sənin mövzuya aid fikrin nədir ?Salamu aleykum.
Çox maraqlı və söhbətlərdir.
Kim bacarırsa mənə Peygəmbərin kəlamından və ya Allahın kəlamından və ya Səhabənin kəlamında heç olmasa bir dənə olsun belə gətirsin göstərin ki, Aallah, peygəmbəri və ya onun səhabələri məcaz ləfzi işlədib. Bax bu söhbəti gedilən məcaz ərəbcə belədir "مجاز" düzdür??? Bax indi biriniz mənə görsədə bilərsinizmi ki, bu cür ləfz Allahın kəlamında və ya Peygəmbərin kəlamında və ya səhabəlirin kəlamnıda mövcud idi?? kim görsədə bilər?? Hardan çıxdı bu kəlam??? Kim çıxatdı bunu??? Allah belə ləfzdə söz deyib?? Peygəmbəri belə ləfzdə söz deyib??? Onun səhabələri belə ləfzdə söz deyib??? əgər deyibsə gətirin görsədin də, gətirin görsədin bizdə bilək ki, hə bu ləfz filan yerdə işlənib və mənasıda budur. Aydındır nə demək istiyirəm??? Gətirin görsədin görək bu ləfzi ilk dəfə kim işlətmişdir və hansı mənada işlətmişdir? Əgər bacarmırsınızsa bu giydirmə ləfzi itələməyə çalışmayın. Gör siz nə qədər acizsinizsə iddia etdiyiniz şeyi Allahdan, rəsulundan, və səhabələrindən sübut edə bilmirsiniz, əgər sübut edə bilmirsinizsə onda sakit yerində oturmaq daha yaxşıdır.
Özünüzdən ləfz çıxardıb sonrada özünüzdən tərif verib sonradan Allahın kəlamına tətbiq etmisiniz. Budur da sizin etiqadınız, niyə qorxursunuz niyə bir dəlil gətirə bilmirsiniz?????
hə ya yox ?
mövzu belədir !
quranda məcaz varmı ?
bir az da açıqlayım sənün üçün,
qurandada kı bütün ayələri 1 ci oxunuşdan verdiyi mənanını qəbul etmək olar ?,yoxsa ki,1 ci oxunuşdan aydın olmayan ayəni ona oxşar möhkəm ayələrlə təfsir verirsən ?
hə ya yox ? yəni bu qədər şübhədəsən ki, bilmirsən hə deyəsən ya yox ?
əgər cavab 1 ci oxunuşdan nə məna verirsə,onuda qəbul etməkdir,onda buyur yuxarıdakı,unutmaq ayəsini izah elə !
Nə olub nöşü narahat olursan, darıxma yazacam. Hamsını yazacam, prosta əvvəl mənə de görüm bu dediyin məcaz ləfzini Allah işlədib yoxsa Peygəmbəri???? Mən bilməliyəm bunu kim işlədib yoxsa yox??? Bəlkə elə sən bu ləfzi yalandan soxuşdurursan?? Mənə de görüm bu ləfz kimdən gəlib və nə mənada işlənib?? Bəlkə düz demirəm?? Biraz məntiqli olda , mən sənə nə deyirəm ki, mən səndən elementar şey tələb edirəm, bacarmırsansa onda bu dediyin məcaz ləfzini aqgzıva alma. ok??