Сообщение отредактировал JAFAR: 06 июня 2010 - 10:18
Şiə mə`budunun sifətləri
Отправлено 06 июня 2010 - 10:17
İmam Mehdi (ə.f): "Yer üzü heç vaxt höccətsiz qalmayacaq. İstər o höccət gizli olsun, istər - aşkar."
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
Отправлено 06 июня 2010 - 10:23
İncimə, sən hələm uşaqsan. ola bilsin yaşda məndən böyüsən, amma elmdə hələm körpəsən. Səndən danışdım və ya tatar qardşunla fərqi yoxdur, çünki cahillərnən danışmaq həqiqətən çətindir, çünki bilmir söhbət nədən gedir.
Отправлено 06 июня 2010 - 10:25
Şeytan indi sənin təkəbbürlüyünə baxıb həsəd aparır. Səni çox vurmamağıma təəcüblənmə, çünki mən Allah vurmuşu bir o gədər də vurmuram. Hələ bir yazdığlarıma cavab ver, sonra bəlkə hələ sənə soska və kaşa alası oldum.JAFAR!
İncimə, sən hələm uşaqsan. ola bilsin yaşda məndən böyüsən, amma elmdə hələm körpəsən. Səndən danışdım və ya tatar qardşunla fərqi yoxdur, çünki cahillərnən danışmaq həqiqətən çətindir, çünki bilmir söhbət nədən gedir.
Сообщение отредактировал Abu Sufyan ordusu: 06 июня 2010 - 15:15
İmam Mehdi (ə.f): "Yer üzü heç vaxt höccətsiz qalmayacaq. İstər o höccət gizli olsun, istər - aşkar."
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
Отправлено 06 июня 2010 - 10:55
Dedim axı olmayan əxlaqını vəhhabilərə nümayiş etdir. Çənənə güç verincə ağlına güç ver. Yuxarıdakı yazılarındakı zibilləri təmizlə. Xatırladıram ki, bura forumdur sirk deyil. Ortalığa düşüb özünü camaata güldürmə! Təlxəklik İslam dinində haramdır. Sevindirici haldır ki, vəhhabilərin dəstəsi sənin kimilərdən təşkil olunub.Sən yenə yazdın? Hansı üzlə? Sənin ki Rəbbin Quranda nöqsana yol verib, sən bundan sonra nəsə yamaq niyyətindəsən?
Sən çalış birdə Allahın adını çəkmə, çünki sən hər halda korluyursan. Luçşi gəl səninlə başqa şeydən danışaq. Futbolnan aron necədi?
Rasulallah (s.a.a.s.) buyurdu: "Ya Əli, məni müşrik dəstəsinin həmləsindən müdafiə et!"(Uhud döyüşü)
Отправлено 06 июня 2010 - 11:05
Mən təsəlli tapmıram, sadəcə olaraq səninlə və səni kimlərlə danışmaq mənasızdır. Mövzunun nəticəsi məlumdur. İstiyirsən nəticəni birdə deyim?
"Şiələrin etiqadına görə Allah təala quranda nöqsana yol verib. Necə? sadəcə, belə ki, məlumdur ki, Quranda olan sözlərin hamsı Aləmlərin Rəbbi olan Allah tərəfindədndir. Həmçinin məlumdur ki, Allah təala quranda bəzi sifətləri özünə izafət etmişdir, məs; eşitmək, görmək, danışmaq və həmçinin "Əl" və.s yəni, bunların hamsını Allah təala özünə izafət etmişdir. həmçinin bu sözləri Allah təala ərəbcə nazil etmişdir. Şiələri isə, Allah təalanın bu sözlərini oxuyublar və öz əqillərinə tabə edərək belə nəticəyə gəliblər ki, Allahın özünə izafət etdiyi bəzi sifətlər, fikir verin, sözə diqqətlə fikir verin ALLAHIN ÖZÜNƏ İZAFƏT ETDİYİ BƏZİ SİFƏTLƏR HƏQİQİDİR, BƏZİLƏRİ İSƏ NÖQSANDIR.YƏNİ ALLAH TƏALA BİLMİİYİB BƏZİ HƏQİQİ MƏNASI NÖQSAN OLAN SİFƏTLƏRİ ÖZÜNƏ İZAFƏT EDİB. YƏNİ ALLAH BUNU BİLMİYİB, ŞİƏLƏR İSƏ ALLAHIN BU SƏHVİNİ (ƏSTƏGFİRULLAH)-DÜZƏLDƏRƏK HƏMİN O, MƏNASI NÖQSAN OLAN SİFƏTLƏRƏ DÜZƏLİŞ VERƏRƏK, YƏNİ, MƏNASINI DƏYİŞƏRƏK, YƏNİ ALLAHIN ÖZÜNƏ İZAFƏT ETDİYİ SİFƏTİN MƏNASINI DƏYİŞƏRƏK ALLAHIN DEDİYİ SÖZƏ BAŞQA BİR MƏNA VERMİŞDİLƏR. YƏNİ, ALLAHAI ÖZÜNDƏN YAXŞI TANIYAN ÇIXMIŞDILAR VƏ YA ALLAHIN SƏHVİNİ DÜZƏLDƏN ÇIXMIŞDILAR. FƏRQİ YOXDUR HƏR İKİ İFADƏ DƏ KÜFÜRDÜR.
Отправлено 06 июня 2010 - 11:26
صِبْغَةَ اللَّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَة
Sizin Allahin rəngi var?Deməki burda Allahin muradi başqadir.
Rəngi var? hə yada yox.Konkret cavab ver.
Отправлено 06 июня 2010 - 13:32
"
Şiələrin etiqadına görə Allah təala quranda nöqsana yol verib.
Inşaallah şiələrə atdığın hər böhtana görə sən və səni öyrədərək bu günə qoyanlar Allah qarşısında cavab verəcəklər.
unutmaq, hiyləgərlik etmək, ruh, baldır, göz və s........eşitmək, görmək, danışmaq və həmçinin "Əl" və.s
Lakin vəhhabilər ərəb dilinin xüsusiyyətlərini bir kənara qoyub şeytana tabe olublar.həmçinin bu sözləri Allah təala ərəbcə nazil etmişdir.
Vəhhabilərdə aqli işlətməyi özlərinə haram etdikləri üçün sözləri tabe etməyə şey tapmayıblar.Şiələri isə, Allah təalanın bu sözlərini oxuyublar və öz əqillərinə tabə edərək belə nəticəyə gəliblər
ki, Allahın özünə izafət etdiyi bəzi sifətlər, fikir verin, sözə diqqətlə fikir verin ALLAHIN ÖZÜNƏ İZAFƏT ETDİYİ BƏZİ SİFƏTLƏR HƏQİQİDİR, BƏZİLƏRİ İSƏ NÖQSANDIR.
Fikir verin sözə diqqətlə fikir verin. Şiələr Quranda Allahın özünə nisbət verdiyi ərəb dilində bə`zi sözlərin həqiqi mə`nası nöqsana dəlalət etdiyi üçün həmin nöqsanlı mə`nanı Allaha nisbət verməmişlər. Əksinə elə həmin sözün ərəb dilində kamala dəlalət edən məcazi mə`nasını Allaha nisbət verərək onu pak və münəzzəh biliblər
Rasulallah (s.a.a.s.) buyurdu: "Ya Əli, məni müşrik dəstəsinin həmləsindən müdafiə et!"(Uhud döyüşü)
Отправлено 06 июня 2010 - 15:11
Xatırladıram ki, Allah hər şeyi biləndir. Quranı ərəb dilində göndərən Odur. Ərəb dilinin xüsusiyyətlərini bilən müsəlman Allahı nöqsan və eyiblərdən pak və münəzzəh bilib sözlərin mə`nasını düzgün anlamağa çalışırlar.YƏNİ ALLAH TƏALA BİLMİİYİB BƏZİ HƏQİQİ MƏNASI NÖQSAN OLAN SİFƏTLƏRİ ÖZÜNƏ İZAFƏT EDİB.
Allah hər şeyi bilir.YƏNİ ALLAH BUNU BİLMİYİB,
ŞİƏLƏR İSƏ ALLAHIN BU SƏHVİNİ (ƏSTƏGFİRULLAH)-DÜZƏLDƏRƏK
Şiələr vəhhabilərin səhvini düzəldərək
HƏMİN O, MƏNASI NÖQSAN OLAN SİFƏTLƏRƏ DÜZƏLİŞ VERƏRƏK,
Həqiqi mə`nası nöqsana dəlalət edən sözün kamala dəlalət edən mə`cazi mə`nasını götürərək
Məcazi mə`nasını götürərək, hansı ki, bu söz ərəb dilində həmin mə`cazzi mə`nada tez-tez işlədilirYƏNİ, MƏNASINI DƏYİŞƏRƏK,
Lüğətdə mövcud olan mə`cazi mə`nanı işlədərəkYƏNİ ALLAHIN ÖZÜNƏ İZAFƏT ETDİYİ SİFƏTİN MƏNASINI DƏYİŞƏRƏK
ALLAHIN DEDİYİ SÖZƏ BAŞQA BİR MƏNA VERMİŞDİLƏR.
Mövcud olan kamala dəlalət edən məcazi mə`nanın uyğun olduğunu bildirmişlər.
Vəhhabiləri attıqları iftiraya görə şiddətli əzab gözləyir. Hər iki ifadənin də sahibi vəhhabidir.YƏNİ, ALLAHAI ÖZÜNDƏN YAXŞI TANIYAN ÇIXMIŞDILAR VƏ YA ALLAHIN SƏHVİNİ DÜZƏLDƏN ÇIXMIŞDILAR. FƏRQİ YOXDUR HƏR İKİ İFADƏ DƏ KÜFÜRDÜR.
Отправлено 06 июня 2010 - 16:10
Cenab salafi indi biz ne edak? Shaxsan meni 3 defe tehgir etmisiz, ama man siziz tahgir etmemishem. Bir soz desak goyub gacarsiz burdan, biz da sizinla yazishirig ki bilesiz. Sizin salafi forumlarda shiyalarin yazilarini silirlar. Amma goruzda baxizda shiyalar neca uraklari boyukdur.,JAFAR!
ЛАББЕЙК ЙА ХУСЕЙН!!
www.youtube.com/watch?v=ebPCpKIL_cs&list=PL897F31D2FFF56549
Отправлено 06 июня 2010 - 16:19
Sən deyəsən moderləri provokasiya edirsən ki, sənə ban versinlər. Ya cavab ver, yada ki bucür səviyyəsiz şəkildə offtop etmə. 10% reytinq!
Сообщение отредактировал JAFAR: 08 июня 2010 - 11:49
Отправлено 06 июня 2010 - 16:27
Yazmısan ki,"Cenab salafi indi biz ne edak?"
Cavab; Heçnə,Allaha dua eliyin, ola bilsin Allah sizi haqqa yönəltdi.
Отправлено 06 июня 2010 - 16:45
Отправлено 06 июня 2010 - 17:47
Bura nə şeyxinin forumu deyil,nədəki xəvariclərin.Burda silmirlər ismariclari.İsmarici silənlər acizlikdən edir.Burdada həm olsun,aciz muxaliflərdi.Əgər mənim bir ismarıcım silinsə, deməli forumun məqsədi aydındır. Mənim bütün ismarıclarım məndə var, mən baxacam əgər biri silinsə öz ürək sözlərimi diycəm. Əgər münaqişədə haqqlı idinizsə onda icazə verin yazıların hamsı qalsın.
Eh,Səndə əxilərin kimi suallara cavab vermədən qaçar oldun.....
qardaw
صِبْغَةَ اللَّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَة
Sizin Allahin rəngi var?Deməki burda Allahin muradi başqadir.
Rəngi var? hə yada yox.Konkret cavab ver.
Отправлено 06 июня 2010 - 17:54
ok.
Отправлено 06 июня 2010 - 17:55
Salam olsun o kəslərə ki, həqqi eşitdikdə qəlbləri sevinər, üzləri gülər eşitdik və qəbul etdik deyərlər.
QARDASH
Salam ey elm və savad! Sən həqiqətən çox inadkar və söz qanmayan adamsan.
Ərəb dilində "yəd" ləfzi "ma vuziə ləhu"sundan "alət" mənasını ifadə edir. İstiarə yolu iləsə "qüdrət və qüvvət" mənalarını ifadə edir. Bunların hər ikisi də ərəb dilindədir.. BAŞA DÜŞÜRSƏN ƏRƏB DİLİNDƏ. İndi sən ki, ulu ustadin olan ibn Teymiyyənin yolunu gedərək, manqurtlaşdırılmış əqlinin köməyi ilə əli yenə də "ma vuziə ləhu"sunda saxlayırsansa bu sənin öz problemindi.. Belə ölsən vəziyyətin ağırdır...
Allah şahiddir ki, sən burda dəlillərə cavab vermədin. Şiələrin o cümlədən də mənim dediyim sözü gözümüzün qabağındaca utanmaz-utanmaz təhrif edərək papuqay kimi təkrarlamaq məntiqli deyil. Bunu ancaq manqurtlaşdırılmış beyinlər edə bilər.
Mən demişəm əlin ərəb dilində "ma vuziə ləhusu" (həqiqi yəni əsli mənası) "alət"dir yəni nöqsandır və bunu da Allaha izafə etmək üçün gərəkdir ki, ancaq "manqurt" olasan. Ərəb dilində "yəd" ləfzi istiarə yolu ilə başqa mənalarda da işlənir, o da budur qüdrət və qüvvət. Bu da ərəb dilində onun ifadə etdiyi mənadır fəqət istiarə yolu ilə...
Sən isə bizim sözümüzü gözümüzün qabağındaca təhrif edərək deyirsən:
Şiələrin əqidəsi budur ki, Allah quranda özünə nisbət olaraq nöqsan mənalı sifətlər izafə etmişdir. Şiələr isə bunu düzəldiblər. Yəni Allahın səhvini düzəldiblər.
Allah yalançılara lənət eləsin! Allah iftira atanlara lənət eləsin! Ay qəliz məxluq! Ərəb dilində "əl" ləfzi istiarə olaraq qüvvət və qüdrət mənalarında da işlənir. Biz deyirik Allah istiarə ilə olan mənanı özünə nisbət verib. "ma vuziə ləhuda" olan mənanı yox.. Bunu isə başa düşmək sağlam ağılda olan insanlar üçün çətin deyil bunu ancaq "manqurt" beyinlər tərs məzhəb başa düşərlər..
Sən bunu hardan çıxartmısan? bir nəfər görsədə bilərsən ki, desin ki, Allahın dediyi "yəd" sözünün həqiqi mənası nöqsandır?
Sənin elmin çatır mənə "əl" ləfzinin həqiqi mənasını izah etməyə?? Çatır?? İzah eləmisən də. Əlin mənası elə əldir. Yəd elə Yəddir. Ama Allaha nisbətdə özünə laiqdir. Bəli Allahın özünə laiq aləti var... Vay olsun belə əqidəyə..
Allahın deiyi bəzi sözlərin həqiqi mənasını götürüb Allaha versək, yəni ALLAHIN ÖZÜ ETDİYİ KİMİ ETSƏK BİZ MÜTLƏQ ALLAH BARƏSİNDƏ NÖQSANLIGA QAİL OLACAGIQ. ALLAHU AKBAR.
Bax bu sözünə görə dəlil gətirməlisən. Dəlil gətirməlisən ki, Allah təala Qurani-Kərimdə hər bir sözü işlədərkən onun həqiqi mənasını yəni "ma vuziə ləhu"sunu özünə nisbət edib. Buna dəlil deyə bilərsən?? Sən hansı haqqla Allaha iftira atırsan və deyirsən ki, Allah Quranda hər bir sözün həqiqi mənasını özünə izafə edib? Sənə vəhy gəlir??
Allah Quranda "Allahın rəngindən gözəl rəngi olan kimdir?" buyurur. Allahın rəngi var??? Allah özünə "rəng" sözünü izafə edib. Sən isə deyirsən ki, Allah özünə izafə etdiyi hər bir sözün həqiqi mənasını izafə edib. Buyur bu sözün həqiqi mənasını izafə et Allaha!!
Yox ə! Bəlkə məndən "mübtəda və xəbərin" tərifinin nə cür olmasını da Qurandan istəyəsən... Sən mənə dəlil gətir Qurandan ki, Allah təala buyurur ki, "Allah həqiqətən də iki ələ sahibdir"..Gətirə də bilməzsən. Gətirəcəklərin isə ərəb dilində istiarə olaraq işləniblər. Bunu isə sağlam insanlar başa düşə bilərlər.Qurandan bir ayə gətir ki, Allah təala desin ki, "yəd" sözünün həqiqi mənası nöqsandır
Budur də sizin əqidə.. Əvvəla Allaha iftira ataraq deyirsiniz ki, "əl" sözünü Allah təala "ma vuziə ləhuda" işlədib və buna aid heç bir dəlil deyə bilmirsiniz. Sonra isə deyirsiniz hər bir məxluqun özünə laiq əli var , Allahın da özünə laiq ŞƏKİLDƏ əli var.. Bəli utanmaz-utanmaz Allahın əlinə "şəkil" sözünü də nisbət edirsiniz.. Allah həqiqətən də bu azğın tayfanın dediklərindən uzaqdır.Amma, məm neynəmişəm, mən deyirəm ki, Qurani kərimdə Allahı dedikləri haqqdır və O, sifətləri ki, Allah təala özünə izafət edib deməli onlar həqiqi mənadadır və özünə layiq şəkildədir.
Bəli Allah quranda özünə izafə etdiyi hər bir sözün həqiqi mənasını izafə edib demək, elə bir sözdür ki, buna dəlil lazımdır. Dəlil gətirə bilmirsənsə sənin bu fikrivə qarşı söylənmiş dəlillərə cavab verməlisən. Bunu da edə bilmirsənsə bax onda otur "o" yerində. Çünki sən həqiqətən də məhz ona laiqsən..Məgər mən bunu da sübut etməliyəm?
mənə başqa heçnə lazım deyil, Sən etiqad edirsən ki, Allahın dediyi "yəd" kəlməsinın həqiqi mənası nöqsanlıqdır.
Deyirəm də...Sənin duxun çatmadı ki, kişi kimi burda "əl" sözünün həqiqi mənasını mənə izah edəsən.. Çatmadı daa çatmadı... Deyə bilmədin... Fəqət bunu demisən "əl" elə "əldir" , amma Allaha nisbət ona laiq şəkildədir... Əl sözünün isə həqiqi mənasını deyə bilməmisən... Buna aid dəlil də gətirməmisən. Gətirilən dəlillərə də cavab verməmisən. Maraqlıdır sizdə elm deyiləndə nə başa düşülür. Sözü tərsinə qanaraq , camaata iftira atıb papuqay kimi təkrarlamağa??
İftira və yalan!!!! Yekə kişisən niyə yalan danışırsan axı???? Mən demişəm ki Allahın hansısa sifəti nöqsandır??? Ya bəziləri həqiqətdir?? Allahın bütün sifətləri həqiqətdir... Sən isə özünü o yerə qoyaraq mənim "söz" dediyim yerləri "sifət" olaraq qələmə verirsən.. Sən isə bunları bir-birindən fərqləndirə bilmirsən..Çünki, sən özün etiqad edirsən ki, Allahın bəzi sifətləri həqiqidir, amma "yəd"-ə gələndə cəsarətin çatmır.
Allahın hər bir sifəti həqiqidir. Fəqət Quranda bəzi yerlərdə buna məcazi mənalı SÖZ ilə işarət etmişdir. Bu sözümü isə havadan deməmişdin. DƏLİL də gətirmişəm. Sən neynəmisən??? Dərin elmini işə salıb bizə bir cavab verməmisən ki, ağzımıza su alaq oturaq...
hədisdən dəlil gətir ki, sən dediklərin haqdır
Hansı sünnəni deyirsən?? Allaha qıvrım saç, cavan oğlan surəti verən, Allahın gülən, təəccüb edən olduğunu deyən sünnəni?? Allaha surət nisbət edən sünnəni??
Peyğəmbərimizin (s) belə sünnəsi olmayıb. Bu yəhudilərin sünnəsidir.
Əsl peyğəmbər (s) sünnəsindən isə dəlil desəm (şiə kitablarından) qəbul etməzsən.. Çünki yəhudi sünnəsində bunlara inanmaq küfrdür..
Budu cavabın??? Mən sual verdim ki, Quranda məcaz varmı? Dəlillə cavab yaz-dedim. Sən isə....O, ki qaldı sənin sualıvın cavabına, mən buna dəfələrlə cavab vermişəm, sadəcə olaraq sənin səviyyən çatmır oxuyub başa düşməyə.
Mən neçə yerdə demişəm ki, O, sifətləri ki, Allah təala Qurani kərimdə özünə izafət edib, onların hamsı həqiqidir. Bundan artıq cavab istiyirsən? Həqiqidir, yəni məcaz deyil. Yəni, ən azından burdan başa düşülür ki, sifət ayələrində məcaz yoxdur. Bütün sifətlər həqiqidir.
Yaxşı sualı dəyişim.
Quranda Allah özünə nisbət etdiyi bütün SÖZLƏRİN həqiqi mənasını nisbət edib? Cavabın budur:Bəli!
Dəlillərini de onda!!!! Gözləyirəm!!
Отправлено 06 июня 2010 - 17:56
Sünnə məlum oldu. Peyğəmbər (s) sünnəsinin əvəzinə yəhudi sünnəsini qəbul edənə sünnədən dəlil gətirmək mənasızdır.Amma sənə görə, bəziləri həqiqi (yəni bəzi sözlər-Zəbur), bəziləri isə məcazdır.....
mənə quran və sünnədən dəlil lazımdır.
Qaldı ki, mənim bu sözümə ki, Allaha izafə edilən sözlərin bəziləri onun həqiqi mənasında yox məcazi mənasında izafə edilmişdir, mən buna çox yerdə dəlil yazmışam Qurandan. Sən isə cavab verməmisən..
Quranda bəzi sözlərin onların həqiqi mənasında yox məhz məcazi mənasında Allaha izafət edildiyinə dair dəlilim:
AHZAB 56
إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ
"Doğrudan da, Allah və Onun mələkləri Peyğəmbərə xeyir-dua verirlər. "
Behsimiz bu ayede يُصَلُّونَ (Yusellune) kelimesi haqqindadir. Bu sözün kökü صلاة (Salet) kelimesidir. "Salet" kelimesinin ise heqiqi menasi "dua"dir. Dua ise "telebur-rehmet" (rehmet istemek kimdense) demekdir. Umumiyyetle bir lefz ücün 3 cür heqiqi mena ola biler:
1.Heqiqeti Lugevi
2.Heqiqeti ürfi (camaat arasinda lefzin heqiqi menasi)
3.Heqiqeti sheri
Indi ise "selat" sözünün bu üc bendde menalarina baxaq:
1.Heqiqeti lugevi- "dua" (rehmet istemek kimdense)
2.Heqiqeti urfi- Namaz
3.Heqiqeti sheri- Namaz
Indi ise, "selat" sözünün bu üc bendle elaqeder ayede verdiyi menalara baxaq:
1.Heqiqeti lugevi
"Allah ve onun Melekleri Nebiye dua edirler."
Meleklerin duasini basha düshdük! Bes Allah? Allah kime dua edir?? Allah kimden rehmet isteyir Nebi (s) ücün?
2.Heqiqeti urfi
ve
3.Heqiqeti sheri
"Allah ve onun Melekleri Nebiye namaz qilirlar"
Sherhe ehtiyac yoxdur. Menanin sehv olmasi ortadadir.
Demeli, "selat" sözünün heqiqi menasini (ma vuzie lehu) ayede Allaha nisbet versek küfre düshmüsh olariq. Ona göre de deyirik:
"Yusellune" sözü Allah tebareke ve tealaya nisbet verilende "Rehmet göndermek" , Meleklere nisbet verilende ise "Rehtem istemek" menasina gelir. "Rehmet göndermek" ise "Selat" sözünün heqiqi menasindan (ma vuzie lehu) xaricdir. Demeli Allaha nisbetde lefzin menasini mecazi götürürük. Ve bu ayeden Allah tebareke ve tealanin bize melum olan heqiqi sifeti budur ki:
"Allah tebareke ve teala "Rehmet gönderendir.""
Indi QARDAW qardash! De görüm, bunu nece qebul edek? "Selat" sözünün heqiqi menasini Allaha nece nisbet edek?
Bir lefz iki heqiqi menani eyni anda ifade etmez. Bu batildir. Meselen "eyn" sözü. Bu sözün ereb dilinde heqiqi menalari coxdur. Mes: Göz, bulaq ve s. Bizde buna omonim deyirler. Yeni belaget ve fesahetden uzaqdir ki, bir cumlede lefzi-mushterek (omonim) sözü ishledesen ve bashqa-bashqa menalar niyyet etmish olasan. Meselen deyesen ki, "Men divana baxiram". Burda deye bilmezsen ki, menim bu sözden qesdim hem uzerinde oturulan divana baxmaqdir, hem de Füzulinin divanina. Bu batildir. El-qerez demeyim odur ki, bir lefzle iki heqiqet ifade edilmez cümlede. Ona göre de heqiqet birdir, ama verdiyi nisbetden asili olaraq "ma vuzie lehu"sunu (heqiqi menasini) deyishib mecaz ola biler.
Həmçinin:
صِبْغَةَ اللَّهِ ۖ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً
Ayenin herfi tercumesi beledir:
"Allahin rengi (boyasi)! Allahin renginden gözel rengi olan kimdir?"
Burda ne deyek? Allahin rengi var deyek neuzu billah??? Deyek ki, biz ayeni Allaha nisbet verilen lefzleri heqiqi menasinda qebul edirik. Demeli Allahin rengi var! Neuzu billah! Allaha penah!
Halbu ki, ayenin menasi beledir:
“Budur Allahın dini! Kimin dini Allahın dinindən daha doğru ola bilər?" Beqere 138. (tercüme Alixan Musayev)
Xeyir ola burda Alixan Musayev,"Sibge" kelimesinin menasini "din" olaraq götürüb?? Meger O kelimenin heqiqi menasi "dindir"??? Niye yazmiyib Allahin rengi??
İndi buna cavab verə bilirsən cavab ver! Demirsən hər bir sözü Allah özünə həqiqi mənada izafət edib? Cavab ver onda bu dəlillərə.. Verə bilmirsənsə otur yerinə!!!
Mən sənin hər bir yazına cavab vermişəm hətta mövzumuza dəxli olmayan cənnət meyvələri ayəsinə də cavab verdim. Sən isə mənim mövzu ilə birbaşa əlaqədar olan dəlillərimə cavab vermədin. Allah şahiddir buna!
Qaldı ki, "əl" məsələsinə.. Bəli "əl" ləfzinin həqiqi mənası "alətdir".. Buna etirazın var ??????? Əgər etirazın varsa buna cavab ver. Cavab verə bilmirsənsə "elm" sözünü dilinizə gətirməyin.
ƏRƏB lüğətində-dilində "Yəd" (əl) deyilən bir ləfz var. Və hər bir ləfzin də cəmi-cümlətani bir dənə "lüğətdə qoyulduğu mənası" (ma vuziə ləhusu) var!! Əgər "lüğətdə qoyulduğu məna" iki ya daha artıqdırsa buna müştərək ləfzli sözlər deyirlər. Yəni Omonim.
Sənin kimi bir elm dəryası isə deyir ki, Allahda olan "əl" ilə insanda olan "əl"-in ma vuziə ləhusu yəni lüğətdə qoyulduğu mənası eynidir, amma nöqsanlıqlarını çıxmaq şərti ilə.. Məgər belə demirsən?
Ok.. İndi bu mətləbə diqqətlə fikir ver:
"əl" ləfzinin lüğətdə bir "ma vuziə ləhusu" var. O da budur: "alət"! Həmçinin orqan yaxud üzv-bunlar eyni mənalı sözlərdir. Alət isə bunlardan ümumidir. Yəni alət çox şeyə şamil ola bilər. Amma "əl" dən danışanda orqan yaxud üzv olan alətdən danışırıq. Yəni "əl" ləfzinin həqiqi mənası "orqan olan alət" deməkdir. Əl ləfzini isə canlı-cansız, Xaliq-məxluq hər şeyə şamil etmək üçün onun xüsusiliyini çıxarıb ümumiliyini saxlamalıyıq. O da budur : "alət" Deməli istəyirsən özünü o divara vur istəyisən bu divara fərqi yoxdur. "Əl" ləfzinin "ma vuziə ləhusu" alətdir. İnsana nisbətdə yox ee, bu məna belədir. Ərəb dilində bu sözün ifadə etdiyi məna budur. Allah da Quranı ƏRƏBCƏ NAZİL EDİB!!!!! Deməli ərəb dilində də "əl" ləfzinin bir "ma vuziə ləhusu" var.. AY QARDASH əgər başqa "ma vuziə ləh" tanıyırsansa gətir biz də bilək!
Mən niyə dedim ki, sən də istər-istəməz sözü ma vuziə ləhudan çıxarırsan? Çünki yuxarıda da aydın şəkildə izah etdiyim kimi "əl" ləfzinin bir "ma vuziə ləhusu" var. O da "alət"!! Deməli "Əl=Alət=Ma vuziə ləhu"!! Bu bərabərliyin hər hansı bir tərəfini pozsaq bütün bərabərlik pozulacaq. Desək ki, "əl" alət deyil deməli onu "ma vuziə ləhudan" çıxardırıq. Çünki "ma vuziə ləhu" elə "alət"dən ibarətdir. Ona görə də deyirəm ki, sən ki, deyirsən Allaha izafətdə "əl" ləfzi "alət" mənasından çıxır, deməli "ma vuziə ləhudan" çıxarırsan daa.. Çünki "əl"in ma vuziə ləhusu "alətdir"..
Bu məqamda sənə bir neçə sual verməliyəm:
1. Allaha izafət etdiyimiz "əl" ilə insana izafə etdiyimiz "əl" ləfzinin həqiqi mənaları eynidirmi? Yəni "ma vuziə ləhu"ları birdirmi??
Cavab vermək üçün iki variantın var:
a) eynidir.
b ) eyni deyil.
Əgər a variantını seçsən gərək bir suala da cavab verəsən:
1.2. Əgər eynidirsə "əl" ləfzinin "ma vuziə ləhusu" alətdir. Allaha "aləti" nisbət edirsən?
Əgər desən yox , onda deməlisən ya məcazdır ya da ki, Allaha izafətdə BAŞQA MA VUZİƏ LƏHU yəni başqa həqiqi məna işlənir. Əgər başqa "ma vuziə ləhu"nu qəbul etsən gərək 1.ci sualın b variantını seçəsən.
Əgər b variantını seçsən gərək qəbul edəsən ki, insana nisbət etdiyimiz "əl" ilə Allaha nisbət etdiyimiz "əl" OMONİMDdirlər.
Bunu isə desən gərək bura qədər dediyin sözlərin hamısına bir quş qoyaq..
Yox əgər yenə dərin dərrakəvi işə salıb desən ki, həqiqi mənaları eynidir ama Allaha nisbətdə "alət" deyil.. Onda burda da bir sualımı yenə təkrar edəsi olacam:
Əl ləfzinin "ma vuziə ləhusu" nədir? Sən əgər deyirsənsə ki, əl ləfzini Allaha nisbətdə "alət" mənasından çıxarırıq ama yenə də həqiqi mənasında saxlayırıq onda mənə "əl" ləfzinin "ma vuziə ləhusunu" izah edərək göstərməlisən ki, AY ZƏBUR , bax əlin " ma vuziə ləhusu" filan-filandır Allaha nisbətdə filanı çıxarırıq və filanı saxlıyırıq. Ma vuzə ləhunu da izah edəndə demə eee Əl elə əldir, yaxud Yədin ma vuziə ləhusu Əldir. Belə desən qəbul etmiyəcəm cavabını. Çünki bu cavab deyil. Açıqla ki, ərəb dilində "əl" ləfzi həqiqi mənada nəyi ifadə edir, yəni ma vuziə ləhusu nədir. Mən deyirəm "alətdir" bəs sən nə deyirsən???
Əgər desən insana izafətdə alətdir, Allaha izafətdə yox. Onda təəssüflə deməliyəm ki, sən ya məcazı seçməlisən ya da başqa ma vuziə ləhusu var deyərək, ləfzi müştərəki yəni OMONİMİ seçməlisən.....
Bəli, inşəAllah Allah sənə məntiq verər yazdıqlarımı başa düşməyin üçün....Elə ona görə də, deyirəm ki, çox məntiqsiz bir söz deyirsən.. Əli özün də bilmədən "ma vuziə ləhu"dan çıxarırsan ama deyirsən ki, yox həqiqi mənadadır çıxarmamışam.. Elə bil ki, deyirəm QARDASH diri deyil amma hər gün forumda yazan QARDASHDİR.....Ay savadsız, diqqətlə oxu, mən deyirəm ki, mən deyirəm ki, Allahın işlətdiyi “Yəd”-kəlməsinin mənası həqiqidir, yəni, mənim etiqadım budur ki, Allahın iki “əl”i- var, həə, nəyi çıxartmışam? Deyirəm Allahın əli yoxdur? Özüvə gəl.
Yəni Allahın "əli" ilə bizim əlimizin ifadə etdiyi həqiqi mənalar müxtəlifdir?? Belə çıxır ki, OMONİMDİR bu sözlər??O, ki qaldı “alətə və ya orqana və nəbilim başqa şeyə” bunlar hamsı məxluqata aiddir, Allahın “Əlin”-də yoxdur. Yəni, Allahın “əli”-həqiqidir amma sən deyən “əl”deyil.
Ümumyyətlə Allaha izafə etdiyimiz "əl" ilə özümüzə izafə etdiyimiz "əl" arasında olan həqiqi mənalardakı eynilik və müxtəliflik nədən ibarətdir?? Əgər eynilik varsa həqiqi mənasında deməli "alətdir" yox həqiqi mənanın hamsı müxtəlifdirsə deməli bu ləfzlər OMONİMDİR. İndi sən bunlardan hansını qəbul edirsən??
Bu qədər dəlilin qabağında sən nə demisən???? Heç nə fəqət bunu:
"Şiələr Allahın Quranda nöqsan etdiyini deyir.."
Yalan və iftira....
Deməli sənin etiraz etdiyin fikirlərim:
1."Allaha izafət olunan ləfzlərin bəzisi məcazi mənada işlənib!" Dəlilimi demişəm, Əhzab 56 , bəqərə 138, və digər ayələr..
2."Əlin həqiqi mənasi "alətdir" ona görə də Allaha bu mənanı nisbət etmək olmaz.." Dəlilimi demişəm. Yuxarıdaki sitatda..
İndi isə sən cavab verməlisən... Ama nəsə ümidim yoxdu ki, nəyəsə cavab verəsən..
Həm də məsləhətim budur ki, sən Allahdan danışmayasan. Bilirsən niyə?? Çünki sən Allahı mürəkkəb bilirsən.. Allahın Zatı onun özüdür demirsən. Zat məlumdur ki, bir şeydir deyirsən və məlumdur ki, Əl də bir şeydir özü də iki dənə. Deməli məlumdur ki, Allah 3 şeydən tərkib tapıb.. Hə bax bunları ancaq yəhudilərin yanında deyə bilərsiniz ki, sizi başa düşən olsun..
Отправлено 06 июня 2010 - 18:32
Yazmısan ki, “bunu da Allaha izafə etmək üçün gərəkdir ki, ancaq "manqurt" olasan.”
Cavab; Ay manqurt, bunu mən yox, bunu Allah təala özünə izafət edib. Başa düşürsən, Allah təala.
Sonra isə yazmısan ki, “Ərəb dilində "əl" ləfzi istiarə olaraq qüvvət və qüdrət mənalarında da işlənir. Biz deyirik Allah istiarə ilə olan mənanı özünə nisbət verib. "ma vuziə ləhuda" olan mənanı yox..”
Cavab; Allah təala nə mənada işlədib? Qüdrət? Bunu sən təyin etdin? Allahın istəyini bizə sən təyin edirsən? əgər sən deyən kimi idisə onda Allah təala açıq aydın qüdrət deyərdi. Amma Allah təala qüdrət yox, “yəd” deyib. Qüdrəti isə sən təyin etdin, səbəb isə bunu gətirdin ki, Allahın dediyi “yəd” nöqsandır.
Sonra yazmısan ki, “Bax bu sözünə görə dəlil gətirməlisən. Dəlil gətirməlisən ki, Allah təala Qurani-Kərimdə hər bir sözü işlədərkən onun həqiqi mənasını yəni "ma vuziə ləhu"sunu özünə nisbət edib. Buna dəlil deyə bilərsən?? Sən hansı haqqla Allaha iftira atırsan və deyirsən ki, Allah Quranda hər bir sözün həqiqi mənasını özünə izafə edib? Sənə vəhy gəlir??”
Cavab; Bu sözün isə bərbaddır, Allah qorusun. Bu nədir yazırsan? Sən heç bilirsən nəyə dəlil istiyirsən? Sən məndən Allahın dediklərinin haqq olmasına dəlil istiyirsən? Sən nə gündəsən. Buna da dəlil? sən müsəlamn deyilsən? Sən bilmirsən ki, Allahın bütün dedikləri həqiqidir? Sübhənallah gör məndən nə istiyir, Allah quranda “yəd” deyib, məndə “Yəd” demişəm, məgər buna mənim dəlilim olmalıdır? Mən neynəmişəm ki? Allahın dediyini təsdiq etmişəmdə, buna dəlilim olmalıdır? Ay manqurt, sən Allahın dediyi sözü dəyişmisən, sən cinayətə yol vermisən mən yox, ona görədə sən dəlil gətirməlisən.
Nə isə, mən nə lazımdırsa yazmışam, odur ki, yazılarıva cavba gəlməyəcək. Əlhəmdulilləh hər şey aydındır. Sənin məqsədin hasil olmayıbsa buyur doyunca yaz, amma mənim məqsədim hasil olub. Mən istədiyimi almışam.
Mənə və oxuyanlara bəlli oldu ki, “Allahın özünə izafət etdiyi sifətlərin bəzisi nöqsandır və mütləq həqiqiliyindən çıxmalıdır və başqa məna verilməlidir”
Sagol.
Отправлено 06 июня 2010 - 22:02
Отправлено 06 июня 2010 - 22:13
Əhli sünnət alimlərinin təfsir kitablarından.
Fəxruddin Razi "məfatihul-ğəyb" kitabı. Sad surəsinin 75ci ayəsinin təfsirində:
Cenâb-ı Hakk'ın, uzuvlardan ve organlardan tenzih edilmesinin vâcib olduğu, yakînî ve kesin delillerle sabit olunca, biz diyoruz ki, ulemâ, Allah hakkında ifade edilen "el-yedu" (el) lafzı hakkında şu izahları yapmışlardır:
1) Yed "kudret" anlamındadır. Nitekim Araplar, "Benim gücüm ve kudretim yetmez" anlamında, derler. Cenâb-ı Hak da, ''Yahut nikâh düğümü elinde bulunan kimse bağış yapmış olsun" (Bakara, 237) buyurmuştur.
2) Yed kelimesi, "nimet" manasındadır. Nitekim Arapça'da, kendisiyle nimet manası kastedilerek, "Falan hakkında, falancanın
nimet ve iyilikleri, apaçıktır" denilir. O halde, Allah hakkında kullanılan, "iki el" tabiriyle ya açık ve gizli nimetler, yahut da, dinî-dünyevî nimetler kastedilmiştir.
3) Bu lafız, bazan, tekîd için getirilir. Meselâ bir kimsenin, eliyle suç işleyen kimseye "Bu, senin iki elinin kazandığı, yaptığı şeydir" demesi gibidir. Nitekim Cenâb-ı Hak da, "Rahmetimin Öncesinde bir müjdeci olarak..." (Aprâf, 57) buyurmuştur.
Gördüyünüz kimi əhli-sünnə alimlərindən olan, Fəxruddin Razi üləmanın yəni alimlərin görüşünü ancaq yuxarıdakı 3 bənddə açıqlayır. Burdan məlum olur ki, Fəxruddin Razi yəhudilərin və manqurtların görüşlərini "üləma" (alimlər) sözünün itlaqına salmamışdır.
İmam Qurtubi "əl-Camiul Əhkamil Quran" kitabının 18-ci cildinin 238-ci səhifəsində yazır:
Allahın sözü:..."iki əllərimlə yaratdığım". Baxmayaraq ki, Allah təala (c.c.) hər şeyin yaradıcısıdır, Adəmin (ə) yaradılışının kəramətliliyini bildirmək üçün, onu bizzat özünə izafə edir. Ruhu, Beyti, Naqəni, məscidləri özünə izafət etdiyi kimi. Allah təala məxluqa (insanlara) onların tanıdığı və bildikəri bir üslubla xitab edir. Belə ki, məxluqlardan olan Rəis birisi bir işi yalnız o zaman əli ilə görər ki, həmin işin əzəmətli və kəramətli olduğunu göstərmək üçün. Əl ləfzinin zikr olunmasının mənası budur.
Göründüyü kimi Qurtubi burada deyir ki, Allah təala "iki əlimlə" ifadəsini məxluqun alışdığı üslüba uyğun olaraq deyib. Çünki insanlar arasında Rəis olan bir kəs, bir işə əzəmət və ikram vermək istəsə onu bizzat əlləri ilə görər..
Daha sonra yazır:
Mücahid bu barədə deyib: "Yəd" sözündən məqsəd təkid və silədir. Məcazi mənası belədir: " (məhz)Mənim yaratdığım". Necə ki Allah buyurur: "Rəbbinin üzü əbədidir" (Rəhman 27). Burada məna belədir: "(yalnız)Rəbbin əbədidir"
Başqaları deyiblər: Allahın xəlq etməsində əldəki oxşatma buna dəlildir ki, əl nemət qüvvət və qüdrət mənalarında deyil. İki əl Allahın zati sifətlərindəndir.
Başqaları deyiblər: "əl"dən məqsəd "qüvvət və qüdrətdir!" Məsələn deyərlər: "mənim bu işi görmək üçün əlim yoxdur" yaxud deyərlər : " Ağır yükü qaldırmağa mənim iki əlim yoxdur"(yəni buna mənim gücüm və qüvvətim çatmaz) Buna da yaradılışın ancaq qüdrətlə olmasına icmanın varlığı dəlalət edir. Həmçinin Şair də deyər:
"Əfradan mənim də və o dağların da iki əlinin yetmədiyi (gücü və qüdrəti çatmadığı) şeylərə yükləndim."
(Hamıya məlum olduğu kimi dağların iki əli yoxdur, ama yuxarıdaki beytdə iki əl dağlara da nisbət edilir.-Zəbur)
Bəzilər isə deyiblər:
"İki əlimlə yaratdığım" yəni heç bir vasitə olmadan yaratdığım.
Mənbə:
http://ia340942.us.a...fsirQrtby18.pdf
Şeyx Tahir ibn Aşur "təhrir və tənvir" kitabında 23-cü cild 302-ci səhifəsində yazır:
"iki əllərimlə yaratdığım"(sad 75) -yəni qüdrətimlə yaratdığım.
Mənbə:
http://ia301514.us.a...nwer/thtn23.pdf
Отправлено 06 июня 2010 - 22:35
Bismillah
Əhli sünnət alimlərinin təfsir kitablarından.
http://313news.net/f...dpost__p__13280
http://313news.net/f...dpost__p__11668
İbn Mənzur "Lisanul-ərəb" kitabında yazır:
İbn Əsir dedi:
وكل ما جاء في القرآن والحديث من إضافة اليد والأَيدي واليمين وغير ذلك من أَسماء الجوارح إلى الله عز وجل فإنما هو على سبيل المجاز
Quran və hədislərdə gəlmiş əl, əllər, sağ əl və s. kimi Allaha izafə olunmuş orqan adları mə`cazi mə`nadadır.
Отправлено 06 июня 2010 - 23:08
Sizin salafi egidesin da canab sozu hramdi?????????????Tatar!
Yazmısan ki,"Cenab salafi indi biz ne edak?"
Cavab; Heçnə,Allaha dua eliyin, ola bilsin Allah sizi haqqa yönəltdi.
Sizin gamet muracietde canab sozu ishlatmir?
indi yazarsiz ki gametci deyilsiz)))
Sizin egidede icaze varmi Allah yuxuda gormak??
ЛАББЕЙК ЙА ХУСЕЙН!!
www.youtube.com/watch?v=ebPCpKIL_cs&list=PL897F31D2FFF56549
Отправлено 07 июня 2010 - 11:17
Отправлено 07 июня 2010 - 11:23
Manqurt!
Yazmısan ki, “bunu da Allaha izafə etmək üçün gərəkdir ki, ancaq "manqurt" olasan.”
Cavab; Ay manqurt, bunu mən yox, bunu Allah təala özünə izafət edib. Başa düşürsən, Allah təala.
Sən demiş əlhəmdulilləh mən istədiyimi aldım. Deməli sən iddi elədin ki, Allah təala "aləti" özünə nisbət edir.
Çünki mən yazmışdım:
Mən demişəm əlin ərəb dilində "ma vuziə ləhusu" (həqiqi yəni əsli mənası) "alət"dir yəni nöqsandır və bunu da Allaha izafə etmək üçün gərəkdir ki, ancaq "manqurt" olasan.
Sən isə yazmısan:
"Ay manqurt, bunu mən yox, bunu Allah təala özünə izafət edib. Başa düşürsən, Allah təala."
Axır ki, öz əqidəni ortaya qoydun. Allahın özünə laiq ŞƏKİLDƏ aləti var. Yəni Allah təala özünə laiq şəkildə möhtacdır. Ama özünə laiqdir bu ehtiyaclılıq...
P.S. Hə birdəm qayıdıb desən Allaha izafətdə alət deyil.. Onda yuxarıdaki postuma cavab ver, hansında sənə sual vermişəm OMONİM haqqında...
Отправлено 07 июня 2010 - 11:32
Bu alimlərə səndən başqa kim Əhli sünə alimləri deyib?
1-Fəxruddin Razi
2-İmam Qurtubi
3-Şeyx Tahir ibn Aşur
Özüvü ələ al, bunlar kimdir yazmısan?
Sən ümumiyyətlə bilirsən Əhli sünnə alimi kimlərdir? İmam Qurtubi Əhli sünnə olsada, Ad və sifətlər tövhidində Haqqa müvafiq olmayıb, sənin sözlərin kimi onun da sözləri rədd olunur. Başa düşdün? Kimi aldatsanda məni aldadmaga çalışma. Belə savadsız yazılarınız ilə çox camaatın başını aldatmısınız.
Отправлено 07 июня 2010 - 11:35
Cavab; Bu sözün isə bərbaddır, Allah qorusun. Bu nədir yazırsan? Sən heç bilirsən nəyə dəlil istiyirsən? Sən məndən Allahın dediklərinin haqq olmasına dəlil istiyirsən? Sən nə gündəsən. Buna da dəlil? sən müsəlamn deyilsən? Sən bilmirsən ki, Allahın bütün dedikləri həqiqidir? Sübhənallah gör məndən nə istiyir, Allah quranda “yəd” deyib, məndə “Yəd” demişəm, məgər buna mənim dəlilim olmalıdır? Mən neynəmişəm ki? Allahın dediyini təsdiq etmişəmdə, buna dəlilim olmalıdır? Ay manqurt, sən Allahın dediyi sözü dəyişmisən, sən cinayətə yol vermisən mən yox, ona görədə sən dəlil gətirməlisən.
Bir Allah şahiddir ki, sən demək olar ki hər bir postunda suallardan bu cür yayınmısan: "Sən heç bilirsən nə danışırsan?" "Sənin elmin var?" "Sən özünü itirmisən?" "Sən elmdə hələ körpəsən" "Sən savadsızsan" və s...
Ama hanı dəlillər??? Əşi savadsıza dəlil deyərlər??
Cənab Elmul-Məntiq! Sizin əqidəniz belə bir çürüntü üzərində qurulub?? Dəlilsiz sübutsuz??
Allaha "yəd" sözünün izafə olunduğunu mən də görürəm. Söhbət bu sözün mənasından gedir.
Fərqimiz burdadır ki, sən ərəb dilində uyğun olaraq "yədin" mənasını onun həqiqi mənasında (alət) götürürsən mən isə ərəb dilinə uyğun olaraq həmin sözün istiarədə olan mənasını götürürəm..
Nəticə isə budur: Sən Allahın mürəkkəb və alətə ehtiyacı olduğuna qail olursan, mən isə Allahın ayədən iradə etdiyini dəlillər əsasında sübut edib , Allahı hər cür nöqsandan uzaq qəbul edirəm.
Отправлено 07 июня 2010 - 11:40
Yazmısan ki, "Yəni Allah təala özünə laiq şəkildə möhtacdır. Ama özünə laiqdir bu ehtiyaclılıq..."
Sən etiqad edirsən ki, Allah özünə layiq möhtac ola bilər? Ay manqurt, ÖZÜNƏ LAYİQ, NƏ DEMƏKDİR? SƏN ALLAHIN ÖZÜNÜN NÖQSAN OLMASINA ETİQAD EDİRSƏN? YA SƏNİ TƏKFİR EDİM YOLA SALIM
Отправлено 07 июня 2010 - 11:44
Отправлено 07 июня 2010 - 11:46
Kimdir əhli sünnə alimləri??? Bunlar kimdir bəs şiə??? Yaxşı ki, əhli sünnə sənin bu sözlərini görmür.. Bütün alimləri əhli-sünnədən təxric edirsiniz bir tək sizsiniz hə əhli sünnə??? Onda al sizin də əhli-sünnə saydığınız:Zəbur!
Bu alimlərə səndən başqa kim Əhli sünə alimləri deyib?
1-Fəxruddin Razi
2-İmam Qurtubi
3-Şeyx Tahir ibn Aşur
Özüvü ələ al, bunlar kimdir yazmısan?
Sən ümumiyyətlə bilirsən Əhli sünnə alimi kimlərdir? İmam Qurtubi Əhli sünnə olsada, Ad və sifətlər tövhidində Haqqa müvafiq olmayıb, sənin sözlərin kimi onun da sözləri rədd olunur. Başa düşdün? Kimi aldatsanda məni aldadmaga çalışma. Belə savadsız yazılarınız ilə çox camaatın başını aldatmısınız.
فقالوا : لو كان الله يُرى؛ لزم أن يكون جسماً، والجسم ممتنع على الله تعالى ؛ لأنه يستلزم التشبيه والتمثيل.
والرد عليهم : أنه إن كان يلزم من رؤية الله تعالى أن يكون جسماً؛ فليكن ذلك ، لكننا نعلم علم اليقين أنه لا يماثل أجسام المخلوقين؛ لأن الله تعالى يقول: ( لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ وَهُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ)(الشورى: من الآية11) .
Dedilər: Əgər ALlah göz ilə görülsə, cism olmağı lazımdır. Amma cism Allahdan mumtəni`dir. Çünki cism təşbih və təmsil istilzam edir.
Onlara cavab: Əgər Allahı görmək üçün Allahın cism olmağı lazımdırsa, olsun! Lakin biz yəqin elmi ilə bilirik ki, O, məxluqların cisminə bənzəmir. Çünki Allah buyurur: "Ona bənzər heç bir şey yoxdur. O, eşidəndir, görəndir!"(Şura-11)
Şərhul- Aqidətil-Vasitiyyə" Muhəmməd Əl-Useymin
Deyirəm dəəəə Məxluqda olan hər şeyi Allaha izafə edirsiniz amma özünə laiq ŞƏKİLDƏ...
Отправлено 07 июня 2010 - 11:49
Zəbur.
Yazmısan ki, "Yəni Allah təala özünə laiq şəkildə möhtacdır. Ama özünə laiqdir bu ehtiyaclılıq..."
Sən etiqad edirsən ki, Allah özünə layiq möhtac ola bilər? Ay manqurt, ÖZÜNƏ LAYİQ, NƏ DEMƏKDİR? SƏN ALLAHIN ÖZÜNÜN NÖQSAN OLMASINA ETİQAD EDİRSƏN? YA SƏNİ TƏKFİR EDİM YOLA SALIM
Mən buna etiqad etmirəm! Az qalır ki siz belə deyəsiniz.. Manqurt sözünü isə çox de ki, reytinqin artsın ban verilsin. Axırda deyəsən ki,şiələr məni qovdu...
Əl-qərəz Allahın özünə laiq "aləti" var ya yox??
Отправлено 07 июня 2010 - 11:51
Количество пользователей, читающих эту тему: 1
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых пользователей