Əli əleyhis salamın dediyi zahirdir.Zahirlə bağlı söhbət etdik. Onlara qarşı Əli əleyhis salamın fikirinin necə olmasını Nəhcül-Bəlağənin digər yerindən cavab verdik.Yəni zahirdə dedikdə batini ayrılıqlarını digər xütbə və məktubları açıqladı.Deyildi ki,üsul qaydası var ki, bir mövzu ilə bağlı hədis və rəvayətləri bir yerə yığmaq lazımdır ki,Əli əleyhis salamın həqiqi muradının nə olduğu aşkar olsun.Və ona görədə gücüm çatandan Nəhcül-Bəlağədən nəyi görürdümsə,bura yerləşdirirdim ki,bəlkə başa düşəsən.Və bu qaydadan hər iki tərəfin alimləri istifadə edirlər.Sən bu həqiqətlərə göz yumdun.Bu hələ cavabdır.Alimlərinizdə rədiyyə verəndə belə verirlər.Sənsə,bunların müqabilində təkrar-təkrar danışdın.Və bizim vaxtımızı aldın. Səninlə söhbətləşəndə mən Allahın kitabınıda oxumağa vaxt tapırdım.Sadəcə qabağıma oyduğum məqsəd ki,var idi nəqədər oxumalıyam ona əməl edə bilmirdim.Əsla bunu demək istəyirdim.Sənin təkrar təkrar danışıqlarına vaxtımı sərf etdiyimə görə həqiqi məqsədlərimə nail ola bilbirdim.Sadəcə o qədər təkrara yol verdin ki,bir də ayıldım ki,şeytanın vasitələri məni Ramazan ayında Allahın kitabı ilə bağlı qabağıma qoyduğum məqsədimdən yayındırır.Mən də sənə deyirəm ki,bu mübarək ayda get özünlə məşqul ol.Allahın kitabını oxu.Gəlib burda təkrarla vaxtımızı alma.Şeytanın vasitəçisi olmayan belə edər.
sizin cavablariniz qenaetbexsh olsa idi yazmazdim.men sualimi vermishem cavablarinizin qane etmediyini ve niye qane etmediyini deyirem.tebii ki bu sizin xoshunuza gelmeyecek.