Перейти к содержимому


JAFAR

Регистрация: 07 июл 2008
Offline Активность: 20 авг 2012 21:43

#11149 Аммар ибн Йасир (ра)

Написано JAFAR 25 июня 2009 - 12:35

Салам Алейкум.
Аммар ибн Йасир (ра) был одним из самых лучших сподвижников Пророка (с). Семья Амара (ра) с самого начала Ислама приняла призыв Пророка (с). Его отец Йасир и мать Сумаййа были убиты после нападок сторонников Абу Джахля и одним слово пожертвовали с собой на пути Ислама. До нас дошло довольно много прекрасных хадисов про отвагу и веру Аммара. Но в этой теме мне хотелось бы рассмотреть вопрос причины смерти Амммра (ра). Кто был виновником его смерти? В "Сахих" Бухари читаем:

Изображение

Глава 216: Взаимопомощь при возведении мечети.
273. (447). Передают, что ‘Икрима, да помилует его Аллах Всевышний, сказал:
(Однажды) Ибн ‘Аббас, да будет доволен Аллах ими обоими, велел мне и своему сыну ‘Али: «Отправляйтесь к Абу Са‘иду аль-Худри и послушайте, что он рассказывает». Мы пошли (к нему) и увидели, что он поправляет стену. (Увидев нас,) он завернулся в свою накидку, а потом начал свой рассказ, дойдя же до упоминания о строительстве мечети, он сказал: «Все мы носили по одному необожжённому кирпичу, а ‘Аммар (бин Йасир) — по два. Это увидел пророк, да благословит его Аллах и приветствует, который стал стряхивать с него пыль со словами: “Да помилует Аллах ‘Аммара, которого погубит группа притеснителей! Он станет призывать их к раю, а они его — к аду! — ‘Аммар же отвечал: “Прибегаю к защите Аллаха от (подобных) бедствий!”»

"Сахих" Бухари (мухтасар)


Перевод Мухсин Хана "Сахиха" Бухари на английский язык:

Sahih Bukhari
Volume 4, Book 52, Number 67:

-----------------------------------------------------------------

Narrated 'Ikrima:
that Ibn 'Abbas told him and 'Ali bin 'Abdullah to go to Abu Said and listen to some of his narrations; So they both went (and saw) Abu Said and his brother irrigating a garden belonging to them. When he saw them, he came up to them and sat down with his legs drawn up and wrapped in his garment and said, "(During the construction of the mosque of the Prophet) we carried the adobe of the mosque, one brick at a time while 'Ammar used to carry two at a time. The Prophet passed by 'Ammar and removed the dust off his head and said, "May Allah be merciful to 'Ammar. He will be killed by a rebellious aggressive group. 'Ammar will invite them to (obey) Allah and they will invite him to the (Hell) fire."

"Sahih" Bukhari


Всем известно, что Аммар (ра) умер в битве при Сиффине, где воевал на стороне Имама Али (а) против Муавии, который вышел против законного халифа. Из хадиса ясно видно, что Муавия был притеснителем и ясно видно, что сторонники Имама Али (а) призывали их (сторонников Муавии) в Рай (к Аллаху), а они ризывали сторонников Али (а) - в Ад. Как можно после этого называть битву при Сиффине - фитной и как можно защищать Муавию, если его сторнники были притеснителями и призывали людей в Ад? Объясните...



#10865 Язид

Написано JAFAR 13 июня 2009 - 17:45

Приводят какую-ту цитату, прочем из книги Ибни Касира и пытаются выгораживать всяких прелюбодеев. Эти сказки пусть своим же братьям рассказывают. Если Ибни Теймиййа считал, что Имам Хусейн (а) вышел против законного халифа и ошибся, то что можно ожидать от Ибни Касира? Он же почти второй Ибни Теймиййа...


#10265 AykuT-555-in cavabı

Написано JAFAR 27 мая 2009 - 20:26

Dogrusu men bu revayeti baska bir adamdan esidmisdim ve bu kitabi axtardim tapa bilmedim ama bu yaxinlarda turkiyede idim ve bu kitabi oxudum.Gordum heqiqetnden bu revayet var hetta seduqu bunu revayet edir sonra asaxida qeyd edir ki,bu sehih revayeti ne olsunki saduqu basqa kitablarinda buna qarsi olsun,sufilerin bir cok alimleri selef alimlerien qarsi olub ama sonundan tovbe edibler allah goyde olmasina iman edirler o qeder alimler varki saduqu bu alimlerde ola bilmez haqq gorenden sonra>?

Aykut, mən səndən xahiş elədim ki, Şeyxin (ra) həmin sözlərini tam şəkildə bura gətirəsən. Oxuduğun kitabın həmin səhifəsini scan elə və yerləşdir foruma. Əgər hədis Əbu Hüreyrədən gəlibsə Şeyx (ra) bu hədisi ümumiyyətlə səhih saya bilməzdi. :shades:

bilmirem sen bu kitabi niye oxumursan yoksa alimin bu kitabindan qorxursan insallahki oxu haqq gor ki,imam saduqu bunu eserinden qeyd edib.

Şeyx Səduq (ra) Əhli-Beyt (a) məzhəbinin ən görkəmli alimlərindən biridir. Mən onun kitablarından niyə qorxmalıyam ki? :rolleyes: Biz öz alimlərimizin kitablarından qorxmuruq, əksinə faydalanırıq. :shades:



#9440 Vəhhabilərin "allah"ı

Написано JAFAR 07 мая 2009 - 00:51

Bes dem vururlar ki, biz Allahı heç neye benzetmirik...Bundan artıq şirk nece olur?


#9394 üsülda BILMƏMƏZLIK üzrlüdür?!

Написано JAFAR 06 мая 2009 - 12:36

Ahmed, sen nese çox yazırsan, amma özünde bilmirsen neyi çatdırmaq isteyirsen.

bu ayə mənə görə
Ancaq (zülmə qarşı) çarə tapmağa qadir olmayan və (hicrət etməyə) yol tapa bilməyən zəif kişi, qadın və uşaqlar istisnadır.
təfsiri bu cürdür ki, misal uçün ,

Sene göre? Üzr isteyirem, sene kimi icaze verib ki, her hansısa bir ayeni öz başına tefsir edesen? Peyğember (s) Qurani Kerimi özüne uyğun tefsir edeni (tefsir be rey) Cehennem ehlinden olduğunu söylemişdir.

yəni rəsul sas dəvətini oda eşidib müşrüklərdə eşidib , sən demək istəyirsən ki,
birini cəhənnəmə birini isə zeif yarandığı üçün cənnətə salacaq Allahsubhanvətəala?

Sen menim bu sözlerimi hardan çıxardın? Müstezef olmaq o demek deyil ki, hemin şexs bir başa Cennete gedecek. Xeyr. Allah Teala onları da sorğu-sual edecek ve onlar eledikleri emellere göre cavab verecekler. Qaldı ki, getirdiyim ayeye, hemin ayenin tam süretde tercümesi beledir:

إِلَّا الْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ لَا يَسْتَطِيعُونَ حِيلَةً وَلَا يَهْتَدُونَ سَبِيلًا

"Yalnız çare tapmağı bacarmayan ve heç bir yol tapmayan zeif kişiler, qadınlar ve uşaqlar istisnadır"

(4:98)

Amma eger bir insan hansısa bir dinin haqq olduğunu güman etse, müstezef sayılmayacaq. En azı ona göre ki, üstüörtülü de olsa, haqq ona aydın olmuşdur.

mən artıq deyə bilərəm ki, siz, quranda olan bax bu möhkəm ayəyə küfür edirsiz !

Qurana bele yanaşmaynan milleti küfrde ittiham edirsense - vay halıva. Quranın öz dili var ve mehz ona göre Peyğember (s) öz başına tefsiri haram bilmişdir. İndi menim ezizim senin bu mentiqinnen men seni beş qat tekfir ede bilerem. Sen indi yazdığına göre ehalisinin 95% kafir ve müşrik olan - Belgiyadasan.


Haram aylar bitdikdə müşriklərə harada rast gəlsəniz, onları öldürün, əsir tutun, mühasirəyə alın və onlara hər yerdə pusqu qurun. Əgər tövbə etsələr, namaz qılıb zəkat versələr, onları sərbəst buraxın. Çünki Allah Bağışlayandır, Rəhmlidir. (9:5)



Buyur, götür elive silahı, giriş meydana ve get qır müşrikleri. Eger etmirsense demeli Qurani Kerimin konkret ayesine zidd çıxırısan. Bu ise nedir? Bu sen dediyin hemin küfrdür. Bu misalı men senin mentiqine uyğun çekdim. Düşünme ki, men de senin kimi Qurani Kerimi bele sadece şekilde tefsir edirem, özüme uyğun izah etmeye çalışıram. Her bir ayenin öz tefsiri var. Müstezefler barede imamlardadan (s) hedis istesen, aç merhum Ellame Tebatebainin (r.a) "El-Mizan" tefsirinin 5-ci cildini ve müstezefler barede geniş melumat al.



#9243 Qamət Süleymanovun "cavab"larına bir baxış

Написано JAFAR 02 мая 2009 - 23:33

..........Bəlkə belə bir şey eləyəsən.....Şeyx Qamətlə görüş təşkil et...və üzbəüz söhbət eylə......burada yazdıqlarını üzünə de...(imkan olarsa da video ilə çəkilsin ...biz də baxaq...)

Videoya çekilse quya ne olacaq ki? Hemişe ki kimi montaj? Nece ki, Seyyid Mir Kazımla olan bir neçe saatlıq behsi montaj ederek bir neçe deqiqelik kadr edib Ebu Bekr mesçidinde paylamışdılar.

  • Shemsi это нравится


#5406 Baş yarmağın (tətbirin) hökmü nədir?

Написано JAFAR 18 января 2009 - 00:07

Shemsi xanım deyəsən bu cavab çoox uzun yol gəlir və çata bilmir :rolleyes:

Rus dilinde bilirsense gir oxu. :lol: Qısa olsa da özümden 1-2 kelme söz deyim. Tutaq kı, men ezadarlıq edib zencir vururam. Niyyetim İmam Hüseynin (a) derdine şerik olmaqdı. Niyyetim Aşura mektebinin itib getmemesine dair çalışmaqdı. Bir sözle, niyyetim sen fikirleşdiyinden çox ucadır. Zencir mene heç bir xele yetirmir. İndi mene de görüm, sen ve yaxun hansısa alim bunu nece haram bile biler? Kimin haqqı var kı, bunu haram bilsin? Onda gerek misal üçün, kompüter arxasında oturub İslamı teblığ elemekde haram olsun, çünki kompüter bizim gözlerimize ve ümümi sağlamlığımıza bir-başa ziyandır.



#4617 Sünnü qardaşlara sual

Написано JAFAR 14 декабря 2008 - 00:44

Müqayise yersizdir. İlk növbede birinci sualıma cavab gözleyirem.
1. Allah Teala Cehennemi yaradanda onun tutum hecmini bilmirdi (neuzu billah)? Yani, xeberi yox idi ki, ne geder insan cehennem girecek? Mence İslam dinine göre O her şeyi bilendir axı.
İkinci suala qeldikde ise, sual da daha da derine gedirem. Onu da ilk başdan qeyd edim ki, hedis başdan-ayağa küfrnen doludur. Hedise göre cehennem müeyyen insan kütlesin ehate edir, amma insanlar yerleşmeyende, Allah Teala ayağını qoyur ve cehennem genişlernir.
2. Allah Tealanın ayağı (neuzu billah!) cehennemden kiçikdir ki, ona ayağını qoysun ve o da genişlensin? Hedise göre ayağ ancaq cehennemin bir hisessini ve yaxud cehennemi ehate edecek. Bu ise küfrdür, çünki mesele konkret tecessümden gedir. Allah Tealanın beden hissesi (neuzu billah!) müeyyen bir varlıqdan - cehennemden kiçikdir ve yaxud onun beraberdir.
P.S Eller müeyyen bir işi görmek üçün mexluqlara verilmişdir. Yani bizim bu ellere ehtiyacımız var. Allah Tealanın ellere ve yaxud her hansısa başqa bir vasitelere ehtiyacı var? Aye tebii ki, müteşabih ayelerdendir ve ayada keçen mesele teşbihdir. Mecaz.



#3881 Quranda məcaz varmı?

Написано JAFAR 04 ноября 2008 - 08:07

Salam Aleykum.
Men bildiyime gore bezi dini teriqetler Qurani Kerimde mecazin olmadigini vurgulayirlar. Bir sira Ahli-Sunne alimleri (selef alimleri) de Qurani Kerimde mecazin olmadigini buyururlar. Misal uçun, İbni Teymiyye.

İndi Qurani Kerimde mecaz var, ya yoxdur? Eger yoxdursa, bu ayeleri nece izah edek?

Hamınız Allahın ipinden möhkem yapışın ve parçalanmayın! Allahın size olan nemetini xatırlayın ki, siz (bir-birinize) düşmen idiniz, O, sizin qelblerinizi birleşdirdi ve Onun nemeti sayesinde (bir-birinizle) qardaş oldunuz. Siz odlu bir uçurumun lap kenarında idiniz. O, sizi ondan xilas etdi. Allah Öz ayelerini size belece beyan edir ki, belke doğru yola gelesiniz. (3:103)

Allahin ipi nedir ve ondan nece yapişmaq olar ki, parçalanmayaq?

Münafiq kişilerle münafiq qadınlar (ikiüzlülükde) bir-birinin eynidirler. Onlar (insanlara) pis işler görmeyi emr eder, yaxşı işleri qadağan ederler. Hele elleri de berkdir (xesisdirler). Onlar Allahı unutdular, Allah da onları unutdu. Heqiqeten, münafiqler (Allahın itaetinden çıxmış) fasiqlerdir! (9:67)

Allah oz bendesini unuda biler? Umumiyyetle Allah-Tealanin (neuzu billah!) neyise unuda biler?

Kafirler seda ve nidadan (çığırtı ve bağırtıdan) başqa bir şey anlamayanlara (heyvanlara) benzerler. Onlar kar, lal ve kordurlar. Buna göre de haqqı derk etmezler. (2:171)

Kak, lal, kor insan haqqi derk ede bilmez? İndi bu cur elil insanin yeri hokumen cehennemdir?

Buna göre onlar (Nuhu) yalançı hesab etdiler. Biz de onu ve onunla birlikde gemide olanları xilas etdik. Ayelerimizi tekzib edenleri ise (tufan vaxtı) qerq etdik (suda boğduq). Onlar, heqiqeten, kor bir camaat idiler. (7:64)

Nuhun (a) govmunun butun insanlari sozun esl menasinda kor idiler? Yoxsa burda "kor" anlayişi mecazi menada işlenib?

Bele olduqda siz (itaetle) Meni xatırlayın ki, Men de sizi yada salım! Mene şükür edin, Meni danmayın! (2:152)

İndi kimse Allah Tealaya itaet etmese, Allah Teala hemin bendesini (kafir bende olsa bele) yada salmayacaq? Yene de, umumiyyetle Allah Tealada unutmaq qabiliyyeti var ki, neyise yada salsin?

Buyurun helelik bunlari izah edin, davamini movzu boyu yazaram. İnşAllah.


#3341 Достоверность хадиса «Ташбих»

Написано JAFAR 17 октября 2008 - 01:03

Красивый хадис, а есть ли пояснения к нему? Уж очень он мне понравился.

Действительно красивый хадис. Пророк (с) довольно много раз сравнивал Али (а) с различными посланниками Аллаха. На данную тему (тема сравнивания), есть более знаменитые хадисы. Например, хадис «Манзилят».

Sahih Bukhari
Volume 5 : Book 59 : Hadith 700 :

--------------------------------------------------------------------------------
Narrated by Sad:
Allah's Apostle set out for Tabuk. appointing 'Ali as his deputy (in Medina). 'Ali said, "Do you want to leave me with the children and women?" The Prophet said, "Will you not be pleased that you will be to me like Aaron to Moses? But there will be no prophet after me."

Sahih Bukhari-5/59/700


Со слов самого Али (а):
Sahih Bukhari
Volume 5 : Book 57 : Hadith 56 :

--------------------------------------------------------------------------------
Narrated by Ubaida:
Ali said (to the people of 'Iraq), "Judge as you used to judge, for I hate differences (and I do my best ) till the people unite as one group, or I die as my companions have died." And narrated Sad that the Prophet said to 'Ali, "Will you not be pleased from this that you are to me like Aaron was to Moses?"

Sahih Bukhari-5/57/56


Посланник Аллаха сказал, обращаясь к Али: "Ты по отношению ко мне, подобен Харуну по отношению к Мусе, только после меня более нет пророков". Этот хадис наглядно указывает на то, что всё то, что имел Харун по отношению к Мусе, имеет и Али по отношению к Мухаммаду (да благословит Аллах его и род его!) кроме пророчества.

Слова Пророка (с) - слова Аллаха. Аллах сам сравнивает Али (а) со своими посланниками.

  • l-nur это нравится




Рейтинг@Mail.ru