Перейти к содержимому

Фотография

Şiə mə`budunun sifətləri

• Авторизуйтесь для ответа в теме
Сообщений в теме: 450

#391 MirMustafa

MirMustafa

Mulazzim Awwal – 1st lieutenant

• Murid
  • 691 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 15:42

yəni, bütün quran məcazdır həəə???? Sənin batil əqidəvə görə Allahın heç olmasa bir həqiqi sözü var yoxsa yox?

Belə də iş olar. Niyə özüvü gülünc vəziyətə qoyursan. Bəyən quran nazil olandan konkret vay gəlmişdir ki Quranda bundan sonra bütün sözlər məcaz və ya yalnız haqq sözlər olar. Necə ola bilir ki ya tam haqq olmalıdır və ya tam məcaz olmalıdır?
Bu nə məntiqsizlikdir?!

6:46. (Ya Rəsulum!) De: “Bir deyin görüm, əgər Allah sizin qulaqlarınızı və gözlərinizi əlinizdən alsa, ürəklərinizə möhür vursa, onları sizə Allahdan qeyri hansı tanrı qaytara bilər?” Gör Biz ayələrimizi onlara necə izah edirik, sonra onlar ondan gör necə üz döndərirlər.

Allah biz insanlara quranı asand yolla, bizim qavrıya bildiyimiz dildə izah edir.
Hətta bir insan digərinə hansısa bir məsələni tam aydınlatmaq üçün müxtəlif oxşatmalar, bənzətmələr və məcazlardan istifadə edir.

Elə yağış yağdı - tut ondan göyə qalx. (yağışdan tutub kim göyə qalxıb indiyənə kimi)
Xəbətin yoxdur bu işdən - lap fil qulağında yatmısan. (mən hələ fil qulağında yatanları görməmişəm)
Mənim gözüm ondan su içməyir (göznən su içənlər yoxdur)

İndi sən deyən kimi olsa gör nə alınır hədisə görə:

“Qulum mənə bir qarış yaxınlaşsa, Mən ona bir arşın yaxınlaşaram. Əgər mənə bir arşın yaxınlaşsa ona bir addım yaxınlaşaram. Əgər mənə addımlayaraq gəlsə ona yüyürərək gələrəm.”

Günahdır bunu məcazsız başa düşməmək! Quranda adi insan səviyəsi üçün nazil olunub və məcazlada daha aydın olur.
36:60-62
Ey Adəm övladı! Məgər Mən sizdən əhd almadımmı ki, Şeytana ibadət etməyin, o sizin açıq-aşkar düşməninizdir,
Və (sizə buyurmadımmı ki) Mənə ibadət edin, doğru yol budur?!
Həqiqətən, (Şeytan) içərinizdən çoxlarını yoldan çıxartdı. Məgər ağlınız kəsmirdi?

#392 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 15:49

Belə də iş olar. Niyə özüvü gülünc vəziyətə qoyursan. Bəyən quran nazil olandan konkret vay gəlmişdir ki Quranda bundan sonra bütün sözlər məcaz və ya yalnız haqq sözlər olar. Necə ola bilir ki ya tam haqq olmalıdır və ya tam məcaz olmalıdır?

MirMustafa qardaşım icazənlə bu cümləndə ləfzi düzəliş edim. "Bütün sözlər məcaz və ya yalnız haqq..."

Bəzi elmsizlər sənin sözünü səhv başa düşüb 15 səhifə də bunu təkrar edə bilərlər ki, şiələr deyir Quranda haqq yoxdur..

Yaxşı olardı ki, "sözün məcazi və həqiqi mənası" deyərdin..Yəni bu cür daha dəqiq ifadə etmiş olarıq.. Və illa məcazi mənalı söz də haqqdır..

İltimasi dua
نحن أبناء الدليل نميل اين يميل

#393 MirMustafa

MirMustafa

• Murid
  • 691 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 15:53

Düzdür. Allah razı olsun.

İnan ki belə "qardaşlara" rast gələndə tələsik cavab verəndə belə şeylər çıxır.
Ey Adəm övladı! Məgər Mən sizdən əhd almadımmı ki, Şeytana ibadət etməyin, o sizin açıq-aşkar düşməninizdir,
Həqiqətən, (Şeytan) içərinizdən çoxlarını yoldan çıxartdı. Məgər ağlınız kəsmirdi?

#394 al-Fath

al-Fath

Amid – Brigadier General

• Naib
  • 3 239 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 16:07

yəni, bütün quran məcazdır həəə???? Sənin batil əqidəvə görə Allahın heç olmasa bir həqiqi sözü var yoxsa yox?

17:72. Bu dünyada kor olan axirətdə də kor olar və yoldan daha çox azar!

Vay olsun Ben Bazın və digər korların halına. (Sizin məntiqə əsasən) Bu dünyada kor idilər, o dünyada da kor olacaqlar.

27:81. Sən o korları düşdükləri əyri yoldan düz yola gətirə bilməzsən. Sən yalnız ayələrimizə inananlara eşitdirə bilərsən. Məhz onlar müsəlmandırlar.

(Sizin məntiqə əsasən) Deməli Ben Baz, digər kor və karlar müsəlman deyilmiş.

43:40. Məgər sən karlara eşitdirə bilərsən?! Yaxud korları, haqq yoldan açıq-aşkar azanları doğru yolamı yönəldə bilərsən?!

(Sizin məntiqə əsasən) Bu ayədə də deyilir ki, korlar haqq yoldan azıblar!

47:23. Onlar Allahın lənət etdiyi kar və gözlərini kor etdiyi kimsələrdir!

(Sizin məntiqə əsasən) Allah-təala kar və korlara lənət edir?!
Пархаю как бабочка , жалю как пчела (Мухамед Али)

#395 _MOLLA_

_MOLLA_

Naqib – Captain

• Murid
  • 984 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 16:18

bizdə də məhlədə 1-2 nəfər var qoşarıq Ben Baza geder o biri tərəfə :gizildish: :rose:
Hər kəs cənnətə getmək istəyir amma heç kim ölmək istəmir

#396 Abu Sufyan ordusu

Abu Sufyan ordusu

Raid – Major

• Murid
  • 1 307 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 17:17

Məndən incimisən? Suallarıma niyə cavab vermirsən.

Mən sənə xəbərdərlaiq edirəm, məni vadar etmə ki, bütün əqidəvizi qoyum bura.

Xəbərdarlıq zad eləmə! Bu rafiziləri əzə bildiyin qədər əz! Mə`budun səni 2 əli ilə sinəsinə basacaq. Mən sənə balet edirəm. Sən gələndən yatmış rafizilər oyanıb. Hamımızı hərəkətə gətirmisən.

Bəsdi Əhli sünnəyə iftiralar atdın, bu nədir yazmısan?

Yəqin vəhhabilərə demək istəmisən. Səndə ona iftira at! İftiravın biri az, biri çox.

"qaçan-oppanan, arığlayan-kökələn, əlli-ayağlı, baldırlı-barmağlı, saqqalsız, qıvrım saçlı, alimlərinin yuxuda gördüyü kimi - gözəl libaslı"

http://313news.net/f...php?/topic/631/

Sadəcə olaraq hələ ki, mən dərinə getmirəm, vadar etmiyin ki, bütün hamsını yazım.

Səni yazmamağa vadar edən nədir ki,? Nə varsa hamısını itələ getsin. Dərinə niyə getmirsən, üzə bilmirsən? Ehtiyyatlı ol batıb eləməyəsən!

فقال رسول الله(صلى الله عليه وآله وسلم): يا علي اكفني هذه الكتيبة
Rasulallah (s.a.a.s.) buyurdu:
"Ya Əli, məni müşrik dəstəsinin həmləsindən müdafiə et!"(Uhud döyüşü)

#397 Abu Sufyan ordusu

Abu Sufyan ordusu

Raid – Major

• Murid
  • 1 307 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 17:22

yalan niyə danışırsan axı sələf əqidəsi iddia edir ki qiyamət günü gözlər Allahı görəcək. Göz isə ancaq cismi görə bilər.

Yazıq bin baz orda da görməyəcək.

#398 Abu Sufyan ordusu

Abu Sufyan ordusu

Raid – Major

• Murid
  • 1 307 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 18:16

Bu rəvayət mənimdir? utanmırsınız ee, cahil cahil yazmaqdan başqa heçnə bilmirsiniz.

Oxu, gözlərivi yaxşı yaxşı aç və diqqətlə oxu, gör sənin Rəbbinin nə sifətləri var.

شرح نهج البلاغة لابن أبي الحديد (656 هـ) الجزء3 صفحة224

وقال بعضهم: سألت معاذا العنبري فقلت: أله وجه ؟ فقال: نعم حتى عددت جميع الأعضاء من أنف وفم وصدر وبطن واستحييت أن أذكر الفرج فأومأت بيدي إلى فرجى فقال: نعم فقلت أذكر أم أنثى ؟ فقال: ذكر

ərəbcə bilirsən? yoxsa tərcümə edim? hər halda güman edim ki bilirsən və özün oxuyub başa düşmüsən. Tərcüməsini yazsam camaatdan ayıbdır, hər halda burda əksəriyyəti şiədir.

Bu Qardaw nikli məxluq mənə ləzzət eləyir. Qardaw, Mən sənin tərcümələrinə də balet edirəm. Imkan olanda hərdən bir elə ki, kefimiz açılsın.

Utanmırsan, yenə vəhhabi saytından kopya ilə üstümüzə qaçıb gəlmisən? Ay zall, İbn Əbil-Hədid Mu`təzilinin şərhini biz sizə qarşı dəlil gətirdiyimiz halda indi dövran dəyişib? Görmürsən ki, İbn Əbil Hədid sənin saleh sələflərin olan təcsimçilərdən rəvayət edir? Bəs sən gözlərini açıb diqqətlə oxumamısan? İbn Əbil Hədid yazır:

Bə`ziləri dedilər: Muaz b. əl-Ənbəridən soruşdum: Onun üzü var? ...........

Sən yazıq nə biləsən ki, Muaz əl-Ənbəri kimdir axı? Əz-Zəhəbidən tutmuş Əhməd b. Hənbələ kimi hamısı desin səndə qulaq as! Sənə əz-Zəhəbinin kitabına ssılka da verirəm amma bir şərtlə. Gözlərini aç yaxşı-yaxşı oxu! Ok?!

əz-Zəhəbi "Siyər A`lamun-Nubəla" Muaz əl-Ənbərinin tərcümeyi halı

Bir dənə ssılka Muslimin "Səhih"inə verim bax gör Muaz əl-Ənbəri nə hədislər rəvayət edir.
Muslim "Səhih" 6372-ci hədis

Yadımdan çıxmamış İbn Əbil Hədidin şərhinə də ssılka verim gözlərini aç yaxşı-yaxşı oxu gör saleh sələflərin başqa nə axmaq sözlər söyləyiblər.

İbn Əbil Hədid "Şərhu nəhcil-bəlağa" 3/224

#399 Abu Sufyan ordusu

Abu Sufyan ordusu

Raid – Major

• Murid
  • 1 307 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 18:32

Sənə vaxt verirəm get bura yazdığın kitabı oxu əgər ərəbcədən qandığın qrafa varsa.. Sonra gəl fikrini de.. Burda yalan uydurma. Sən məhz bu yazınla sübüt etdin ki, sən yalançısan..

Ərəbcədən qandığı qrafa yoxdur. Odur ki, ümid eləmə nəyisə oxuya. O yalan uydurmur. Yalanı vəhhabi saytları uydurur. Bu yazıq zall-da sevinə-sevinə onlardan kopyalayır.

Sən yazdığın ərəbcə yazı isə həmin kitabda yoxdur. Hər halda sən verdiyin ünvanda yoxdur. Oxu ordakı hədisləri və bil şiələrin əqidəsi nədir.
Mənbə:
http://gadir.free.fr...n/noor - 01.htm

Xatırladım ki, həmin hissədə Babın adı belədir:

باب انه عز وجل ليس بجسم ولا صورة
"Həqiqətən Allah cism və surət deyildir" fəsli

247ci səhifədən başlayır.

Buyur yalanını inkar et..

Vəhhabilərin növbəti yalanı da aşkar oldu....

Onun vəhhabi saytından kopyaladığı sənin ssılka verdiyin Ne`mətullah əl-Cəzairinin "Nurul-Bərahin" kitabında yoxdur. Ərəb vəhhabiləri bunun kimilərə atıblar. Bu mətn həmin kitabın şərhində müəlliq tərəfindən yazılmışdır. Müəlliq isə öz növbəsində İbn Əbil-Hədid əl-Mutəzilinin sözlərini nəql edib. Yə`ni vəhhabinin saleh sələfləri olan əhli-sünnənin təcsimçilərinin axmaq-axmaq sözlərini nümunə gətitib.

#400 Abu Sufyan ordusu

Abu Sufyan ordusu

Raid – Major

• Murid
  • 1 307 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 18:41

Mən yenə deyirəm məni vadar etmiyin ki, nə rəvayətləriviz var hamsını qoyum bura.

Ay zall məxluq, səni saxlayan nədir? Yaz nə bacarırsan yaz. Bu rafiziləri əzə bildikcə əz! Nəyin var qoy bura, qurtarsa prokatdan da götür. Sən bircə yaz. Ayda ildə əlmizə bir eksklyuziv vəhhabi düşüb, o da naz edir. Ay məxluq sən savab qazanmaq istəmirsən? Birdə imkan olsa çox demirəm suallara da cavab ver. Elə hey "Allah bilir ki, bütün istifadəçilərin suallarına cavab verməyə hazıram" deyirsən. cavab ver səslərini kəssinlər. Yoxsa rafizilər elə bilərlər sən sualdan qaçırsan.
Onların sənə cavab verməyini gözləmə onsuzda onlar "bid`ət" əhlidirlər. Sən cavab ver sübut elə ki, vəhhabilik haqq dindir.

#401 qardaw

qardaw

Raqib Awwal – Master Seargeant

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 19:43

Zəbur!

Yəni sən demək istiyirsən ki,bu kitabda "نور البراهين لنعمة الله الجزائري " mən yazdıgım rəvaəyət yoxdur həəə? Konkret cavab ver, qeyd etdiyim kitabda mən gətirdiyim rəvayət var yoxsa yox?

#402 MirMustafa

MirMustafa

• Murid
  • 691 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 19:50

Səni yazmamağa vadar edən nədir ki,? Nə varsa hamısını itələ getsin. Dərinə niyə getmirsən, üzə bilmirsən? Ehtiyyatlı ol batıb eləməyəsən!

Batan zada oxşamır!

#403 qardaw

qardaw

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 19:52

Sənə vaxt verirəm get bura yazdığın kitabı oxu əgər ərəbcədən qandığın qrafa varsa.. Sonra gəl fikrini de.. Burda yalan uydurma. Sən məhz bu yazınla sübüt etdin ki, sən yalançısan..

Ərəbcədən qandığı qrafa yoxdur. Odur ki, ümid eləmə nəyisə oxuya. O yalan uydurmur. Yalanı vəhhabi saytları uydurur. Bu yazıq zall-da sevinə-sevinə onlardan kopyalayır.

Sən yazdığın ərəbcə yazı isə həmin kitabda yoxdur. Hər halda sən verdiyin ünvanda yoxdur. Oxu ordakı hədisləri və bil şiələrin əqidəsi nədir.
Mənbə:
http://gadir.free.fr...n/noor - 01.htm

Xatırladım ki, həmin hissədə Babın adı belədir:

باب انه عز وجل ليس بجسم ولا صورة
"Həqiqətən Allah cism və surət deyildir" fəsli

247ci səhifədən başlayır.

Buyur yalanını inkar et..

Vəhhabilərin növbəti yalanı da aşkar oldu....

Onun vəhhabi saytından kopyaladığı sənin ssılka verdiyin Ne`mətullah əl-Cəzairinin "Nurul-Bərahin" kitabında yoxdur. Ərəb vəhhabiləri bunun kimilərə atıblar. Bu mətn həmin kitabın şərhində müəlliq tərəfindən yazılmışdır. Müəlliq isə öz növbəsində İbn Əbil-Hədid əl-Mutəzilinin sözlərini nəql edib. Yə`ni vəhhabinin saleh sələfləri olan əhli-sünnənin təcsimçilərinin axmaq-axmaq sözlərini nümunə gətitib.

Vay vay siz nə gündəsiziniz, heyif ki, məni tanımırsınız, yazıq insanlarsınız, görsənir kim ərəb dilini bilmir. Davay, yaz görüm mən gətirdiyim rəvayət qeyd etdiyim kitabda var yoxsa yox? Tələsmə mən sizə göstərəcəm. Dediyin Vəhabi sənin başıva oyun açacaq.

#404 qardaw

qardaw

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 19:55

MirMustafa! Sən danışma, korluyursan.

#405 qardaw

qardaw

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 20:12

Mən əslən sizə rəvayətlər gətirmərəm, məni maraqlandırmır sizin kitablarda nə var nə yox, hələ ki, fakt mən sizdə açıq aydın küfür görmüşəm və mənə bu kifayətdir, ona görə mənə heçnə lazım deyil. Sizin bu küfrünüz mənə kifayətdir ki, formun gözəl istifadəçilərini təkfir edim yola salım.

Mənə verilən suallar isə, cavabsız qalacaq o vaxta qədər ki, siz mən deyəni etiraf edəcəksiniz. Aləmlərin Rəbbi olan Allah təala Qurani kərimdə özünə sifətlər izafət edib. Şiələrin etiqadına görə bu sifətlərin bəziləri həqiqi, bəziləri isə məcazidir. Səbəb isə budur ki, Allahın dediyi, yəni özün izafət etdiyi sifətlərin bəzilərinin mənası nöqsandır, yəni Allah təala özünə elə sifət izafət edib ki, O sifətin həqiqi mənası nöqsandır, ona görədə Allaha izafət etmək olmaz. Xatırladım ki, Allah təala artıq bu sifətləri özünə izafət edib. Küfür, açıq aydın kfürüdü demək ki, "Allah təala bilmiyib özünə nə izafət edib, əstəgfirullah. Nə oldu, başqa sifətləri özünə izafət edəndə Allahın dedikləri həqiqi oldu, amma "əl"-ə gələndə qorxunuzdan verdiz dala, bununla da batil əqidəviz çıxdı üzə.

#406 qardaw

qardaw

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 20:23

Abu Sufyan ordusu!

Yazm;san ki, “Bu mətn həmin kitabın şərhində müəlliq tərəfindən yazılmışdır.”
Sən guya bunu hardan almısan ki? Səndə batil rafzi saytından almısanda, özüdə düzgün götürə də bilməmisən, orda “müəlliq” yox, “muhəqqiq” gəlir, yəni o sözlər guya muhhaqqiqin əlavələridir. Nə siə savadsızın birisən.

#407 Abu Sufyan ordusu

Abu Sufyan ordusu

Raid – Major

• Murid
  • 1 307 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 21:21

Mən əslən sizə rəvayətlər gətirmərəm, məni maraqlandırmır sizin kitablarda nə var nə yox, hələ ki

,
Sən yazıq özün nə etdiyini bilmirsən. Əvvəlcə sübut eləmək istəyirdin ki, şiələrin mə`budunun sifəti yoxdur. İndi isə əksinə sübut eləmək istəyirsən ki, var.
Gah öz sələflərindən rəvayət gətirib bizə sıramaq istəyirsən gah da deyirsən, rəvayət gətirmirəm.

Mənə verilən suallar isə, cavabsız qalacaq

Amandı bizi öz elmindən məhrum etmə!

"Allah təala bilmiyib özünə nə izafət edib, əstəgfirullah. Nə oldu, başqa sifətləri özünə izafət edəndə Allahın dedikləri həqiqi oldu, amma "əl"-ə gələndə qorxunuzdan verdiz dala, bununla da batil əqidəviz çıxdı üzə.

Sən deyəsən özünü küçədə qardaşlarının arasında hiss edirsən? Bizim sizin kimi Allaha nöqsanlı mə`naları nisbət etməyə cür`ətimiz çatmır. Sizdən fərqli olaraq biz Allaha böhtan atmaqdan qorxuruq. Xatırladıram ki, Allah bütün nöqsanlardan pak və münəzzəhdir.

Vay vay siz nə gündəsiziniz, heyif ki, məni tanımırsınız, yazıq insanlarsınız, görsənir kim ərəb dilini bilmir. Davay, yaz görüm mən gətirdiyim rəvayət qeyd etdiyim kitabda var yoxsa yox? Tələsmə mən sizə göstərəcəm. Dediyin Vəhabi sənin başıva oyun açacaq.

Allahdan sənə şəfa diləməyə belə dilim gəlmir. Niyə tanımırıq. Sən öz dilivin altında gizlənmiş igidsən. Dəyərli yazılarınla bizi valeh eləmisən.
Davayı sənə qamət öyrədib yoxsa....? hara getdin davaylayırsan. Ay zall, niyə özünə əl qatmısan? Sənə "Nurul-Bərahin" kitabına da ssılka verilib "Şərhu nəhcil-bəlağə"yə də. Daha nə istəyirsən? Gözlərini aç yaxşı-yaxşı oxu gör saleh sələfin Muaz əl-Ənbəri nə sarsaqlayıb.

#408 Abu Sufyan ordusu

Abu Sufyan ordusu

Raid – Major

• Murid
  • 1 307 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 21:30

Bu rəvayət mənimdir? utanmırsınız ee, cahil cahil yazmaqdan başqa heçnə bilmirsiniz.

Oxu, gözlərivi yaxşı yaxşı aç və diqqətlə oxu, gör sənin Rəbbinin nə sifətləri var.

شرح نهج البلاغة لابن أبي الحديد (656 هـ) الجزء3 صفحة224

وقال بعضهم: سألت معاذا العنبري فقلت: أله وجه ؟ فقال: نعم حتى عددت جميع الأعضاء من أنف وفم وصدر وبطن واستحييت أن أذكر الفرج فأومأت بيدي إلى فرجى فقال: نعم فقلت أذكر أم أنثى ؟ فقال: ذكر

ərəbcə bilirsən? yoxsa tərcümə edim? hər halda güman edim ki bilirsən və özün oxuyub başa düşmüsən. Tərcüməsini yazsam camaatdan ayıbdır, hər halda burda əksəriyyəti şiədir.

Bu Qardaw nikli məxluq mənə ləzzət eləyir. Qardaw, Mən sənin tərcümələrinə də balet edirəm. Imkan olanda hərdən bir elə ki, kefimiz açılsın.

Utanmırsan, yenə vəhhabi saytından kopya ilə üstümüzə qaçıb gəlmisən? Ay zall, İbn Əbil-Hədid Mu`təzilinin şərhini biz sizə qarşı dəlil gətirdiyimiz halda indi dövran dəyişib? Görmürsən ki, İbn Əbil Hədid sənin saleh sələflərin olan təcsimçilərdən rəvayət edir? Bəs sən gözlərini açıb diqqətlə oxumamısan? İbn Əbil Hədid yazır:

Bə`ziləri dedilər: Muaz b. əl-Ənbəridən soruşdum: Onun üzü var? ...........

Sən yazıq nə biləsən ki, Muaz əl-Ənbəri kimdir axı? Əz-Zəhəbidən tutmuş Əhməd b. Hənbələ kimi hamısı desin səndə qulaq as! Sənə əz-Zəhəbinin kitabına ssılka da verirəm amma bir şərtlə. Gözlərini aç yaxşı-yaxşı oxu! Ok?!

əz-Zəhəbi "Siyər A`lamun-Nubəla" Muaz əl-Ənbərinin tərcümeyi halı

Bir dənə ssılka Muslimin "Səhih"inə verim bax gör Muaz əl-Ənbəri nə hədislər rəvayət edir.
Muslim "Səhih" 6372-ci hədis

Yadımdan çıxmamış İbn Əbil Hədidin şərhinə də ssılka verim gözlərini aç yaxşı-yaxşı oxu gör saleh sələflərin başqa nə axmaq sözlər söyləyiblər.

İbn Əbil Hədid "Şərhu nəhcil-bəlağa" 3/224

#409 Abu Sufyan ordusu

Abu Sufyan ordusu

Raid – Major

• Murid
  • 1 307 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 21:31

Sagol.

Gudbay! Getməmişdən öncə zəhmət deyilsə heç olmasa bir sadə suala cavab ver. Sənin mə`budunun xəstə sifəti var?

عن ‏ ‏أبي هريرة ‏ ‏قال رسول الله ‏ ‏صلى الله عليه وسلم ‏ ‏إن الله عز وجل يقول يوم القيامة ‏ ‏يا ابن ‏ ‏آدم ‏ ‏مرضت فلم تعدني

Əbu Hureyrədən: Peyğəmbər (s) buyurdu: Allah qiyamət günü soruşcaq: Ey Adəm övladı, mən xəstələnmişdim sən isə mənim ziyarətimə gəlmədin?

Muslim "Səhih" 6721-ci hədis

Bu hədisdə Allah xəstələnmək kəlməsini özünə izafə edib. Həqiqətən sizin mə`budunuz keyfiyyətini bilmədiyimiz şəkildə özünə layiq xəstələnirmi? Hə yoxsa yox?

#410 Abu Sufyan ordusu

Abu Sufyan ordusu

Raid – Major

• Murid
  • 1 307 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 21:34

Tələsmə mən sizə göstərəcəm. Dediyin Vəhabi sənin başıva oyun açacaq.

Gülnazın atası Rüstəm bəy kimi yalandan hay-küy salmısan. Aç da aç! Elə hey gələcək zamanda danışırsan. Sənə burada volya da veriblər. Şellən də! Sən təki oyun aç! O olmasın bu olsunda hamamda şuluqluq salanlar kimi səndə şuluqluq salıb aradan çıxmaq istəyirsən? Sənə bu forumda toxunmayacaqlar. yetər ki, təhqir söyüş olmasın. İmkan varsa qardaşlarını da səslə o biri mövzularda da yazsınlar.

#411 Ehli beyt ashigi

Ehli beyt ashigi

Raid – Major

• Murid
  • 1 300 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 22:07

Küfür, açıq aydın kfürüdü demək ki, "Allah təala bilmiyib özünə nə izafət edib, əstəgfirullah. Nə oldu, başqa sifətləri özünə izafət edəndə Allahın dedikləri həqiqi oldu, amma "əl"-ə gələndə qorxunuzdan verdiz dala, bununla da batil əqidəviz çıxdı üzə.

Ne xarab plstinka kimi bezdirmisen camaati.

Ay insan ayede gelen "el" sozunu sen duzgun basha dushmursen "el"sozu hec kim demir nogsandir,amma Allah teala cism olmadigi ucun Ona bu adi vermek olmaz.
Senin bir dene yolun var ne geder olub elememisen get tovbe ele,yoxsa bu kufurle agibetin hec yaxshi olmayacag.

Xahiş olunur Azərbaycan hərfləri ilə yazasız!
Hüseynə yerlər ağlar göylər ağlar
Bətuli Mürtəza, Peyğəmbər ağlar"
Hüseynin nuhəsin Dilriş yazanda
Müselman sehlidir ki, kafər ağlar"

#412 Abu Sufyan ordusu

Abu Sufyan ordusu

Raid – Major

• Murid
  • 1 307 сообщений

Отправлено 08 июня 2010 - 23:20

Ne xarab plstinka kimi bezdirmisen camaati.

Ümumiyyətlə vəhhabilər "əntiq" sevərlərdir. Bu plastinkanı oxutmadığı yer qalmayıb xarab olmasın neynəsin? O da bu plastinka ilə təsəlli tapır, sakitləşir. Təzə piratski zapis almışdı o da brak çıxdı. Əlinə təzəsini verib üstümüzə yollamayana qədər hələ ki, buna qulaq asmağa məcburuq. Görək də söz verib ki, tezliklə yenisi ilə gələcək.

#413 Mumin

Mumin

• Murid
  • 523 сообщений

Отправлено 09 июня 2010 - 00:13

Heqiqi sifetlerinden bezileri teville basha dushulmelidirki heqiqi Allahin meqsedi bilinsin.Yoxsaki teshbih ve tecsime aparib chixarir.

Xahiş olunur Azərbaycan hərfləri ilə yazasız!

#414 JAFAR

JAFAR

Raid – Major

• Emir
  • 1 496 сообщений

Отправлено 09 июня 2010 - 02:31

Yazmışam "məbudları"-nın əli-ayağı, baldırı, barmağı, düşüb-enməyi və s. sifətləri var, mənə utanmadan qayıdıb deyir ki, sən yalançısan. Gör bu insanın öz əqidəsində belə bilikləri necə "əntiqədir". Öz əqidəsi belə özünə inanılmaz və gülməli gəlir. :) Günümüzə bax ki, vəhhabi mənə İbn Əbil-Hədiddən dəlil gətirir. Axır-zamandır, canım üçün. Allah şəfa versin!

İmam Mehdi (ə.f): "Yer üzü heç vaxt höccətsiz qalmayacaq. İstər o höccət gizli olsun, istər - aşkar."
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

#415 MirMustafa

MirMustafa

• Murid
  • 691 сообщений

Отправлено 09 июня 2010 - 07:32

MirMustafa! Sən danışma, korluyursan.

Baş üstə! Təki sən düz yola gələsən...

Ümumiyyətlə vəhhabilər "əntiq" sevərlərdir. Bu plastinkanı oxutmadığı yer qalmayıb xarab olmasın neynəsin? O da bu plastinka ilə təsəlli tapır, sakitləşir. Təzə piratski zapis almışdı o da brak çıxdı. Əlinə təzəsini verib üstümüzə yollamayana qədər hələ ki, buna qulaq asmağa məcburuq. Görək də söz verib ki, tezliklə yenisi ilə gələcək.

Təzəsinidə gətirsə belə inanın ki yenədə "retro şlyaqerlər" olacaq...

#416 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 09 июня 2010 - 12:06

Bismillah

Salam aleykum

Nurul-Bərahin kitabını internetde nə qədər axtardımsa QARDASH məllimin qeyd etdiyi yeri tapa bilmədim. Qardash məllim! Əgər həmin kitabın elektron versiyası yaxud, scan forması varsa yerləşdir bura baxaq.

Həmçinin QARDAŞ məllimin qeyd etdiyi ərəbcə yazıda "şərhu səfihə 249" yazılıb. Yəni 249-cu səhifənin şərhi. Bu da ona dəlalət edir ki, o sözü Seyyid Cəzairi yazmıyıb, səhifənin altında şərh verən yazıb. Amma bir çox vəhhabi saytlarında "şərh" sözü qeyd edilməyib bir başa səhifə qeyd olunub.

Həmçinin diqqətimi bir məqam da çəkdi ki, vəhhabi saytlarında olan yerdə "muaz ənbəri" yox "muad ənbəri" yazıblar. Halbuki "Şərhi Əbil Hədiddə" "muaz" yazılıb. Yəqin bununla bir az ört-basdır eləmək istəyiblər.. Bu bir...

İkincisi lap səhifənin şərhində də olsa, heç şübhəsiz müəlliq yaxud mühəqqiq təcsimə qail olan nəzərləri sadalayır. Day demir ki, bizim əqidəmiz budur. Həmçinin orda yazılıb "əla ma həkahu ibn Əbil Hədid" yəni "ibn Əbil Hədidin dediyinə əsasən"..

Üçüncüsü də ki, Abu Sufyan Ordusu nikli qardaşımız qeyd etdi ki, Muaz Ənbəri kimdir..

نحن أبناء الدليل نميل اين يميل

#417 qardaw

qardaw

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 09 июня 2010 - 23:21

Deməli, mən forumun bütün istifadəçiləri ilə danışıram. Maşallah, "qardaw" Maşallah. Mən tək, siz hamınız. Maşallah qardaw.

Kim etiraf edəcək? Etiraf edin ki, Allah təala quranda Nöqsana yol verib, ya da ki, səhvinizi boynuna alın ki, qələt edib belə söz demişik. Tez bazar etiraf edin keçək başqa mövzuya.

Şiə əqidəsi, "Allahın dediyi sözü, özünə izafət etmək Allah barəsindəı nöqsanlıga qaildir. Sözə diqqətlə fikir verin, Allahın dediyi sözü , yəni özünə izafət etdiyiu sifəti, özünə izafət etmək nöqsanlıqdır."

Allah təala buyurur; (Allah dedi: "Ey İblis! Sənə Mənim iki əlimlə yaratdığıma səcdə etməyə mane olan nə idi?)

fikir verdiniz ayəyə? "mənim iki əlimlə yaratdıgıma" Ayədə "əl" sözü açıq aydın Allaha izafət olunub, özüdə ikilik say sistemində. Allah təala açıq aydın deyir ki, Adəmin öz iki əli ilə yaradıb.

Batil əqidə sahibləri isə, utanmadan deyirlər ki, ayədə keçən "Əl"-sözünün həqiqi mənası Allaha nisbətdə nöqsandır. Yəni, Allah təala quranda özünə həqiqi mənası nöqsan olan sifət izafət edib. Sonra bu batil əqidə sahibləri utanmadan Allahın dediyi sözü dəyişərək, yəni, Allahın özünə izafət etdiyi "əl kəlməsinin mənasını dəyişərək" başqa bir məna vermişdilər və demişlər ki, Allahın "yəd" kəlməsində muradı dediyi məna yox başqa mənadır, çünki dediyi məna nöqsandır. Yəni, bu batil əqidə sahibləri belə çıxır ki, Allahı özündən yaxşı tanıyırlar. Hələm utanmadan deyirlər ki, "əl"-də murad "qüdrərdir". Adama deyərlər, əgər "qüdrət idisə Allah təala qüdrət deyərdi də, məgər sən Allahı özündən yaxşı tanıyırsan? məgər Allah bilmir nə işlədir?

Məgər Allah təala iblisi öz qüdrəti ilə yaratmamışdır ki? Niyə Allah təala adamə çatanda dedi ki, "Mənim iki əlimlə yaratdığıma" məgər Allah təala iblisi özü qüdrəti ilə yaratmayıb? Niyə Allah təala Adəmin yaradılışını xüsusiləşdirdi? Demək istiyirsiniz Allah təala hikmətsizdir? məgər iki əlin qeyd olunmasında heç bir hikmət yoxdur? Əgər Ayədə keçən "əl" siz deyən kimi qüdrətdirsə onda belə çıxır ki, Allah təala hikmətsizdir, (əstəgfirullah). Bir özün fikirləşdə, təsəvvür et, Allah təala iblisə deyir ki,"Sənə Mənim iki əlimlə yaratdığıma səcdə etməyə mane olan nə idi?" indi əgər burda "əl" qüdrət mənasındadırsa onda Allahın dediyinin nə mənası oldu ki? sualıma cavab verin. Düz demirəm? hanı sizin agıl sahibləriniz? varsa cavab versin. Əgər iblisidə qüdrəti ilə, adəmidə qüdrəti ilə yaradıbsa onda nə mənası var idi ki, "iki əli" qeyd etmək də? əgər "əl" qüdrətdirsə, onda belə çıxır ki, Allah təala adəmi öz iki qüdrəti ilə yaratmışdır. Bunu demək istiyirsiniz? Allahın iki qüdrəti var?"

Nə isə, boş boş hamınız üstümə düşməkdənsə biriviz etiraf edin ki, Allah təala quranda nöqsana yol verib və bununla da keçim sizin suallara cavab verməyə və ya keçək ürəyiniz istədiyiniz mövzuya. Liboy mövzuda sizinlə hazıram, özüdə siz hamınız mən tək.

Əlhəmdulilləh, saglam insanlar oxuyub ibrət alır. Batil əqidə göz qabagındadır.

Сообщение отредактировал Abu Sufyan ordusu: 09 июня 2010 - 23:50

#418 Şair

Şair

Forumun faktiki Ali Məqamlı Rəhbəri

• Emir
  • 2 087 сообщений

Отправлено 09 июня 2010 - 23:36

qardaw, öyünməyə həqiqətən də haqqın var. Tez bir zamanda özünü reklam edib məşhurlaşdın. Nə fərqi var, qara piar ya ağ piar. Əsas odur ki, publikaya işləyəsən.
Statistikaların bu qısa müddətdə:

Просмотров:
392

Deməli 392 nəfər səni artıq tanıyır. Bir az da çalış, reytinq toplamağa az qalıb.

Yenə də mən sənə bolet edirəm. Ümüdvaram doğruldacaqsan! :flowers1:

#419 Ehli beyt ashigi

Ehli beyt ashigi

Raid – Major

• Murid
  • 1 300 сообщений

Отправлено 10 июня 2010 - 00:43

Shou biznes alemine yegin cox baxir bu Qardaw,isteyir ki,galma-galla ozunu reklam elesin.
Hüseynə yerlər ağlar göylər ağlar
Bətuli Mürtəza, Peyğəmbər ağlar"
Hüseynin nuhəsin Dilriş yazanda
Müselman sehlidir ki, kafər ağlar"

#420 Abu Sufyan ordusu

Abu Sufyan ordusu

Raid – Major

• Murid
  • 1 307 сообщений

Отправлено 10 июня 2010 - 01:01

Deməli, mən forumun bütün istifadəçiləri ilə danışıram. Maşallah, "qardaw" Maşallah. Mən tək, siz hamınız. Maşallah qardaw.

O biri forumlarda qarışqa kimi qaynaşırsınız. Çağır gəlsinlər. Bir az da onlar kefimizi açsın.

Kim etiraf edəcək? Etiraf edin ki, Allah təala quranda Nöqsana yol verib, ya da ki, səhvinizi boynuna alın ki, qələt edib belə söz demişik. Tez bazar etiraf edin keçək başqa mövzuya.

Əslən vəhhabilər ğələt (səhv) edib Allaha iftira atırlar. "2 Əl", baldır, göz, üz və s. sözlərinin həqiqi mə`nasını Allaha nisbət verərək onun hissələrdən, orqanlardan ibarət olduğunu iddia edirlər.

Şiə əqidəsi, "Allahın dediyi sözü, özünə izafət etmək Allah barəsindəı nöqsanlıga qaildir. Sözə diqqətlə fikir verin, Allahın dediyi sözü , yəni özünə izafət etdiyiu sifəti, özünə izafət etmək nöqsanlıqdır."

Bu vəhhabilərin ardı-arası kəsilməyən iftiralarından biridir. Və özləri də bunu gözəl bilirlər. Allahın dediyi sözü olduğu kimi yə`ni Quran ayəsini olduğu kimi oxuyub və təsdiq edirik. Lakin mə`nasına gəldikdə həqiqi mə`naları orqan və s. dəlalət edən məxluqatın ehtiyyac duyduğu şeyləri ehtiyyacsız olan Allaha nisbət vermirik. Həmin sözün Allaha nöqsan gətirməyən, təcsim ilə nəticələnməyən digər mə`nasını qəbul edirik. Çünki buna həm Quranın özü həm mə`sumlardan (a)varid olmuş rəvayətlər, həm də sağlam ağıl dəlalət edir.

Allah təala buyurur; (Allah dedi: "Ey İblis! Sənə Mənim iki əlimlə yaratdığıma səcdə etməyə mane olan nə idi?)

fikir verdiniz ayəyə? "mənim iki əlimlə yaratdıgıma" Ayədə "əl" sözü açıq aydın Allaha izafət olunub, özüdə ikilik say sistemində. Allah təala açıq aydın deyir ki, Adəmin öz iki əli ilə yaradıb.

Fikir verdiniz vəhhabi say nitq hissəsinə toxundu. Vəhhabi açıq aydın öz mə`budunun hissələrini sayır. Yazıq nə bilsin ki, ərəb dilində 2 əl dedikdə qüdrət və qüvvət anlaşılır. Kürd ibn Teymiyyə nə biləydi axı ərəb dili nədir.

Yəni, Allah təala quranda özünə həqiqi mənası nöqsan olan sifət izafət edib.

Vəhhabilərə görə onların mə`budu özünə xəstələnmək, unutmaq və s. kimi sifətlər izafət edibsə xəstəlik və unutqanlıq sifətləri kamaldır. Onların mə`budları xəstənin-xəstəsi, unutqanın-unutqanıdır.

Sonra bu batil əqidə sahibləri utanmadan Allahın dediyi sözü dəyişərək, yəni, Allahın özünə izafət etdiyi "əl kəlməsinin mənasını dəyişərək"

Təcsimçi vəhhabilər söz ilə mə`nanın fərqini belə anlamırlar. Nə mə`nanı nədəki sözü heç kəs dəyişmir, sadəcə olaraq vəhhabilər ərəb lüğəti və ədəbiyyatından qəflətdədirlər. Onlar kar və kordurlar(bizə görə məcazi mə`nada, qamətə görə isə həqiqi mə`nada)

başqa bir məna vermişdilər və demişlər ki, Allahın "yəd" kəlməsində muradı dediyi məna yox başqa mənadır, çünki dediyi məna nöqsandır.

"Yəd" sözünün qüdrət və qüvvət mə`nası ərəb ədəbiyyatı və lüğətində mövcuddur. Vəhhabilərdən başqa bunu hamı görür və dərk edir.

Adama deyərlər, əgər "qüdrət idisə Allah təala qüdrət deyərdi də, məgər sən Allahı özündən yaxşı tanıyırsan? məgər Allah bilmir nə işlədir?

Vəhhabiyə deyərlər bəlağət deyilən bir şey var ki, siz ondan qəflətdəsiniz. Quran ərəb dilində quru sözlər yığınından ibarət deyil. Quran nazil olduğu zamandan bu günə kimi öz bəlağəti ilə ərəb dilində olan bütün şifahi və yazılı ədəbiyyat nümunələrini çox-çox geridə buraxmışdı. Bəlağət isə yalnız və yalnız təşbih, məcaz, kinayə və s. ilə əldə olunur. Bunlar vasitəsilə qarşı tərəf fikri daha aydın və dolğun anlayır. Əlbəttə bir şərtlə ki, qarşı tərəf vəhhabi olmaya.Çünki onlar kar və kordurlar(bizə görə məcazi mə`nada qamətə görə isə həqiqi)

Количество пользователей, читающих эту тему: 0

0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых пользователей

Рейтинг@Mail.ru