinə icazə verilməyəcək.

Eger Allah istemese onlar tebikii esitmeyecek.Ama ayenin dediyi kimi Onlar bizi esidib gorurler Allahin izni ile.Onuda deyimki onlarin esidib gormekleri o demek deyilki,mutleq bizim ucun Allahdan nese isteyecekler.

elə isə niyə dua edirsən ? qeybdə olan ,və sənin üçün dua edib etmədiyini bilmədiyin halda, niyə vasitəçiynən kömək istəyirsən Allahdan !
bu ayədə məs əlində dəlil olmayan müşrüklərdə sənin kimi,deyirki,"ola bilsin" ki,bizim üçün dua etsinlər ,və bunuynanda Allaha yaxınlaşaq,
Bil ki, xalis din (sırf ibadət, təmiz itaət) ancaq Allaha məxsusdur. Allahı qoyub (bütləri) özlərinə dost tutanlar: “Biz onlara yalnız bizi Allaha yaxınlaşdırmaq üçün ibadət edirik!”39/3
sonra isə dənizdə dalğalar başlarının üstünü alanda,
bu kimi, çağırmalar( ey isa kömək et,ey Allah imam rzaya xatir dalğaları dəf et) yaddan çıxır,və Allahın dənizdə boğulan insana yaxın olduğunu qəlbnən təsdiq edir həmin insan.
uca dağlar kimi dalğalar bürüdüyü zaman onlar dini Allaha məxsus edərək yalnız Ona dua edərlər
fikir ver ayədə deyilir ki, yalnız Allaha dua edər.
ancaq bundan əvvəlki ayədə isə müşrüklər deyir ki, Allaha yaxınlaşmaq üçün bu cür edirik.
sizdə eynilə çətinlikdə tək Allaha, sonra tuğyan edib vasitəçiynən çağırırsız Allahı.və iddia edirsiz ki, belə daha yaxşı qəbul olunur.
halbu ki, boğulan anda tək Allaha dua edən insanı, Allah kömək edir, sahilə çıxır. buraxır insanı müəyyən müddətdik.
sonra o insanda küfür edir gördüyünə,deyir ki, yox bu yalandı,tək Allaha çağırmaq o qədərdə də fəzillətli əməl deyil
Allahı vasitəçiynən çağırmaq daha yaxşıdı,belə edəndə Allah tez qəbul edir duanı !
halbu ki, bundan əvvəl tək Allahı çağırıdı, və Allahın köməyi gələndə, yəqinliyə də düşdü ki, Allah vasitəçisiz də duanı qəbul edir.Sonra isə küfür etdi

Сообщение отредактировал abdhalim: 15 апреля 2011 - 16:42

#714 N_ن_N

N_ن_N

Liwa – Major General

• Murid
  • 4 204 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 18:01

IMAM RZANI NİYƏ ŞƏFAİTÇİ TUTURSAN ? NİYƏ DEYİRSƏN Kİ, EY Allah mənə şəfa ver imam rzaya xatır ?
və yaxud ey Allah filan müqəddəs daşa görə və ya kəbəyə görə mənə şəfa ver
ey Allah imam rzaya xatir bu dalğaları dəf elə !
sonra nə olur ? şəfa gələdə bilər, gəlməyədə bilər !
xristianlarda sizin kimidir,isa.ə. dinində ona görə qalırlar ki,isa.ə. adını zikr edib deyirlər ki, ey isa.ə.
şəfa ver !
sonra şəfa gəlir Allahdan. gəlib o adama deyəndə ki,niyə islamı qəbul etmirsən ? deyir ki, mən xəstəydim, isanı köməyə çağırdım şəfa tapdım.indi mən bunda yəqinliyim var ! hələ üstəlik mənədə deyir ki, tövbə et, keç nəsrani ol.
indi sizdə bu cür şübhəli təcrübələrnən yəqinliyə çatırsız !bu cür təcrübələri
çox qəbirlərdə etmək olar.bir nəfər var idi, illərnən ətağanın qəbrinə gedirdi şəfa tapmırdı,
sonra,yarı ümüd, bibiheybətə gedir dua edir !
və şəfa tapır ! mənə sonra deyir ki, mənə ətağanın qəbri düşmür. bibiheybetpiri düşür.
hə indi bu adama Allah əlac tapmırdı ? şəfa verə bilmirdi ? ancaq bibiheybetdən dua etməsiylə verə bilərdi şəfanı ? (nəuzubilləh)əsla yox! Allah mərhəmət göstərirdi o insana ki,duaların qəbul edilməsi üçün seçdiyi məkan batil bir əqidədir ! Allah möhtac deyil ki, hansısa yerə və ya vəfat etmiş insana ki, onuynan duanı qəbul etsin!
bu isə kor tutduğundan əl çəkmədiyi kimi, getdi başqa bir qəbir tapdı dua etmək üçün.

ABDhalim,həqiqətən də düz misal çəkmisən özün üçün .Kor tutduğundan əl çəkmədiyi kimi, sən də öz şeytani əqidəndən əl çəkmirsən .
2.Aayəəə,sənin gətirdiyin ayəyə ayə misal gətirib quranı necə təhrif elədiyivi sənə göstərdim ... Sükut!
3.Sənə sual verdim ki, bir insan öz atasının yanında günah edib sonra desə " YA rəbbim, məni bağışla" onda müşrik olur ? ...Sükut !
4.BU və digər mövzularda ancaq və ancaq ...sükut! Sükut ! Sükut !
5.Cavab verə bilməyəndə keçirsən ayrı-ayrı fərdlərin biıməməzliyi ucbatından dediyi sözlərə.Bilirsən axı,elmnən danışa bilmirsən ))
6.Mən də türkiyəli tanışlarımdan çox eşitmişəm ki, KÖYLƏRİNDƏKİ SÜNNİLƏR BU KÖYÜN AĞACINA PARÇA BAĞLAYIRLAR,DİLƏKLƏRİ GERÇƏKLƏŞMƏSƏ GEDİRLƏR KOMŞU KÖYÜN AĞACINA PARÇA BAĞLAYIRLAR.HƏ NƏ OLSUN ? Axı, sənə milyon dəfə demişəm ki, yekə oğlansan artistlik eləmə! Sən bura ancaq öz qəblindəki kini-küdurəti fışqırmağa gəlmisən ? :rolleyes:
7.Sən Qurani-Kərimdəki bu 255-ci ayədən olan bu cümləyə iman gətirmisən ?
مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ...
" Onun izni olmadan onun yanında kim şəfaətçi ola bilər? "
Bəqərə 255-ci aəyədən.
Bəs bu hədisə necə ? Bunu da "furqanınla" rədd eləyirsən ?
"ŞƏFAƏTİ lil- ƏHLİL-KƏBAİRİ MİN UMMƏTİ"
Şəfaətim,ümmətimdən böyük günahlar işlədənlərədir.
BU hədis Tirmizidə,İbn Macədə,Əhməd bin Hənbəldə ( əsərlərində) qeyd edilib.
Nədi indi deyirsən ki, bunların hamısı boş-boş adamlar olublar təkcə sən və sənin kimi "furqanilər" doğru yoldadı ? :rolleyes:
8.ibn Həcər özünün " el-hayratul-hisan fi menaqibil-imam Ebi Hənifətən -Numan" adlı əsərinin 25-ci bölümündə yazır :
"İmam Şafii,Bağdadda olduğu vaxtlarda ,Əbu Hənifənin MƏZARI BAŞINA GƏLƏR və ehtiyaclarını Cənabı Allahın yerinə yetirməsi üçün Onunla təvəssül edərdi"
İmam Əhməd ibn Hənbəlin də İmam Şafii ilə təvəssül etdiyi həqiqətdir.

Hətta, imam Əhmədin oğlu,atasının bu halına təəccüb edər,atası da İmam Şafiinin insanlar üçün bir günəş,bədən üçün də bir afiyət olduğunu deyərdi.
Şafiiyə Fəs əhalisinin İmam Malikə təvəssül etdikləri deyiləndə rədd etməmişdir.

İbn Həcər, "Əs-səvaikul-Muhrika, Lİ İxvanid-daləl vəz-zənadiqa" adlı əsərində İmam Şafiinin əhli-beyt ilə təvssül etdiyini deyir.İmam Şafeinin "Peyğəmbərin (s.a.s) Ali ( yaxınları ) mənim vasitəmdir.Onlar Allah ilə aramda vəsiləmdi.Onların haqqı üçün sabah dəftərimin sağımdan verilməsini Allahdan istıyirəm" dediyini nəql edir.

Mənbə : "Durərus-səniyyə, fir-raddi əla vəhhəbiyyəti" ( "DƏYƏRLİ İNCİLƏR" Vəhabiyyətə rəddiyyə.Səhifə:82-83.Müəllif : əs-seyyid Əhməd bin Zeyni Dehlan.Tərcümə edən.Əli Əsgərli. Çap olunan yer : Səməd Vurğun-63 Camii Şərif Neftçala şəhəri.Azərbaycan
9.İndi diyirsən Şafii və adını sadaladığım digərləri müşrik olublar ? :rolleyes:
Yəni heç fikirləşirsən nə danışırsan ?
10.Sən zahirən müşriklərin hərəkətlərinə bənzəyən müsəlmanların hərəkətlərini müşriklərin əməlləri ilə bir edirsən ? ALlah səni islah eləsiN!
11.Kəbəyə müşriklər də hörmətlə yanaşırdılar, müsəlmanlar da .İndi müsəlmanlar müşrikdi ?
12.Müşrik hindlilər də müqəddəs bildiklərinin başına fırlanırlar ( odun ) , müsəlmanlar da Kəbənin başına fırlanırlar indi müsəlmanlar müşrikdilər ?
13.Yenə də öz mənasız əqidəvə görə başlamısan ki, Allah möhtac deyil ki, hansısa yerə görə, yaxud kiməsə görə kimisə bağışlasın.Ayəəə, başa düşmədiyin məsələlərdə nağıl danışma!
Allah məgər kiminsə namazına, orucuna, zəkatına, həccinə möhtacdı ? ALlah kiminsə KÖMƏKLİYİNƏ MÖhtacdı ?
14.Əgər Xüsusi, yerlərin, məkanların ALlah yanında dəyəri yoxdursa onda nə fərqi var ki, burda namaz qldın , Ya Məkkədə Kəbə evinin ətrafında namaz qıldın ? Məgər ALlah möhtacdı sənin dualarıva ki, gərək mütləq gedib Kəbədə dua edəsən ?
15.Onda sənin sözündən belə çıxır ki, Sən Həcc ziyarətinə getsən gedib Allah rəsulunu (s.a.s) ziyarət etməyəcəksən ?
Ya işdi getməli olsan , Leninin movzeleyini ziyarət etdiyin kimi sadəcə tarixi eksponat kimi ziyarət edəcəksən ? ( nəuzubillah)
16.Qaldı ki, Xristian məsələsinə! Ayəə, başa düşmürsən ki, Xristian İsanı Allah bilir, Müsəlman isə İmam Rizanı (ə) Allah bilmir.
17.Xristian İsanı Allah bildiyi üçün birbaşa ondan istəyir.Müsəlman isə İmamı (ə) Allah bilmir ( nəuzubillah) Ona görə də İmamdan İstəmir.Sadəcə onu vəsilə qərar verib ALlahdan istəyir.
18.Sən Quranın bu ayəsinə iman gətirmisən ? Yoxsa bu ayə hələ qəlbivə çatmayıb ?

اذْهَبُوا بِقَمِيصِي هَٰذَا فَأَلْقُوهُ عَلَىٰ وَجْهِ أَبِي يَأْتِ بَصِيرًا وَأْتُونِي بِأَهْلِكُمْ أَجْمَعِينَ
Bu köynəyimi götürüb aparın, atamın üzünə sürtün (atın), o (yenidən) görməyə başlayar. Bütün ailənizi də yığıb yanıma gəlin!”

Yoxsa, bu ayə hələ gəlib qəlbivə çatmayıb ?

فَلَمَّا أَنْ جَاءَ الْبَشِيرُ أَلْقَاهُ عَلَىٰ وَجْهِهِ فَارْتَدَّ بَصِيرًا ۖ قَالَ أَلَمْ أَقُلْ لَكُمْ إِنِّي أَعْلَمُ مِنَ اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ
Muştuluqçu gəlib köynəyi (Yəqubun) üzünə sürtən kimi onun gözləri açıldı və o: “Məgər sizə demədimmi ki, mən Allahdan (gələn vəhy ilə) sizin bilmədiklərinizi bilirəm!”
söylədi.

Yoxsa deyirsən ki, Allahın Yəqubun gözlərini açmaq üçün Yusifin köynəyinə ehtiyacı var idi ? ( nəuzubillah)
Yoxsa, Yusif , Atasının gözlərinin açılması üçün birbaşa Allahdan istəmədi köynəyi göndərməklə şirk elədi ? ( nəuzubillah)
Yoxsa, Yəqub Allahdan gözlərinin açılmasını istəməyib, köynəyin gözlərinə sürtülməsinə razı olmaqla şirk elədi ? ( nəzubillah)
Sonra deyirəm səni şeytan vəsəvəsə eləyir mənə inanmırsan! Hələ bir utanmırsan durub yazırsan ki, məgər Allah hansısa yerə,kiməsə möhtacdıııııııııı? İndi buyur bütün bu suallarıma cavab ver !
Allah səni islah eləsiN!

Сообщение отредактировал 3_Rengli_HeyaT: 15 апреля 2011 - 18:09

#715 N_ن_N

N_ن_N

Liwa – Major General

• Murid
  • 4 204 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 18:07

ABDhalim, nala-mıxa vurma!
Sənə indiyə qədər verdiyim suallara buyur cavab ver! Əgər həqiqətən də doğru danışırsansa!
Birdə ki, yersiz-yersiz müşriklər haqqında olan ayələri , müsəlmanların əleyhinə gətirmə!
Elə bir ucdan yazırsan ! özü də etiraz bildirəndə deyirsən ki, ayələrə etiraz edirsiz.
Ayəəə,indi mən də durum sənin və sənin camaatıvın əleyhinə LUT QÖVMÜNƏ AİD olan ayələri gətirim, sən etiraz edəndə deyim ki, ALLAHIN AYƏLƏRİNƏ ETİRAZ EDİRSƏN ? :rolleyes:
Xahiş edirəm, məntiqli ol,nala-mıxa vurma! Suallarıma cavab ver! Məsələni sapdırma! :rolleyes:

#716 Ehli beyt ashigi

Ehli beyt ashigi

Raid – Major

• Murid
  • 1 300 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 19:13

http://www.youtube.com/watch?v=mCgQc4xNM3M&feature=related

Bu murdar vəhabiləri hec əhli sünnət qəbul eləmir,amma bunlar zornan özlərini əhli sünnə kimi qələmə verirlər.

Münafiqlikdə müaviyyə dayılarına necəddə oxşayırlar.

abdhalim,təvəssül olub,var,olacaq.Sən qəbul etsəndə etməsəndə.Bu Peyğəmbərin(s.ə.v.)sünnəsidir

Сообщение отредактировал Ehli beyt ashigi: 15 апреля 2011 - 19:13

• N_ن_N это нравится

#717 Zerger

Zerger

• Murid
  • 200 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 21:45

burda bu ayeni De: “(Ey insanlar, ey tövbəkarlar! İstədiyinizi) edin. Allah, Onun Peyğəmbəri və möminlər əməllərinizi görəcəklər. Siz qeybi və aşkarı bilən Allahın hüzuruna qaytarılacaqsınız, O da sizə nə etdiklərinizi xəbər verəcəkdir!”Tovbe 105 getirmisdim

bu sən gətirdiyin ayə qiyamət gününə aidir,və münafiqlərdən bəhs edir.
onların əməllərini görəcək yəni, gələcək zamandan bəhs edir !
bir şeyi gətirnədə bir özün oxu, sonra gətir.ayədə deyilmir ki, peyğəmbər sizin əməllərinizi görür!

Abdulhelim,Senin bu yazindan sonra bilmirem sene "ehsen"-mi deyim yoxsa yaşindan utanmadinmi beelə ucuz yazi yazdinmi deyim?
1-cisi sen hansi agilnan deyirsenki qiyamete aitdi?
2-cisi bu munafiq sohbetini nəyə əsasən yazdin?
3-cusu Allah ve peygember ve mominler emellerinizi gorecekler acig aye deyilmi?
Qiyametde insanlar ne emel edeceklerki,onlar ucun sahid getirilsin?
sahid bir adamin gunahini isbatlamag ucun getirilir,ele deyilmi?
gunah qiyamete aiddir yoxsa dunyaya?
Acigi ehmed seninle dialoq lezzetini itirdi bu mentiqsiz sohbetinden sonra.Bir soz yazmamisdan evvel 100 olc bir bicde,ne olar?Burda usag bazari etmeyin ne menasi?ele bilirsenki hami senin kimi nagilperestdi?yadaki "furqanina" guvenib batili haqq kimi qebul ede bilir?

biliremki senin yasin az deyil,xahis edirem yasina uygun sohbet ele.

Bir daha ayeni sade dilde deyim,belke dusune bildin.Ehmed Ayede hec bir istisna yoxdur.Allah emelleri gorur,ve resulu ve mominler.qiyametde sen hansisa bir gunahini inkar edende onlari sahid olaraq getirecekler.

Eger Allah istemese onlar tebikii esitmeyecek.Ama ayenin dediyi kimi Onlar bizi esidib gorurler Allahin izni ile.Onuda deyimki onlarin esidib gormekleri o demek deyilki,mutleq bizim ucun Allahdan nese isteyecekler.

elə isə niyə dua edirsən ? qeybdə olan ,və sənin üçün dua edib etmədiyini bilmədiyin halda, niyə vasitəçiynən kömək istəyirsən Allahdan !

bu yazilarina cavab yazmaga hec deymez.
Baxiram yollara.....

#718 N_ن_N

N_ن_N

Liwa – Major General

• Murid
  • 4 204 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 22:03

ABDhalim, Allahın izni ilə sənin bir azğınlığıvın da üstünü açıram :rolleyes:
Yazırsan :

"bu ayədə məs əlində dəlil olmayan müşrüklərdə sənin kimi,deyirki,"ola bilsin" ki,bizim üçün dua etsinlər ,və bunuynanda Allaha yaxınlaşaq,
Bil ki, xalis din (sırf ibadət, təmiz itaət) ancaq Allaha məxsusdur. Allahı qoyub (bütləri) özlərinə dost tutanlar: “Biz onlara yalnız bizi Allaha yaxınlaşdırmaq üçün ibadət edirik!”39/3 "

Allaha şükürlər olsun ki, bizim əleyhimizə gətirmək istədiyin dəlil ( öz "furqanıva" görə bizim əleyhimizədi) ,əslində sənin öz əleyhivədi.
Gördüyün kimi , MÜŞRİKLƏR ayədə "NƏBUDUHUM" yəni, "ONLARA İBADƏT EDİRİK" deyirlər.Yəni, bütlərə ibadət edirlər.Bu isə təvəssül deyil,şirkdir.Biz isə ALLAHDAN BAŞQASINA İBADƏT ETMİRİK.Heç bir şiə mənbəsində də dəlil gətirə bilməzsən ki, hansısa şiə alimi -alim bir yana,hər hansı bir şiə- desin ki, "BİZ İMAMLARA İBADƏT EDİRİK" .
TƏVƏSSÜL ŞİRKDİR,TƏVƏSSÜL ŞİRKDİ deyib səs-küy salmırsan ?
Get gör TƏVƏSSÜL DUASINDA İMAMLAR ÜÇÜN "NƏBUDUHUM" ( ONLARA İBADƏT EDİRİK) DEYİLİB ? :rolleyes:
Bax,sən bu məsələləri qarışdırmaqla müsəlmanlara müşrik deməklə kafir olmusan.Hələ mən sənin bütün yazılarıva fikir vermirəm :rolleyes:
Allah bilir nə qədər belə təhriflər edib, şeytanla beyətivi təzələmisən.Hamısı bilirsən nəyin nəticəsidir ? Sənin " furqanıvın" ! :rolleyes:
Bir də ki, ayə, sən adi məsələləri də başa düşmürsən ? Onu MÜŞRİKLƏR ÖZ ŞİRKLƏRİNƏ BƏHANƏ GƏTİRMƏK ÜÇÜN "ALLAHA YAXINLAŞMAQ ÜÇÜN EDİRİK" deyirlər.BU BƏHANƏƏYƏ GÖRƏ, indi sən təvvəssülü şirk hesab edirsən ? Məgər ağlın qavraya bilmir ki, bir kəs nahaq işinə haqq işlə bəhanə gətirməyə çalışır ?
İndi birdən əgər müşriklər desəydilər ki, BİZ CƏNNƏTDƏ ALLAHIN NEMƏTLƏRİNDƏN BƏHRƏLƏNMƏK ÜÇÜN BÜTLƏRƏ İBADƏT EDİRİK, sən deyəcəkdin ki, CƏNNƏTDƏ ALLAHIN NEMƏTLƏRİNDƏN BƏHRƏLƏNMƏK şirkdi ? :rolleyes:

Сообщение отредактировал 3_Rengli_HeyaT: 15 апреля 2011 - 22:13

#719 Ehli beyt ashigi

Ehli beyt ashigi

Raid – Major

• Murid
  • 1 300 сообщений

Отправлено 15 апреля 2011 - 22:16

Yaxşı bir söz var.Adam zibilliyidə axtaranda nəsə yaxşı bir şey tapır.

Bu cübbəli özü bir zibil deyil amma,hərdən yaxşı nəsə deyir.

http://www.youtube.com/watch?v=dxOMofJI-a8

• N_ن_N это нравится

#720 Kanan_313N

Kanan_313N

Raid – Major

• Murid
  • 1 351 сообщений

Отправлено 16 апреля 2011 - 00:40

Bismillah,əhməd,nə yazsam diqqətlə oxu və hər birinə cavab ver,özündən əlavə etmək!!!Birinci deyirsən,dedik Allaha ki,İmam Rzaya(ə) xatir kömək ol,dalınca şəfa gələ də bilər,gəlməyə də.Bunu düz dedin,amma irad kimi dediyin üçün səhv demisən,Allaha da dua edəndə əta edə də bilər,etməyə də.İkincisi,deyirsən Allah özü bizə tanıtdırıb cənnəti,vasitəsiz,sənin dilinlə desək qəlbə "ilham" edib.İndi qulaq as əgər (həmişəki misal) biri meçədə yaşasa uşaqlıqdan,sonra da 20yaşında ölsə,bu yazıq heç Allahı tanımayıb,cənnət-cəhənnəmi hardan biləcək???Sənin danışığın gülməlidir eee,hər şeyi Allah tanıtdırır,əta edir,hidayət edir,bu başqa,amma vasitəni baş verməsinin mümkünsüzlüyü iddiası çox gülüncdür!Sənin şərik qoşmaq barəsində ki,ayələy müsəlmanlara aid deyil!O büdpərəstlər üçün nazil olub ki,daşı-divarı çağırırlar,heç cavab da gəlmir,daş-divar da onları eşitmir.Onun bizim söhbətə nə dəxli?!Zərgər,çox gözəl ayə gətirib,təvəssülə eləcə də Peyğəmbərlərin(s) vaxalar demişkən heç bir əlaqəsi yerlə olmamasına aiddir.Belə ki,ayə açıq-aydın deyir ki,Allah və Peyğəmbər(s) əməllərinizi görəcəklər.Heç bir zaman məhdudiyyəti də qoymayıb.Bir halda ki,onlar sağdırlar ki başqa ayələr də bildirir ki,şəhidlərə ölü deməyin,eləcə də hədislərdə var ki,Peyğəmbərlər(s) ölmürlər-bunlardan nəticəyə gəlmək olar ki,onlardan bizimçün dua etmələrini istəmək heç də qəbahət deyil,əslində yaxşıdır.Biri var mənim kimisi edə,biri var Aləmin üstünü...Nə isə yazdıqlarımı diqqətlə oxu,cavabı da onlara uyğun yaz,kənara çıxsan,ya əlaqəsiz bir şey yazsan,mən sənə daa yazan deyiləm...

Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых пользователей

Рейтинг@Mail.ru