Yehudiller kimi suala sualnan cavab vermek lazim deyil ?
ikinjisi gozlerivi yaxwi ac oxu men birbawa sene evvelde demedim ki,qolu bagli qilansan eger sual iwaresini taniyiransa gorecen ki,sene sual vermiwem.
ucunjusu sen dediyin cahil insanla menim borjum odur ki,oturub ona haqqi bawa salam Qurani Kerime ve Peyqmber ve Ehli Beyt eleyhisalamin hedislerine esasen.Eger haqqi qebul elemese elbette ki,kafirdi bele bir insan.
Sen cahillik uzunden Allaha mekan verenden yox,ozunu elimli bilib mekan verenlerden daniw.senin sozunden bele cixir ki, Peyqemberden qabaq cahillik dovrunde yawayib,sonra Peyqembere saf qelb ve eql ile iman getirenlerin meselesi onda necedir???senin sohbetinden bele cixir ki,hec kim cahil olanmaz.ve cahil olubsa bununla onun kitabi baglanmiwdir???
qardaw sen ozun bilmirsen ne daniwirsan dogurdan.ehtiyyatli ol muhakime elemekde.
Ola biler evvelde kimse,hansisa meseleni bilmemezdiyinden duz anlamamiwdir,amma haqq ona deyilenden sonra qebul elemiw ve anlamiwdir.
1ci benzetmen yersizdi.sonradakı mən bu cahillik mövzusunda yəqinliyim olduğu üçün yazıram,
bu yəqinlikdə ki,Allahdan gəlib,ancaq bu o demək deyil ki,mən Aliməm furu məsələlərində.
2 ci sen sual verirsen ki,namazı əli açıq qılırsan ? sonra mənim cavabım gəlməmiş məni yalançı adlandirdin zennlerle,çünki hele men suala cavab vermemişdim,özün oxu
ikinji deyirsen Imamlarin sozlerine emel eleyirsen????namazi qolu aciq qilirsan yoxsa qolu bagli???
Eger Imamlarin dediklerine emel eleyen oglansansa onda gele qollari aciq namaz qilasan,cunki Imamlardan gelen hedisleri oxusan inwallah anlayarsan niye???
3 sonrada deyirsenki Imamlarivizin,burdanda aydin olur ki,sen gah mixa gahda nala vurursan ve ozunu teqva ehli kimi gostermeye caliwirsan,qadasi mene deyirsenki Imamlarivizin,demeli sen onlari ozune Imam kimi qebul elemirsende, sende daniwanda sozlerive fikir ver ki,hec olmasa yalan daniwanda derhal bilinmesin:)
3 cu mən hec namazdan sonrada iman sahibi deyildim galdı ki ,namazdan qabağ.Yəni mən imana gəlməmisdən qabaq kafiriydim.
namaz qilmaq hele müsəlman demək deyil .Eger Allahı insan tanımayibsa və onu tanımayanı rədd etməyibsə, o insan özü heç Allahı tanımayıb. Cahil Kafiri rədd elemək əqidəndir,məndə bunu bilmədiyim üçün cahil kafiriydim.
4.səhabələri soruşursansa hamısı cahil kafir idi,Əlidən başqa,və ya qəlbi şirkdə olmayanlardan başqa.
çünkü yetginlik yaşında idilər, yəni haqqı çıxıb axtara bilərdilər,və ya dua edə bilərdilər Xaliqə, və sair
ancaq rəsul s.a.s dəvətini eşidəndə özlərini kafir sayıb,tövbə edib islama girdilər.
yəni demədilər ki,ey Allahın rəsulu biz bilmirdik bu vaxtacan və sair ....
biz indi necə tovbə edək kafir kimi ? yoxsa tovbə lazım deyil onsuzda Allah dərgahinda biz cənnətdiyidik , bilmədiyimizə görə. bundan sonra dönsək islamdan onda tovbə edəcəyik .
sən gətirə bilərsən ki, bir dənə səhabədən ki, desin ki, mən cahiliydim, və rəsul s.a.s. mı görməyib ölsəydim ,mən cənnətdik olacaqdım,ona görə ki, bilmirdim.
lakin bir dənə də olsun belə bir rəvayət tapa bilməzsən.
5.əgər sən kiməsə müsəlman deyirsənsə bu o deməkdir ki , o cənnətdikdir ?
yaddından çıxartma ki,hökümlər dünyadakı əməllərə ,sözlərə, görə verilir.
əgər biz durub desək ki, mən kiməsə kafir deyə bilmərəm, ola bilsin ki, qəlbində iman gətirib,
və ya filankəsə müsəlman deyə bilmərəm ona görə ki, bəlkə yalandan iman gətirib, mən hardan bilim?
bu 2 əməlin fitnədir,həmdə yenilikdir rəsul s.a.s gətirdiyinə.
Buda o deməkdir ki,insana hətta kafir desən belə ,onun ölümünə 1 saat qalmış niyyəti deyişə bilər,haqqı axtarmaq fikrinə düşər,bunuynan da Allahın rəhmətinə düşüb, cənnəti qazana bilər.
Ancaq özünə müsəlman deyən insan gərək kiminsə cahillik üzündən küfür etdiyinə görə təkfir etsin. əks halda yenilik artıq gətirib rəsul s.a.s mın əqidəsinə. Bu cür ölən cahil insan bədəbəxtdir.
Сообщение отредактировал ahmed: 07 ноября 2009 - 16:41