Bismillah,sən,deyəsən,dolamısan camaatı.Yekə şirflə yazdım özü də!Sənin əqidən nədir???10yaşında biri düşür meşəyə,yaşayır 18-20 yaşında ölür.Cəhənnəmlikdir,ya yox,ya da bilinmir.Mənim əqidəmi deyim bil 100% cəhənnəmlik deyil...
nə olub? niyə əsəbləşirsən ? haqqıda belə axtararlar ? müsəlmanan bu cür yazışmağ ədəbdən deyil.
mən sənə bir bir bu haqda olan mənim yəqinliyimi Allahın izn ilə gətirəcəyəm.
səndəndə tələb olunur ki, təsdiq edəsən ya da ki, rədd edəsən !
hətta sənə deyərdim ki, təsdiq etməyə də tələsmə,1 ci qəlbin təsdiq etsin ondan sonra təsdiq et.yoxsa belə olan halda
özün öz küfrüvü dahada artırarsan.
Əbdhəlım, siz həmsöhbətinizin sadə sualına cavab vermirsiniz, özünüz isə ondan öz yəqinliyinizi və furqanınızı qəlbən təsdiq etməyi tələb edirsiniz. Bu nə dini cəhətdən nə də dünyəvi, elmi-fəlsəfi cəhətdən ədalətlı deyildir.
Gəlin bir az tolerant olaq!
Mən görürəm ki,
siz "insan psixologiysını" pis öyrənməmisiniz. Psixologiya 150-200 il bundan əvvəl elm kimi formalaşdı, və insan psixikasını və qəlbinin dərinliklərini öyrənir.
Unutma ki, biz İslam saytında müzakirə ilə məşğuluq. İslam dini qərb psixologiya elmini tamam qəbul etmir. Orda şeytana xidmət məsələləri geniş yer tutur.
Yaxşı olar ki, öz nəfsimizə qalib gələk ("Böyük cihad") sonra bir-birimizə yəqinliyimizi (furqanımızı) yeridək.
Imam sadiq dedi””--Allah-taala Həzrət Adəm əleyhissalamı yaratdığı gündən Qiyamətə qədər yer üzü heç vaxt hüccətsiz olmamış və olmayacaqdır. İstər zahiri və aşkar hüccət olsun, istərsə də qeybdə və batındə olan hüccət. Əgər yer üzündə ilahi bir hüccət olmasa, Allaha ibadət olunmaz”
Bihərul -Ənvar,c 52,səh.92
insan əgər yetkinlik yaşına çatırsa,elə bir insan yoxdur ki,Allah onun qəlbinə hüccət göndərməsin !istər qız olsun istər oğlan.sən bunu təsdiq edirsən ya yox ?mən hələ kitab və peyğəmbərdən danışmıram.
Mən meşəyə düşmüş və həddi buluğa çatan insandan danışıram.
yəni bu insanın qəlbində bu dünyanın ziddiyyətlərini göstərir Allah ya yox ?
imamlardan gələn sözlərə görə insan əgər yetkinlik yaşına çatırsa,elə bir insan yoxdur ki,Allah onun qəlbinə hüccət göndərməsin !
cinsi yaxınlıqın özündə,nütfənin gəlməsində
həya abırın aradan qalxması,dəliliyə bənzər hallar muşaiyyət olnur.
bunu mən yox imam Əli deyir
Əli r.a-dan cinsi yaxınlıq barəsində soruşdular, buyurdu: «Övrətlər bir yerə yığışır, mövcud olan həya aradan qalxır. Bu bir növ dəliliyə bənzəyir. Onun nəticəsi bir övladdır ki, əgər diri qalsa sınaqlara, ölsə təəssüfə səbəb olur
Nəhcül-bəlağə»nin şərhi (İbni Əbil Hədid), 4-cü cild, səh.546
yəni bu ziddiyyətləri görsədən Allahdır, insan bunu görmürsə, bu onun öz ziyanına,görürsə dəməli bu onun öz xeyrinə.
artıq bunu görən ,və bu düşdüyü halnan razılaşmayan Allaha tərəf gedir.....
yəni tovhidə,təmizdənməyə gedən yola,və Allahda buna gedən yolu göstərir,
sən buracan razılaşırsan məniynən ya yox ? razılaşmırsansa buyur dəlillərnən rədd elə.
yəndə deyirəm meşəyə düşmüş insanın qəlbində bu dünyanın ziddiyyətlərini göstərir Allah? hə ya da yox ?
Əvvəla, sizin İmamlardan gətirdiyiniz sitatlar və onların şərhi bizi qane etmir, yəni sizin təfsirlər səthi və ya zahiri xarakter daşıyır. Biz, şiyələr belə izahat və təfsirlə razı deyilik.
İkincisi, tutaq ki, Allah-Taala hər bir insanın qəlbinə lazımi hüücət göndərir. Bu qəbul.
Onda sual meydana çıxır:
"Biz şiyəyik. Bizim öz təriqətimiz var. Bizlərdən etnik şiyələr var, sonradan şiyəliyi qəbul edənlər var. Bir qisim etnik şiyələr daim azır, din-təriqətdən çıxırlar. Digər qurup adamlar əksinə. Deməlı, şiyələrin öz yolu, qaydaları var. Və bu yol-qaydaları unutmamaqdan ötrü, Allah-Talanın göndərdiyi hüücətdən savayı, təlim-təhsil-tərbiyyə lazımdır. Və bu da imamlarımız, müctəhidlərimiz
vasitəsi ilə baş verir.
Həmcinin xacpərəstlərdə, həmcinin yəhudilərdə və s. özünə məxsus olaraq baş verir".
Bir dəfə mən, bir İsraıl vətəndaşından soruşdum; Siz yəhudisiniz, əgər siz qeyri-yəhudi qadınla evlənsəniz sizin övladlarınız yəhudi sayılacaqmı?
O, cavab verdi; Xeyir, yalnız mən yəhudi sayılmaqda davam edirəm. Arvadım, uşaqlarım, hətta nəvələrim yəhudi sayılmayacaqdır. ... Yalnız 7 nəsildən sonra, əcər hər dəfə yəhudilərlə aılə qurulsa onda mənim 7-ci nəslim yəhudi sayıla bilər!
Burdan belə nəticə çıxır ki, onlara "hüccət" azlıq edir, qanın qarışması vacibdir...
Həmçinin şiyəliyin öz qanun-qaydaları vardır.
Əbdhəlim sən gəl, şiyəliyin əsaslarını öyrən sonra biz şiyələrə dərs verərsən. Öyrənmək istəmirsənsə, bizə qeyri-şiyə məzhəblərinin üsullarından danışma, qardaşım. Biz, xaçpərəst ya da yəhudi deyilik ki, onlar kimi məbudumuzu dəqiq tanımayaq. Bizlərə İmamlarımız daim vasitədir. Məsumların (ə.s.)qoyduğu yol biz şiyə-cəfərilərə vasitədir.
İndi sən, istəyirsən məni Allahsız say!
Amma, mən azmaram!
Şükür Allaha, mən müsəlman-şiyəyəm! Şükürlər olsun rəbbimə məni Əbdhəlim kimilər azdıra bilmir. Çünki, mən 14 məsum vasitəsi ilə təvəssül edirəm. Çünki mən, zamanımın İmamını (ə.s.) tanıyıram.
Əbdhəlim mövzunu bağlayaq?
Yoxsa nalı mıxa vurmaqda davam etmək istəyirsən?
Üsulda bilməməzlik "Üsuluddini" bilməməkdən və ya bilmək istəməməkdən irəli gəlir. Əgər bimək istədinsə deməli məqsədə yaxınlaşırsan. Yox əgər "üsuluddini" bilmək və qəbul etmək istəmirsənsə de görək məqsədin nədir?
Üzurlü sayaq.
Сообщение отредактировал Vey-sal: 26 июня 2011 - 13:34