İmam (ə) deməyib ki, qeybəti-kubra başlayır, naiblik bitir, siz də gedin nə istəyirsiz, onu da edin. Qeybə çəkiləndə də peyğəmbər (s) şəriətini özü ilə aparmayıb. Haqq məzhəbi tanı, onun üsuluna və fiqhinə də əməl et. İmamına da beyət et ki, bu beyətsiz bütün əməllərin heçdir. Bunlar bu mövzuda təzə bir şey deyil, bunları inkar edən yoxdur ki.
Yəhudi, xaçpərəst, Messiya, İsa (ə) ilə nə işim var mənim, bu boyda dastan yazmaq nəyə lazımdır axı, mövzu İmam Zaman (ə) və ona beyət haqqındadır. Sizin yazı üslubunuz isə çox qəribədir, sanki qarşınızdakının fikirlərini anlamaqda və öz fikirlərinizi izah etməkdə çətinlik çəkirsiz. Nə isə, Allah əcr versin.
İmam (ə) deməyib ki, qeybəti-kubra başlayır, naiblik bitir, siz də gedin nə istəyirsiz, onu da edin. Qeybə çəkiləndə də peyğəmbər (s) şəriətini özü ilə aparmayıb. Haqq məzhəbi tanı, onun üsuluna və fiqhinə də əməl et. İmamına da beyət et ki, bu beyətsiz bütün əməllərin heçdir. Bunlar bu mövzuda təzə bir şey deyil, bunları inkar edən yoxdur ki.
Onda, zəhmət olmasa suallarımı cavabla. Yoxsa niyə mövzu açıb, müzakirə edirik. Bəlkə gəlmisən bura şiyəlıyin əsaslarını dəyişməyə...?
Yəhudi, xaçpərəst, Messiya, İsa (ə) ilə nə işim var mənim, bu boyda dastan yazmaq nəyə lazımdır axı, mövzu İmam Zaman (ə) və ona beyət haqqındadır.
Bax, özün gəldin mətləbə. Bu mövzu məhz İmam Zaman (ə) və onun beyəti haqqındadır, "Messiya" barəsində deyil. Burda öz arzularından yazmaq lazım deyil. Ya şiyəlıyi və onun əsaslarını qəbul et, ya da get müşrik, münafiq və kafirlərin saytında bu kimi söhbətləri danış.
Sənin müsəlman olmağına şubhə etmək mənim ixtiyarım çatmır, amma 100% əmin ola bilərsən ki, şiyə deyilsən. Hansı məzhəbə və təriqətə qulluq edirsən yaz, müzakirəni davam edək.
Sizin yazı üslubunuz isə çox qəribədir, sanki qarşınızdakının fikirlərini anlamaqda və öz fikirlərinizi izah etməkdə çətinlik çəkirsiz. Nə isə, Allah əcr versin.
Mən loru dildə yazdım ki, "tağut" kimi sözlərlə heç kimi yükləmıyəm. Sən elementar müzakirədən qaçma. Yuxarıdakı 225 -ci postumda, İmamın (ə) "Qeybəti-suğra"dan "Qeybəti-kubra"ya keçidinin 3 versiyasını yazamışam. Siz ki, məntiqlə danışırsız. Sizin yazdığınız bütün postlar ondan xəbər verir ki, siz 1-ci və 2-ci versiyanı qəbul edirsiz. Biz şiyələrin mövqeyi 3-cü versiyaya uyğun gəlır. Bu şiyəlıyin fundamental əsasları ılə bağlıdır.
Sən isə başqa mövzudan və ziddiyyətdən yazırsan.
Yazı üslubunun Allahın əcrinə heç bir dəxlı yoxdur. Allah hamımıza əcr versin, İnşəallah.
Сообщение отредактировал Vey-sal: 26 апреля 2011 - 13:45