Copyright, görürəm hirsindən bilmirsən nə edəsən , nə yazasan .Deyəsən o qədər hirslənmisən ki, yadundan çıxıb əvvəlki səhivəyə necə çevirirlər.Boş-boş yazıb vaxtımı alma!
yazdıqlarımı sənə bir də yazıram .Buyur oxu iradlarıvı bildir!
Mənə fəlsəfə danışma! Ölülər, dirilər, üzlər,əllər , ayaqlar ...və .s. yaxşı ?
Allahın ayələridi.Qəbul eləyirsən elə , eləmirsən eləmə! MƏn səni hidayət eləyə bilmərəm ki ?
Buyur :
Həəə..Əzizim, əvvəla, bir quran ayəsi, digər Quran ayəsinə zidd gələ bilməz.
2.Sənin sözündən belə çıxır ki, Allah təala Musaya "SƏN MƏNİ HEÇ VAXT GÖRMƏYƏCƏKSƏN DEYİB", Amma, "DİGƏR MÖMİNLƏRƏ SİZ MƏNİ QİYAMƏT GÜNÜ GÖRƏCƏKSİNİZ" vədəsi verib ?
3.O zaman ya sən Allahın ayələrininin ziddiyyət təşkil elədiyini iddia edirsən ( nəuzubillah) ya da Musanı mumin hesab eləmirsən ( nəuzubillah)
4.Məsələnin əslini isə növbəti maddələrdə sənə izah edəcəyəm .
5.əvvəla Quranda "GÖRƏCƏKLƏR" yox, "BAXACAQLAR" deyilir .
6.فَلَمَّا أَتَاهَا نُودِيَ يَا مُوسَىٰ
Oda yaxınlaşdıqda bir səda gəldi: “Ey Musa!
Musa oda yaxınlaşdıqda səs hardan gəlirdi ?
فَلَمَّا أَتَاهَا نُودِيَ مِنْ شَاطِئِ الْوَادِ الْأَيْمَنِ فِي الْبُقْعَةِ الْمُبَارَكَةِ مِنَ الشَّجَرَةِ أَنْ يَا مُوسَىٰ إِنِّي أَنَا اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ
Musa oraya gəlib çatdıqda sağ tərəfindəki vadinin yaxınlığında olan mübarək yerdəki ağac tərəfdən ona nida gəldi: “Ey Musa! Aləmlərin Rəbbi olan Allah Mənəm!
Musa səs gələn tərəfə AĞAC TƏRƏFƏ baxıb rəbbi ilə danışırdımı ? Danışırdı!
İndi əgər AĞAC TƏRƏFDƏN SƏS GƏLİB "MƏN SƏNİN RƏBBİNƏM" desə, MUSA da O tərəfə baxıb "YA RƏBBİM" deyərək müracitə edib danışsa, "MUSA RƏBBİNƏ BAXMIŞ" olmazmı ? AMma, gördüyün kimi bu baxmağın nəticəsi GÖRMƏK deyil!
Musa RƏBBİNƏ TƏRƏF BAXIB danışsa da Rəbbini görməmişdir.Baxdığı isə RƏBBİ YOX, RƏBBİNİN BİR NİŞANƏSİDİR.AMma, Rəbbindən bir nişanə olsa da RƏBBİNƏ TƏRƏF BAXDI deməyimiz səhv deyil.Çünki, həmin nişanə tərəfdən gələn səs MƏN SƏNİN RƏBBİNƏM demişdi .Yəqin ki, sən Allahın AĞAC OLMASI,yaxud o mübarək vadidə hardasa dayanıb danışması ( nəzubillah) əqidəsində deyilsən
7.yazdıqlarımızdan məlum oldu ki, ÜZLƏR də ALLAHIN BİR NİŞANƏSİNƏ,yaxud NİŞANƏSİNDƏN gələn səs tərəfə baxacaqlar.( Bu nişanələr müxtəlif şeylər ola bilər.
8.Bunun Allahın nişanəsi olması barədə olan bir dəlili sənə gətirdim.Musa əhvalatında.
9.Digər dəlil isə elə Ayənin özüdür: ONlar RƏBBİNƏ TƏRƏF BAXACAQLAR SÖZÜNDƏN QƏSD ALLAHIN ÖZÜ YOX,NİŞANƏSİDİR.Deyə bilərsən ki, NİŞANƏSİ OLMASI hardan məlumdur ? Bəs niyə görə o söz yazılmayıb? Yaxud, nişanəd dedikdə nə nəzərdə tutulur ? nəzərdə tutulan niyə yazılmayıb ?
10.Quranda elə ayələr var ki, bəzi kəlmələr yazılmayıb.Amma, nəzərdə tutulub.
Yusif surəsi 82-ci ayəyə bax!
وَاسْأَلِ الْقَرْيَةَ الَّتِي كُنَّا فِيهَا وَالْعِيرَ الَّتِي أَقْبَلْنَا فِيهَا ۖ وَإِنَّا لَصَادِقُونَ
Olduğumuz kənddən və birlikdə gəldiyimiz karvandan soruş. Biz, həqiqətən də, doğru danışırıq”.
Gördüyün kimi, ayədə "OLDUĞUMUZ KƏNDDƏN" soruşun yazılıb.Amma, təbii ki, nəzərdə tutulan daş,divar,kəndin,yolları, evləri deyil.OLDUĞUMUZ KƏNDİN ƏHLİNDƏN SORUŞUN, Yaxud , BÖYÜKLƏRİNDƏN,AĞSAQQALLARINDAN və s. soruşun.deməli nəzərdə tutulan KƏNDİN ÖZÜ YOX, onu bir nişanəsidir
11.Həmçinin bütün bu izahatları nəzərə alsaq RƏBLƏRİNƏ TƏRƏF BAXACAQLAR sözündən məsqəd Rəbbin özü yox, nişanələrindən biridir ki, bunu da Musanın (ə) əhvalatında izah elədik.Bu ayələr məhz belə izah edildikdə YA MUSA SƏN MƏNİ HEÇ ZAMAN GÖRMƏYƏCƏKSƏN ayəsinə də zidd gəlmir
Təəşəkkürlər
Day denən qaçıramda. Özün bil yaxşı yol. Camaat fikir verin. Ayə gətirmişəm ki O gün neçə neçə üzlər Rəbbinə baxaraq sevinəcək. Bu isə deyir ki, Rəbbinə yox onun nişanəsinə. İndi mənim haqqım yoxdurmu ki bunu səndən başqa kim deyib sualını verim?? Sən kimsən ki Allah təalanın ayələrini özündən izah edirsən???? Bax söhbət bundan gedir. Əgər qaçırsansa yaxşı yol.