Перейти к содержимому

Фотография

Şiə mə`budunun sifətləri

• Авторизуйтесь для ответа в теме
Сообщений в теме: 450

#181 Zerger

Zerger

Raqib Awwal – Master Seargeant

• Murid
  • 200 сообщений

Отправлено 20 мая 2010 - 13:11

Məcazı ümumiyyətlə qəbul etmirsənsə gəl bu mövzuya:
http://313news.net/f...816

1 ayda curəti(və yaxud elmi) çatib əl sözunun ma vuziə ləhu-sunu deyə bilməyen aciz,məncə məcaz mövzusuna nəinki girər,hətta forumdan qaçar.Zəbur qardaş,sən gərək bu uşagi belə sixmazdin.Day foruma gəlib,girsin başqa mövzularda kopi paste eləsin,Offtopeləsin. :gizildish:

Məcbur etmə ki, deyim orta da nəlik eləmə.

Burda orta yoxdu,Nəzərinə çatdirimki bura forumdur,forumdada mövzular var.
Adi çəkilən movzularsa sən girən kol deyil,get kopi paste ilə məşgul ol bala.

Baxiram yollara.....

#182 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 20 мая 2010 - 13:17

Harda cavab vermisən? Yaz ki, filan postunda cavab vermisən. Sənə görə "əı"-in həqiqi mənası nöqsandır, bu "əl"-i isə Allah təala işlədib. Deməli nəticə nə olur?????????? Həə de görüm sən buna harda cavab vermisən? Cavab verib nə demisən?

Yazmısan

"Yenə də sifəti qatdın , lüğətə....."

cavab; Nə sifət nə lügət? Ay bala başa düşürsən, mən deyirəm ki, Allah quranda "Yəd" deyib, sənə görə isə Allahınb dediyi "yəd"-in həqiqi mənası nöqsanlıqdır, deməli Allah təala özünü nöqsanlıqla vəsf edib. Burda məgər başqa bir şey var? Mən hələm səndən buna dəlildə istəmirəm, mən sənə desəm ki, mənə dəlil gətiur görüm Sifəti lügətə qatmaq və ya Sifəti lügətə qatmamaq necə olur? sən mənə dəlil gətirə biləcəksən? əlbətdə yox. Sən nə danışırsan? Bu elementar bir şetydir, Allah "yəd" deyib, yəni nöqsan deyib, sən isə bunu düzəltmisən (Əuzu biulləh). Burda nəsə ikinci bir məna var ki?

Mən indi bütün postlarımı bura kopya edim??? Demək olar ki, hər bir postumda elə bunu izah eləmişəm.. Və cavab vermişəm. Bax bu tərtiblə:
1. Sübut eləmişəm ki, Quranda Allah təbarəkə və təalaya məcazi mənali ləfz ilə nisbət etmək olar. Əsasən əhzab 56 və digər Quran ayələri misal çəkmişəm.
2. İzah edib göstərmişəm ki, hər bir sözün ma vuziə ləhusu var. Əl sözünün də ma vuziə ləhusunu qeyd edib demişəm ki, bu mənanı Allaha vermək nöqsandır. Səndən də xahiş etmişəm ki, Əgər əl ləfzi haqqında başqa ma vuziə ləh bilirsənsə buyur de dəlilini gətir. Sən isə bunu bacarmamısan. Bacarmazsan da....
3. Demişəm ki, məcaz yalan deyil əksinə fikrin bəyan növü olub, ədəbi gözəlliklərdən sayılır. Bəlağət və fəsahətdəndir demişəm.
4. Allah təalaya nisbət edilən məcazi mənalı sözlərdə, məcazi mənaların həqiqəti başa düşülür demişəm. Yəni məcazi mənanın nisbət etdiyi həqiqət. Bu isə Allahda nöqsanlığa gətirmir. Əgər sənin kimi desəm ki, Əli Allaha nisbət etsək, həqiqi mənada qanmalıyıq onda gərəkdir ki, əl sözünü ma vuziə ləhusunda saxlayaq. Yox əgər ma vuziə ləhusundan (orqan-alət) çıxardırıqsa avtomatik olaraq məcaza düşürük. Sən istəsən də istəməsən də)))

Bu tərtibdə cavablarını vermişəm .. Zəhmət çək qayıt diqqətlə oxu .. Sən isə hər postunda bir sözü təkrar etmisən: Sən deyirsən ki, Allah özünü nöqsan sifətlə vəsf edib.

Mən isə əslində məsələnin bu cür olmadığını quran ayələri ilə sübut etmişəm........

Сообщение отредактировал Zəbur: 20 мая 2010 - 13:19

نحن أبناء الدليل نميل اين يميل

#183 qardaw

qardaw

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 20 мая 2010 - 13:22

Məcazı ümumiyyətlə qəbul etmirsənsə gəl bu mövzuya:
http://313news.net/f...816

1 ayda curəti(və yaxud elmi) çatib əl sözunun ma vuziə ləhu-sunu deyə bilməyen aciz,məncə məcaz mövzusuna nəinki girər,hətta forumdan qaçar.Zəbur qardaş,sən gərək bu uşagi belə sixmazdin.Day foruma gəlib,girsin başqa mövzularda kopi paste eləsin,Offtopeləsin. :gizildish:

Məcbur etmə ki, deyim orta da nəlik eləmə.

Burda orta yoxdu,Nəzərinə çatdirimki bura forumdur,forumdada mövzular var.
Adi çəkilən movzularsa sən girən kol deyil,get kopi paste ilə məşgul ol bala.

əgər belədirsə, onda əl çək.

#184 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 20 мая 2010 - 13:31

Yazmısan

cavab; Nə sifət nə lügət? Ay bala başa düşürsən, mən deyirəm ki, Allah quranda "Yəd" deyib, sənə görə isə Allahınb dediyi "yəd"-in həqiqi mənası nöqsanlıqdır, deməli Allah təala özünü nöqsanlıqla vəsf edib. Burda məgər başqa bir şey var? Mən hələm səndən buna dəlildə istəmirəm, mən sənə desəm ki, mənə dəlil gətiur görüm Sifəti lügətə qatmaq və ya Sifəti lügətə qatmamaq necə olur? sən mənə dəlil gətirə biləcəksən? əlbətdə yox. Sən nə danışırsan? Bu elementar bir şetydir, Allah "yəd" deyib, yəni nöqsan deyib, sən isə bunu düzəltmisən (Əuzu biulləh). Burda nəsə ikinci bir məna var ki?

NEcə yəni a kişi mənə görə..... Allah bizim bilmədiyimiz dildə danışıb???? Yusif surəsinin 3cü ayəsini inkar edək??? Yəd deyibsə deməli yəddir də.... Mənası nədir bunun??? Həqiqi mənası yəni... Ma vuziə ləhusu.... düzdü sən bilmirsən axı ma vuziə ləh nədir...
Onu da bu postunda sübut etmisən:

Qəribə ismarıc. Məgər mən məcburam ki "əl" ləfzinin "Mə vudiə ləhusunu" deyim? mən deyirəm məcaz yoxdur, amma sən mənə deyirsən ki, "əı" sözünün məcazını de.

#185 qardaw

qardaw

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 20 мая 2010 - 13:57

Harda cavab vermisən? Yaz ki, filan postunda cavab vermisən. Sənə görə "əı"-in həqiqi mənası nöqsandır, bu "əl"-i isə Allah təala işlədib. Deməli nəticə nə olur?????????? Həə de görüm sən buna harda cavab vermisən? Cavab verib nə demisən?

Yazmısan

Mən indi bütün postlarımı bura kopya edim??? Demək olar ki, hər bir postumda elə bunu izah eləmişəm.. Və cavab vermişəm. Bax bu tərtiblə:
1. Sübut eləmişəm ki, Quranda Allah təbarəkə və təalaya məcazi mənali ləfz ilə nisbət etmək olar. Əsasən əhzab 56 və digər Quran ayələri misal çəkmişəm.
2. İzah edib göstərmişəm ki, hər bir sözün ma vuziə ləhusu var. Əl sözünün də ma vuziə ləhusunu qeyd edib demişəm ki, bu mənanı Allaha vermək nöqsandır. Səndən də xahiş etmişəm ki, Əgər əl ləfzi haqqında başqa ma vuziə ləh bilirsənsə buyur de dəlilini gətir. Sən isə bunu bacarmamısan. Bacarmazsan da....
3. Demişəm ki, məcaz yalan deyil əksinə fikrin bəyan növü olub, ədəbi gözəlliklərdən sayılır. Bəlağət və fəsahətdəndir demişəm.
4. Allah təalaya nisbət edilən məcazi mənalı sözlərdə, məcazi mənaların həqiqəti başa düşülür demişəm. Yəni məcazi mənanın nisbət etdiyi həqiqət. Bu isə Allahda nöqsanlığa gətirmir. Əgər sənin kimi desəm ki, Əli Allaha nisbət etsək, həqiqi mənada qanmalıyıq onda gərəkdir ki, əl sözünü ma vuziə ləhusunda saxlayaq. Yox əgər ma vuziə ləhusundan (orqan-alət) çıxardırıqsa avtomatik olaraq məcaza düşürük. Sən istəsən də istəməsən də)))

Bu tərtibdə cavablarını vermişəm .. Zəhmət çək qayıt diqqətlə oxu .. Sən isə hər postunda bir sözü təkrar etmisən: Sən deyirsən ki, Allah özünü nöqsan sifətlə vəsf edib.

Mən isə əslində məsələnin bu cür olmadığını quran ayələri ilə sübut etmişəm........

yalan danışma, Əhli beytdə yalan yoxdur.

1-cini mənə sübut etməmisən, çünki mən səninlə Əhzab 56-dan danışmamışam. Yəqin özün özünlə danışmısan. Nəisə.

2-ci, Allah sözünün "Mə vudiə ləhusunu" mənə göstər. Allah təala bizə "yəd" deyib, day demiyib baxına aa "yəd"-in mənası nöqsandır, ona görə "mə vudiə ləhusu"-na baxın. Bu hissəsi sənin nəfsivim payıdır, bizə isə Allahın sözü kifayət edər.

3-cü, Allahın dediyi "yəd" kəlməsinə nöqsan deyən bəlagətivi qoy cibivə. Allahı özündən yaxşı tanıya bilmərsən.

4-cü, niyə məcazi mənanın həqiqəti başa düşülməlidir ki? hazır həqiqi mənanın həqiqəti başa düşülsündə, niyə başqa sifətlərin həqiqi mənası başa düşülür amma "əl"-in yox? bax buna cavab verməmisən, verədə bilmərsən. Daha dogrusu cavab vermisən ee, o razılaşmısan bu şərnən ki, sən Allahı özündən yaxşı tanıyırsan, mən isə buna razılaşa bilmirəm.

tərtibin özüvə layiqdir.

#186 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 20 мая 2010 - 14:18

yalan danışma, Əhli beytdə yalan yoxdur.

1-cini mənə sübut etməmisən, çünki mən səninlə Əhzab 56-dan danışmamışam. Yəqin özün özünlə danışmısan. Nəisə.

2-ci, Allah sözünün "Mə vudiə ləhusunu" mənə göstər. Allah təala bizə "yəd" deyib, day demiyib baxına aa "yəd"-in mənası nöqsandır, ona görə "mə vudiə ləhusu"-na baxın. Bu hissəsi sənin nəfsivim payıdır, bizə isə Allahın sözü kifayət edər.

3-cü, Allahın dediyi "yəd" kəlməsinə nöqsan deyən bəlagətivi qoy cibivə. Allahı özündən yaxşı tanıya bilmərsən.

4-cü, niyə məcazi mənanın həqiqəti başa düşülməlidir ki? hazır həqiqi mənanın həqiqəti başa düşülsündə, niyə başqa sifətlərin həqiqi mənası başa düşülür amma "əl"-in yox? bax buna cavab verməmisən, verədə bilmərsən. Daha dogrusu cavab vermisən ee, o razılaşmısan bu şərnən ki, sən Allahı özündən yaxşı tanıyırsan, mən isə buna razılaşa bilmirəm.

tərtibin özüvə layiqdir.

Mənim səninlə oynamağa vaxtım yoxdur. Get bu nağılları əxilərivə danış ki, sənin məntiqinə əhsən desinlər....

4-cü, niyə məcazi mənanın həqiqəti başa düşülməlidir ki? hazır həqiqi mənanın həqiqəti başa düşülsündə,

Həəəəə..... "Əl" in həqiqi mənası (ma vuziə ləh) nədir?? Bax həmin "ma vuziə ləh"-i götür elə onu da başa düş.... Elə həqiqi mənanın həqiqəti budur. Allah barede nöqsanlığa və mürəkkəbliyə qail olursan bu sözünlə .. Əvvəlki postlarimda təbrik eləmişdim bir də təbrik edim:
:gizildish:

Danışa da bilməzsən!!!

Hə bununla da Quranın ədəbi gözəlliyini inkar edirsən... Get.. Sənə görə Allahın rəngi də var, ipi də var, hətta Allahın özünə laiq olan "əli" də məhvə məhkumdur onun üzündən başqa....Nəuzu billah!!

1.Allah sözünün ma vuziə ləhusu məbud deməkdir. İlah kökündəndir.
2. Yenə də ma vuziə ləhu haqqında olan anlayışıvı göstərdin:

mənası nöqsandır, ona görə "mə vudiə ləhusu"-na baxın.

Yəni məcazına baxın????? :gizildish: Ma vuziə ləhu sözün həqiqətidir vətəndaş!!! Məcazı yox... Ma vuziə ləhusuna- həqiqi mənasına baxan sənsən mən yox!!!!

Ne ise.....

Сообщение отредактировал Zəbur: 20 мая 2010 - 14:20

#187 qardaw

qardaw

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 20 мая 2010 - 14:29

Zəbur!

“Mənim səninlə oynamağa vaxtım yoxdur. Get bu nağılları əxilərivə danış ki, sənin məntiqinə əhsən desinlər....”

cavab; Bu acizlikdir.

“Həəəəə..... "Əl" in həqiqi mənası (ma vuziə ləh) nədir?? Bax həmin "ma vuziə ləh"-i götür elə onu da başa düş.... Elə həqiqi mənanın həqiqəti budur. Allah barede nöqsanlığa və mürəkkəbliyə qail olursan bu sözünlə .. Əvvəlki postlarimda təbrik eləmişdim bir də təbrik edim:”

Cavab; Allah təala heç vaxt özünü nöqsanlıqla vəsf etməz.

"Danışa da bilməzsən!!!"

Cavab; Deməli, danışmamışam. Nəticə Sən yalançısan.

“Hə bununla da Quranın ədəbi gözəlliyini inkar edirsən... Get.. Sənə görə Allahın rəngi də var, ipi də var, hətta Allahın özünə laiq olan "əli" də məhvə məhkumdur onun üzündən başqa....Nəuzu billah!!”

Cavab; Mən cəsarətim çatmır ki, deyim Allah təala özünü nöqsanlıqla vəsf edib. Yenə deyirəm, camaat oxuyun, Allah “Yəd” deyib, amma Zəbur deyir ki “əl”-in həqiqi mənası nöqsanlıqdır. Deməli, Allah özünü nöqsanlıqla vəsf edib. Elementar bir şey.

“1.Allah sözünün ma vuziə ləhusu məbud deməkdir. İlah kökündəndir.”

Cavab; bu lügəti mənasıdır. Savadsız.

#188 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 20 мая 2010 - 14:54

Əvvəla savadsız sənsən!! Ma vuziə ləh nədir bəs??? Kəlimənin ma vuziə ləhusu nədir ???? Lüğətdə-dildə vəz olunduğu məna !!!! Anladın??? Hə sən bunu başa düşməzsən axı... Sən elə bilirsən ki, ma vuziə ləh deyiləndə məcaz başa düşülür... Həəə bax savad budur!!!

Cavab; Mən cəsarətim çatmır ki, deyim Allah təala özünü nöqsanlıqla vəsf edib. Yenə deyirəm, camaat oxuyun, Allah “Yəd” deyib, amma Zəbur deyir ki “əl”-in həqiqi mənası nöqsanlıqdır. Deməli, Allah özünü nöqsanlıqla vəsf edib. Elementar bir şey.

Onda cəsarətin çatır deməyə ki, Allahın rəngi var??? Üzündən başqa hər şey məhvə məhkumdur???
Boş-boş danışma burda! Cavabı verilib.. Özü də dəfələrlə... Oxuyan oxuyar, görən görər!! Sən o qədər acizsən ki, ƏL LƏFZİNİN MA VUZİƏ LƏHUSUNU MƏNƏ DEYƏ BİLMƏDİN!!! Əgər desəydin aydın olardı, özüvə aydın olmasa da bəlkə "sağlam məntiqli əxilərivə" aydın olardı....

Cavab; Deməli, danışmamışam. Nəticə Sən yalançısan.

Səncanı belə məntiqi sənə kim öyrədib??? Mən həmin ayələri ona görə misal vurdum ki, bizim mövzumuza bir-başa dəxaləti var idi. O da bu idi ki, ALLAH QURANDA ÖZÜNƏ MƏCAZİ MƏNALI LƏFZ NİSBƏT EDİB YA YOX??? Buna isə cavab verməmisən! Çünki həmin ayələrin müzakirəsi hər şeyi həll edəcəkdi... Əgər sən mənə sübut etsəydin ki, həmin ayələrdə Allah təbarəkə və təala özünə həmin sözlərin həqiqi mənasını nisbət edib. Yəni həmin sözlər məcaz deyil, onda mənim əl ləfzinə keçməyimin mənası olmazdı. Çünki artıq QURANDA məcazın olmaması sübut olunmuş olardı... Yalançı sözünü isə qoy öz cibivə! Kor-kor gör-gör cavab verməmisən!

“Həəəəə..... "Əl" in həqiqi mənası (ma vuziə ləh) nədir?? Bax həmin "ma vuziə ləh"-i götür elə onu da başa düş.... Elə həqiqi mənanın həqiqəti budur. Allah barede nöqsanlığa və mürəkkəbliyə qail olursan bu sözünlə .. Əvvəlki postlarimda təbrik eləmişdim bir də təbrik edim:”

Cavab; Allah təala heç vaxt özünü nöqsanlıqla vəsf etməz.

Bu sənin sözündən çıxır ki, nöqsanlıqla vəsf edib! Çünki əli həqiqi mənasında götürən sənsən. Mənim sözümnən isə bu çıxır ki, Allah hər cür nöqsandan uzaqdır. Bütün postlarım boyu da bunu izah edib, cavablandırmışam!

“Mənim səninlə oynamağa vaxtım yoxdur. Get bu nağılları əxilərivə danış ki, sənin məntiqinə əhsən desinlər....”

cavab; Bu acizlikdir.

Bu acizlik deyil! Qızıl kimi vaxtı boş yerə sərf eləməməkdir! Yazılar orada dəlillər ortada , cavab yazarsan davam edərik..

niyə başqa sifətlərin həqiqi mənası başa düşülür amma "əl"-in yox? bax buna cavab verməmisən, verədə bilmərsən. Daha dogrusu cavab vermisən ee, o razılaşmısan bu şərnən ki, sən Allahı özündən yaxşı tanıyırsan, mən isə buna razılaşa bilmirəm.

Buna da cavab verilib.... Özü də bu şərtlə ki, Əhli-beyt imamları Allahı ibn Teymiyyədən yaxşı taniyirlar...

Səlamat!!!

#189 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 20 мая 2010 - 17:00

3-cü sualıva cavab- “əl”nə Allahın zatıdır nə də ki Zatına əlavədir, çünki əgər sən deyən kimi “Əl” Allahın özü olsa onda “ƏL”-dən kömək istəmək olar, niyə? Ona görə ki, demirsən “Əl” Allahın özüdür? Məndə deyirəm ki əgər özüdürsə onda Əl-dən kömək istəməyin nə işkəli var ki? Özünnən istiyirəmdə, məgər sən “əli”-i qırag sayırsan ki?

Əcəba sən bununla demək istəməmisənmi ki, Əl Allahdan qıraqdır! Çünki mənə sual vermisən ki, sən "əl" Allahdan qıraqdır deyirsən ki?? Hətta bu iddiavı "əldən" kömək istəməyin işqallığı ilə sübut etməyə çalışmısan. Deməli sənin bu sözlərindən belə çıxır ki, Əl Allahdan qıraqdır... Həəə bax gülü bununçün vermişdim... Al yenə verim :)

Qaldı ki, menim demeyime men demirəm ki, Əl Allahın özüdür. Mən deyirəm ki, Əl sifətinin məcazi mənasının ifadə etdiyi həqiqət (sifət) Allahın zatı ilə eynidir.

#190 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 20 мая 2010 - 17:15

2-ci sualıva cavab-“əl”sözünün Ləfzi həqiqəti məlumdur, uşagda bilir ki Əl nə deməkdir, lakin yenə deyirəm Allaha izafətdə 4-şərtnən özünə layiq şəkildə deyirik.

Sən gedib məhlədə uşaqlardan filan soruş, bəlkə dedilər gəlib mənə də deyərsən "Əl" sözünün həqiqi mənası nədir?!
Əli Allaha nisbət edəndə onun həqiqi mənasından (uşaqların da bildiyi mənanı deyirəm) nəyi çıxardırsınız və nəyi saxlayırsınız mənada ki, həmin mənaya da həqiqət deyirsiniz? Sualın aydın olması üçün misalla izah edim:
Əlin ləfzi-həqiqəti məlumdur bunu hamı bilir hətta balaca uşaq da sən demiş. O da budur ki, "orqan,alət" !! İndi sən deyirsən ki biz sözü həqiqi mənasında başa düşməliyik! Düzdü? Düzdü!! Bax indi "əl" sifətini ləfzi-həqiqisində saxlayıb Allaha necə izafə etmək olar? Bunu mənə izah et! Sən deyirsən ki, Allaha izafə edəndə "orqan və alət" başa düşülmür ama ləfz ləfzi-həqiqiliyində qalır. Axı bu onda ləfzi-həqiqi olmur! Sən "əl" ləfzinin türklər demiş bircik həqiqi mənasını atırsan qırağa ama deyirsən ki, yenə də ləfzi həqiqətdir..... Bu ziddiyatlı fikir deyil bəs nəmənədir?

#191 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 20 мая 2010 - 17:24

He burda ise, lap tügyan elemisen! Qardaw, qardash! Sen hec özün bilirsen ne dansihirsan? Demeli "El" ne Allahin zatidir, ne de ki, onun zatina elavedir! Ehsen! Be nedir? Onun zatina yapishib neuzu billah?? Yaxshi suali onda bele verim:
SUAL:"El" Allahin zatinda hemishe ezeli ve ebedi olmagnan onun zatina elavedir?
Demeli, "El" sifetinin Allahin zati oldugunu inkar edirsen, ve onun zatina sonradan elave olmasini da inkar edirsen! Qalir bir variantin, o da budur ki, "El" ezeli ve ebedi olaraq Allahda vardir. Ama onun zati deyil! (cünki bunu inkar etdin) Demeli ezeli ve ebedi olaraq onun zatina elavedir. Burada ise senin Allah barede murekkebliye qail olma eqiden ortaya cixir! Berekallah bu cür tovhid anlayishina!

HAVADA QALMIŞ SUALLARIMDAN BİRİ! :)

#192 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 20 мая 2010 - 17:35

Sual1: "El" sifetinin menasi nedir?
Meselen , Allah xaliqdir. Allah kimise yaradir, demeli xaliqdir. Bes "El"?? Bu sifetin menasi nedir?
Sual 2: "El"sozunun lefzi heqiqeti nedir?
Sual 3: "El" sifeti Allahin zatidir ya onun zatina elavedir?

Ücüncüyə cavab vermisən. Həmin cavabının müqabilində də təbrik eləmişəm səni! İkinciyə isə heç inanmıram ki, səndən cavab ala bilim! Zərgər qardaş demiş, bir aydır o cavabı alammıram səndən.... Heç olmasa birinciyə cavab ver. Əl sifətinin də mənasını açıqla.. Artıq bir mənasını açıqlamısan. O da budur ki, Əl Allahın zatı deyil. Necə ki, özün demisən:

məlumdur ki ZAT bir şeydir,

Deməli "Əl" də onun zatı deyilsə, deməli həmin sən dediyin o bir şeydən başqa şeydir "Əl" ! Özü də ki, Həmin şey də ki "ikidir" yəni iki "əli" var deyirsiz. Deməli Allah 3 şeydən ibarət olmasını isbat edirsən: "iki əl, və zat"
Bu hələ heç o əllərin "orqan yaxud alət" olub-olmamasına varmadan çıxır haaa....

Burda da gül verərdim ama deyəsən çox oldu!

#193 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 21 мая 2010 - 12:19

Allah quranı ərəbcə nazil edib və “Yəd”-kəlməsi işlədib və hamıda bu kəlmənin mənasını bilir. Əksər məxluqların əli var, hətta heyvanlarında müxtəlif cinslərinə görə özlərinə layiq əlləri var, hətta insanın əli var, “əl” məlumdur nədir, necə ki başqa sifətlərin mənası məlumdur. Məs; Sən “Mutakkəllim” sifətinin mənasını bilmirsən? Allah təala buyurur ki, “O, mutakəllimdir” və bunun mənasını hamı bilir, hamı bilir ki “danışmaq” nədir və necə olur, həmçinin başqa sifətlər, bunların hamsı Ərəbcə nazil olub və mənasıda məlumdur, sadəcə olaraq bu sifətlərin keyfiyyəti məchuldur, amma sifətin mənası bütün hamıya məlumdur.

Əcəba sən burda demək istəməmisənmi ki, mən (yəni sən) əl sifətinin mənasını bilirəm??? Hə əgər o sifətin mənasını bilirsənsə mənə də deginən!! Nöş paxıllıq edirsən...

#194 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 21 мая 2010 - 12:33

Yuxarda yazmısan ki, əl sifət deyil alətdir, bu nədi buda təzə çıxdı? Sən sifətlə aləti ayıra bilmirsən? Sən heç bilirsən alət nəyə deyilir? Sən bu qədər savadsızsan? Qardaş, alət başqa şeydir, kimə desən ki “Əl” sifət deyil alətdir hamı sənə gülər,
Sübhənallah birinci dəfərdir eşidirəm ki Ələ alət desinlər. Alət bilirsən nədir? “kamança, tar, nagara və.s bunun kimi şeylərə
Alət deyirlər. Əl-isə İnsanın sifətidir, bunu uşagdan tutmuş böyüyə qədər hamı bilir, indi durum mən sənə Az-dili öyrədim? Nəisə, bu da sənin bir savadsızlıgın.

Bunu deyəsən ama sonradan qəbul elədin... Çünki bir dənə də "alət" var ki, onu misal vurdum yadında?? :rolleyes:
Amma ele hay-küy salmışdın ki, mənə savadsız da dedin.... İndi məlum oldu kimdi savadsız...

#195 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 21 мая 2010 - 15:07

Qəribə ismarıc. Məgər mən məcburam ki "əl" ləfzinin "Mə vudiə ləhusunu" deyim? mən deyirəm məcaz yoxdur, amma sən mənə deyirsən ki, "əl" sözünün məcazını de. İndi mən sənə sual verim.

Bu isə savadın bariz nümunəsidir .. Hətta sənin öz dediyin sözə də belə ziddir. O sözün isə bu idi:

المجاز هو استعمال اللفظ في غير ما وضع له

Mənasi: Məcaz ləfzin ma vuziə ləhusundan qeyri mənada işlənməsinə deyilir.

Sən isə "ma vuziə ləhuya" məcaz deyirsən....

SAVAD!!!!!!

#196 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 21 мая 2010 - 15:16

Sən hələ bilmirsən ki, ləfzin ma vuziə ləhusu nədir... Allah kəliməsinin ma vuziə ləhusunu deyirəm mənə deyirsən ki savadsız bu lüğəti mənadı :loool:

Lüğəti məna elə ma vuziə ləhdir dəəəə.....

SAVAD :flowers1:

#197 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 21 мая 2010 - 21:21

Konkret olaraq:

1. "Əl"-in "ma vuziə ləhusunu" (alət,orqan) qəbul etməyərək, yəni onu həqiqi mənasından çıxararaq Allaha izafət edirsən ama deyirsən ki yenə də əl ləfzi həqiqətdir. ZİDDİYYAT :flowers1:

2. "Əli" Allahın zatı saymırsan və Allahın zatını da ayriliqda bir şey sayırsan. Həmçinin "ələ" də iki dənə deyirsiniz. Bununla da Allahın 3 şeydən tərkib olmasını isbat edirsən....Yəni Allah mürəkkəbdir.. Nəuzu billah! :loool:

3. "Əl"-in ləfzi-həqiqi olduğunu deyirsən ama mənasını demirsən. Halbuki, demisən ki, Allahın bütün sifətlərinin mənası məlumdur ama keyfiyyəti məchuldur. Əlin isə mənasını deyəmmirsən. Çünki mənası orqan və alətdir... ZİDDİYYAT!!!:D

4. Bir aydır ma vuziə ləhudan danışırıq axırda da məlum olur ki, sən heç ma vuziə ləhunun nə olduğunu bilmirsənmiş.... :)

Сообщение отредактировал Zəbur: 21 мая 2010 - 21:22

#198 qardaw

qardaw

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 22 мая 2010 - 12:45

Əvvəla xatırladım ki, çox həyacana düşmə, özüvü ələ al, sadəcə olaraq sən Allaha şükür et ki, mənim vaxtım məhdduddur, ona görədə hər dəfə gəlib yaza bilmirəm.Nə isə.

Yazmısan

Əvvəla savadsız sənsən!! Ma vuziə ləh nədir bəs??? Kəlimənin ma vuziə ləhusu nədir ???? Lüğətdə-dildə vəz olunduğu məna !!!! Anladın??? Hə sən bunu başa düşməzsən axı... Sən elə bilirsən ki, ma vuziə ləh deyiləndə məcaz başa düşülür... Həəə bax savad budur!!!

Cavab; Savadsız.

Yazmısan

Onda cəsarətin çatır deməyə ki, Allahın rəngi var???
Cavab; harda demişəm? Sənin heç olmasa bir dəfə cəsarətin çatır dogru danışmga?

Yazmısan

Səncanı belə məntiqi sənə kim öyrədib???

Cavab; Səndə savadsızlıqdan əlavə, cahillikdə var, özüdə yüksək dərəcədə. Sən ümumiyyətlə namaz qılırsan?

Yazmısan;

Bu sənin sözündən çıxır ki, nöqsanlıqla vəsf edib! Çünki əli həqiqi mənasında götürən sənsən. Mənim sözümnən isə bu çıxır ki, Allah hər cür nöqsandan uzaqdır. Bütün postlarım boyu da bunu izah edib, cavablandırmışam!

Cavab; Mənim sözümdən?

Yazmısan

Əcəba sən bununla demək istəməmisənmi ki, Əl Allahdan qıraqdır! Çünki mənə sual vermisən ki, sən "əl" Allahdan qıraqdır deyirsən ki?? Hətta bu iddiavı "əldən" kömək istəməyin işqallığı ilə sübut etməyə çalışmısan. Deməli sənin bu sözlərindən belə çıxır ki, Əl Allahdan qıraqdır... Həəə bax gülü bununçün vermişdim... Al yenə verim

Qaldı ki, menim demeyime men demirəm ki, Əl Allahın özüdür. Mən deyirəm ki, Əl sifətinin məcazi mənasının ifadə etdiyi həqiqət (sifət) Allahın zatı ilə eynidir.

Cavab; Xaiş edirəm bir dəfədə düz danışda. Nədən qorxursan ki? Qorxma sən axı cəsarətlisən, demirsən “əl” Allahın özüdür? Belkə deməmisən? Vay vay sən indi bunu danmaq istiyirsən? Sən məni öldürmürdün ki, “əl” Allahdır, “Səmi” Allahdır, “Basir” Allahdır? Məndə qayıdıb demişəm ki, əgər
Allahdırsa onda “əl”-dən kömək istə. Həə yaxşı əybi yox deməmisən.(((

Yazmısan. HAVADA QALMIŞ SUALLARIMDAN BİRİ!

Cavab; Buna cavab vermişəm özüdə ərəbcə, ola bilsin, başa düşməmisən. Allah muttasifin bi sifətil yəd, və ya “yəd min sifətilləh, ellezi lə yənfəkku anhu” başa düşdün? Burda nə var ki, elementar bir şeydir. “əl” Allahın zatı sifətidir. Day səni kimi demirəm ki, “əl” Allahdır, Zat Allahdır. Bax buna görə də Əhli sünnə alimləri sizi islam dinindən görmüyüb, elə düz eliyiblər. Get belə dua elə. “Ey Zat, Ey Əl məni bagışla”

BU qədər.

Digər ismarıclarıvı saxla özüvə, mən səni kimi cahil fason yaza bilmirəm.

#199 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 22 мая 2010 - 14:54

Bismillah

Salam olsun o kəslərə ki, həqqi eşitdikdə qəlbləri sevinər və eşitdik, qəbul etdik deyərlər.

Yazmısan

Cavab; Savadsız.

Bura bax vətəndaş!! Boş-boş danışmağıvın əvəzinə dəlilivi gətir göstər ki, sözün "ma vuziə ləhusu" onun məcazi mənasıdır, həqiqi yox. Halbuki, nə cür dəlil gətirsən də belə ya sənin əleyhinə olacaq, ya da ərəbcə söylədiyin məcaz tərifinin! :D
Savadsızı isə deməyə tələsmə! Açıq aşkar özün göstərmisən ki, sözün "ma vuziə ləhu"su nədir, ondan xəbərsizsən!

Yazmısan

Onda cəsarətin çatır deməyə ki, Allahın rəngi var???
Cavab; harda demişəm? Sənin heç olmasa bir dəfə cəsarətin çatır dogru danışmga?

Allah şahiddir ki, mən yalan danışmıram! Mən bəyəm dedim ki, sən demisən?? Deyə də bilməzsən axı... Desən əqidəndəki ziddiyyat çıxar ortaya!!!! Sənin sözün budur ki, Allaha nisbət verilən sözləri, həmin sözlərin ifadə etdiyi həqiqi mənasında başa düşməliyik. Mən də demişəm ki, sənin sözlərindən bax bular (ayədə gətirdiyim misallar) çıxır... Cəsarətin çatır onda buları deməyə??

Yazmısan

Səncanı belə məntiqi sənə kim öyrədib???

Cavab; Səndə savadsızlıqdan əlavə, cahillikdə var, özüdə yüksək dərəcədə. Sən ümumiyyətlə namaz qılırsan?

Acizlikdən irəli gələn boş və mənasız sözlər.. Allah hidayət eləsin!

Yazmısan;

Cavab; Mənim sözümdən?

Bəli sənin sözündən... Mən demirəm ha sən bunu qəbul edirsən və buna inanırsan!! Mən deyirəm sənin dediyin sözlərdən belə çıxır.. Çünki deyirsən "əli" ləfzi həqiqisində qəbul etməliyik, mən isə onu qəbul etmirəm.. Çünki "əlin" ləfzi həqiqisinin mənası nöqsandır. Allah həmin ifadəni istiarə (məcazın bir növü) olaraq işlədib.. Ona görə də Allahın bu sözünün ifadə etdiyi sifət tam kamal və nöqsansızdır.. Sən isə bunu qəbul etməməklə iki dənə ziddiyyata düşmüş olursan. Birincisi budur ki, "Əlin" ləfzi həqiqisinin mənasını inkar etməklə ona yenə ləfzi həqiqi deyirsən bu ziddiyyatliqdir. İkincisi isə "əlin" ləfzi həqiqisinin mənasini Allaha nisbət edirsən və deyirsən ki, nöqsan deyil. Halbuki, Əlin ləfzi həqiqisinin mənası nöqsandır...

Əşşi!!! Kimə deyirəm eeee!!! Bir adam ki, sözün həqiqətinin, məcazının, ma vuziə ləhusunun nə olduğunu bilməsin, onunla bu barədə danışmaq mənasızdır....

Cavab; Xaiş edirəm bir dəfədə düz danışda. Nədən qorxursan ki? Qorxma sən axı cəsarətlisən, demirsən “əl” Allahın özüdür? Belkə deməmisən? Vay vay sən indi bunu danmaq istiyirsən? Sən məni öldürmürdün ki, “əl” Allahdır, “Səmi” Allahdır, “Basir” Allahdır? Məndə qayıdıb demişəm ki, əgər
Allahdırsa onda “əl”-dən kömək istə. Həə yaxşı əybi yox deməmisən.(((

Həə.. Burda isə bir az ürəkli yazmısan... ƏHSƏN!!! Mən demişəm Allaha aid etdiyimiz sifətlər onun pak və müqəddəs zatıdır. Və demişəm Allahın sifətləri var deməyin heç bir işqalı yoxdur. Fəqət bu mənadakı həmin sifətlər Allahın zatının eynidir.. Bəlkə başqa söz demişəm ??? O boyda postlarımda da dönə-dönə bunu izah eləmişəm..
Və demişəm "Əl" Allahın özüdür, zatıdır yəni.. Amma burdakı əldən mən sən qəbul etdiyin "əli" qəsd etməmişəm.. "mən" əl ləfzinin məcazi mənasının ifadə etdiyi həqiqəti qəsd etmişəm, hansı ki, postlarımda bunu da geniş şəkildə izah etmişəm... İstəsən bir-bir sitatlar da gətirərəm.. Sən mənim bir sözümü götürüb, başqa sözümü saxlama.. Mənim dediyim sözlər bir-birini tamamlayır..

Yazmısan. HAVADA QALMIŞ SUALLARIMDAN BİRİ!

Cavab; Buna cavab vermişəm özüdə ərəbcə, ola bilsin, başa düşməmisən. Allah muttasifin bi sifətil yəd, və ya “yəd min sifətilləh, ellezi lə yənfəkku anhu” başa düşdün? Burda nə var ki, elementar bir şeydir. “əl” Allahın zatı sifətidir. Day səni kimi demirəm ki, “əl” Allahdır, Zat Allahdır. Bax buna görə də Əhli sünnə alimləri sizi islam dinindən görmüyüb, elə düz eliyiblər. Get belə dua elə. “Ey Zat, Ey Əl məni bagışla”

Əvvəla özünü çox bilmiş kimi göstərmə... Sənin elə ərəbcə biliyivi gətirdiyin məcazi ləfzin tərifindən başa düşdük.. İkincisi də ki, yazdığıvı tərcümə elə hamı bilsin ki, nə deyirsən.. Və hami çox gözəl görsün ki, sən onunla mənim sualıma cavab verməmisən....

Mənim sualım isə budur: Əl sifəti Allahın zatı olmayaraq, Allah ona əzəli və əbədi olaraq sahibdirmi??
Sən nə yazmısan?? Allah əl ilə sifətlənib, əl Allahdan ayrı deyil.... bu mənim sualıma cavabdı a kişi??? Sualıma cavab ver!! Boş mənasız sözlərivi isə saxla özüvə...

Get bir az da öyrən gör sözün məcazi həqiqəti nə deməkdir ki, sonra bəhs etməyimizin də bir mənasi olsun

iltimas

#200 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 22 мая 2010 - 22:37

Day səni kimi demirəm ki, “əl” Allahdır, Zat Allahdır. Bax buna görə də Əhli sünnə alimləri sizi islam dinindən görmüyüb, elə düz eliyiblər. Get belə dua elə. “Ey Zat, Ey Əl məni bagışla”

Yazmışam:

Sonra ise biz deyirik. Allahin bütün sifetleri onun Zatidir. Elece de "Yed"! Burdan ise bele sual cixir. Yedin menasi nedir?? Bunun da menasini izah etmek ucun iki variantimiz var:
1. "Yed"-in heqiqi menasi.
2. "Yed"-in mecazi menasi.

Eger heqiqi menasini gotursek. Allah zati barede nöqsanliga qail olariq.
Mecazi menasini götürsek, onda bu sifetin menasini izah edirik ve deyirik ki, bu söz özünün ifade etdiyi heqiqi "el" menasindan uzaqdir.

Başqa yerdə bunu bir az da izah etmişəm:

Qaldi ki, menim "El" sifetinin Allahin zatidir demeyime! Eger men sen deyen "El"-i Allaha nisbet verseydim, sen dediyin kimi dua etmek batil olardi. Men sadece hemin söze "El" deyirem. Feqet sifet olaraq menasi bashqadir. Cünki mecazla heqiqete ishare edilir.(heqiqeti bashqadir yeni)

Yenə demişəm:

Beli "Semi"ni de "El"- de Allah deyib. Allah biriyle ("El") QURANDA MECAZ SENETINI ortaya qoyub! Mecaz da ki, ma vuzie lehden xaric olmusha deyirler. "El" lefzinin MECAZI MENASININ IFADE ETDIYI HEQIQET Allahin sifetidir, ve kamaldir elbette ki. MEcazi menasinin ifade etdiyi heqiqet- bilirsen ne demekdir?? Sene her bir sheyi herf beherf basha salmaliyam? Yeni meselen, yuxarida vurdugum misallarda ki, "Kelle" demishdim. Hemin lefzin ifade etdiyi mecazi menanin heqiqeti "COX BILIKLI" demekdir. Men de "El" lefzinin mecazi menasinin ifade etdiyi heqiqeti Allaha nisbet tam kamal bir sifet qebul edirem. Amma hemin lefzin oz heqiqi menasini gotursek NÖQSANDIR!

Yəni bu sözlərimdən məlum olur ki, Allahın bu ləfzinin məcazi mənasının ifadə etdiyi həqiqət onun SİFƏTDİR və Həmin SİFƏT onun zatıdır.

Qaldı ki, bu sözüvə:

Bax buna görə də Əhli sünnə alimləri sizi islam dinindən görmüyüb, elə düz eliyiblər. Get belə dua elə. “Ey Zat, Ey Əl məni bagışla”

Əvvəla istəyirsən məni kafir yox, ən mundar müşrik say! Bunun mənə dəxlisi yoxdur... Sənin mənə kafir deməyin ilə mən kafir olmuram. Necə ki, Allahı inkar etmək Allahın olmamağı demək deyil.... Bəli bu sözümnən sonra desən ki, Ay Camaat!! Zəbur Allahlıq iddiası edir (nəuzu billah) təəccüblənmərəm!! :D

Ey "Əl" məni bağışla bunu izah etmişəm postlarım boyu.. Burda da bəzi nümunələr gətirdim.. Yəni Allahın bu sözdən qəsd etdiyi sifəti Allahın zatı bilərək və həmin sifəti dilə gətirərək (əl ləfzini yox aa, həmin sifəti) dua etmək olar...
Qaldı ki, zat məsələsinə:
Məgər belə dua etmək olmaz ki, " Ey o Zat ki, heç bir şey yox idi sən var idin əfv qıl" və yaxud "Ey Zati-Rububi" və yaxud " Ey əzəli və əbədi olan Zat" məgər belə dua etmək olmaz??? Sağ ol ə!! sağ ol!!!

Gəl belə izah edim bəlkə başa düşdün:

QARDASH məllim, bizi və bütün bu aləmi yaradan bir ZAT var! Bizə ruzi verən, rəhm edən , lütf edən bir ZAT var! Peyğəmbərlər göndərən onlara elm və hikmət öyrədən bir ZAT var! Din gününün sahibi olan bir ZAT var!
İndi sən mənə sual edirsən nədir o zat yaxud kimdir o ZAT?
Cavab verirəm: Qul: Huve Allahu (O Allahdır)!! Yəni O ZAT ALLAHDIR... Burdan da məlum olur ki, Allahın zatı elə onun özüdür! Sonra deyirəm O ZAT ƏHƏDDİR. Yəni O ZAT kim ?-Allah! Nədir? -Əhəddir! Burdan da məlum olur ki, Bizi yaradan ZAT-ALLAH əhəddir. Yəni Allah əhəddir, yəni O ZAT əhəddir.. Sonra deyirsən : Zəbur qardaş başqa nə deyə bilərsən o ZAT haqqında? Deyirəm : O ZAT SAMƏDDİR... Yəni Allah SAMƏDDİR. ZAT elə Allahdır. Allah da Saməddir. Deməli elə o ZAT Saməddir. Sonra yenə deyirsən başqa ? Deyirəm o ZAT ləm yuləddir. Yəni Allah ləm yuləddir və ləm yəliddir. Yəni o ZAT yəni Allah nə doğmuyub nə də doğulmuyub.. Sonra deyirsən başqa ZƏBUR qardaş?? Deyirəm: O ZAT , Səmidir, Bəsirdir, Əlimdir, Mütəkəllimdir, Qadirdir, Səttardır, Cəbbardır. Yəni bunların hamısı bir zatdır. Bunların hamısı Həmin Allah dediyimiz ZATDIR... Ona nə sonradan nə də əzəli və əbədi olaraq bir şey əlavə deyil. Çünki o ZAT mürəkkəb deyil...

İndi isə sənin sözünə baxaq.. Deməli məlum oldu ki, O ZAT elə Allahdır. Sən isə deyirsən "Əl" Allah deyil və ZAT məlumdur ki, bir şeydir! Deməli sənin sözündən çıxır ki, Allah ZATA və əllərə sahib olan mürəkkəb bir varlıqdır. Niyə çünki əvvəla sən ZATI Allahın özü saymırsan. Yəni deyirsən ki, Allah Zat deyil. Deməli belə çıxdı ki, Allah Zat deyilən bir şeyə sahibdir. Yəni nəuzu billah onun hissələrindən biri zatdır. Sonra deyirsən bu Əllər o ZAT deyil. Burdan da belə çıxır ki, Allah ZATDAN əlavə Əllərə də sahibdir özü də iki dənə.. Deməli Allahın hissələrindən biri də onun iki dənə olan əlidir... Demirəm haa, cismdir, orqandır nədir.. Fəqət bir şeydir.. Bizə də məlum olmayan bir şey.. Amma Allahın Zatından ayrıdır özü də iki dənədir. Bax sən bunun hamısına bir yerdə deyirsən Allah. Ona görə də sizin Allah dediyinizlə bizim Allah dediyimiz fərq edir. Sizin Allah dediyiniz ZAT, və iki əldən ibarət olaraq mürəkkəbdir. Nəuzu billah. Biz isə həmin ZATIN özünə elə Allah deyirik. Necə ki, yuxarıda sadə şəkildə izah etdim... Əgər bunu da başa düşə bilməsən, ELİŞ demiş mənim day sənə sözüm yoxdur!

İltimas

#201 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 22 мая 2010 - 22:46

tatar,

innes-selef leyse bi ehli-tovhid, :D

#202 tatar.

tatar.

Amid – Brigadier General

• Murid
  • 3 058 сообщений

Отправлено 22 мая 2010 - 23:01

tatar,

innes-selef leyse bi ehli-tovhid, :D

Vallahi eecibtu eh hum,limaza yufakkarun hekaza?
eglebiyyatahum lem yarifun sheyan en dinillah ve lakin illa yusallun. In seele enhum sualan en ayat, galuun nehnu lem nagbil fiylusufiy ve mentig :rolleyes:
Imam Ali(a) gale iktasibul ilma en yukassibukum l el heyaa

ЛАББЕЙК ЙА ХУСЕЙН!!

www.youtube.com/watch?v=ebPCpKIL_cs&list=PL897F31D2FFF56549

#203 qardaw

qardaw

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 23 мая 2010 - 11:14

Tatar. Zəbur.

هذ من كيسكم

#204 qardaw

qardaw

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 23 мая 2010 - 11:18

Zəbur!

Səndən yalnız bir şey istəfim.

Dedin ki, "əl"-in həqiqi mənası nöqsanlıga qaildir."

Sual; Allah təala özünü nöqsanlıqla vəsf edib? Sən bax buna cavab ver, mənə nagıl danışmaga ehtiyac yoxdur.

Sənin bu cümləndən "əl"-in həqiqi mənası nöqsanlıga qaildir." Adamın aglına gələn ilk şey yalnız mən deyəndir. Kim sənin bu cümləvi oxusa deyəcək ki, "necə yəni, belə çıxır ki, Allah təala özünü Nöqsanlıqla vəsf edib?" Bu sözünün sahibi isə sənsən və buna sən cavab verməlisən.

Buyur cavab ver.

#205 Şair

Şair

Forumun faktiki Ali Məqamlı Rəhbəri

• Emir
  • 2 087 сообщений

Отправлено 23 мая 2010 - 11:31

Zəbur!

Səndən yalnız bir şey istəfim.

Dedin ki, "əl"-in həqiqi mənası nöqsanlıga qaildir."

Sual; Allah təala özünü nöqsanlıqla vəsf edib? Sən bax buna cavab ver, mənə nagıl danışmaga ehtiyac yoxdur.

Sənin bu cümləndən "əl"-in həqiqi mənası nöqsanlıga qaildir." Adamın aglına gələn ilk şey yalnız mən deyəndir. Kim sənin bu cümləvi oxusa deyəcək ki, "necə yəni, belə çıxır ki, Allah təala özünü Nöqsanlıqla vəsf edib?" Bu sözünün sahibi isə sənsən və buna sən cavab verməlisən.

Buyur cavab ver.

Allah sənə hidayət versin! başqa heç nə deyə bilmirəm. Zəbur hamısına cavab yazıb.
Quranda buyurulur ki,
9:67. Münafiq kişilər və münafiq qadınlar bir-birinin tayıdırlar. Onlar (insanları) pis işlər görməyə vadar edir, yaxşı əməllərə qadağa qoyur və xəsislik göstərirlər. Onlar Allahı unutdular. Allah da onları unutdu. Həqiqətən, münafiqlər günahkardırlar.
http://quran.az/9/67/tran:1 (Əlixanın tərcüməsi)

Allah özünü nöqsan sifəti ilə vəsf edib? Yoxsa sənin fikrincə həqiqətən Allah unudub və kim ki Onu unudubsa, onun əməllərindən bixəbərdir?

#206 qardaw

qardaw

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 23 мая 2010 - 13:22

Şair!

Zəbur buna harda cavab verib? Yaz ki, filn postunda cavab verib, sizin ki, elə yalan danışmaqdır. Mən buna cavab görməmişəm, harda yazıb? nə yazıb? Səncə buna nə yaza bilər ki?

"əl"-in həqiqi mənası nöqsanlıqdır" burdan nə çıxır? Yalnız bir şey. Yəni,Allah təala quranda özünü nöqsanlıqa vəsf edib. Çünki Fakt budur ki, Allah təala Quyranda "YƏD" deyb, "yəd"in isə həqiqi mənası Zəbur görə Nöqsanlıqdır. Bax buna cavab vermək lazımdır. Daha dogrusu buna cavab verilib, bax cavab belə olub. Zəbur mənə təkidlə deyib ki, Ay qardaş başa düş "əl"in həqiqi mənası nöqsanlıqdır deməli, "Allah təala özünün nöqsanlıqa vəsf edib." bu da cavab. Allah kömək olsun . Gətirdiyin ayə isə sənin nə dərəcədə savadsız olmagıvı görsədir. Xatırladım ki, bunu səndən başqa heç kim bizim söhbətə oxşatmayıb.

Get dostlarıvın yanına.

#207 Zəbur

Zəbur

Raqib – Seargeant

• Murid
  • 147 сообщений

Отправлено 23 мая 2010 - 16:11

Bismillah

Salam olsun o kəslərə ki, həqqi sevərlər və həqq qarşısında təslim olarlar...

QARDASH

Sən nə danışırsan??? Sənin bu sualıva cavab verilib. Bütün postlarım boyu elə buna cavab verib izah etmişəm.. Bütün postlarımı bura kopya edim?? Sən o qədər ziddiyyatlı və inadkar insansan ki, söz deyirəm izah edirəm. Yenə öz dediyini təkrar edirsən.. Buna isə bəhs demirlər. Buna acizlikdən edilən tərslik deyirlər...

Bütün postlarım boyu verdiyim bu sualın cavabını qısa şəkildə yazıram:

"Əl" ləfzinin həqiqi mənası (ma vuziə ləhusu) Allah üçün nöqsandır.
Sən burda deyirsən : Deməli Allah özünü nöqsanlıqla vəsf edib?
Mən deyirəm: Xeyr! Əsla! Ayədən, ərəb bəlağətindən aydın olduğu kimi Allah həmin ləfzi məcaz olaraq işlədib. Kəlimənin məcaz olaraq işlənməsi isə , Onun nöqsanlıqla vəsf olunması demək deyil! Çünki, kəlimə bu zaman məcazi mənasının həqiqəti ilə Ona (c.c.) istinad edir. Çünki məcazda bu bir qanundur ki: Cümlədə məcaz işləndikdə həmin ləfzin özü (ma vuziə ləhusu) yox, onun ifadə etdiyi məna nisbət edir, vəsflənmişə yaxud istinad olunmuşa! Burdan da məlum olur ki, Allah təbarəkə və təala barədə "əllər" deyəndə onun məcazi mənası başa düşülür. Bu da Allah barədə nöqsan demək deyil. Ona görə də deyirik ki, Allah təala özünü nöqsanlıqla vəsf etmiyib... Bu ola bilməz....

Bax bunu dəfələrlə yazıb izah etmişəm.. Sən isə kor tutduğundan buraxmaz kimi, yapışmısan sən bu sözü dedin sən bu sözü dedin.. Halbu ki, bunu izah etmişəm....

Bax sənə bir az asan izah edim:
Mən deyirəm ləfz məcazidir. Sən deyirsən yox həqiqətdir. Ona görə də mən deyən sözləri sən ləfzin həqiqətdə işlənməsi baxımından deyib belə bir qənaətə gəlirsən ki, mənim sözümdən belə çıxır ki, Allah özünü nöqsanlıqla vəsf edib..
Ona görə də burda bir məsələ həll olunmalıdır. O da budur ki, Allah təbarəkə və təalaya məcazi mənalı ləfz nisbət vermək olar ya yox?
Bunu muzakirə etmək üçünsə Əhzab 56 məsələsini ortaya qoymuşam.. Hələ ki, mənim dəlilim var ki, Allaha məcazi mənalı ləfz ilə nisbət vermək olar. Bu əsasdan da çıxış edib deyirəm ki, bu cür ayələrdə də şübhəsiz ləfz istiarədir yəni məcazdır.. İndi isə sən bunu batil etməlisən . Yəni mən gətirdiyim dəlili batil edərək sübut etməlisən ki, xeyr Allah təala quranda məcazi mənalı ləfz ilə özünə nisbət verməyib. Bununçün də mən gətirdiyim dəlili əsasən Əhzab 56 və digər ayələr məsələn QƏSƏS 88-də mən irəli sürdüyüm iddiayı batil edib deməlisən ki, yox belə deyil belədir. Bununla da hər şey həll olur....

YA SƏBUR!!!!

#208 Şair

Şair

Forumun faktiki Ali Məqamlı Rəhbəri

• Emir
  • 2 087 сообщений

Отправлено 23 мая 2010 - 17:50

Gətirdiyin ayə isə sənin nə dərəcədə savadsız olmagıvı görsədir. Xatırladım ki, bunu səndən başqa heç kim bizim söhbətə oxşatmayıb.

Ey ağıl dəryası. Mən savadsızam, sən də buyur mən savadsıza başa sal o ayəni. Allah unudandır? Bəlkə elə sifəti var, biz bilmirik. Öyrənmək istəyirəm. Yoxsa Allahın muradı başqadır?

Get dostlarıvın yanına.

Narahat olma, bizim yerimiz aşikarə yerlərdir. Dağ-meşələrlə işim olmaz. Hələ meşədəki qardaşlarla əsla :rolleyes:

#209 qardaw

qardaw

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 23 мая 2010 - 18:22

Şair!

عِلْمُهَا عِنْدَ رَبِّي فِي كِتَابٍ لَا يَضِلُّ رَبِّي وَلَا يَنْسَى

Musa dedi: "Onlar haqqındakı bilgi Rəbbimin yanında olan bir Kitabdadır. Rəbbim nə xəta edir, nə də unudur!"

Başa düşdün nə demək istiyirəm? Nə isə sənin savadsız yazılarıva cavab verməyə vaxtım yoxdur, səndə "TATAR" kimi yazırsan. Dogurdanda sizə cavab vermək olmur, Razıyam 100 elm əhli ilə söhbət edib amma səni kimi 1-cahil ilə danışmıyım

#210 qardaw

qardaw

• Murid
  • 211 сообщений

Отправлено 23 мая 2010 - 18:41

ZƏBUR!

Xatırladım ki, əlavə sözlərivə cavab yazmıyacam, odur ki, diqqətli ol.

Aşagdakıları sən yazmısan

“Mən deyirəm: Xeyr! Əsla! Ayədən, ərəb bəlağətindən aydın olduğu kimi Allah həmin ləfzi məcaz olaraq işlədib”

Cavab; Nə Allah məcaz olaraq işlədib? Hardan bildin? Özündən çıxartdın? Bəlkə dəlilin var? Bilirsən niyə belə deyirsən? Sən bu sözü “Allah həmin ləfzi məcaz olaraq işlədib”- ona görə deyirsən ki, yəni, sənin bu sözü deməyivə səbəb budur ki, çünki bu sözün həqiqi mənası Nöqsanlıqdır,bəli, bəli bəli bu belədir, sən qıraqdan durub baxmısan ki, Allah təala “yəd” deyib, sonra isə xoşuva gəlmiyib deyə ərəb bəlagətini məcburan ortaya soxmusan və qorxundan demisən ki, Allah həmin ləfzi məcazən işlədib. Bax bu sənin əqidəndir. Niyə səmini məcazən demiyib ki? Cavab verdə, mən səndən başqa şey istəmirəm ki, sadəcə olaraq bunu. Denən “səmidə” məcazdır iş qurtarsın. Məgər sən təyin edirsən ki, Allah nəyi necə deyib? Həə???? Sənin aglınla götürülməlidir? Ya “Səmi”-yə də məcaz deyəcəksən, ya da ki, deyəcəksən yox ikisi də həqiqidir, əgər həqiqidirsə, deməli Allah özünü nöqsanlıqa vəsf edib, axı sənə görə “Əl”-in həqiqi mənası nöqsanlıqdır.

Cavab ver.

Sonra yazmısan ki, “YA SƏBUR!!!!”

Çəkinmə ara da bir “Ya Huseyin”-də demək olar.

Количество пользователей, читающих эту тему: 4

0 пользователей, 4 гостей, 0 скрытых пользователей

Рейтинг@Mail.ru