“1.Allah sözünün ma vuziə ləhusu məbud deməkdir. İlah kökündəndir.”
Cavab; bu lügəti mənasıdır. Savadsız.
Əvvəla savadsız sənsən!! Ma vuziə ləh nədir bəs??? Kəlimənin ma vuziə ləhusu nədir ???? Lüğətdə-dildə vəz olunduğu məna !!!! Anladın??? Hə sən bunu başa düşməzsən axı... Sən elə bilirsən ki, ma vuziə ləh deyiləndə məcaz başa düşülür... Həəə bax savad budur!!!
Cavab; Mən cəsarətim çatmır ki, deyim Allah təala özünü nöqsanlıqla vəsf edib. Yenə deyirəm, camaat oxuyun, Allah “Yəd” deyib, amma Zəbur deyir ki “əl”-in həqiqi mənası nöqsanlıqdır. Deməli, Allah özünü nöqsanlıqla vəsf edib. Elementar bir şey.
Onda cəsarətin çatır deməyə ki, Allahın rəngi var??? Üzündən başqa hər şey məhvə məhkumdur???
Boş-boş danışma burda! Cavabı verilib.. Özü də dəfələrlə... Oxuyan oxuyar, görən görər!! Sən o qədər acizsən ki, ƏL LƏFZİNİN MA VUZİƏ LƏHUSUNU MƏNƏ DEYƏ BİLMƏDİN!!! Əgər desəydin aydın olardı, özüvə aydın olmasa da bəlkə "sağlam məntiqli əxilərivə" aydın olardı....
Cavab; Deməli, danışmamışam. Nəticə Sən yalançısan.
Səncanı belə məntiqi sənə kim öyrədib??? Mən həmin ayələri ona görə misal vurdum ki, bizim mövzumuza bir-başa dəxaləti var idi. O da bu idi ki, ALLAH QURANDA ÖZÜNƏ MƏCAZİ MƏNALI LƏFZ NİSBƏT EDİB YA YOX??? Buna isə cavab verməmisən! Çünki həmin ayələrin müzakirəsi hər şeyi həll edəcəkdi... Əgər sən mənə sübut etsəydin ki, həmin ayələrdə Allah təbarəkə və təala özünə həmin sözlərin həqiqi mənasını nisbət edib. Yəni həmin sözlər məcaz deyil, onda mənim əl ləfzinə keçməyimin mənası olmazdı. Çünki artıq QURANDA məcazın olmaması sübut olunmuş olardı... Yalançı sözünü isə qoy öz cibivə! Kor-kor gör-gör cavab verməmisən!
“Həəəəə..... "Əl" in həqiqi mənası (ma vuziə ləh) nədir?? Bax həmin "ma vuziə ləh"-i götür elə onu da başa düş.... Elə həqiqi mənanın həqiqəti budur. Allah barede nöqsanlığa və mürəkkəbliyə qail olursan bu sözünlə .. Əvvəlki postlarimda təbrik eləmişdim bir də təbrik edim:”
Cavab; Allah təala heç vaxt özünü nöqsanlıqla vəsf etməz.
Bu sənin sözündən çıxır ki, nöqsanlıqla vəsf edib! Çünki əli həqiqi mənasında götürən sənsən. Mənim sözümnən isə bu çıxır ki, Allah hər cür nöqsandan uzaqdır. Bütün postlarım boyu da bunu izah edib, cavablandırmışam!
“Mənim səninlə oynamağa vaxtım yoxdur. Get bu nağılları əxilərivə danış ki, sənin məntiqinə əhsən desinlər....”
cavab; Bu acizlikdir.
Bu acizlik deyil! Qızıl kimi vaxtı boş yerə sərf eləməməkdir! Yazılar orada dəlillər ortada , cavab yazarsan davam edərik..
niyə başqa sifətlərin həqiqi mənası başa düşülür amma "əl"-in yox? bax buna cavab verməmisən, verədə bilmərsən. Daha dogrusu cavab vermisən ee, o razılaşmısan bu şərnən ki, sən Allahı özündən yaxşı tanıyırsan, mən isə buna razılaşa bilmirəm.
Buna da cavab verilib.... Özü də bu şərtlə ki, Əhli-beyt imamları Allahı ibn Teymiyyədən yaxşı taniyirlar...
Səlamat!!!