Allahın Rəsulu da onlar üçün bağışlanmaqlarını tələb etsə həqiqətən onlar Allahın tövbələri qəbul edib bağışlayan olduğunu görərlər
Cənab ahmed yazırsan: "kim desə ki, Allah tovbə edənin duasını qəbul etməz ta o vaxtacan ki, rəsul s.ə.v. Allaha dua etməyincə .bu cür deyən adam Allahı tanımayıb".
Yadında saxla: Allah dərgahına dua etmək, seçilmiş insanlara təvəssül etmək onlardan nəyisə tələb etmək deyil, əksinə aləmlərin Pərvərdigarının uluhiyyətinə və seçilmiş bəndələrin məqamına iqrar etməkdir. Nəticədə İlahi dərgahın müqabilində şeytan kimi təkəbbür edib seçilmiş bəndələrə həsəd aparmaqdan amanda qalmaqdır. Dua, təvəssül və şəfaətlə Allah dərgahında borcumuzu dil ilə əncam veririk.
Yazmışdım ki, (Nisa, 64) ayədən başa düşdüyünü yaz. Deməli bəzi nöqtələri hələ də tutmamısan. Onları zaman kedikcə diqqətinə çatdırarıq. Suallarına da cavab verərik.
Əvvəldən özün dedin ki, yalnız Qurandan danışaq, ona görə də Abdullah ibn Səlul haqda rəvayəti hələlik saxla!
Yazırsan; "indi sən mirşad hardan eşidirsən ki, rəsul s.ə.v. və ya imam hüseyn sənin üçün bağışdanma duası edir ?yoxsa elə belə deyirsən və zənn edirsən ki dua edir sənin üçün rəsul s.ə.v.?
Cavab:- Məsləhət görürəm ki, arada Quran oxu. Heç bir hissiyata qapılmadan Allahın bu ayəsi üstündə təfəkkür et: "Allah yolunda öldürülənləri ölü sanma! Əksinə onlar diridirlər və Rəbbin yanınnda onlara ruzi verilir" (Ali İmran. 169) Görürsən ki, Allah şəhidlərin diri olduğunu sizə təzəkkür verir. Amma sizin kimilər İbn Teymiyənin ardıyca gedib yenə də ibn Əbdul Vəhhab kimi deyirsiniz Peyğəmbər və sair saleh insanlar öləndən sonra adi ölülərdən heç fərqləri yoxdur......
Mirşad, 6-7 dənə sual verirəm sənə,bunların hamısına cavab gözdəyirəm.
MƏN ONU DEMƏDİM.1 ci deyirsən ki, tələb etsə
""Allahın Rəsulu da onlar üçün bağışlanmaqlarını tələb etsə həqiqətən onlar Allahın tövbələri qəbul edib bağışlayan olduğunu görərlər""
sonra isə deyirsən ki,istiğfar etsə
""Rəsulullah (s) də onun üçün istiğfar etsə Allahtəala rəhmətini ona şamil edəcək"".
Indi bu 1 ci dəfə gətiridyin tələb sözünü hardan götürdün nisə 64 ayədə ?
2. əşşi sən,niyə sualları belə qərizdəşdirirsən.
elə adamlarda olub ki, vəfat edəndən sonra rəsul s.ə.v onun üçün dua etməyib.
nisə 64-ü bir azda xirdalayım sənin üçün.tutaqki münafiqlər tövbə etdi,və çönüb olurlar Allahın dostları.
rəsul s.ə.v. öz dostları üçün
Dua edir. Və onlarda eşidirlər və ya görürlər ki, rəsul s.ə.v. dua edir....buracan aydın oldu məncə bu məsələ
.ancaq sən isə qeyb tərəfə elə bir daş atırsan.
Və deyirsən ki, yox 100 FAİZ filankəs mənim üçün dua etdi. əgər o etməsəydi duam qəbul olmazdı ??
3.bir kafir tövbə etmək isəyir,başa düşür ki, axirət evi daha qalımlıdır,indi onun tövbəsini,duasını
vasitəçisiz qəbil edə bilməz Allah ? yoxsa rəsul s.ə.v köməyə çağırıb ona deməlidir, oda sonra Allaha deməlidir, ondan sonra dua qəbul olur ?!
kim deyir ki,şəhidlər ölüdür,bunu mən deməmişəm,mənə böhtan atma.mən deyirəm ki,onlar Allahın dərgahındadır,
Sonra mən sənə başqa misal gətirim, İSA.ə.mı.O ümümiyyətə vəfat etməyib.Ancaq biz onu nə görür,nə də eşidirik.
Mənə görə bunlar hamısı qeyb aləmindədir.bunun elmi ancaq Allahdaır.
4.Mən sənə sual verdim ki, bu Allaha qərar verdiyin şərik,vasitəçilər, qeybdədir ? yoxsa onları sən görürsən və eşidirsən ?
5.sənin istəklərivi onlara Allah çatdırır yoxsa onlarada elə bir xususiyyət verilib ki, her şeyi eşidir Allah kimi?
6.yox əgər Allah çatdırırsa sənin istəklərivi Rəsul s.ə.v və ya Əli r.a. onda belə bir sual çıxır.
Ola bilər ki, sənin duandan onlar ümümiyyətlə xəbərsizdir, onlara bu haqqda Allah heçnə çatdırmır. ?
Allah necə ki, kafirlərin tövbəsini eşidir və qəbul edir vasitəçisiz və onlar çönüb mömin olurlar,
sənində duavı o cürnə,qəbul edir,və dünyada istədiyin şeyləri verir.?!"""""