Отправлено 18 января 2010 - 14:41
Bəlkə bunlara da cavab verəsiz?
Bir şəxs Əbu Abdullahın (Cə'fər əs-Sadiq R.Ə) yanına gələrək belə bir sual verir: "Mən bir qadınla siğə etmək istəsəm və araşdırıb həmin qadının evli olduğunu öyrənsəm nə edim?". Əbu Abdullah cavab verir: "Niyə araşdırırsan ki?". Tusi şərh verir: "Bu məsələdə əsas xüsus odur ki, qadının evli olub olmadığını araşdırmayasan" (Əbu Cəfər Məhəmməd Tusi, Təhzib-ul-Əhkam fi Şərhi'l-Muqni'ə, Tehran 1390, Cild VII, s. 453-454). Kuleyni bu məsələni nəql edərək deyir: "Əbu Abdullah dedi ki: "Qadının evli olub olmadığını soruşmağın lazım deyil, sənin işin odur ki, qadının öz nəfsi ilə əlaqəli bəyanını təsdiq edəsən"(Əbu Cəfər Məhəmməd ibn Yəqub Kuleyni, əl-Furu' min əl-Kafi, Tehran 1391, Cild V, s. 462).
"Mömin siğə edənə qədər (imanı) kamil olmaz" (Cəfər əs-Sadiq, Mən Lə Yahdarah-ul-Fəqih, cild III, s. 297).
Rəsulullah buyurdu ki: "Mən meracda ikən Cəbail ə.s yanıma gəldi və dedi ki: "Ey Muhəmməd! Allah Təala buyurdu ki,"Mən bu ümmətin siğə edən qadınlarını məğfirət etdim". (Cəfər əs-Sadiq, Mən Lə Yahdarah-ul-Fəqih, cild III, s. 295)
Saleh ibn Uqbə, Əbu Cə'fərdən (İmam Məhəmməd Baqir) belə rəvayət etdi: "Mən (Saleh ibn Uqbə) soruşdum: "Siğədə səvab varmı?", Əbu Cə'fər cavab verdi: "Əgər siğə etməklə Allahın rizasını və onu (siğəni) inkar edənlərə (əhli-sunnəyə) müxalifət etməyi arzulamısansa siğə edərkən danışdığın hər bir söz üçün Allah on səvab yazar. Əlini siğə etdiyin qadına uzadanda, Allah mütləq qadına bir savab yazar. Qadınla (cinsi) təmasa başladığın vaxt onun günahları təmizlənər.
O, yuyunmağa başlayanad saçının hər telinə görə Allah ona məğfirət edər". Mən soruşdum: "Saçının hər telinə görə?". O, "Bəli, saçının hər telinə görə". (Cəfər əs-Sadiq, Mən Lə Yahdarah-ul-Fəqih, cild III, s. 295)
Əli əs-Sibai siğə etmişdi, fəqət bunu iyrənclik və həyasızlıq hesab edərək Allaha and içdi və dedi ki, bir də siğə etməyəcəm. Bunu Əbu Həsənə dedikdə o, belə dedi: "Sən and içmisən ki, Allaha itaət etməyəcəksən. Allaha and olsun ki, siğə edərək yenidən ona itaət etməsən Allaha üsyan etmiş olacaqsan".( Əbu Cəfər Məhəmməd Tusi, əl-İstibsar, Tehran 1390, Cild III, s. 142)